Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:08 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Краят на телефонната ера
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:02 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Краят на телефонната ера

Ера е силно казано, но е време вече мобилните телефони да се ориентират към рециклиращите станции, а домашните сами да се изтребят и да се разкарат като понятие. Идват на мода смартфоните или умните телефони или почти-не-телефоните или джобните компютри с възможност за телекомуникация а след време(надявам се най-скоро) последното ще се разкара от тях и ще си останат само джобни компютри с WiFi....
Вместо да се обаждаш на някой близък, ще го набираш през интернет... с програма по избор, дори от рода на скайп, чието време вече изтече и е време за следващата стъпка... но се замислям сега, че заради забавянето на края на телефонията, може би с това се забавя и заместникът на скайп. =/ Та в най-скоро време да се надяваме, ще разполагаме с ГНУ софтуер, способен да накара един джобен компютър да вибрира и издава звуци, сигнализирайки за обаждане. Формата на комуникация ще може и да се избира и аудио-видео конференцията ще е напълно безплатна и неограничена, единствено подвластна на WiFi сигнала, до който имаме достъп. Клетките на мобилните оператори ще се заменят с WAP-ове... ще говорим без пари и ще се гледаме дори, конферентните разговори няма да са проблем, а ако не ни се говори, ще можем да отговаряме и писмено на обажданията. Това идва и е факт, че идва...

Проблемите обаче идват преди края... което е нормално. Какво ще правят монополисти и рекетьори като мобилните оператори, разпрострели бизнеса си вече до такваз степен в живота ни, че без мобилен телефон човек е като отшелник? Остават на улицата, буквално. Което е страхотно.. но това вече стана много лично мнение. Говорех за проблемите - проблемите са такива, че това не е изгодно за мобилните оператори, както на разпространителите на нефт не е изгодно да съществуват възвръщаеми източници на енергия. Не е изгодно както за автопроизводителите със складове от хиляди МПС-та да се наложи да ги рециклират и плащат глоби за съществуването им, защото има автомобил на слънчеви батерии. За това и последните 2 споменати "бъдеща" все още КУЦАТ и то ЯКО. Защото спонсорството към тях се орязва и се замазва. Защото не е изгодно. Защото бизнеса и глобалната икономика се осланят на неизгодни за човечеството ресурси, но изгодни за индивида, а на свой ред индивида не му пука за човечеството, а за собствения бизнес...

С други думи, защо един смартфон или джобен компютър да се продава за по-малко от 1клв... откак това не е изгодно за мобилните оператори? Няма как... за това и са големите цени. За това има и прагове, до които достига дадена техника и цената й не може да падне по-долу... защото не е изгодно, не е на печалба... И също като с техниката, така се забавя и процеса на развитие. Поставя се една граница, над която не може да скочим всички, защото ако го направим, това няма да е изгодно!

Вие забелязвате ли нещо като край на телефонната ера, имате ли такива прогнози/наблюдения? Идва ли и какви са му проблемите? Какво трябва да се направи? За/против.. изобщо - мнението ви? Това е максимално кратка тема, едвам се сдържам >.> ако пак ви е дълга и не ви се чете напуснете раздела, мерси ->

Профил  

Заглавие: Re: Краят на телефонната ера
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:18 pm 
Аватар

За да изчезнат мобилните и домашните телефони ще трябват поне още десет години. За България дори малко повече. Не за друго, а цените са нещо определящо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:21 pm 
Аватар

Ти можеш ли без телефон? Щото аз и много хора, които познавам, не можем... С 3 телефона съм (верно двата са някви боклуци за 10-20лв, ама...) и си ги ползвам солидно :? Докато не измислят някъв смартфон със скайп и нз си кво и клавиатура и шитс за 200-300лв много хора, ще си останат на обикновени гсм-и... щото да речем и лаптопа не можеш да си го носиш навсякъде нали? поне ако не е някъв супер малък, дето ти се побира в дамската чанта :lol: Ерата на телефоните няма скоро да си отиде, щото дори и стационарни телефони още се ползват. В сми хората са пристрастени към комуникацията, независимо от какъв вид е, а джобното телефонче с хиляда безплатни минути си е страшно офертна комуникация, щото за него не ти трябва ток, интернет и етц... И бтв говориш за Б-я, нали?

Ich und du...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 12:38 pm 
Аватар

За момента ползването на смартфони в Б-я е рядко срещано, освен снобарите, но те са си снобари.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:22 pm 
Аватар

спокойно саяне не бери грижа за монополистите те вече имат достатъчно капитал че да си преобразуват заводите за телефони в заводи за смарт фони
а хората ще се принудят да ползват таква нещя щат ся па палузне зя здрявута некай не обича да е болен :P

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:22 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мне, говоря за света. И ми се ще песимистичните ви прогнози да се окажат грешни, щото не ми се чака 10++ години.. макар, че не се заблуждавам, че ще е лесно. Тая парична система просто скапва всичко, за което се бори една цивилизация...
А колкото до 1000те безплатни минути и мога или не мога с телефон - ми представи си, че всичко ти е на едно, че си имаш интернетз вместо телефонни клетки и имаш АБСОЛЮТНИТЕ безплатни минути..?!
То е ясно, че няма да е лесно, но ако не се правят напъни и ако не се спъне никога няма да дойде края. Всъщност ще дойде, но изкуствено ще се продължи до пост-абсурдност... Само революция може да оправи нещата... май на това се надявам ;0
В момента смартфоните хич не се ползват като смарт... а като фони само..

Аз не бера грижа за тия гадняри.. щот и те не берат грижа за мен, а и те пари толкова са си избили, че нз.... Всеки си гледа интереса, а интереса е много далеч от това комуникациите да са безплатни. С което ние сме репресирани да ползваме технология, която не само ни вреди, ми и е абс. излишна при наличието на много по-удачна и безпарична...
Ама нъцки...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:28 pm 
Аватар

да де, ама Саянски, нали се усещаш, че ти в момента говориш за някакъв прогрес, който ще убие целия смисъл на комуникацията. Що да говорим или да се видим, като имаме скайп на смартфоуна навсякъде с нас. Прати му там един емотикон, заври си се в малката стаичка и дерзай...

Ich und du...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:32 pm 
Аватар

колкото до паричната система
все още е нужна
макар че аз я захвърлих на страна и вече няколко годни не съм се докосвал до банкнота
защото съм алергичен към тях
това ми позволи и да се излекувам от куп болести
хух друга система по добра от паричната вероятно се доближава до идейте за социализъм на ссср
самоче тва нее соцялизъм а по скоро комунизъм и откриването на много работни места при това на постове които не си заслужават производството на глупав продукт
и тва вече си е някъв комунизъм вероятно
стига се до идея да се произвеждат най нужните вместа вкарват се повече хора в ``полезните сектори ```
и се произвеждат полезни продукти
но проблемът е в работната ръка
всеки иска да хубаво работно място по възможност сплотен колектив

мм трудно е за изспълнение
за тва паричната система остава
и повечето хора я ползват

а колкото до тва що сащ са по напред
от ссср
щот войните не се водят на територийте на сащ
аи американците имт повече свобода

германците за тва са дигнали и войната щот не са били доволни че не са колонизатори
и са поискали земя колоний
и се знае че от клрай време правят войни със французите
бла бла бла

японците и англичаните са развити толкова щот са на остров и могат да провеждат вътрешно управление без да ги тормозят външни сили лолз
:stars:
стана каша маша

може и да не съм запознат по някой теми ма си плямпам за здраве хух

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:40 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Хооо интересно. Краят на тел. ерата като нещо лошо от гледна точка на социалната комуникация... хм.
Не мисля. Хиккикоморита има и сега и не са едно и две. Причини за десоциализация има твърде много, че масмедиите да обират пешкира на "виновните" в случая. Едно време като не ги е имало пак си е имало хиккикоморита... но на кой му е пукало? Просто сега е по-лесно да обвиниш някой/нещо и да се раздава правосъдие. А не е така...
Напротив. Безплатната комуникация, лишена от вредните емисии поне на половина, би позволила на хората да комуникират много по-свободно едни с други. Отиваш на разходка в парка и си чатиш/говориш, с който си пожелаеш, без да мислиш за плащане на сметки, колко минути ти остават, без да тровиш природата (толкова), без да плащаш луди пари, за да се виждаш с отсрещния, който се е качил на някоя планина в момента и си проверява и-мейла докато си говорите...
Напротив... точно това би те развързало от малката стаичка, в която е настолния ти компютър или лаптоп, чиято батерия изкарва 30 минути извън контакта и тежи 3 кила и е бати мъката да го мъкнеш където и да е било и и да го мъкнеш общо взето няма смисъл, осен ако не е централно кафене.... Печеш си се на слънце и си решаваш судоку не на хартия, а на джобния компютър.... поливаш в градината и си говориш с децата ти, които са в междучасие.... и ги виждаш... караш колело и си гледаш на ГПС-а къде си и къде трябва да завиеш...
Мне, далеч няма да те върже ;D Ако те върже, това означава, че си търсиш причина нещо да те върже ;D За това обаче не са виновни технологиите...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:46 pm 
Аватар

като изключим , че мнението на ерфо нямаше нищо по темата...

Саяне, не съм съгласна... комуникацията става все по трудна и по-трудна, точно заради всичките начини за комуникация. Защото по скайп може да изтриеш това, което кажеш, а по тела е малко по-трудничко. Точно заради такива неща хората си се затварят по къщите и си мислят, че са социални, като имат 500+ контакта в месинджъра... Защо да се видиш с някой, като можеш да му напишеш смс-че на смартфончето, да му гледаш личицето и да му чаткаш нещо по клавиатурката. Честно, аз сериозно мисля, че комуникацията се забавя от технологията. Щото като искаш да кажеш нещо и имаш хиляда начина да го направиш, избираш най-лесния.

Ich und du...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:51 pm 
Аватар

саяне ти си социалист дай да има по равно за секи
за да мога да си общувам с циганетата от нюйорк
който макар че не живее в небостъргач си има приветлив кашон със
смарт фон
:idea:

чип за проследяване в случая нее нужен щот секи има телефон нее нужно да викаш полиция да преследват бандита който ти е зел телефона за да пита жена си ква храна да купи за вечеря и след тва го захвърлил в близкото сметище за електронни отпадъци :rocknroll: :stars: :skull:

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 2:34 pm 
Аватар

Ой, хора, осъзнайте се! Първо има скайп за телефон, дори за не толкова смарт, като 5320 Xpress Music. Второ телефоните и мобилната комуникация са си безценни. Хикикоморитата...на тях и 1000 контакта в месинджърите да им сложиш, пак няма да излязат. И да им ги махнеш, пак няма да излязат. Така че това не е проблем на мобилните технологии. Смартфоните били по 1000 лева? Това от кога? Какво разбирате под смартфон? Турбо гъзарските Blackberry? Някакви портативни лаптопи от рода на N95/6/7/8/989897? Както казах - имам си симбиан и телефон с PDF, Office, Flash и т.н. за някакви си 330 лева. Мога да гледам клипчета от youtube for Christ's sake! Но всяко благо струва нещо. Както е казал генерал Лебед "Безплатно сирене има само в капана за мишки". Аз си правя сметката...7,68 MB интерент през телефона ми излизат около 17 лева и нещо. A ако съм на тарифно планче ще ми е под 10. А какво са 7-10 MB? Това е 1 месец в скайп през телефона. Това е поща и FB. Да, където си искам. Понеже телефонЪТ е едно голямо улеснение. Понеже има хора с 3 телефона, които ги ползват по предназначение. Така че ерата на телефоните е далеееч от приключването си. Както се добавят нови и нови G към стандарта.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 2:52 pm 
Аватар

маловажните неща идват и си отиват, рано или късно

колкото до желанието по-рано да се развият технологии и тн. - лош късмет че не сте се родили по-късно, ще се търпи

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 3:14 pm 
Аватар

напротив супер късмет е че не сме родени по късно
радиациата ще удари ню женърейшън 2020 +

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 3:27 pm 
Аватар

Има ли лесен, ефикасен и достъпен начин за комуникация - било то телефон, скайп, e-mail и т.н. - ще го ползвам. Колкото по-бърз, лесен, ефикасен и достъпен е начина за комуникация, толкова по-голям шанс има телефоните да замрат. А те най-вероятно наистина ще замрат.

Въпроса обаче е следния - На кой му пука (освен на хора от големите фирми, които ако не променят продуктите си, ще фалират - а тук не виждам такива хора)
erfo написа:
напротив супер късмет е че не сме родени по късно
радиациата ще удари ню женърейшън 2020 +

Е на десет години все нещо се случва...
От 90 нагоре не знам кво е било, ама много яко ни е ударило...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]