Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 7 [ 92 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Турците в България.
МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:42 am 
Аватар

В последно време излиза, като че много съфорумци смятат турците едва ли не за най- голямото зло на света. Възгласите от рода на "Да заколим турците", "Анатолски резани" и прочее станат все по- части. Това ме подбуди да напиша тази тема.
На какво се дължи тази омраза към турците? Дали тя е към народа, към турската държава, към политиката на тази държава към нашата, към определени кръгове от турското население в България? И какво са ви направили тези хора, че да ги мразите? Това че рушат България, Или че Религията им е Различна? Или че езикът им не ви звучи добре? Или може би 500те години турско робство? Каква е според вас ролята на ДПС в страната? Познавате ли турци на живо? Какви са за вас стереотипите за турци. Познавате ли тази държава? Имате ли въобще трезва оценка за нещата?

Надявам се, че тази тема ще доведе до коментари по- различни от- "ЛОВ НА ТУРЦИ???- ЗАПИСВАМ СЕ!!!! "

Профил  

Заглавие: Re: Турците в България.
МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:48 am 
Аватар

Лично не ги мразя, но повечето от турците от "ниската" класа тук имат лошото качество да са мръсни, миризливи и почти 1:1 с кварталните мангали, окупирайки половин България и раждащи челяд наред с черните братя, от друга страна има и по-забогатяли, които те гледат отвисоко, досущ като "гяур", смятат, че да се говори на турски в България е най-нормалното нещо и видиш ли и аз от куртоазия трябва да взема да го науча, че да не ми се обиждат и такива неща общо взето..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 3:26 am 
Аватар

piu

Последна промяна Zail на Съб Юни 01, 2013 10:05 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 10:53 am 
Аватар

Съгласявам се със Zail.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:22 pm 
Аватар

ми има мн расисти в тоя форум аз лично ненавиждам турците тъй като са държали България 5 века под турско робство представете си да живеете по онова време 500 години :X а ??? гот ли ви е нормално е че ще ги мразите ..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:58 pm 
Аватар

E, И?
Това е станало преди 130 години. Не е било добре тогава наистина. Ама има гигантска разлика между тогавашната теократична Османска империя и сегашната светска Турция. И отгоре на всичко по време на османското владичество селянинът турчин не е бил на мноогооо по-добро положение от това на селянина българин.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 2:31 pm 
Аватар

В Русе две години съм живял с турци в общежитията и мога да кажа че са много свестни хора. Също така е вярно, че в българия има дискриминация, която обикновено е насочена към самите българи, но това се прови с политически причини и често няма нищо общо със мнението на самите хора.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 2:36 pm 
Аватар

Имам много добри приятели, които са турци и мога да кажа, че като хора са много по-добри от редица други български граждани. И те пият като нас за последно и те знаят как да се веселят и те като нас са хора.

Тъй както има турци и роми от "ниска" класа, така има и българи от ниска класа, които не вярвам да миришат по-добре от другите. :roll:

Робството - дам било е ад за България, но всичко това би трябвало да остане в историята и да се поучим от нея, а не векове на ред да таим омраза към хора, които нямат нищо общо вече с тази история. Единственото, за което може да ги обвиняваме е, че не са оставили да ни поробят някоя по-напреднала държава от тях.

Най-добрият пример, който мога да дам е САЩ. Преди колко време трепаха негрите като животни и тогава "Негър президент" беше като лоша шега, а вижте ги сега! Може да имат голямо самочувствие, но може би има и причина защо.

Човекът е егоистично същество, което гледа отрицателните неща само тогава, когато нещо не му отърва. Ако живота му не струва, то някой трябва да му е виновен. :huff:

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 2:36 pm 
Аватар

Да, м/у другото един ден си цъках баскет в едно даскало до нас и изведнъж се появиха накакви студентчета (от турски произход) и разцъкахме, супер пичове бяха.

п.п. След това пък цъках с някакви македонци, лол... xD

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 2:59 pm 
Аватар

Има разлика от САЩ. Tам негрите нищо лошо не са направили. Дошли са като роби и са станали хора.

Последна промяна Zail на Съб Юни 01, 2013 10:06 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 4:57 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Кой точно го качва тоз турчин? >< Ако имаш предвид ДПС там никой не спори що за стока са. Ма обикновеният турчин не е ДПС.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 6:22 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Mantzikert написа:
На какво се дължи тази омраза към турците?

Не страдам от нея, но си имам добра идея защо съществува :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 2:11 am 
Аватар

първо едните почнали да мразат заради робството, след това вторите почнали да им подражават, и накрая всички мразат щото подсъзнателно се стараят да са еднакви, че различните остават извън стадото

това е за тея дето нямат акъл

турците нищо не са ми направили че да ги мраза

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 6:22 am 
Аватар

Еми и аз имам разни познати турци, които са свестни. Не са ми чак приятели, но си имаме приказката. По принцип, на мен също ми е ясно, че има различни. Тоест и такива, дето трябва с лопата да се изринат. Но пък точно те са най-много. Докато свестните и прилежните са по-малко. И оттам идва цялата работа с насъскването и омразата. Съгласен съм със Zail, че не можем току-така да отпишем всичко, но все пак не трябва и да бъдем злопаметни. Като се иска толкова, може да се запази някаква дистанция. Да няма омраза и изцепления, а повече разстояние. Така ще е най-добре за всекиго. Макар че има далееч други по-наложителни неща, от това да се мразим.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 11:43 am 
Аватар

Същото е все едно да мразиш германците и най-вече сегашното поколение заради Хитлер. Пък и какво от това, че сме били под робство на предшествениците им? Все едно сумати народ не се кефи, че преди сме били големи и велики, само дето за да си голям значи си изял нещо, пък да не говорим същевременно колко е и малоумно изобщо това да се кефиш на миналото си, при такова настояще. И някои от тях трябвало да риним с лопати? Мда, нашия народ за сметка на техния, или които и да е друг, е просто перфектен. А относно религията, само идиотите биха имали проблеми свързани с това, останалите използващи религията просто не са намерили друга причина. Религията е един боклук. Уважавам принципно различните мнения и нрави на хората, но в случая за мен думата "религия" не би трябвало да съществува и си имам достатъчно добри неща в подкрепа на мнението ми.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 7 [ 92 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]