Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Омразата, хейта, оплюването на всичко за идеята, ...
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 12:28 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Абе.. писна ми да препращам във всяка 3-та тема, към двете ми теми за клишетата. Но резултат не виждам никакъв. В никоя от 2-те ми теми не се пише, не се отричат думите ми по никакъв начин, обаче влизаш във следващата тема за филм/аниме и продължаваш да четеш как това е изтъркано, как ще е много тъп тоя филм, как това аниме е копипаста на другото... аман! Замислих се тази сутрин.. на хората май не им е проблема в клишетата!! Може би проблема им идва от мозъчната дейност, дето ѝ викаме мислене, която ги кара да мразят. По една или друга причина (да се покажат, колко са гледали и знаят/да се възмутят за идеята/да покажат дразнение, за това, че на някой нещо му е харесало, а то не било абс. ново/др.), хората влизат в темите и си излизват една кофа хейт. И това няма нищо общо с клишетата в крайна сметка...

Май. Ако четете тази тема, и смятате че не сте от тези хора, но въпреки това хейтите по темите, защото имате проблем с прилики в аниме и кино индустрията, заповядайте в следните теми. Тук за клишета няма да говорим. И моля - престанете да бъдете черногледи, нищо не печелите!:

Цитат:
Омразата е негативна емоция, интензивно чувство на антипатия, отвращение или враждебност към нещо или някой, чийто зло се желае. Омразата е свързана с желание да се избегне, ограничи, спре или унищожи всичко, което се мрази. На нея се гледа като на антипод на любовта.
Hatred (or hate) is an intense feeling of dislike.

Хейт(ър), във форумните общества, се използва за оприличаване на омраза, която е пресилена или породена от прекалената симпатия на даден обект/явление. Накратко, човек който мрази доста неща и е вечно недоволен, във форумите се нарича хейтър. А действието, с което го постига, се нарича хейт. Да кажеш омраза е твърде силна дума, предполагам, за това сме си вкарали английския аналог в комуникацията.

До тук с дефинициите, по същество: Хейтъри винаги е имало и винаги ще има. Едно време обаче, на 100 човека, 5 бяха хейтъри и те бяха чак готини, защото отричаха гледната точка на всички, дори да не бяха прави, вкарваха свежест и не се месеха там, където не ги грее, само за идеята. В днешно време обаче, на 100 човека, 5 са си старите, 70 са новите хейтъри и остават само 25 човека с нормалното не-хейтърско мнение. В един момент човек, който не мрази, се оказва "свежото мнение", което бива бързо натривано от чист и безмислен хейт.
Ivan Teh AchiChemicalist написа:
I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".

Да и аз... Дали съзнателно или не, няма значение.

Така ли е и защо?>
От какъв зор?> Какво печели един такъв хейтър? Различност/Уникалност/Показност/Авторитет/По-високо мнение/TheDarkSideIsCool?
Ми пълни глупости....... Сещам се ония филм... Моцарт. Катоо краля отиде на едно велико изпълнение и тъй като е КРАЛ нали, трябваше да се направи на > и каза "Не беше зле, ама може и по-добре". И Моцарт като идиот го пита "къде по-точно?!". "Ми имашеее.... ъъ.. много ноти".... .. . .. .. . .... .. yeah...ok. Е същото е и с хейтърството. Отваря се някаква позитивна тема, влизат 5 човека и пишат "БАСИ КОЛКО ЯКО БЕШЕ :С" и отдолу влиза един хейтър и... "Абе вие гледали ли сте нещо друго бе, т'ва беше толкова тъпо, че няя на къде :doh: " и не се спира до там, а личното мнение почва да се налага над изказалите се, за да не излезе като случката с краля нали. Почват да се смучат от пръстите на краката някви аргументи, колкото да вкиснат настроението на някой от изкефилите се и позитивно настроени хора. Щото е по-готино да си черната овца? Щото е по-яко да се отделиш от масата?

Живеем във времена, в който Човекът е Его и това е оценявано супер-високо. Естествено, следствието е видимо и аз не се опитвам с тази тема да накарам някой нов хейтър да прогледне. Мнех, нищо общо... Децата в днешно време растат с нагласата, че да мразиш съседа е по-якото и по-готиното. Дали го осъзнават или няма значка. Като пораснат слагат и по някой аргумент отзад, но това им е начина на живот вече. Аз не съм Сейлър Муун - няма как да ви помогна да гледате позитивно на света. Но се надявам идните поколения да са позитивно настроени към тоя свят. Защото колкото по-негативно се отнасяте вие с него, толкова и той с вас. А като си хейтър, тоя тъп хейт го пренасяш после на близки и приятели, на роднини и животни, на природата и най-вече - тъпчеш си го на себе си! А позитивното мислене и квантовата физика са толкова полезни... Всеки си знае как да живее ест., всеки има право да живее в собствената си илюзия, всеки има право и да се потъпче сам. Това е просто тема за размисъл, не ме мразете ;D

ПП: ВСЕКИ е бил хейтър по един или друг начин, един или повече пъти. Не говоря за това. Говоря за хора, които хейтърството им е основен начин на мислене. И не, не говоря и за тия веселяци, дето хейтят на шега, то си им личи. Те са по-скоро анти-хейтъри...

Профил  

Заглавие: Re: Омразата, хейта, оплюването на всичко за идеята, ...
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 1:42 pm 
Аватар

неможеш да накарш човек да не мрази... това е чувство като всичко останали... няма човек който да не мрази едно или друго... :hat: :wink: а вече до какво ниво/левел на омраза е стигнал... това си зависи от човека и средата в която е... :peace:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 1:48 pm 
Аватар

=))

get a life

p.s.
не се взимайте толкова на сериозно, това е разковничето :)
и не забравяйте физиката
"За всяко действие има, равно по сила и обратно по посока, противодействие"
амин

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:02 pm 
Аватар

Не мога да разбера едно нещо - хейтърите това и онова, колко са лоши, а междувременно ги хейтваме тях.Губи ми се смисъла нещо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:08 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
reefer-madness написа:
Не мога да разбера едно нещо - хейтърите това и онова, колко са лоши, а междувременно ги хейтваме тях.Губи ми се смисъла нещо.

Това е новата мода.

Саянски,преди(и сега) е имало хора,на които това им е било професията-критиците.( и не далеч не всички от тях са гледали "обективно")Тогава са се чували само те.
Сега обаче с преинформираността и свободния достъп всеки може да си изкаже мнението.
Разликата е,че преди хората са си баели на клюкарските седянки и пред тевето а сега имат целия интернетз на разположение.
Така че нито си открил някакъв нов катаклизъм сред деморализирането на обществото нито нищо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:22 pm 
Аватар

Абе НИЕ сме НАЙ-великото поколение и НИЕ ше оправиме всичко, спокс. Аре яжте ми хейта ;р

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:26 pm 

Да бе,не харесваме аватар,извинявай

Не може като гледаш нещо стойностно,после да се радваш на простотии
Това е все едно като имаш компютър,да се върнеш на телевизор

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:50 pm 
Аватар

Добре, само че за да си "критик" ти трябва да имаш някаква база, да излагаш аргументи, да имаш нещо зад гърба си. Пример - deviantart. Казва си критик мнението, дава оценки по параметри и толкова. Хейтът е да минеш и да кажеш, че нещо е еба си тъпото/ретарднатото и да си заминеш. Ама защо така мислиш, ама имаш ли някакъв аргумент - какво да се занимаваш. Хейтъря рядко мисли, почти никога не се аргументира. Примерно - на Бойния колизеум направо си умрях от кеф да излагам аргументи срещу някой друг. Понеже там няма какво да си говорим за лично мнение, а спорим с факти. И това е май основната разлика - хейтъра иска да ти натрапи своето мнение, да омаловажи твоето. А на критика или не му дреме, или просто ти ДОКАЗВА, че си в грешка.

ПП. ОМГ доживях Саян да ме цитира :blush: :stars:

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:50 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

За к'во говориме... :o
@GW - не става въпрос баш за омразата, но средата винаги има значение, съгласен съм..
@Логрус - бреееех, това не ми го бяха казвали отдавна... but I still don't need one, I have a back-up save file...
@reefer-madness, да определено нещо не си разбрал смисъла... Къде по-точно съм хейтил хейтърите в поста си или съм казвал, че са 'лоши' :roll:
@Веге, -дам ...
@Хардстеп - втф? Иначе и на мен са ми го казвали учители... и съм ги хейтил за което.
@evip - втф2? Тая тема съм я пуснал защото 5 човека от форума не ги кефи Аватар ли мислиш? Ми ок, извиненията са ти приети :ok: Но мисля, че бях предостатъчно ясен като писах:
SayanMk написа:
Тук за клишета няма да говорим.

и бтв, като човек имащ базата да сравни PC-TV, не мога да опиша несравнимо якото усещане да си пусна RLT2 и да си гледам анимето там... >>> PC. Може и носталгия да се нарича, но не мисля... Ма това няма нищо общо с темата в момента...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:54 pm 
Аватар

SayanMk написа:
@reefer-madness, да определено нещо не си разбрал смисъла... Къде по-точно съм хейтил хейтърите в поста си или съм казвал, че са 'лоши' :roll:

SayanMk написа:
I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".

Аз смисъла който си вложил го разтълкувах, това не значи, че на мен ми е смислен..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 2:55 pm 
Аватар

Айде пак Аватара се замеси. Иначе да си хейтър вече е клише. Няма как. Няма какво по-оригинално отношение към света да се измисли. Всеки иска да лошия, но не се замисля, че е малко по-трудно и (може би) достойно да си добрия.
Не в буквалния смисъл де.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 3:07 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Хейтърстването отдавна загуби "чара" си, доколкото го имаше......сега и хейтенето на хейтърите запада.....не мога да разбера причината, поради която изобщо някога са били на мода, но имам чувството, че е свързана със "свободното слово" в интернет....на някои хора им е адски забавно да гледат как хората срещу тях се дразнят на казаното и как това да се правят на интересни остава "безнаказано", ако мога така да се изразя......днес всеки излиза с идеята "ще говоря каквото си искам и ти ще тряя да се примириш с това, щото не можеш да направиш нищо, а пък това което ще ръся ще е хейт, щото те изкарва извън кожата ти и е забавно да те мотая и да ти се смея"
Логруса е прав НЕ СЕ ВЗИМАЙТЕ ТОЛКОВА НАСЕРИОЗНО.
Аз се дразня и на другата противоположност на хейта - хайпа. Ако е имало нещо дето ме е карало да хейтя то тва е превъзнасянето на каквото и да е било нещо, ей така защото адски много ми е харесало и трябва да опищя целия свят заради това. И за двете важи една и съща мисъл - ВСЕКИ СИ ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ....много от хората във форумите трябва да се научат да уважават чуждото.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 3:11 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

reefer-madness написа:
SayanMk написа:

Аз смисъла който си вложил го разтълкувах, това не значи, че на мен ми е смислен..

Цитата е тавтология, целта му не е да изрази омраза към някакви рандом дечиня, а да покаже безсмислието на хейтенето и да иронизира хейтърството.

@Кисси - хайпа рулз. Не бе, не че ми е кой знае колко присърце. Но каква е разликата - хайпа действа от положителна емоция и цели създаването на положителна емоция. Хейта изтича от негативна емоция или цели пораждането на такава в отсрещния. С хайп не се целиш в дразнението на другия, а в приобщаването му към доброто ти настроение. За това хайп рулз, хейт фейлс... =Д Пример: ммм преди време в СПАМА, аз Данго и кои още бяхме (Кърли?) CLANNAD! феновете... не, че кланнад толко ме е кефило тогава. Но се включих в общия хайп за идеята. И почнахме да го хидрираме яко и Спама стана Аниме или по-точно КЛАННАД спам. Тогава хейтърите от спама плюха, плюха и се изнесоха, докато ние не кротнахме. Беше супер забавно за всички хайпващи, а хейтърите си плюеха срещу вятъра... нямаше как да има ефект срещу нас. Естествено, прекали ли се с нещо, то никога не може да е красиво вече ...
Но принципно предпочитам да чета хайпове и хора с позитивна нагласа, отколкото някви ауткаст мнения, които като четеш колко депресантско звучат, да те откажат от всичко направо...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 3:31 pm 
Аватар

А мнението ти под quote-a също ли е тавтология? :lol: Така или иначе щом темата е тук, не веднъж си рейджвал срещу въпросните субекти, което си е нормално, но дали ще го покажеш/напишеш няма значение..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 3:42 pm 
Аватар

За да иронизираш не трябва ли да имаш някакво отношение? Пък и надали ще иронизираш нещо, към което си безразличен. Както и да е.
Тази тема прилича на хейт такава, породена от това, че явно си бил засегнат нейде из форума. Но дай да храним хранещите, че да излезем готини. Знаеш ли на мен пък какво ми е писнало? Хора, които хейтят хейтърите.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]