|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Турците в България. Публикувано на: Пет Дек 25, 2009 1:42 am |
|
Mantzikert |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
В последно време излиза, като че много съфорумци смятат турците едва ли не за най- голямото зло на света. Възгласите от рода на "Да заколим турците", "Анатолски резани" и прочее станат все по- части. Това ме подбуди да напиша тази тема. На какво се дължи тази омраза към турците? Дали тя е към народа, към турската държава, към политиката на тази държава към нашата, към определени кръгове от турското население в България? И какво са ви направили тези хора, че да ги мразите? Това че рушат България, Или че Религията им е Различна? Или че езикът им не ви звучи добре? Или може би 500те години турско робство? Каква е според вас ролята на ДПС в страната? Познавате ли турци на живо? Какви са за вас стереотипите за турци. Познавате ли тази държава? Имате ли въобще трезва оценка за нещата?
Надявам се, че тази тема ще доведе до коментари по- различни от- "ЛОВ НА ТУРЦИ???- ЗАПИСВАМ СЕ!!!! "
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пет Дек 25, 2009 1:48 am |
|
reefer-madness |
|
|
|
Лично не ги мразя, но повечето от турците от "ниската" класа тук имат лошото качество да са мръсни, миризливи и почти 1:1 с кварталните мангали, окупирайки половин България и раждащи челяд наред с черните братя, от друга страна има и по-забогатяли, които те гледат отвисоко, досущ като "гяур", смятат, че да се говори на турски в България е най-нормалното нещо и видиш ли и аз от куртоазия трябва да взема да го науча, че да не ми се обиждат и такива неща общо взето..
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пет Дек 25, 2009 2:36 pm |
|
dripper |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm Мнения: 10614 Местоположение: Варна
|
Имам много добри приятели, които са турци и мога да кажа, че като хора са много по-добри от редица други български граждани. И те пият като нас за последно и те знаят как да се веселят и те като нас са хора. Тъй както има турци и роми от "ниска" класа, така има и българи от ниска класа, които не вярвам да миришат по-добре от другите. Робството - дам било е ад за България, но всичко това би трябвало да остане в историята и да се поучим от нея, а не векове на ред да таим омраза към хора, които нямат нищо общо вече с тази история. Единственото, за което може да ги обвиняваме е, че не са оставили да ни поробят някоя по-напреднала държава от тях. Най-добрият пример, който мога да дам е САЩ. Преди колко време трепаха негрите като животни и тогава "Негър президент" беше като лоша шега, а вижте ги сега! Може да имат голямо самочувствие, но може би има и причина защо. Човекът е егоистично същество, което гледа отрицателните неща само тогава, когато нещо не му отърва. Ако живота му не струва, то някой трябва да му е виновен.
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пет Дек 25, 2009 6:22 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Mantzikert написа: На какво се дължи тази омраза към турците? Не страдам от нея, но си имам добра идея защо съществува
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Нед Дек 27, 2009 6:22 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Еми и аз имам разни познати турци, които са свестни. Не са ми чак приятели, но си имаме приказката. По принцип, на мен също ми е ясно, че има различни. Тоест и такива, дето трябва с лопата да се изринат. Но пък точно те са най-много. Докато свестните и прилежните са по-малко. И оттам идва цялата работа с насъскването и омразата. Съгласен съм със Zail, че не можем току-така да отпишем всичко, но все пак не трябва и да бъдем злопаметни. Като се иска толкова, може да се запази някаква дистанция. Да няма омраза и изцепления, а повече разстояние. Така ще е най-добре за всекиго. Макар че има далееч други по-наложителни неща, от това да се мразим.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Нед Дек 27, 2009 11:43 am |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Същото е все едно да мразиш германците и най-вече сегашното поколение заради Хитлер. Пък и какво от това, че сме били под робство на предшествениците им? Все едно сумати народ не се кефи, че преди сме били големи и велики, само дето за да си голям значи си изял нещо, пък да не говорим същевременно колко е и малоумно изобщо това да се кефиш на миналото си, при такова настояще. И някои от тях трябвало да риним с лопати? Мда, нашия народ за сметка на техния, или които и да е друг, е просто перфектен. А относно религията, само идиотите биха имали проблеми свързани с това, останалите използващи религията просто не са намерили друга причина. Религията е един боклук. Уважавам принципно различните мнения и нрави на хората, но в случая за мен думата "религия" не би трябвало да съществува и си имам достатъчно добри неща в подкрепа на мнението ми.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|