Дата и час: Пет Сеп 29, 2023 12:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 11:39 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm
Мнения: 13547
Местоположение: Аниме Световете
Изображение
Спасете Екологията - спасете себе си! Тъй като И ВИЕ сте част от глобалната природа. И да, това зависи от ВАС!


http://bg.wikipedia.org/wiki/Екология написа:
ИзображениеЕкологията (от гръцки: oikos — къща, logos — наука) е наука, която изучава взаимоотношенията между организмите и околната среда. Екологията е обособена като биологична наука едва през 19 век от Ернст Хекел, който пръв употребява понятието.


ИзображениеВ днешно време обаче екологията, като понятие включва в себе си много повече от горното определение. Тя включва изучаване на самите животни в техните собствени среди, тяхното движение, разпространение, размножаване, опразване и т.н.. От друга страна пък се използва и както в тази тема - за призив към човешкото население да се грижи за средата си, натуралната си среда, да я опазва и да се грижи за нейното опазване, както и за опазването на различните видове животни населяващи дадената среда или в последно време и спасяване на околната среда от дадени животни.
ИзображениеЕкологично е поведението, което се опитва с макар и минимални усилия, да възспре глобални последици за естественото състояние на планетата и населяващите я. Както ще видите по-долу, ВСЕКИ ОТ ВАС има значение! Колкото повече от хората мислят разумно и се опитват да мислят екологично, толкова повече от красотите на природата се запазват, толкова повече можем да се наречем "цивилизация" и толкова повече ВИЕ спестявате и най-вече - се спасявате!! Ако ви пука за вашите внуци/деца, имайте предвид, че с а-екологично поведение, вредите именно на тях и на техните деца. Да, може би не-пряко, но косвено - със сигурност!
ИзображениеЕкологично мислене не означава просто да си изхвърляте боклука разделно, или да спирате кранчето на водата, когато не я ползвате! Екологичното мислене обхваща вашата фирма, вашето работно място, вашият дом, вашето ежедневие... По-долу можете и да прочетете как и защо е по-добре да мислите екологично!


Сайтове с екологична насоченост:


Клипове и статии по темата:
http://www.youtube.com/homeproject- Филмът "HOME"
http://ecology.com/tv/vidpages/storyofstuff.php - The story of STUFF

- Призив за ползване на енергоспестяващи крушки
- Let Nature Breathe

http://ecomedia.bg/be-eco - Be-Eco! Съвети
http://www.mebeli.info/go.idecs?i=16311&l=bulgarian - Еко-мислене носи печалба
http://www.alternet.org/environment/141 ... age=entire - Ванкувър от най-екологичните градове в света!
http://link.brightcove.com/services/pla ... 5046315001 - Призив за Еко-мислене от Камерън Диаз.
http://www.geocities.com/EnchantedFores ... earth.html - неприятни статистики


По-забавни:
http://www.kidsbegreen.org/ - Екологичен наръчник за деца
http://www.ecokids.ca/pub/downloads/calendar/index.cfm - еко постери

- how will the world end
- the human virus


Еко Календар:


Защо Еко?


ИзображениеЗаради глобалната гора! Не може да не сте чули за настоящото глобално затопляне, сменяне на климатични зони и какво ли не. Мнозина учени винят този феномен на човешката индустрия и отдаването на въглероден двуокис в прекомерно огромни количества. Това не може да продължава! За тези, които още не знаят - глобалното затопляне води до ледникова епоха! Точно така. В последните години зачестяват борбите с природата на два фронта - наводнения и пожари, в двете страни на планетата. Това, освен нормално, е и само началото! Дали това е естественият път на планетата ни, все още не може да бъде напълно доказано, но едно е сигурно - с екологично мислене, може поне да забавим този процес и да потвърдим така прокламираната идея, че сме нещо повече от животни, мислейки освен за себе си - и за средата около нас!
ИзображениеЗаради себе си! Вие сте част от тази природа, която страда заради глобалното затопляне, а екологичният начин на мислене би могъл да икономиса нуждите на нарастващото човешко население и съответно - изчерпването на природни ресурси!
ИзображениеЗаради децата си! Еко-продуктите, наричани още "натурални" или "био", са тези, които укрепват вас и вашите деца по нужният начин. Те са по-полезни, по-евтини, по-природни!
ИзображениеЗаради въздухът, който дишате! Писнало ви е от гадния смог? Помислете за икономичните моторни превозни средства, обърнете внимание на


Еко-съвети / Как да бъдем екологични

Вкъщи/На работа:
  - Не палете колата за да идете на 2 пресечки от вкъщи;
  - смешно или не, събирайте си боклука разделно, ако условията ви го позволяват. Дали има краен резултат в България, имате право да се съмнявате - правете го и на глас. Но смисъл има, дори и за самото самодисциплиниране и еко-култура;
  - Не оставяйте чешмата да тече без нужда. Пример: докато си търкате зъбите, докато търкате чинии, не пускайте с цяла мощ водата в тоалетната когато не е нужно и т.н.;
  - Проверете си домакинството! В много домакинства има изтичане на питейна вода поради стари/пробити тръби. Малко или много, това утежнява и месечната ви сметка, а тече ли вода - нищо не може да я спре. Падаща мазилка и гниене може да са само някои от много следствия на един теч;
  - Ползвайте енергоспестяващи уреди и крушки! Освен, че последните издържат много повече, те не отдават толкова топлина, колкото обикновенните и освен това светлината от тях е бяла, а не жълта!
  - Използвайте въображението си! В интернет съществуват множество пътеводители за създаване на играчки/уреди на труда и забавлението.
  - Създавайте! Собствени мазила/кремове, които НЕ ЩЕ съдържат токсични вещества и консерванти. Бабините рецепти действат, и това го доказват много жени по света!
  - Изгасете компютъра! Когато не ви трябва, ползвайте енергоспестяващата функция и изключвайте монитора, ако няма да го ползвате следващите 20 минути! Изключете и компютъра когато не го ползвате/спите. Доказано ще може спестите над 150лв/годишно от сметката си за ток! Вижте приблизително колко ток харчи компютърът ви!
  - Плащайте сметки онлайн! И в България вече е възможно. Така ще спестите тонове хартия, а покрай нея, разправии и гонене на работно време и служители!
  - Принтирайте двустранно! Тук трябва и администрацията да се агитира, да приема двустранно принтирани работи, но чернови или не-официални документи не ви пречи да принтирате двустранно и да пестите тонове хартия!
  - Ако е възможно - изобщо не принтирайте!
  - Изключвайте бойлера, когато няма кой да го ползва с часове/дни/++.
  - Избягвайте да хвърляте храна! 1/3 от храната, която купувате отива в боклука. Това са 1/3 от парите ви!! Не купувайте повече отколкото ще консумирате, пазарувайте разумно!
  - Спрете бутилираната вода! Рециклирането на пластмасови бутилки не е на нивото, на което трябва да е или някога ще бъде! Сложете филтер на домашната чешма или пък идете и напълнете от близката планина/извор/минерална баня.
  - Взимайте назаем, вместо да купувате: видеокасети/двд, книги от библиотеки, аудио компилации...
  - Не изхвърляйте електроника в кофата. Пазете ги докато можете, продайте ги за втора ръка, върнете ги на пункт(който трудно ще намерите у нас, но все пак). Това вече е глобален проблем, заради наличието на хим. елементи като сяра в интегралните платки...
  - Използвайте алтернативни източници на енергия (като слънчеви панели. Твърде скъпи за съжаление, но изплащащи се със сигурност!).
  - Вземайте по-кратки душове. Спретнато и спестяващо! Нужни са по-малко от 10 минути за едно добро изкъпване. За "освежаващ душ" - още по-малко.
  - Използвайте стара дреха за парцал, вместо да купувате допълнителен такъв.
  - Засадете дърво и си го отглеждайте!
  - Поливайте сутрин и вечер, не през деня, когато слънцето ще изпари водата набързо и едно, че няма да има ефект, а второ, че можете да убиете растението, мокрейки листата му с водни капки, които действат като лупа за слънчевите лъчи и прогарят!
  - Вместо да надувате климатика: Зимно време сложете един пуловер вкъщи, а лятно отворете прозорците! Освен енергия, ще си спестите и някоя друга хрема, предизвикана от удобствата на климатиците!
  - Връщайте на вторични суровини батери и акумулатори!
  - Избягвайте многотелефонията, разпространена напоследък в България, поради ценовият терор на мобилните оператори. Използвайте мобилен телефон възможно най-рядко и изключвайте, когато не ви трябва. Ползвайте интернет телефония! Вече достъпна и от някои мобилни устройства!
  - Избягвайте грил/барбекю с въглища и дърва. Съществуват и хибридни печки, които могат да придадат точния аромат на жива скара, изгаряйки нужното количество, а не натравяйки въздуха. Такива в България надали съществуват към дата на пускане на темата.
  - Ако имате възможност- създайте градина със зеленчуци, вместо с биологично модифицирани теменужки! Те също могат да бъдат толкова красиви и постоянно да цъвтят!
  - Купете си свестен монитор(широкоекранен, ако питате)! LCD мониторите са енергоспестяващи, предават пъти по-добра картина, заемат 80% по-малко място от CRT, също толкова леки са, имат голям спектър на видимост и ниска степен на излъчване.
  - Ползвайте презареждащи батерии(uniross(wwf сертифицирани)/varta).
  - Изгасяйте лампата в помещението, ако излизате за 15+ минути
  - Зарежете лампата и вдигнете щорите когато има още дневна светлина!
  - Правете си пакетиран обяд/bentou, сандвичи или друго. Няма нищо срамно в това в обедната почивка да си похапнете домашния, пъти по-вкусен сандвич, независимо какво си мисли колегата! Спестявате!
  - Работете дистанционно или подканвайте шефа ви да го позволява, ако сферата на работа дава възможност! Това ще спести освен вашите нерви и стрес, и голяма част от разходите за вашето придвижване до работа и обратно.
  - Почиствайте пред двора/алеята/входа с метла, не с вода. Използвайте прахосмукачка само когато е нужно.
  -


На път:
  - ВЪРВЕТЕ ПЕША! Поддържайте активен начин на живот!
  - ползвайте масовият градски транспорт до работа;
  - ползвайте колело, за да се придвижите до работното място. Ако всички използваха колела, в София не само нямаше да има смъртни случаи от ежедневните катастрофи, а дори нямаше да има задръствания;
  - качете колегата, пък може да го навиете и да делите парите за бензин, вместо и двамата да идвате със собствени автомобили.
  - не си изхвърляйте боклуците където сварите. Събирайте си боклуците в раницата(ОСОБЕНО НА ПЛАНИНА!!!!) и ги изхвърляйте на отредените за това места, където ще бъдат събрани!
  - Изключвайте двигателя на колата си при задръствания и/или по-дълги светофари(ако после може да запали ест.)!
  - Поддържайте колата си! С редовна поддръжка и подмяна на захабени части, колата ви става по-ефективна и са й нужни по-малко усилия, за да ви вози. ~90% от енергията, автомобилът изразходва, за да задвижи собственото си тегло! Едва другото остава за вас. Повече поддръжка -> по-малко разход -> по-малко гориво -> повече спестявания.
  - Използвайте БДЖ! Едно, че е по-евтино, друго, че е по-удобно и спокойно. Бързането ви струва само повече и повече стрес!
  - Използвайте кутии за сандвичи/хранителни продукти, многократно, вместо найлонови пликчета, които да се чудите къде да хвърлите после!
  -

На пазар:

  - купете си здрави чанти, от плат, които можете да оперете и ползвате отново след това! Или просто някакви здрави чанти, които да използвате често и винаги си ги носете. Избягвайте пликовете и найлоновите торбички.
  - внимавайте какви продукти купувате! Не винаги Еко/Био, отговарят на истината! Еко/Био продукт, означава, че е отгледан без синтетични торове, пестициди.
  - Когато купувате бяла техника, гледайте какъв енергиен клас е! Някои производители слагат класове от типа ААА++-, които само символизират през колко теста е минал продукта. Поинтересувайте се колко киловата харчи техниката за час.
  -
ИзображениеДобавете още!
ИзображениеНе е толкова трудно, колкото изглежда, само опитайте!
ИзображениеДа си еко-зелен/еко-мислещ, означава да те е грижа - за себе си, за децата си, за приятелите, за планетата!
ИзображениеБъдете ЕКО! Бъдете разумни! Грижете се за природата за да може и тя да ви върне същото внимание!


__________________________________________________
Note 1: Тази тема е създадена по инициатива на Recca /cool~huh/, който я снабди и с голяма част от линковете
Note 2 - redefined: Tемата не е в раздел Култура, а в Лафче, за да се вижда от най-много хора. Но ако преценят модераторите могат да я махнат.
Note 3: Тази тема е създадена със собствени усилия и помощ от Рекката. Всички материали са собствена продукция и темата е защитена с CC2.5 лиценз.
Note 4: В тази тема ще се събират още и още съвети, до постигане на идеалът за екологичен, цивилизован начин на живот. Всеки от вас може да даде своят съвет и ако намерен за добре - ще бъде добавен в първия пост!
Note 5: За модераторският екип, който реши да добавя нови съвети към темата, ще помоля да спазвате следното:
В съответната категория, нов ред, тире, шпация, съвет/идея/мисъл, [nick] на притежателя в квадратни скоби. Пример:
- Пикайте под душа [Испанска медия]
Note 6: Мислете еко!
Note 7: Edits:


Последна промяна SayanMk на Вто Сеп 29, 2009 10:19 am, променена общо 2 пъти


_________________
Изображение
Изображение
わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 11:46 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Май 15, 2009 10:11 pm
Мнения: 1161
Местоположение: Varna
По принцип от тази дума - "Екология" зависи и бъдещето на Земята, но кой ли я употребява или по-важно, кой и обръща внимание....Нямам какво повече да коментирам - то си личи как се отнасят всички хора...изгледайте филма The Simpsons и вижте за какво става въпрос..

П.П.:Темата е страхотна и образователна :peace:_________________
Изображение

Благодарение на Ahinora Sakarska и Hinata_foxy ;3
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 11:50 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm
Мнения: 4124
Местоположение: dragon's land
=)) Препоръчаха филм Симпъсн за темата екология.
Иначе Саян трябва да си помислиш за синтезиране на постовете. Дори аз не мога да ги издържа да ги прочета целите.
Да опазването на околната среда е нещо важно. Въпроса е, че всеки го казва, но нищо не прави. Не помня дали и в този форум предложих, но се опитах да подема кампания за великденско почистване на междублоковите площадки. Пълен провал. И въпреки, че успяхме да изчистим около моя блок... еми сега е същото. То българина в кочинка си живее и не му харесва да го променя. Ама така е. Все пак цигани ни чистят._________________
Изображение
True evil is silent.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2009 11:53 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 9:56 pm
Мнения: 2587
За това пък аз наблягам и на факта SAVE $ , защото като сме по-икономични ине прахосване, от тук малко от там малко, накрая на годината като нищо ти се събира +1 бонус заплатка. :wink:_________________
Изображение Изображение
Yin and Yan are one.
"Лудите, лудите - те да са живи!"
A true man knits his own destiny...
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 12:51 am 
Аватар
Цар Алко

Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 9:55 pm
Мнения: 9224
Пъта... :arrow:_________________
Изображение
Цитат:
"Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 1:02 am 
Аватар
Masaka?!

Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 9:35 pm
Мнения: 4370
Цитат:
Не изхвърляйте електроника в кофата. Пазете ги докато можете, продайте ги за втора ръка, върнете ги на пункт(който трудно ще намерите у нас, но все пак).

Пунктове задължително трябва да има в магазините за електроника. 100% в магазините на Глобул има кошчета за мобилни телефони, зарядни, батерии, а и друга електроника.

Относно платнените торбички - аз лично ползвам многократно найлонови. Пликче от Била за Била, от Кауфланд за Кауфланд и така. Освен това може да ползвате остарелите пликчета за разделно изхвърляне на боклук вместо да си купувате специални торбички (които пак са найлонови).

Изключвайте телевизора ако никой не го гледа. Телевизорите са основният източник на изхабена ненужно електроенергия в домакинствата.

А за терорът на мобилните оператори - това си е цяла друга тема, по която мога да изпиша колкото първия ти пост, че и повече. :lol:

БДЖ препоръката само ми е малко хм... за кратки пътувания до 3 часа е ок, но да вися 7 часа във раздрънкан вагон със съмнителни пътници със съмнителна миризма е малко множко...

ЕДИТ 3: Дам, Саянски сам изтъкна това, което бях написал, в поста под мен.

ЕДИТ 2:
Dream_Dragon написа:
Иначе Саян трябва да си помислиш за синтезиране на постовете. Дори аз не мога да ги издържа да ги прочета целите.

Аз ги чета с удоволствие пък (а специално за този пост ще спечелиш ако го прочетеш, дъъ... не четете ли книги?). Вярно клипчетата и т.н. можеха да се скрият, но спойлер таг-а чупи много грозно всякакъв нормален стил...


Последна промяна Morri D'in на Пет Авг 14, 2009 9:39 am, променена общо 2 пъти


_________________
wwwwwwwwwwwwwwwww
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 9:52 am 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Регистриран на: Съб Юли 16, 2005 8:28 am
Мнения: 19347
Местоположение: Out of Space
:!:


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 10:52 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 9:56 pm
Мнения: 2587
Ми ако седнеш и прочетеш МАДАФАКИН темата, ше разбереш що не е, както ще разбереш, че не тряя спамиш, туко виж си научил нещо интересно. (ю сон оф ъ биач) :)

п.п. в последствие се изтрият тея постове :/_________________
Изображение Изображение
Yin and Yan are one.
"Лудите, лудите - те да са живи!"
A true man knits his own destiny...
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 11:23 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm
Мнения: 19365
Местоположение: Tōkyō
SayanMk написа:
- смешно или не, събирайте си боклука разделно, ако условията ви го позволяват. Дали има краен резултат в България, имате право да се съмнявате - правете го и на глас. Но смисъл има, дори и за самото самодисциплиниране и еко-култура;

Това са булшитс и всеки здравомислещ българин може да ти го докаже в писмен и устен вид!
SayanMk написа:
- Не оставяйте чешмата да тече без нужда. Пример: докато си търкате зъбите, докато търкате чинии, не пускайте с цяла мощ водата в тоалетната когато не е нужно и т.н.;

Това зависи от културата в първите 7 години. И да се нас*ереш един завършен характер не можеш да го приучиш на навици...
SayanMk написа:
- Ползвайте енергоспестяващи уреди и крушки! Освен, че последните издържат много повече, те не отдават толкова топлина, колкото обикновенните и освен това светлината от тях е бяла, а не жълта!

Като електротехник по професия мога да кажа, че мразя тези боклуци. И точно защото светлината им е бяла дразни и уморява очите 3х повече.
SayanMk написа:
- Създавайте! Собствени мазила/кремове, които НЕ ЩЕ съдържат токсични вещества и консерванти. Бабините рецепти действат, и това го доказват много жени по света!

Ти сериозно ли очакваш една себеуважаваща се жена да седне да си губи времето да меси химии?
SayanMk написа:
- Изгасете компютъра! Когато не ви трябва, ползвайте енергоспестяващата функция и изключвайте монитора, ако няма да го ползвате следващите 20 минути! Изключете и компютъра когато не го ползвате/спите. Доказано ще може спестите над 150лв/годишно от сметката си за ток! Вижте приблизително колко ток харчи компютърът ви!

За монитора съм съгласен, но ти наясно ли си каква вреда носи ежедневното гасене и включване на един компютър върху електрониката му? Това да не ти е офиса, лол!
SayanMk написа:
- Плащайте сметки онлайн! И в България вече е възможно. Така ще спестите тонове хартия, а покрай нея, разправии и гонене на работно време и служители!

И ако системата бъгне така ще се овътриш че нямам думи... Да не споменавам, че губиш всякакъв шанс да докажеш нещо ако са те изментили със сметката и ти се усетиш по късно!
SayanMk написа:
- Принтирайте двустранно! Тук трябва и администрацията да се агитира, да приема двустранно принтирани работи, но чернови или не-официални документи не ви пречи да принтирате двустранно и да пестите тонове хартия!

Ако работиш моята работа ще разбереш, че няма кой да те чака да въртиш листове за двустранно, особено ако дебита ти за ден е 3х500листа....
SayanMk написа:
- Взимайте назаем, вместо да купувате: видеокасети/двд, книги от библиотеки, аудио компилации...

Е с това ме уби, българина толкова му преливат парите от джобовете, че се засилил да пазаруваа... =))
SayanMk написа:
- Вземайте по-кратки душове. Спретнато и спестяващо! Нужни са по-малко от 10 минути за едно добро изкъпване. За "освежаващ душ" - още по-малко.

Това си е личен избор за всеки. В казармата може и да са ми стигали 10мин, но ако не покисна поне 20 вкъщи не ми е кеф!
SayanMk написа:
- Засадете дърво и си го отглеждайте!

Всички познати, които го направиха това видяха как за последните 15г. засадените от тях дървета бяха изтръгвани, потъпквани, рязани за дърва за зимата и прочие екстри :)

Мога да те закова по всеки останал параграф, но не ми се занимава :) А относно девиза "Спаси себе си - спаси планетата!" бих казал, че не струва. Естествено това си ми е лично мнение.


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 11:29 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm
Мнения: 7578
Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
Belgarion, you made my day :ave:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 11:44 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 9:56 pm
Мнения: 2587
Бел, половината от нещата са ти плюнчене. Мда българина няма тази култура, ама нали това е целта, да се създаде. Първите 7 години май гъз. Като почнат да плащат хората глоби по 100 кинта за хвърлена дъвка/цигара найш как ще привикнат. (и това се отнася за всякакъв вид нарушения) Ест. полийсмените тряя си вършат раутата, затова предлагам 10% от всяка глоба да им е мотивацията....

Belgarion написа:
SayanMk написа:
- Ползвайте енергоспестяващи уреди и крушки! Освен, че последните издържат много повече, те не отдават толкова топлина, колкото обикновенните и освен това светлината от тях е бяла, а не жълта!

Като електротехник по професия мога да кажа, че мразя тези боклуци. И точно защото светлината им е бяла дразни и уморява очите 3х повече.

Да го беше казал като очен лекар и можеше да се замисля поне малко. :wink: Това си е лично твое мнение. Нямам намерение да коментирам 1 по 1 цитатите ти, в някои може да имаш някаквУ право, амъ... ++ че никой не казва да спазваш всяко едно от тея неща~_________________
Изображение Изображение
Yin and Yan are one.
"Лудите, лудите - те да са живи!"
A true man knits his own destiny...
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 11:46 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm
Мнения: 19365
Местоположение: Tōkyō
Recca написа:
Да го беше казал като очен лекар и можеше да се замисля поне малко.

Да докарам две колежки на майка ми ( и двете са очни лекарки) да ти го кажат по телефона? Аз не си правя вятър на устата момче!


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 11:48 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm
Мнения: 7578
Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
Recca написа:
Да го беше казал като очен лекар и можеше да се замисля поне малко. :wink:


Не съм съгласен! Бялата светлина е наистина по-неприятна от жълтата. Не съм очен лекар, но съм с по-чувствителни очи и лично усещам разликата. Постой по-дълго време на бялата светлина на тези крушки и ще ако не друго, поне може и да усетиш как очите ти се изморяват._________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 1:23 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Дек 25, 2005 9:56 pm
Мнения: 2587
Ми ако не знаете има такива и с други цветове, като ви дразнят чак толко. :-0_________________
Изображение Изображение
Yin and Yan are one.
"Лудите, лудите - те да са живи!"
A true man knits his own destiny...
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2009 1:32 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm
Мнения: 19365
Местоположение: Tōkyō
И жълта да е нищо не може да бие мекотата на светлината от лампите с нажежаема спирала, било то за дома или офиса.
И за да прекратя излишния флейм само ще допълня, че хубаво са нагъчкани тия съвети, обаче когато околните не правят нищо от тях ти сам нямаш стимул да го правиш. Да дам ли за пример смешните организации като Гринпиис и подобните им? Какво промениха за толкова години? Планетата е в още по шибано, простете, окаяно състояние отколкото когато започнаха дейността си, което само по себе си е пример за безсмислието на подобни призиви.
Не ме разбирайте погрешно - аз нямам нищо против, но мисля, че ползвате погрешния подход да предизвикате внимание ;)

:peace:


Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  

cron