|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Краят на телефонната ераЕра е силно казано, но е време вече мобилните телефони да се ориентират към рециклиращите станции, а домашните сами да се изтребят и да се разкарат като понятие. Идват на мода смартфоните или умните телефони или почти-не-телефоните или джобните компютри с възможност за телекомуникация а след време(надявам се най-скоро) последното ще се разкара от тях и ще си останат само джобни компютри с WiFi.... Вместо да се обаждаш на някой близък, ще го набираш през интернет... с програма по избор, дори от рода на скайп, чието време вече изтече и е време за следващата стъпка... но се замислям сега, че заради забавянето на края на телефонията, може би с това се забавя и заместникът на скайп. =/ Та в най-скоро време да се надяваме, ще разполагаме с ГНУ софтуер, способен да накара един джобен компютър да вибрира и издава звуци, сигнализирайки за обаждане. Формата на комуникация ще може и да се избира и аудио-видео конференцията ще е напълно безплатна и неограничена, единствено подвластна на WiFi сигнала, до който имаме достъп. Клетките на мобилните оператори ще се заменят с WAP-ове... ще говорим без пари и ще се гледаме дори, конферентните разговори няма да са проблем, а ако не ни се говори, ще можем да отговаряме и писмено на обажданията. Това идва и е факт, че идва... Проблемите обаче идват преди края... което е нормално. Какво ще правят монополисти и рекетьори като мобилните оператори, разпрострели бизнеса си вече до такваз степен в живота ни, че без мобилен телефон човек е като отшелник? Остават на улицата, буквално. Което е страхотно.. но това вече стана много лично мнение. Говорех за проблемите - проблемите са такива, че това не е изгодно за мобилните оператори, както на разпространителите на нефт не е изгодно да съществуват възвръщаеми източници на енергия. Не е изгодно както за автопроизводителите със складове от хиляди МПС-та да се наложи да ги рециклират и плащат глоби за съществуването им, защото има автомобил на слънчеви батерии. За това и последните 2 споменати "бъдеща" все още КУЦАТ и то ЯКО. Защото спонсорството към тях се орязва и се замазва. Защото не е изгодно. Защото бизнеса и глобалната икономика се осланят на неизгодни за човечеството ресурси, но изгодни за индивида, а на свой ред индивида не му пука за човечеството, а за собствения бизнес... С други думи, защо един смартфон или джобен компютър да се продава за по-малко от 1клв... откак това не е изгодно за мобилните оператори? Няма как... за това и са големите цени. За това има и прагове, до които достига дадена техника и цената й не може да падне по-долу... защото не е изгодно, не е на печалба... И също като с техниката, така се забавя и процеса на развитие. Поставя се една граница, над която не може да скочим всички, защото ако го направим, това няма да е изгодно! Вие забелязвате ли нещо като край на телефонната ера, имате ли такива прогнози/наблюдения? Идва ли и какви са му проблемите? Какво трябва да се направи? За/против.. изобщо - мнението ви? Това е максимално кратка тема, едвам се сдържам >.> ако пак ви е дълга и не ви се чете напуснете раздела, мерси ->
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=538_1255874983.jpg) |
Nimeria |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Ти можеш ли без телефон? Щото аз и много хора, които познавам, не можем... С 3 телефона съм (верно двата са някви боклуци за 10-20лв, ама...) и си ги ползвам солидно ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Докато не измислят някъв смартфон със скайп и нз си кво и клавиатура и шитс за 200-300лв много хора, ще си останат на обикновени гсм-и... щото да речем и лаптопа не можеш да си го носиш навсякъде нали? поне ако не е някъв супер малък, дето ти се побира в дамската чанта ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Ерата на телефоните няма скоро да си отиде, щото дори и стационарни телефони още се ползват. В сми хората са пристрастени към комуникацията, независимо от какъв вид е, а джобното телефонче с хиляда безплатни минути си е страшно офертна комуникация, щото за него не ти трябва ток, интернет и етц... И бтв говориш за Б-я, нали?
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=25198_1307106892.png) |
petarvladikov |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Май 29, 2008 7:33 pm Мнения: 1827 Местоположение: Пловдив
|
За момента ползването на смартфони в Б-я е рядко срещано, освен снобарите, но те са си снобари.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8980_1247924792.jpg) |
erfo |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
спокойно саяне не бери грижа за монополистите те вече имат достатъчно капитал че да си преобразуват заводите за телефони в заводи за смарт фони а хората ще се принудят да ползват таква нещя щат ся па палузне зя здрявута некай не обича да е болен
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:22 pm |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Мне, говоря за света. И ми се ще песимистичните ви прогнози да се окажат грешни, щото не ми се чака 10++ години.. макар, че не се заблуждавам, че ще е лесно. Тая парична система просто скапва всичко, за което се бори една цивилизация... А колкото до 1000те безплатни минути и мога или не мога с телефон - ми представи си, че всичко ти е на едно, че си имаш интернетз вместо телефонни клетки и имаш АБСОЛЮТНИТЕ безплатни минути..?! То е ясно, че няма да е лесно, но ако не се правят напъни и ако не се спъне никога няма да дойде края. Всъщност ще дойде, но изкуствено ще се продължи до пост-абсурдност... Само революция може да оправи нещата... май на това се надявам ;0 В момента смартфоните хич не се ползват като смарт... а като фони само..
Аз не бера грижа за тия гадняри.. щот и те не берат грижа за мен, а и те пари толкова са си избили, че нз.... Всеки си гледа интереса, а интереса е много далеч от това комуникациите да са безплатни. С което ние сме репресирани да ползваме технология, която не само ни вреди, ми и е абс. излишна при наличието на много по-удачна и безпарична... Ама нъцки...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:32 pm |
erfo |
|
|
колкото до паричната система все още е нужна макар че аз я захвърлих на страна и вече няколко годни не съм се докосвал до банкнота защото съм алергичен към тях това ми позволи и да се излекувам от куп болести хух друга система по добра от паричната вероятно се доближава до идейте за социализъм на ссср самоче тва нее соцялизъм а по скоро комунизъм и откриването на много работни места при това на постове които не си заслужават производството на глупав продукт и тва вече си е някъв комунизъм вероятно стига се до идея да се произвеждат най нужните вместа вкарват се повече хора в ``полезните сектори ``` и се произвеждат полезни продукти но проблемът е в работната ръка всеки иска да хубаво работно място по възможност сплотен колектив мм трудно е за изспълнение за тва паричната система остава и повечето хора я ползват а колкото до тва що сащ са по напред от ссср щот войните не се водят на територийте на сащ аи американците имт повече свобода германците за тва са дигнали и войната щот не са били доволни че не са колонизатори и са поискали земя колоний и се знае че от клрай време правят войни със французите бла бла бла японците и англичаните са развити толкова щот са на остров и могат да провеждат вътрешно управление без да ги тормозят външни сили лолз стана каша маша може и да не съм запознат по някой теми ма си плямпам за здраве хух
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:40 pm |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Хооо интересно. Краят на тел. ерата като нещо лошо от гледна точка на социалната комуникация... хм. Не мисля. Хиккикоморита има и сега и не са едно и две. Причини за десоциализация има твърде много, че масмедиите да обират пешкира на "виновните" в случая. Едно време като не ги е имало пак си е имало хиккикоморита... но на кой му е пукало? Просто сега е по-лесно да обвиниш някой/нещо и да се раздава правосъдие. А не е така... Напротив. Безплатната комуникация, лишена от вредните емисии поне на половина, би позволила на хората да комуникират много по-свободно едни с други. Отиваш на разходка в парка и си чатиш/говориш, с който си пожелаеш, без да мислиш за плащане на сметки, колко минути ти остават, без да тровиш природата (толкова), без да плащаш луди пари, за да се виждаш с отсрещния, който се е качил на някоя планина в момента и си проверява и-мейла докато си говорите... Напротив... точно това би те развързало от малката стаичка, в която е настолния ти компютър или лаптоп, чиято батерия изкарва 30 минути извън контакта и тежи 3 кила и е бати мъката да го мъкнеш където и да е било и и да го мъкнеш общо взето няма смисъл, осен ако не е централно кафене.... Печеш си се на слънце и си решаваш судоку не на хартия, а на джобния компютър.... поливаш в градината и си говориш с децата ти, които са в междучасие.... и ги виждаш... караш колело и си гледаш на ГПС-а къде си и къде трябва да завиеш... Мне, далеч няма да те върже ;D Ако те върже, това означава, че си търсиш причина нещо да те върже ;D За това обаче не са виновни технологиите...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=538_1255874983.jpg) |
Nimeria |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
като изключим , че мнението на ерфо нямаше нищо по темата...
Саяне, не съм съгласна... комуникацията става все по трудна и по-трудна, точно заради всичките начини за комуникация. Защото по скайп може да изтриеш това, което кажеш, а по тела е малко по-трудничко. Точно заради такива неща хората си се затварят по къщите и си мислят, че са социални, като имат 500+ контакта в месинджъра... Защо да се видиш с някой, като можеш да му напишеш смс-че на смартфончето, да му гледаш личицето и да му чаткаш нещо по клавиатурката. Честно, аз сериозно мисля, че комуникацията се забавя от технологията. Щото като искаш да кажеш нещо и имаш хиляда начина да го направиш, избираш най-лесния.
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:51 pm |
erfo |
|
|
саяне ти си социалист дай да има по равно за секи за да мога да си общувам с циганетата от нюйорк който макар че не живее в небостъргач си има приветлив кашон със смарт фон чип за проследяване в случая нее нужен щот секи има телефон нее нужно да викаш полиция да преследват бандита който ти е зел телефона за да пита жена си ква храна да купи за вечеря и след тва го захвърлил в близкото сметище за електронни отпадъци
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 2:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=434_1389131157.jpg) |
IvanTheChemist |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Ой, хора, осъзнайте се! Първо има скайп за телефон, дори за не толкова смарт, като 5320 Xpress Music. Второ телефоните и мобилната комуникация са си безценни. Хикикоморитата...на тях и 1000 контакта в месинджърите да им сложиш, пак няма да излязат. И да им ги махнеш, пак няма да излязат. Така че това не е проблем на мобилните технологии. Смартфоните били по 1000 лева? Това от кога? Какво разбирате под смартфон? Турбо гъзарските Blackberry? Някакви портативни лаптопи от рода на N95/6/7/8/989897? Както казах - имам си симбиан и телефон с PDF, Office, Flash и т.н. за някакви си 330 лева. Мога да гледам клипчета от youtube for Christ's sake! Но всяко благо струва нещо. Както е казал генерал Лебед "Безплатно сирене има само в капана за мишки". Аз си правя сметката...7,68 MB интерент през телефона ми излизат около 17 лева и нещо. A ако съм на тарифно планче ще ми е под 10. А какво са 7-10 MB? Това е 1 месец в скайп през телефона. Това е поща и FB. Да, където си искам. Понеже телефонЪТ е едно голямо улеснение. Понеже има хора с 3 телефона, които ги ползват по предназначение. Така че ерата на телефоните е далеееч от приключването си. Както се добавят нови и нови G към стандарта.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Краят на телефонната ера ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 18, 2009 3:27 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Има ли лесен, ефикасен и достъпен начин за комуникация - било то телефон, скайп, e-mail и т.н. - ще го ползвам. Колкото по-бърз, лесен, ефикасен и достъпен е начина за комуникация, толкова по-голям шанс има телефоните да замрат. А те най-вероятно наистина ще замрат. Въпроса обаче е следния - На кой му пука (освен на хора от големите фирми, които ако не променят продуктите си, ще фалират - а тук не виждам такива хора) erfo написа: напротив супер късмет е че не сме родени по късно радиациата ще удари ню женърейшън 2020 + Е на десет години все нещо се случва... От 90 нагоре не знам кво е било, ама много яко ни е ударило...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|