|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 01, 2012 2:16 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=22834_1464642450.png) |
Rampage |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Всички знаем,че има една група хора,които си нямат друга работа,освен да дрънкат врели-некипели как Господ бил всички,той щял да ни спаси и так далие.Въпроса ми към вас е-как се отнасяте с тези хора?Игнорирате ли ги?Плюете ли ги?Псувате ли ги?
Последна промяна Rampage на Пет Авг 10, 2012 2:16 pm, променена общо 1 път
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 01, 2012 2:38 am |
![Аватар](http://i246.photobucket.com/albums/gg115/Junichirogod/cat1-1.jpg) |
Jakuten de Tsuyo-sa |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Оставяш ги на мира да си чакат спасение от небесата. Другите опции са чиста загуба на ценна енергия. Не можем да докажем, че НЯМА някаква свръхестествена сила, която ни е създала. Пък и честно, след като ни е създала и заебала не знам какво повече искат ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . М/у като казвам свръхестествена въобще не си мисля за някои от боговете в онези книги ![=))](./images/smilies/=)).gif) Библията все пак е най-продаваното фентъзи на всички времена. Накратко да спориш с религиозен фанатик е като да спориш със стена .... става по-лесно с голям чук. P.S. can't help it
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 07, 2012 12:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5185_1250704068.jpg) |
animeFAN |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Защо акцентираш само религията ? На всякаква тема има фанатици, които дрънкат само за едно и също нещо. Било то стил музика, вид спорт, религия , коли , жени и т.н. . То всеки си има право на светоглед , както се казва в предишния коментар ,но не е нужно да го натрапваш на другите. Такива краиности не толерирам , както и повечето хора. Таке че, какво може да ти бъде мнението освен - Have it your way and don't bother me .
_________________ блогче за ЗНАНИЕто - NO LIMITS - http://id-limitless.blogspot.com
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 07, 2012 5:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26093_1287338854.jpg) |
Jesus |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 8:31 am Мнения: 778 Местоположение: navsqkude
|
Точно така анимефен ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Фанатиците са навсякъде. Било то религиозни или анти-религиозни ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) На мен лично християнските религиозни са ми забавни. наскоро един такъв ми уби 6 часа във влака София-Видин, отдавна не се бях забавлявал така. Почти като да се ебаваш с мормоните. Но..аз съм извратен. А другите..в повечето случаи ги игнорирам. Всмис не защото са фанатици, просто материята на техния фанатизъм не ми е интересна и бързо се отегчавам.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=01USG9xp ... re=related
Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 08, 2012 9:45 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13814_1281232083.gif) |
Eien Ryuu |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Само да отбележа една малка поправка в заглавието, моля. "РелигиозНи", а не "религиозви".. Колкото до такива хора, зависи на какви попадам. Повечето само им казвам, че не съм съгласен и точка по въпроса. Взели са си това решение, тяхно си е. От време на време ме хващат дяволите (хе-хе) и почвам да споря, да видя докъде ще стигнат. Но може да има и свестни личности. Точно преди 2 седмици, на почивката, като бяхме на хижа "Рай", от другата страна на връх Ботев. Там имаше и един поп от Варна с децата си. Страшно културен човек, а и знаеше доста народни песни, с което създаваше настроение край лагерния огън край хижата.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 09, 2012 6:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46320_1409787847.gif) |
rurien |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Аз изобщо не съм забелязал typo-то в заглавието. Според мен истински фанатизираните са много малко. Повечето не дават fuck за религия и не ги интересува, обаче при силно религиозните има някакъв постоянен стремеж да зарибяват нови хора и да си налагат възгледите, което много дразни. Опасни са, защото ценностната им система е силно изкривена и могат да използват религията, за да оправдаят убийство, геноцид и такива неща. Христинянският фундаментализъм тепърва набира скорост в Америка, в ислямските държави вече отдавна е извън котрол... Тук, слава БОГУ, нещата изглеждат спокойни.
_________________ 只今より、運命の乗り換えが始まります。乗り換えをご希望のお客様は、お乗り遅れの無いよう、お急ぎください。
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Сеп 05, 2012 12:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
wiki написа: Фанатизъм
Фанатизъм се нарича светоглед, който приема, че определени идеи са единствените верни, и придава негативен аспект на всичко различно от тях. Целта му обикновено е налагане на „верните“ и отстраняване на "неверните" идеи, като често се смятат за позволени всякакви, или много широки средства. Не виждам позитивните страни на какъвто и да бил фанатизъм, освен за подстрекателите му.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 1:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Ми по принцип с фанатици гледам да си нямам работа. Но се научавам постепенно да реагирам възможно най-спокойно и по най-приятелски настроен начин. Ако смисъла на живота ни е да казваме на всеки тъпак на тоя свят, че е тъпак, щяхме да сме безсмъртни. Иначе има някои индивиди, на които просто като им излееш лекция ти олеква. И го правя от време на време. Не се гордея с това, но знам, че е било почти неизбежно.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 21, 2012 10:33 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46369_1320239516.jpg) |
Lawliet |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Обикновено гледам да ги игнорирам. Имах един приятел, който беше религиозен фанатик и с него съм водил разговори по въпроса, но по принцип гледам да не си хабя дъха за такива хора. Аз гледам да не си налагам мнението на другите и не искам те да си го налагат върху мен, но този тип същества правят точно това. Те дори не те слушат, като говориш и накрая никога не ти дават добър отговор. Аз обичам да говоря с хора, които ми изказват своето мнение без да ми го налагат, аз ги изслушвам от своя страна и им давам своето. За съжаление с такива хора не може да се води нормална дискусия, знам го от личен опит, затова ги избягвам.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 14, 2013 10:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=51682_1376510090.png) |
hailsatan |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Забелязали ли сте картинките, които напоследък се въртят във Фейсбук? 'Ако обичаш Исус, сподели това.' И идиотите го споделят. Винаги съм вярвала в нещо по- висше (като не казвам, че е бог, а примерно духове, извънземни, вещици, шит... неща, в които другите не вярват, странно защо), но в богове не вярвам. И по едно време започнах да го показвам съвсем открито, докато преди време съм си мълчала, защото не ми е пукало, така изведнъж взе да ме дразни и започнах да си изказвам мнението по религиозните въпроси. Разбира се, като кажеш, че не вярваш в бог, някак си на хората им е по- удобно да ти лепнат етикет 'сатанист' или нещо от сорта. И аз го приех с удоволствие, защото предпочитам това. А може би и симпатиите ми към Илюминатите са ги подтикнали. Както и да е, въпроса е, че след като няколко пъти кажеш, че не вярваш в бог, се превръщаш съвсем без да искаш в атракция на целия град. Всички те питат "Истина ли е?", "Защо?", "В какво вярваш?" МРАЗЯ тези въпроси. Хабила съм си времето да обяснявам в какво вярвам, но е безполезно, тъй като вярващите (а и не толкова вярващите) просто ти се нахвърлят и отказват да слушат това, което казваш. Постоянно си търсят повод да те заговорят по темата, за да ти покажат колко си заблуден и колко грешиш, да те обедят, че има бог и той е всемогъщ и така нататък. Чудя се, защо някои хора така вярват? Имали са трудни моменти? Слаби са и им е по- лесно да си мислят, че някой ще свърши всичко вместо тях, ще живее вместо тях? Или просто защото им набиват това от малки в главите? Истината е, че веднъж по история ни влезна един поп в час и беше много интересно. Разказа интересни неща, говореше и за друго, не само за религия, приемаше и чуждите мнения. Според мен тези, които са толкова вманиачени по темата, просто не са дорасли. Пожелавам им да проумеят поне, че всеки има право на мнение и те са никои да налагат своите вярвания. Или поне като го правят да се аргументират!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 15, 2013 10:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17062_1535715482.png) |
Bastor |
Модератор |
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:56 pm Мнения: 1620 Местоположение: София
|
Най-вероятно живееш в малък град, че на хората да им пука и да знаят предпочитанията ти.
Аз лично познавам малко религиозни хора (или поне не го изразяват//не са досадни с религията си).
Религията е ненужен тумор на обществото, но предполагам някой хора просто не могат да функционират ако знаят че са случайна група от атоми в огромна, студена вселена на която не ѝ пука дали някога си съществувал.
Хората, които намират комфорт във факта че на някого, някъде му пука какво правят (спазване на религиозни норми и закони и т.н.) и ще бъдат възнаградени за добри действия (карма etc.) са слаби и болни в главата.
Иначе по темата --> Религиозните фанатици трябва да бъдат лекувани...то самото заглавие на темата не е особено позитивно. Думата "фанатик" носи предимно негативно значение.
Иначе ако видя такива избягвам контакти с тях, както бих избегнал контакт с някой, който има друг тип психично заболяване или е просто ретард.
_________________ ...in my pants.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|