|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:37 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Нед Яну 10, 2010 11:25 am |
|
Avador |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:29 pm Мнения: 1781 Местоположение: София
|
Вървя по схемата "ако е трудно значи е полезно/трябва да се свърши/носи печалба". Гледам да довършвам сичко, но понякога просто си казвам "е па писна ми някой друг да се бъхти" или почвам много сериозно да размишлявам за положителните страни на това което правя и ако са по-нищожни от отрицателните проекта се дропва. Колкото за пътя по който вървя... ми аз неам път още та какво остава за посока Иначе, ако зависи от мен, ще се оттегля някъде на тихо спокойно място и ще му тегла един размисъл когато съм пред дилемата "това правилно ли е?". Неприятните неща ги посрещаме с ритник в скротума и headbutt. Сърцето? Ми сърцето ми иска да скача с бънджи и парашут и да се катери по Еверест и да ходи до Париж, пък тялото още на самолет не се е качвало . Волята - да. Или поне ината Ако искам нещо ще се мъча докато стане невъзможно да го осъществя, освен ако не изникне нещо което да се нуждае от повече внимание. Пример от 2 години събирам кинти за сериозна машина (аз НЕ работя), но трябваше да дам 90% от парите на заем на наще за кола. Тези 2 години където и да отида хапка не съм си слагал в устата - всичко каше. Ако немога да свърша нещо, което съм обещал, ще си кажа истината на човека. Не ми се е налагало да лъжа за такова нещо все още и се надявам така да си остане - става ми гадно като заблуждавам някого, освен ако не е простотия.
_________________ Боже Господи...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Нед Яну 10, 2010 11:59 am |
|
Erora |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 8:11 pm Мнения: 294 Местоположение: where you least expect me to be
|
През целия ми съзнателен живот нито веднъж не съм съжалила за нещо, което съм направила, за някоя моя дадена постъпка. Ест всеки човек прави грешки, не е като да съм правила само "правилните избори" и за това да не се разкайвам, напротив, уча се от всяка една моя грешка и вярвам, че няма нищо безпричинно. Относно моите цели, много неща ми се иска да направя, но не ми стиска... вярна съм на принципите си, опитвам се да следвам сърцето си, но волята ми не е достатъчно силна. Но не мисля, че обръщам гръб на неприятностите, все пак както казах ^ човек се учи от всичко, или "what doesn't kill you only makes you stronger". Когато човек е в безизходица и ще-неще трябва да се измъкне от тая каша около себе си (стига да иска да не си усложнява живота прекалено), разбира се че няма да загърби всичко и да си каже "майната му не ми пука какво ще става" (така де...поне аз не бих) При мен проблема е, че когато става въпрос за нещо, каквото и да е, което може по някакъв начин да подобри живота ми, нямам достатъчно воля да го направя. Винаги си казвам нещо от сорта на "Е, то сега няма нужда" или "айде от утре", etc., etc.,... Например трябва да спра цигарите, трябва да почна да спестявам пари и да си ограничавам разходите, трябваше да съм казала много неща на бая хора, но не съм направила нищо все още, винаги изчаквам последния момент за всичко. Воля - serious business
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 12:37 am |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Лъжа себе си, че мога да се инатя за тривиални неща от ежедневието на един човек, каквито са нещата, които се ОЧАКВАТ от него. С инат досега съм успявала там, където други не са смятали за нужно да наблегнат, дефакто безсмислени глупости Лъжа се, че имам сериозна цел. Тъпото е, че това дето трябва да го направя, го правя така или иначе с 300 зора, които нямаше да положа, ако си бях го поставила за цел. Нали знаете репликата "от утре съм нов човек"? Кур тате баница Там ми е проблема, малко неща успявам да си поставя за цел, оттам нататък иначе е лесно.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 3:00 pm |
|
kujiro |
|
|
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 12:14 am Мнения: 1795 Местоположение: 黄泉
|
Дали лъжа себе си никога може би няма да разбера, защото няма да има кой да ми го покаже и да ми го докаже... Нито ще му повярвам, нито ще ме накара да се замисля. Може да се опита да бъде "искрен" с мен и тн, но това може да ме натъжи малко, което е напълно различно нещо. Тъгата отлита на крилете на времето... светът е това което е, хората също , не сме измислили нищо ново, няма и да стане така... Защо ли, защото останалите сами са си толкова оплетени че понякога се изкушавам дали сам да не ги заплета и аз, но споко не се е случвало, имам други интереси (Gackt, Warhammer и световната история и политика, както и всичко свързано с Япония) ... Е изкушението си е било доста голямо понякога, но аз само съм го наблюдвал отстрани с усмивка, защото изкушението не ми е присъщо, то не ме интригува и аз нямам отношение към него. Имам всичко ... И което съм искал, и което не съм искал, и някой отгоре ми спуска всичко, без да съм го молил, дори... затова не бих имал наглостта да си поискам нещо ... чак толкова greedy не съм ... Колко имам ли ? Колкото считам че ми е достатъчно и това зависи от мен и така е най-добре ... За нищо не съжалявам, нито ще съжалявам, нито съм съжалявал, нито за грешките си, нито за правилните си решения, нито за думите, нито за мълчанието си ... Не плача... Нищо не съм загубил, имам много скъпи хора и предмети, и когато дойде времето да се разделя с тях, миг преди да се отрони сълзата от окото ми ще си кажа "Бог дал, бог взел, всичко си има начало и край и така е светът, и така ще е и аз съм част от него и това е и толкова ужасно и толкова прекрасно,защото всички сме негови чеда, и лошите и добруте и лудите и грозните, и тези, които са заклеймени или издигнати от останалите ... " Пътя си е мой, решенията също, чувствата (или тяхната липса) също, омразата, любовта, страстта , надменността, алчността, благородството, състраданието, безразличието, депресията, лиготията, любопитството ... Не се извинявам на никого за това, никой не може да ми е съдник, освен този горе, не се отричам от себе си, не си вземам поука и няма да си вземам, докато аз не реша това ... Всеки човек е като един миг от безкрайността, никога повече няма да има втори като него, както и никога не е имало ... Не лъжа себе си, макар че и това мога, и то е лесно - та аз живея 24/7 със себе си, къпем се заедно, спим заедно ... мога да се манипулирам, да се окуражявам, да се самосъжалявам, да се ядосвам на себе си ... Всичко е като теорията за действието и противодействието. Има си и някой предпазни механизми обаче, тъй като освен всеки за себе си на тоя свят други идеални хора няма, и понякога по-слаби души и събратя поемат по пътя (който е лек и широк) на омразата, гнева, самосъжалението или депресията, тогава те стават нещо като хищници и може да направят много лоши неща на останалите puppets/NPC та покрай тях ... Затова казвам следното "Искреността не е за всеки, защото малко от нея е опасна, а много може да те убие. " Желанието никога да не заблуждаваме когото и да било често ни довежда до заблуждение ... " "Широк и прав е пътя, който води към гибел, тъй че по-добре да си ходим по заобиколния, който винаги води до успех (и всяка негова форма) ... "Но ако не знаеш къде отиваш, което си е трагедия само по себе си, няма значение кой път ще хванеш ..." "Ти нямаш право да се месиш в живота на другите, нищо че ги обичаш, нищо че ти пука за тях, нищо че това е правилно, точно заради тези неща ти ги оставяш да са свободни, знаеш защо, защото именно поради тази причина и ти си свободен ... и ако стане нещо лошо, ти най-много ще искаш да заплачеш , най-много ще те боли, най-много ще мислиш ... но недей ... сети се какво е живота и защо е такъв, те никога не биха искали да те видят да плачеш ...и ти няма да го направиш ..." Ааааалилуяяяяяя
_________________ "It is the folly of men to believe that they are great players on the stage of history, that their actions might affect the grand procession that is the passage of time ..."
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 6:00 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
@ D@rkz0n3 - Това за което ти говориш е единствено негативното самозалъгване.
Аз лично предпочитам да го нарека самочувствие. Щом съм решил че ще имам нещо, аз ще го имам. В момента го нямам и следователно можеш да нарееш това "лъжа", но още Хенри Форд е казал:
Whether you think you can or can not, you're right.
Ся, не съм чел всички постове, но автора като гледам е от хората които са решили че не могат, вземи се осъзнай малко. Няма невъзможни неща, може да е трудно, но всичко е възможно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Вто Яну 12, 2010 8:10 pm |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Значи тук всъщност първо идва въпроса "Кой съм аз?", тоест за себепознаването. Смятам, че ако се познаваш достатъчно добре, можеш да си прецениш дали се лъжеш или не. Аз самият не лъжа себе си, ако да речем става дума за принципите ми. За по-тривиални неща мога и да не напирам толкова, тогава не гледам много-много да става на моята. Но както казах, стане ли дума за принципи, или нещо по-сериозно, тогава се осланям на себе си. В крайна сметка в повечето случаи сме сами срещу обстоятелствата. Kujiro: много хубав написан текст.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Сря Яну 13, 2010 1:21 am |
|
kujiro |
|
|
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 12:14 am Мнения: 1795 Местоположение: 黄泉
|
Eien Ryuu написа: Kujiro: много хубав написан текст. Нали ... трее си основа секта ...
_________________ "It is the folly of men to believe that they are great players on the stage of history, that their actions might affect the grand procession that is the passage of time ..."
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Съб Яну 16, 2010 6:05 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
kujiro написа: Нали ... трее си основа секта ... Ами измисли си божествено име, с което да те наричаме и си готов. Колкото до членове - все ще има.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Сря Яну 20, 2010 12:55 pm |
|
burst |
|
|
|
ами не се радвам,че сте толкова хората,който се отказвате.Аз например много труд,много труд съм вложил за да съм това,което съм сега,а имам още много път да измина.Всеки ден ходя из залите-ту фитнеса,ту муай-тай,ту гребане.А пък лятото вместо повечето като вас да ходя на плаж,ще ходя да бягам,и на лостове.Но нека не казвам,че съм перфектен...и аз понякога пропускам тренировка,но не заради мързел,а заради контузия.А по темата за тези компютри,просто един ден всички ще станат дробове,изтърсашка работа.Трябва ви воля и да игнорирате по-голямата част от околността.Ако ви е** дали ви смятат за луд или че се излагате,или тей подобни,просто няма да стигнете до никъде.
|
|
|
Заглавие: Re: Лъжете ли себе си? Публикувано на: Сря Яну 20, 2010 1:28 pm |
|
Iryoku |
|
|
|
Много правилно казано, burst. Определено спортът (фитнесът в частност) страшно много помага за каляване на съзнанието и човек представа "сам да се лъже", стига само сам да го поиска. Да правиш едно и също нещо всеки ден определено не е толкова трудно, колкото хората го представят. Всичко става с желание и постоянство. Просто проблемът е, че по-голямата част от населението не харесват идеята за каквото и да е, стига да не им пада от небето.
Като знам, че в началото, като почнах да тичам, едва бягах половин километър, а сега, 5 години по-късно, съвсем спокойно мога да избягам един маратон, примерно... Фитнес, йога, бойни изкуства и т.н (спорт като цяло)... Всички тези неща помагат и определено тези, които са постоянни, изглеждат доста по-зрели от останалите около тях. Знам го от личен опит.
_________________ 人は負けを知るほど強くなれる。 贋作が本物に劣ると誰が決めた! やろうとする意力、やってやろうする気力。 Do or do not. There is no try. The words of truth are always paradoxical.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|