Тази категория може би трябваше да бъде редуцирана до 2 номинации за Basquash и Eden of the East. Но да вметна просто няколко думи за категорията такава каквато си я представям. Тук гледах най-нестадартните черти на аниметата, все пак original work само по себе си носи значението на оригиналност/индивидуалност, а същевременно и да привлече по-голям интерес с отделните си елементи като музика, герои, сюжет... кажи речи best Overall Аниме за резервите ^^''
Higepiyo,
Marie & Gali и
Charady no Joke na Mainichi започнаха убедително с идеите си, но в крайна сметка си остават краткотрайни епизодчета с лека ирония и линейност.
Трите предложени екшъна не мога да коментирам, освен, че бяха прекалено предвидими и не ме очароваха. Тупалки, малко транзитивни разкази на героите и отново гледам бързи ефекти.
Всъщност по начало се чудих м/у останалите три Баскуош, Хигаши но Еден и Токио Магнитуд. Но премислих краят на Токио Магнитуд и просто го мразя, героите изведнъж ме дразнеха; колкото и да се доближава анимето до реалния живот, толкова то се отдалечава от измисления картинен свят. Гледам анимета за бога XD
Как да го кажа... не гласувах за Джони, защото... е Джони XD. Определено видях новото ненормално мислене на автора, гол мъж пред белия дом... окей, атентат над 10,000 отакута... окей, масс джони мърдърър (окей, това може би не е уникална идея
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
)... окей. Въпреки тях, анимето не работи над героите, Akira и Saki бяха много семпли герои, не правеха лудости, нямат бележит бекграунд (за бъдещото ще видим (; ), което включва и скучната история на един терорист
; и то така...
Хвалбите за Баскуош няма да имат край
от 1-ви до 26-тия епизод усещам метаморфозата на всеки герой. Но разбира се не важен е резултатът а през какво са минали: романтика, спортен нюх, семейни проблеми, абе всичко има XD И всичко това подбрано и систематизирано в няколко под-арки, накарали ме да рефрешвам сайта на umai на всеки кръгъл час във вторник XD... А защо е оригинално?... бигфуут баскетбол стига (mm). Песните както всички са уникални, още си спомням моментът, в който Дан правеше мелодията на running on
(music)In all,
Basquash is the best original work! ^^