AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Религиозни фанатици....мнение за тях
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=49&t=68575
Страница 1 от 2

Автор:  Rampage [ Сря Авг 01, 2012 2:16 am ]
Заглавие:  Религиозни фанатици....мнение за тях

Всички знаем,че има една група хора,които си нямат друга работа,освен да дрънкат врели-некипели как Господ бил всички,той щял да ни спаси и так далие.Въпроса ми към вас е-как се отнасяте с тези хора?Игнорирате ли ги?Плюете ли ги?Псувате ли ги?

Автор:  Jakuten de Tsuyo-sa [ Сря Авг 01, 2012 2:38 am ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Оставяш ги на мира да си чакат спасение от небесата. Другите опции са чиста загуба на ценна енергия.

Не можем да докажем, че НЯМА някаква свръхестествена сила, която ни е създала. Пък и честно, след като ни е създала и заебала не знам какво повече искат :lol: .

М/у като казвам свръхестествена въобще не си мисля за някои от боговете в онези книги =)) Библията все пак е най-продаваното фентъзи на всички времена.

Накратко да спориш с религиозен фанатик е като да спориш със стена .... става по-лесно с голям чук.

P.S.
can't help it

Автор:  bmine [ Сря Авг 01, 2012 6:29 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Казвам му, че не съм съгласен и после го игнорирам. Не го псувам защото той има право на своя светоглед и трябва да уважаваме това, дори да не ни харесва и да не сме съгласни.

Автор:  animeFAN [ Вто Авг 07, 2012 12:02 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Защо акцентираш само религията ?
На всякаква тема има фанатици, които дрънкат само за едно и също нещо. Било то стил музика, вид спорт, религия , коли , жени и т.н. . То всеки си има право на светоглед , както се казва в предишния коментар ,но не е нужно да го натрапваш на другите. Такива краиности не толерирам , както и повечето хора. Таке че, какво може да ти бъде мнението освен - Have it your way and don't bother me .

Автор:  Jesus [ Вто Авг 07, 2012 5:26 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Точно така анимефен :)
Фанатиците са навсякъде. Било то религиозни или анти-религиозни :)

На мен лично християнските религиозни са ми забавни. наскоро един такъв ми уби 6 часа във влака София-Видин, отдавна не се бях забавлявал така. Почти като да се ебаваш с мормоните. Но..аз съм извратен.

А другите..в повечето случаи ги игнорирам. Всмис не защото са фанатици, просто материята на техния фанатизъм не ми е интересна и бързо се отегчавам.

Автор:  Eien Ryuu [ Сря Авг 08, 2012 9:45 am ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Само да отбележа една малка поправка в заглавието, моля. "РелигиозНи", а не "религиозви".. :lol:


Колкото до такива хора, зависи на какви попадам. Повечето само им казвам, че не съм съгласен и точка по въпроса. Взели са си това решение, тяхно си е. От време на време ме хващат дяволите (хе-хе) и почвам да споря, да видя докъде ще стигнат.
Но може да има и свестни личности. Точно преди 2 седмици, на почивката, като бяхме на хижа "Рай", от другата страна на връх Ботев. Там имаше и един поп от Варна с децата си. Страшно културен човек, а и знаеше доста народни песни, с което създаваше настроение край лагерния огън край хижата. :)

Автор:  rurien [ Чет Авг 09, 2012 6:21 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозви фанатици....мнение за тях

Аз изобщо не съм забелязал typo-то в заглавието. :mrgreen:

Според мен истински фанатизираните са много малко. Повечето не дават fuck за религия и не ги интересува, обаче при силно религиозните има някакъв постоянен стремеж да зарибяват нови хора и да си налагат възгледите, което много дразни. Опасни са, защото ценностната им система е силно изкривена и могат да използват религията, за да оправдаят убийство, геноцид и такива неща. Христинянският фундаментализъм тепърва набира скорост в Америка, в ислямските държави вече отдавна е извън котрол... Тук, слава БОГУ, нещата изглеждат спокойни. :D

Автор:  tracK [ Вто Сеп 04, 2012 11:55 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

Всеки е свободен да мисли и да вярва в каквото си иска, стига да не ми пречи по никакъв начин . Не обръщам внимание или ги игнорирам .

Автор:  Vego [ Сря Сеп 05, 2012 12:15 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

wiki написа:
Фанатизъм

Фанатизъм се нарича светоглед, който приема, че определени идеи са единствените верни, и придава негативен аспект на всичко различно от тях. Целта му обикновено е налагане на „верните“ и отстраняване на "неверните" идеи, като често се смятат за позволени всякакви, или много широки средства.


Не виждам позитивните страни на какъвто и да бил фанатизъм, освен за подстрекателите му.

Автор:  snookie [ Сря Ное 14, 2012 1:37 am ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

Ми по принцип с фанатици гледам да си нямам работа.
Но се научавам постепенно да реагирам възможно най-спокойно и по най-приятелски настроен начин.

Ако смисъла на живота ни е да казваме на всеки тъпак на тоя свят, че е тъпак, щяхме да сме безсмъртни. :lol:
Иначе има някои индивиди, на които просто като им излееш лекция ти олеква. И го правя от време на време. Не се гордея с това, но знам, че е било почти неизбежно.

Автор:  gabanko [ Вто Ное 27, 2012 9:35 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

tracK написа:
Всеки е свободен да мисли и да вярва в каквото си иска, стига да не ми пречи по никакъв начин . Не обръщам внимание или ги игнорирам .


Да, това е много вярно - всеки си има предпочитанията и пристрастията, стига да не посяга на другите или насилствено да ги налага .

_________________
Дневен хороскоп http://napred.bg/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF.html. А от този сайт виждам как да тълкувам сънищата си http://napred.bg/%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html. От тук разбирам каква е прогнозата за времето http://napred.bg/vremeto.html. Когато пътувам ползвам тази пътна карта на България http://napred.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html

Автор:  символа [ Чет Дек 20, 2012 11:00 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

винаги ще има фанатици, от всякакъв род, религия и порядък.
Хубаво няма, важното е по-малко лошото да надделява.
В реалността избора винаги е между лoшо и по-малко лошо.
Доброто е една цел, която гоним, но винаги е там на хоризонта, почти я стигаш и тя пак се губи, някъде все там..

Автор:  Lawliet [ Пет Дек 21, 2012 10:33 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

Обикновено гледам да ги игнорирам. Имах един приятел, който беше религиозен фанатик и с него съм водил разговори по въпроса, но по принцип гледам да не си хабя дъха за такива хора. Аз гледам да не си налагам мнението на другите и не искам те да си го налагат върху мен, но този тип същества правят точно това. Те дори не те слушат, като говориш и накрая никога не ти дават добър отговор. Аз обичам да говоря с хора, които ми изказват своето мнение без да ми го налагат, аз ги изслушвам от своя страна и им давам своето. За съжаление с такива хора не може да се води нормална дискусия, знам го от личен опит, затова ги избягвам.

Автор:  hailsatan [ Сря Авг 14, 2013 10:52 pm ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

Забелязали ли сте картинките, които напоследък се въртят във Фейсбук? 'Ако обичаш Исус, сподели това.' И идиотите го споделят. Винаги съм вярвала в нещо по- висше (като не казвам, че е бог, а примерно духове, извънземни, вещици, шит... неща, в които другите не вярват, странно защо), но в богове не вярвам. И по едно време започнах да го показвам съвсем открито, докато преди време съм си мълчала, защото не ми е пукало, така изведнъж взе да ме дразни и започнах да си изказвам мнението по религиозните въпроси. Разбира се, като кажеш, че не вярваш в бог, някак си на хората им е по- удобно да ти лепнат етикет 'сатанист' или нещо от сорта. И аз го приех с удоволствие, защото предпочитам това. А може би и симпатиите ми към Илюминатите са ги подтикнали. Както и да е, въпроса е, че след като няколко пъти кажеш, че не вярваш в бог, се превръщаш съвсем без да искаш в атракция на целия град. Всички те питат "Истина ли е?", "Защо?", "В какво вярваш?" МРАЗЯ тези въпроси. Хабила съм си времето да обяснявам в какво вярвам, но е безполезно, тъй като вярващите (а и не толкова вярващите) просто ти се нахвърлят и отказват да слушат това, което казваш. Постоянно си търсят повод да те заговорят по темата, за да ти покажат колко си заблуден и колко грешиш, да те обедят, че има бог и той е всемогъщ и така нататък. Чудя се, защо някои хора така вярват? Имали са трудни моменти? Слаби са и им е по- лесно да си мислят, че някой ще свърши всичко вместо тях, ще живее вместо тях? Или просто защото им набиват това от малки в главите?
Истината е, че веднъж по история ни влезна един поп в час и беше много интересно. Разказа интересни неща, говореше и за друго, не само за религия, приемаше и чуждите мнения. Според мен тези, които са толкова вманиачени по темата, просто не са дорасли. Пожелавам им да проумеят поне, че всеки има право на мнение и те са никои да налагат своите вярвания. Или поне като го правят да се аргументират! :)

Автор:  Bastor [ Чет Авг 15, 2013 10:40 am ]
Заглавие:  Re: Религиозни фанатици....мнение за тях

Най-вероятно живееш в малък град, че на хората да им пука и да знаят предпочитанията ти.

Аз лично познавам малко религиозни хора (или поне не го изразяват//не са досадни с религията си).


Религията е ненужен тумор на обществото, но предполагам някой хора просто не могат да функционират ако знаят че са случайна група от атоми в огромна, студена вселена на която не ѝ пука дали някога си съществувал.

Хората, които намират комфорт във факта че на някого, някъде му пука какво правят (спазване на религиозни норми и закони и т.н.) и ще бъдат възнаградени за добри действия (карма etc.) са слаби и болни в главата.

Иначе по темата --> Религиозните фанатици трябва да бъдат лекувани...то самото заглавие на темата не е особено позитивно. Думата "фанатик" носи предимно негативно значение.

Иначе ако видя такива избягвам контакти с тях, както бих избегнал контакт с някой, който има друг тип психично заболяване или е просто ретард.

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/