Дата и час: Съб Юли 04, 2020 5:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Не за кого конкретно, а как да гласуваме?
МнениеПубликувано на: Нед Мар 31, 2013 6:21 pm 
 
 

Регистриран на: Сря Юли 22, 2009 1:19 am
Мнения: 36
Има поговорка "никой не се е родил научен" и същевременно някак отчайващо на изборите, на които съм бил свидетел, хората гласуват сякаш "вчера са паднали от луната", хайде луп за тоя (Ще ви оправя за 800 дни), хайде още веднъж за него, хайде сега за Б.Б. а пък на тези избори за тази, която ни затвори реакторите, понеже във Франция (цитирам от нейно(Кунева) участие по БНТ) "...вече работят пето поколение..." а то четвъртото поколение още е в процес на разработване, като имате предвид, че реакторите затворени в АЕЦ Козлодуй са същите като реакторите работещи в следните държави:
Финландия
Чехия
Украйна
Унгария
Словакия
В случай, че си направите труда да прочетете статийте, ще забележите, че Финландските и Словашките ще бъдат закрити 2027-2030, като за тези в останалите държави липсва подобна информация.
Отгоре на всичко се оказа, че от "Европата" не са ни поставяли такова условие за членство, но тъй като сме били обещали, нямало как да не го направим.
Сходно стои и въпросът със зелената енергия, ние избързахме и там и резултатът ще бъде подобен на този от ТЕЦ-овете Марица 1 и 3 - ще бъдем длъжни да изкупуваме зеленото производство на цена в пъти по-висока от тази в останалите страни.

Изводът е, че е хубаво да има нещо като школа по гражданство, където да обясняват на хората, че за информация могат да считат нещо, за което са се борили или ... уморили да кажем, "Морих се докато търсих из нета..." а не "Капна ми наготово от радиото/телевозора, че..." защото закон от Физиката е, че всяко действие поражда равно по големина и обратно по посока противодействие т.е. ако по определени(масово гледаните) телевизии се леят из ведро реклами на вериги магазини, бензиностанции, оператори и т.н. то някой е предизвикал това, платил е и тези телевизии рискуват секване на големи суми пари, в случай че направят нещо като обзор/разследване на съответните вериги и какво те изнасят от България(800 милиона годишен оборот само за веригите магазини, а с мобилните оператори, веригите бензиностанции, златодобив, ЕРП-та и всякакви чужди монополи... отива милиарди) и как унищожават родното производство с чужда продукция(например месо от Белгия/Испания), както и бизнеса на родните търговци с малки магазинчета.
Добре е, наред с всичко друго, да се гледат и телевизии, които не са много популярни, например имаше една пловдивска/с емблемата на панаира, която ми я спряха, а там гледах редовно Валентин Вацев като гост на политическо предаване, в което той представяше доста различен поглед на нещата в България, а и по света.
Добре е човек да познава различните виждания, всеки лъже за нещо, само след като се запознае с всички лъжи по дадена тема, човек би могъл да си направи извод какво в общи линии представлява обективната истина за конкретната тема.
Също би било добре хората да получат нещо като обучение по логика- как да доказват твърдения, как да намират грешки в доказателствената обосновка, как да правят проверка, как да направят проучване, защото за мен гласуването е с по-голяма гражданска значимост примерно от заседанията на съдебно жури в страните, където съдебни заседатели произнасят присъдата.Там те примерно могат да обрекат човек на смърт, докато гласуването е в състояние да обрече цяла нация на смърт.
Друго, което се сещам е гражданското участие- стана на пешеходна пътека, бях аз, заедно с две жени с деца и един шофьор направи простотия(аз имам книжка и знам, че трябваше да ни пусне нас, ние бяхме на половината на пътя) и майките се разпсуваха "Т'ва ако беше чужбина еб*ти глобата" повтаряйки го няколко пъти.Аз помислих малко и си замълчах, защото бяха някакви груби жени, а грубост + тъпост = вповече.Това, което трябваше да стане е тримата да си разменим телефоните за връзка и да подадем сигнал, че на определената дата и място "водач на автомобил с регистрационен номер..." защото ако трябва на всяка пешеходна пътека да има някой на заплата да седи и гледа, то не половин година ами 10 месеца от годината ще трябва да работим за държавата, под формата на удръжки/данъци.
Подобно нещо се случи и с някаква дупка на автомобилен път, обадили се граждани в една национална телевизия, от телевизията в общината, идва жена от общината, правят излъчване в ефир, обясняват как някой щял да се претрепе, жената ги слуша и после ги пита "А някой от вас обаждал ли се е в общината да подаде сигнал?" и е права, това можем да го вършим ние, без да има назначена армия от служители, които да оникалят с колите и да проверяват пътищата на страната, нали за полицайте нямало пари за бензин, за тези откъде ще намерим?
Трябва да има гражданска инициатива, тя се състои в това когато всичко ти е наред и нямаш нужда, ти напук да излезеш, да отидеш примерно в затвора да видиш там какво става, в смисъл затворът поправя ли хората или всеки попаднал там с или без право, вече след престоя си вътре става завършен социопат, да отидеш в домовете за деца- като онзи срещу който се възмущавахме как може директорката да заключи в стая с решетки 12-14 годишни момичета, а не се възмутихме на мъжете от ромски произход, извършващи полов акт с тях, педофилията има ли цвят, има ли правилна педофилия, има ли правилен расизъм?
Друга страна- полицаят минал психотеста от 11 път, еми като Пешо ще е астроном, Филип ще е ентомолог, Наско ще е сомелиер, Кънчо ще бъдее ай ти спешалист, Дъдчо ще е ски инструктор и т.н. то полицайте ще са такива, като аз и ти не искаме да бъдем полицай, като честни, разумни, отговорни и в добро психическо здраве хора не искат, то този ще бъде, преминалият психотеста от 11-я път.
Друго страна на гражданската инициатива- лекарите да не мамели на изпитите си, да не преписвали, ами защо да не преписват, това е дискриминация, нека си преписват и после да убиват пациенти, защото истината е, че ние всички убиваме, обществото е организъм, всеки който не си върши работата старателно може да обие, дори този, който мете улицата може да причини катастрофа, иска се време и размисъл, но мога да ви обясня как всеки един от нас, без значение каква професия има, може да навреди много на обществото и е спорно дали да причиниш смърт на десетки хора или примерно да провалиш нещо като образованието е по-голяма вреда...
Още една страна- "Които броели бюлетините, те печелели изборите!" както се изразява баща ми(той не го цензорира) Вие да не сте вързани с въже намазано с ***** и да ви е гнус да го прегризете, че не можете да отидете и да се запишете в секцията да броите и вие!?
Жертваш един ден от живота си в името на отечеството си и отиваш да броиш, Левски не е жертвал съвсем малко повече, а?
Като споменах Левски - има един момент, аз мисля, че единствената форма на одобрение/възхищение е имитацията, не е морално да се правят чествания на Левски, докато разполагайки с интернет форуми и социални мрежи ние може за един ден да свършим повече, отколкото Левски вървейки пеша из България с тефтерче и молив.
Левски е бил жив още, когато българите са му палили свещи като на светец(починал), 3 кирливи турски заптиета са го прекарвали от Ловеч до София, а има и друга версия:

Хванали го Левски, повели го с една каруца през преспите, увило се заптието топло, топло и заспало. Обърнал се Левски към коларя (негов човек от комитетските хора) с молба да го освободи. Не щял човека, че ще го затрият...
Левски му казал, че ще го преведе в Румъния и ще го опази. Помислил човека, почесал се по главата и рекъл: "ами какво ще стане с добитъка"...

Аз пак се връщам на имитацията- гледаш някакво аниме, много ти харесва героя и продължаваш да гледаш анимето с дни, със седмици и от една страна работата е добре-героят го има, серията продължава, героят се развива, ама от друга страна ти ставаш все по-малко като въпросния герой, защото той примерно успява на спортното или друго поприще, работи здраво над себе си, жъне успехи, има взаимоотношения с хора, взаимоотношенията, които ти би искал да имаш, но накрая ти си закъсал, едвам се оправяш с изпитите(в училище или университета) прегърбил си се от стоене пред компютъра, не може да се набереш и 3 пъти на лостовете за тупане на килими, чувстваш се некомфортно сред хора, защото някой може да те попита "Абе, какво става с теб?"...
Аз обвинявам телевизията за това, някакъв транс, в който изпадат хората, който продължава и след изключване на телевизора и си мислят, това "преживяване" на чуждите животи, на ролите от екрана изглежда води до "наблюдаване" отстрани на собствения живот, много ме "радва" като някой каже "Цгарите са вредни"/"Пушенето е много скапан навик" и ръката му вече доближава запалката към налапаната цигара, сякаш ако тялото му заболее от рак и умре, той ще "смени канала".
Имитация! Харесваш някого- имитирай го, имповядваш определени възгледи-въплъщавай ги с действията си, а не да гледаш по цял ден аниме, възхищавайки се на персонаж от него, който дори няма телевизор в стаята, камо ли компютър, на който да виси по цял ден и на свой ред да гледа какъвто там би бил аналогът на анимето в аниме света.
Задай си въпроса ти би ли гледал/гледала аниме пресъздаващо собствения ти живот.

Това са нещата, за които се сещам сега, дано да са ни от полза, защото дори и българите да решим, че искаме друг тип управление, пак трябва да вкараме партия в парламента, която да работи в тази насока и да извърши съответните законови промени и да свика велико народно събрание, така че няма мърдане от гласуването, а то ни е много слабо като успеваемост, а и като активност, купените гласове губят сил при висока активност.

Пишете и вие нещо, мълчанието по темата ни доведе до тук, трябва да се разисква, в гласуването ли е наистина проблемът или ние не можем да гласуваме правилно, как се справят хората другаде, как е в страните, на които искаме България да прилича?

Питайте, вашият глас определя живота ми и най-важното - правете това, което сте убедени(след съответните дози осведоменост и размишление) че е правилно, а не в опит, едва ли не, да "надскочите себе си" да гласувате за разни осмихнати Юпита с очилца, само и само понеже когато сте били ученици сте мушили главите на субекти с подобни физиономии в училищната тоалетна(не позволявайте еуфорията от осъзнаването на една ваша грешка да доведе до допускането на друга по-голяма).


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Не за кого конкретно, а как да гласуваме?
МнениеПубликувано на: Пон Апр 01, 2013 9:38 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:29 pm
Мнения: 1781
Местоположение: София
Phew. Замалко за забравя, че е първи Април днеска и щях да влеза в дебат. :doh: :thumb: Nice one!_________________
Боже Господи...
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Не за кого конкретно, а как да гласуваме?
МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2014 9:13 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am
Мнения: 8534
Местоположение: Hotel Moscow
Изображение_________________
グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Изображение
Erza
Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Не за кого конкретно, а как да гласуваме?
МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2014 9:20 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm
Мнения: 19409
Местоположение: Tōkyō
АТАКА!!1! =))


Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: