Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Бункасай в гр. Казанлък
МнениеПубликувано на: Вто Апр 23, 2013 12:57 pm 
Аватар

Изображение

Къде? - в град Казанлък! Домакин на събитието е Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов"
Кога? - 1ви Юни в 10:00
Кой го организира? - Клуб Nakama

Казанлък е един много готин град, в който вероятно не сте ходили. Клуб Nakama, под патронажа на Посолството на Япония в България, с удоволствие ви дава няколко причини да промените това:
1. Градът има страхотна природа, музеи, заведения и японци!
2. Там се провежда Празникът на розата – най-голямото и яко събитие през годината, където има много изложби, концерти, сувенири и японци!
3. Художествената гимназия в Казанлък е най-якото училище в цяла България и тази година ще бъде домакин на първия си Бункасай! На него ще има прожекции, щандове, изложби, работилнички, награди и японци!

Тъй като няма нужда от повече обяснения, ви приканваме да стегнете багажите, като не забравяте моливите и косплей костюмите си и да дойдете на 1 юни в Художествената гимназия в Казанлък.
Бункасаят ще е японското кътче в сърцето на един от най-големите и интересни фестивали посветени на българската култура – Празниците на розата 2013. Повече информация за тях можете да намерите тук: http://www.kazanlak.bg/index.php?p=c&r=267

Следете фейсбук страницата на Nakama за повече информация около останалите атракции на събитието.
Страница на събитието: https://www.facebook.com/events/165034770326916/

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ГИМНАЗИЯТА?
Бай Таума се е погрижил специално за това:
https://maps.google.bg/maps/ms?msid=201 ... 9,0.034461

Заглавие: Re: Бункасай в гр. Казанлък
МнениеПубликувано на: Вто Апр 23, 2013 2:12 pm 
Аватар
Модератор

Thaumaturgist написа:
Казанлък е един много готин град

real ? :lol:

Иначе може да намина зависи къде ще съм и изпити.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 23, 2013 7:29 pm 
Аватар

1 юни няма ли да има бункасай във Велико Търново ?

Попринцип ме агитират да ходя на 1-ви там, но не мога да намеря инфо ? Някой да има познати от там да провери ?

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 10:03 am 
Аватар

Да, ще има бункасай в Търново, малко кофти се случиха на една дата, вината е в предсрочните избори на 12 май, които задействаха цяла верига от промени. Инфо действително няма, поне аз не знам за такова. Но то не му и трябва много инфо, там имат традиции в провеждането си. Единствените големи промени са обикновено в това какво ще има и какви влакове ходят до там (който ще ходи с автобус дотам е педераз :arrow: БДЖ ФОРЕВЪ!!)
Виж, в Казанлък досега такова събитие нямаше. Имаше сходни, но далеч по-студени в своята тематика и организация събития, докато това ще се проведе от накамци, което прави нещата много по-отворени към организатори и посетители. Впрочем, разбирам, че това е и първото самостоятелно организирано събитие на Накама извън София (манга конкурса във Варна не се брои), което за нас казанлъчани означава доста :) . Ще гледаме с тях най-важните елементи на събитието да са поне малко съобразени с транспорта на другите, за да няма бързания и гадни часове.

Впрочем, тъй тъй работният ми ден още не е напълно задвижен, ще дам малко инфо какво да очакват идващите от другите градове като възможности извън бункасая (понеже за бункасая още нищо не знам, докато за общинските мероприятия съм по-навътре в нещата):
- 1ви юни е в сърцето на Фестивала на Розата, което значи много събития и интересни занимавки. Само едното ходене от гарата до гимназията ще бъде през площада, на който тъкмо ще стартира спектакъл посветен на детето, на улица Искра пък ще бъде разположен базар на розопроизводители и кътче за снимане в тракийски облекла. В математическата гимназия (между музея и културния дом) ще има изложба на екзотични животни.
- в близост до художествената гимназия е тракийската гробница, която е готино местенце за снимки и отдих
- ако някой реши да си направи по-голяма ваканция, на 31ви май е традиционния спектакъл с откриване на празниците (танци, концерти, фойерверки, а-у), на 1ви пък ще бъде конкурса мини царица Роза и фойерверки за деня на Ботев, на 2ри пък е емблематичното за града парадно шествие
- ще има японци :lol:

Отсега казвам, че ми е почти невъзможно да приютя някой у нас :?
Главно щото у нас е тясно, а и щото покрай празниците ще съм зает от сутрин до вечер с работата.
Иначе, като за първо такова събитие, не мога да гарантирам нищо, ама, споко - накамци имат опит, казанлъчани пък правим чудеса щом става дума за организация в последния момент :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 11:39 am 
Аватар

Сега не знам кой от колко време си прави организацията. Сигурен съм, че и двете "фракции" си имат подготовка и така нататък и всеки е ангажиран покрай приготовленията, но не мисля, че хората, които се интересуват от тези мероприятия са толкова много, че да се правят 2 сходни бункасая в една и съща дата ?

Въобще имало ли е диалог между организаторите ? Никой ли не е могъл да направи компромис с деня или пък да се направи нещо като двудневен форум, така че който е навит за уикенда да се поразходи ?

МнениеПубликувано на: Сря Апр 24, 2013 3:58 pm 
Аватар

Всъщност, получи се доста сконфузна ситуация - тамън се финализираха нещата при нас, успяхме с триста мъки да ги оправиме и ни се сервира от Търново, че и те тогава ще го правят. Сега, не знам там как стоят нещата, ама ние няма как да сменим датата, още повече, че нарочно искаме първи юни, защото, както писах по-рано, тогава е сърцето на фестивала. А и кво толкова, че са на една дата - Търново е по-достъпен за варненци, шуменци и русенци, Казанлък е по-достъпен за софиянци, бургазлии, пловдивчани, за всекиго има по нещо.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 25, 2013 9:48 pm 
Аватар

Ако е само един ден и няма да се налага да пренощувам - там съм.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 01, 2013 7:16 pm 
Аватар
Anime Hunter

Един ден ще е :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 09, 2013 3:31 pm 
Аватар
*

Мен ми се ще да нощувам някъде, ако ходя, щото да ходиш, да видиш и да се прибереш е доста hit and run ташак или нормално казано - не пречи неделята да се прекара в някаква разходка из казанлък. Нали има некви казанлъшки понички.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 11, 2013 1:05 am 
Аватар

В Казанлък понички няма. True story. Ма що па да не отида, само да не ..

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 11, 2013 10:08 am 
Аватар

А тай година бункасай във ВТ ще има ли?

МнениеПубликувано на: Чет Май 16, 2013 9:44 pm 
Аватар

Абе, Тошко, it suddenly hit me.. Окей, бдж фтв и т.н. ама за чий аджеба от 10 часа почва, като най-ранният влак пристига малко преди 12 на обяд? И имайки предвид маршрутът, който си представил, пътят от гарата пеш дотам е най-малко още 1 час.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 26, 2013 9:54 pm 
Аватар

Пътят е по-малко отколкото да стигнеш от централна жп гара до рандъм софийски аниме евент ве.
А трено ако не окъснее, ще стигне 11:15. А и това е бункасай, не е нещо тип венчър, рд или аниплей, че да има нещо специфично за отърване (най-много някой щанд да се опразни дотогава)

МнениеПубликувано на: Нед Май 26, 2013 10:56 pm 
Аватар

It still sucks balls. Also за бдж говорим - минимум 40 минути закъснение. А тия дето идват от Пловдив (ако изобщо ще има такива) и при тях не е розово положението.

Doesn't matter tho, ако всичко е наред ще ходя с кола, другите да се оправят с влака.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 27, 2013 11:12 am 
Аватар

може и аз да успея да дойда, зависи как ми се подредят задачите

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]