Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:09 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Живот след смъртта?
МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 4:20 am 
Аватар

Така... реших малко да се позачовъркам в Търсеното на пътя и тъй като не намерих подобна тема, сега ще я направя
"Животът е път към смъртта" Да обаче ако се окаже само спирка за отдих?!?
Прераждането - някои хора вярват, други - не. Води началото си от незапомнени времена и митът си остава и до днес. С времето, религиите и научнита фантастика теориите се разширяват, появяват се и нови и сигурно ще продължават по същия начин, тъй като едва ли някога ще бъде научно доказано.
Рай и Ад + Чистилището - дали имате шанс да изкупите греховете си, да ви осъдят условно или да опт или да се върнете на Земята и да ви се даде 2ри шанс и други такива
На кратко казано - какво мислите, че става с вас след като напуснете тялото си?
Вярвате ли, че имате безсмъртна душа (или дух) и има ли живот след смъртта? И като какъв си го представяте? Може би се прераждаме също така и като животни и растения, нищо чудно и някъде в другия край на вселената като извънземни :lol: Те душите си знаят работата и сега в човешка форма няма как да ги разберем.
Или всичко това е просто измислица и дойде ли края, значи е наистина края? Ако съзнанието не е просто редица химични елементи в мозъка, а някакъв вид енергия, то тя не би трябвало да изчезне, а да се промени, да се измени някакси и да продължи да съществува.

Ще изброя няколко от по-всеизвестните и по-интересните, според мен, теории

Първата разбира се е основана на множество религии. След смъртта делата ви на Земята се оценяват и ако сте си го заслужили ще се радвате на вечно блаженство и щастие, дали било то в рая или на някое подобно място... Ако не сте заслужили обаче, сте обречени на вечни мъки и страдание (това не е точно прераждане, но пак един вид живот след смъртта)
На второ място идва просто прераждането. Някой умира, друг се ражда и душата на първия влиза в новото тяло. Разбира се без никакви спомени от предишните си животи, но може би ние ползваме целия този натрупан опит на едно по-високо ниво на съществуване.
Третата теория ми се е насадила в съзнанието от доста отдавна. Представете си, че всъщност живеем в един отделен, коренно различен свят (какъв точно и под каква форма го оставям на въображението ви) и всичко, което правим е само работа, работа, работа. И когато най-накрая дойде време за отпуска или спечелим награда :thumbsup: се появяваме в сегашния си вид, за да прекараме почивката.
Друга една странна теория, която му хрумва е, че целия живот е една игра и всъщност след смъртта, това което играе играта(в случая определението душа се побира в този смисъл) може да си я пусне пак и да я изиграе по различен начин (тук се вписва и теорията за паралелните светове). Или пък всичко да е едно real life mmorpg и просто да си ресне героя и да продължим да си щъкаме и да не осъзнаваме, че сме един вид програми, но малко или много нашите действия и мисли са свързани с играча, so... (това по-скоро се получи като теория за съществуването, отколкото за живота след смъртта, но whatever)
Духове и призраци - странстват по Земята, в измерение близко до нашето. Някои твърдят, че са ги виждали. Може би мъртвите не са толкова мъртви, някои имат недовършени дела или пък не им харесва този живот и искат да се върнат затова пресичат границата и се появяват тук таме.
И най-накрая най-песимистичното от всичките - като ти дойде времето, дърпат шалтера, няма ток, всичко угасва, мрак и край. Тва е

Какви са вашите разсъждения по въпроса, дайте и някоя друга теорийка, в какво вярвате и защо и... абе изобщо излейте си душата :lol:

Заглавие: Re: Живот след смъртта?
МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 10:56 am 
Аватар

Ми аз лично...не вярвам в прераждането или в живота след смъртта :) Досега един не се е върнал от там и не ми е казал нищо...Пък може и да има такива дяволии..Де да знай човек. Пък, ако имаше такова чудо като по-добър живот след смъртта - до ся` сички да сме измрели от самоубийство :D

Благодарение на Ahinora Sakarska и Hinata_foxy ;3
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 1:36 pm 
Аватар

Може пък в момента да сме мъртви. Знае ли човек...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 8:00 pm 
Аватар

Това понятие "живот след смъртта" е за да успокоява страхливците и хората които немогат да живеят пълноценон.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 9:21 pm 
Аватар

За мен фразата "Живот след смъртта" е много различна от общоприетото понятие. За мен живот след смъртта е това:

Изображение

А как възниква този живот - именно от смърт. С какво допринася смъртта за живота:

Цитат:
Хумусът е много важна органична част на почвата, която до голяма степен определя естественото почвено плодородие. Той се образува от разлагането на органичните остатъци в почвата — умрели растения, животни и микроорганизми.

А дали вярвам в прераждане? Къде отива душата? За мен душата не е част от материалното, а само плод на материалното, което допринася за душевното (мозъкът) (Хей това си е само според мен). Т.е. - по същия начин може човек да се запита, когато един човек умре - къде отиват мечтите му? А ако приемем за миг, че Душата е наистина нещо материално - най-вероятно има нещо общо с различните видове въздействия върху другите хора. Или просто няма никакъв пряк контакт със света на живите. Надявам се да пиша разбираемо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 9:41 pm 
Аватар

е тва няма как да не е 100% спекулация, дори философията не е достатъчна за някои трудни въпроси, за тва се откажете

има си факти - всички умират :lol: така че рано или късно ще разберем и да не искаме, няма смисъл сега да се спекулира че е едно и после като умреш да се окаже друго и да те е яд че си живял по погрешен начин само заради нещо което ти е хрумнало като размишляваш тук :lol: е тва е малко екстремно де :P

та ние дори не знаем какво е душата, и има ли я, нема ли я..

май някой просто го е страх много от смърта и иска да се успокои като си измисляте теории за прераждане :lol:

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2009 10:22 pm 
Аватар

като Bleach е :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 11, 2009 12:37 am 
Аватар

Ето и моето мнение по въпроса:
От една страна, наистина никой не се върнал да каже как е там... :lol: Но от друга, как има хора, които са били за малко умрели, а после са се върнали към живота. Има много такива случаи... И всичките преживели описват как са се реели над телата им или над земята.. И имало някакви тунели или пък бяла светлина и т.н.

Друго, което искам да отбележа - описвани са и реални случаи (гледал съм такива по научните канали) на прераждане. Тоест едно малко дете започнало да твърди, че е еди-кой/коя си и разказвало абсолютно точни данни за тях. Но след време това "друго" съзнание изчезнало. И си оставало детенцето. Така че и това е възможен вариант за нас хората. Да се появим пак в нечие друго тяло и ум, но после да изчезнем.

Също така, как има и достоверни истории за духове и тем подобни. Не затова сега смятаме, че може би има алтернативен свят на нашия, в който съществуват тези неща и го наричаме с названието "паранормален".

Общо взето, със сигурност не можем да кажем какво-що... При всекиго може да се случи различно.
Затова аз ви казвам едно - радвайте се, че със всяко поколение продължителността на живота се увеличава поради подобрените условия на живот. ;-) :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 11, 2009 4:28 pm 
Аватар

Така тоя въпрос е много хубаво да го задъдеш на някой доктор след това ще видиш какви теории ще ти развие.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 12, 2009 7:12 am 
Аватар

Eien Ryuu написа:
Също така, как има и достоверни истории за духове и тем подобни.

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Ей така не се бях смят от много време.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 17, 2009 4:40 pm 
Аватар

Имаше един такъв епизод, където Хаус се вкарва в клинична смърт, за да разбере за какво му говори един дето опита да се самоубие...

No good can come of this... :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 4:41 pm 
Аватар

Няма върнали се?

А хората прекарали клинична смърт?

Всички разказват горе долу едно и също.

Отделно- Лазар дето Исус го възкресява... и гръцкият войник Ер , описан от Платон...

А тези с регресивната хипноза...

Виденията и излизанията от тялото на всякаквата окултна пасмина?

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 10:04 pm 
Аватар

Jesus написа:
Няма върнали се?

А хората прекарали клинична смърт?

Всички разказват горе долу едно и също.

кво? тунелите и литане над тялото ? =)) не се връзвам
аз това го мога и без да умирам :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 29, 2009 11:07 pm 
Аватар

Ти първо прекарай клинична смърт па после сравнявай...

Последна промяна solecito на Сря Сеп 30, 2009 2:54 pm, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горното мнение

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 01, 2009 7:46 am 
Аватар

flssdd написа:
Друга една странна теория, която му хрумва е, че целия живот е една игра и всъщност след смъртта, това което играе играта(в случая определението душа се побира в този смисъл) може да си я пусне пак и да я изиграе по различен начин (тук се вписва и теорията за паралелните светове). Или пък всичко да е едно real life mmorpg и просто да си ресне героя и да продължим да си щъкаме и да не осъзнаваме, че сме един вид програми, но малко или много нашите действия и мисли са свързани с играча, so... (това по-скоро се получи като теория за съществуването, отколкото за живота след смъртта, но whatever)

това не звучи научно правдоподобно... това би означавало статистически сигурно, че живеем в свят с много малко грешки и regrets ya know. като оная теория за черните дупки че създават нови вселени - учените не и вярват щото още никой не е сметнал че сегашната ни вселена е възможно най-благоприятна за създаване на черни дупки.... та такива ми ти работи.

по темата: ами... аз вярвам че няма значение. още не ми е повлияло, и по-добре да живея за момента отколкото да се чудя какво ще стане с мен след смъртта...
но това не е съвсем вярно. естествено че си го има този въпрос винаги, някъде там... и да речем, че по-добре да си живея за момента вместо да се опитвам да разсъждавам върху нещо върху което нямам как да разсъждавам
и пак, това не е съвсем вярно. естествено е да имам надеждата, че не е просто дърпане на шалтера... основаваща се най-вече на това, че човешкия мозък е много странно нещо, което още не е разбрано от когото и да е.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]