Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 10 [ 148 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Ще гласувате ли на парламентарните избори 2009?
 Да, анонимно.  8%  8%  [ 9 ]
 Да, ГЕРБ  24%  24%  [ 27 ]
 Да, БСП  3%  3%  [ 3 ]
 Да, ДСБ (или коалиция със сдс)  5%  5%  [ 6 ]
 Да, ДПС  2%  2%  [ 2 ]
 Да, НДСВ  0%  0%  [ 0 ]
 Да, Атака  14%  14%  [ 16 ]
 Да, НАПРЕД (ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР)  3%  3%  [ 3 ]
 Да, Друга партия  9%  9%  [ 10 ]
 Да, с ПРАЗЕН ВОТ!  3%  3%  [ 3 ]
 (да) Нямам право още  10%  10%  [ 11 ]
 (не) Нямам право още  12%  12%  [ 13 ]
 Не!!!  8%  8%  [ 9 ]
Общо гласове : 112

Автор Съобщение
 Заглавие: България: Парламентарни избори 2009
МнениеПубликувано на: Пет Яну 16, 2009 10:07 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Като изключим стачките и опитите за сваляне на сегашното правителство насила, нека обърмен внимание и на все пак идващите избори тази година!

И така идват избори. С тях идват купища обещания, тук-таме оправяне на улици, тук-таме подхвърлени кебапчета и левчета и най-вече - шум. Ще започнем скоро предполагам да гледаме и реклами по телевизията, а да не говорим за гората която ще бъде изсечена, за да се направят хубави постерчета на посочените в анкетата кандидати. Ще започне едно надлъгване по телевизията и забиване на ножове в гърба сякаш не могат да се дишат и . . . накрая - коалицияяя....
Дам. Така се очертава, отново. Процентът на гласуващите за сега няма ясен знак да се покачва спрямо изборите за 40тото народно събрание, дори обратното. Хората дори се демотивираха да стачкуват, тъй като биват ясно заставяни от полиция и жандармерия, които на свой ред стачкуват и на тях не им е лесно, ама - работа, какво да правиш. Демотивацията на хората вече няколко поредни години води изборите до балотаж, тази едва ли ще е по-различно. Дали защото статистиката се разминава с реалността (българите са по-малко) или защото на българина не му се гласува(или по-скоро няма за кого/не вижда резултат) - това няма особено значение. Факт е, че и слънчево да е времето, много малко хора се ангажират да ходят в местното училище да подадат дори и празен вот, тъй като той обикновенно се разпределя по другите партии и тъй нареченият "наказателен вот" се изпарява също като гореща медийна новина - след 2 седмици.

В момента НДСВ предлагат изборите за евро-депутати и парламент да са в един ден. Ако са в различни дни, министърът на държавната администрация - Н. Василев се изказа, че от бюджета са заделени ~39млн. лв за 2та избора.
В същото време Иван Костов предлага на новия прецедател на СДС евентуална коалиция. След разпада си, сините определено загубиха доста позиции все пак.
На 47-ия конгрес на БСП пък, Станишев с присъщата му усмивка заяви, че правителството ще изкара първият си цял мандат и дори призова свойте да извоюва 2ри такъв.

Според астролозите, "Партиите от слънчев тип са с най-големи шансове", а според вас кои ще влязат в парламента този път? Вие ще гласувате ли и за кой? Предстоящите коалиции притесняват ли ви?

Профил  

Заглавие: Re: България: Парламентарни избори 2009
МнениеПубликувано на: Пет Яну 16, 2009 11:46 pm 
Аватар

ДПС. Така и така трябва да се създаде правителство пак с мандата на ДПС. Пък и няма други партии, за които бих гласувал.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 17, 2009 12:23 am 
Аватар

Ще гласувам :( лошото е че всички са едни и същи. Така че няма голямо значение за кой, просто не искам ДПС да получават толкова власт и в частност Ахмет Доган. Надявам се повече българи да гласуват, все едно за коя партия, просто тогава на общата бройка гласове ДПС ще хване много по-малко % и от там и много по-малко представители в правителството.

МнениеПубликувано на: Съб Яну 17, 2009 10:24 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

М, защо? ДПС реално управлява България от революцията насам и в добри и лоши времена :? Последните години даже винаги всичко зависи от това Ахмед с кой ще се коалира, заради което той е смятан за най-голямата сила/лисица из парламента. Като така и така всички на него чакат - и на мен ми е минавала мисълта да дадеме власт на ДПС. Българите ЯВНО НЕ МОГАТ да управляват :pokey: Тъй че да си дадеме властта отново на турците :confused: Това смятам, че ще е мноооого по наказателен вот от това да се пусне празен вот, който да се разпредели по водещите партии. По принцип бих гласувал за всеки един, който не познавам, както и много други хора, защото тия познатите вече са твърде навътре в нещата... Но тъпото е, че дори да успееме да вкараме абс. независима и нова полит. сила в парламента, тя ще бъде смазана и разкъсана от старите кучета и ние пак ше гледаме с пръст в уста същите цветущи личности от телевизора . . .

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2009 5:38 pm 
Аватар

Бисмерк си го е казал:
- ако изборите променяха нещо, отдавна да са ги забранили.
- Никога не се лъже така, както след лов и преди избори.

Цинично, но вярно. Власттаа вместо да е слуга на народа в момента се стреми само да си напълни търбусите. Партиите имат само за цел да се качат на власт и да се нацоцат. А самите партии - лелемале.

ГЕРБ
Бевшият Охранетил на Бай- Тошо, Пожарникар, Клоун. Идолът на застаряващите домакини по цяла българия. Супер- Бойко. Леко ми мирише на чудото с царя от 2001 година. Ще обещае чудеса, и тъпите хора ще го пхоследват като месия. Само дето Борисов е една политическа курва, която още се чуди дали да си вземе коалиционни партньори от ляво, отдясно или от Атака. Леко ми мирише на политическа безхарактерност, да не говорим за смрадта на евтин популизъм.

БСП
Знаете ме- червена Бабичка съм. Но Коалиция з българия не са червени. Не са Леви, ДАЖЕ лево- центристи не са. Предадоха лябавата идея. Коалираха се с Царя и с Етническа Парития Правеща се на Либерална. Въведоха най- дясната възможна система за данъчно облагане- 10% плосък данък. Единственото обещание което спазиха беше връщането на рейнджърите от Кербала. Толкова са социалисти колкото аз съм робовладелец.

ДСБ (или коалиция със сдс)
Обръщам поглед на дясно. Някога силното СДС е раздробено, разкъсано. Без надежда в краткосрочен план. Прецаква го манията за лидерство на Иван Костов. Пък и добре че нямат надежда да спечелят- да не забравяме Мандата им- българия се доприватизира, корупцията бе неконтролируема - поне сега ни държат по- изкъсо от Европа, Направиха ни Американски Подлоги. Не ща втори сисн мандат.

ДПС
Етническа Партия. Правят се на Либерали. Е това е гнойната пъпка която трябва да се изтиска. Ще гласувам единствено те да не влязат в парламента.

НДСВ
Кой ще им поверва втори път. Аз няма и Първи. Много шум за нищо.

Атака
Нужна за бългерия партия, като са опозиция. Но да оправляват. Прокламираха 2005 г в плановете си чудеса. ма повечето проектозаконе пуснати от тях бяха точно наобратно. Пък и ако спечелят вярно ще емигрирам

НАПРЕД (ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР)
Те въобще ясна програма имат ли.

Така де. Все същото лайно. Няма Лява силна партия в българия. И все пак ще гласувам за някой. Искам да изкараме ДПС от парламента. Само веднъж да не са във властваща коалиция и ще умрат, така както един паразит за да живее трябва да има откъде да цоца.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 2:58 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Аз бая се замислям да гласувам за Атака =)) така и така панаир ще става поне да е по весел =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 5:42 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

И кво ... некви хора ще гласуват за ДПС ?
Ебем ви разбиранията, честно.

Ся чакам някой да каже " Етинческите междуособици са останали в миналото " .. еми да ви *** **** ****** значи ...

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 9:06 pm 
Аватар

Mantzikert това, което написа е много близко и до моето мнение. А ако АТАКА спечелят ... очаквам стабилно леене на кръв

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 10:46 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Darkstalker написа:
...

:shock: Еми явно има~ хора, които предпочитат да си забият **** в миналото и да опяват миналото вместо да гледат настоящето и да мислят за бъдещето СИ... Баси, се ено слушам баба ми c_C... Според мен е мн зле да живееш 100+ години назад във времето и да се имаш за цивилизован. Мен лично НЕ МЕ ГРЕЕ дали ше ме управляват турци, или цигани или марсианци или google - за мен е важно да имам условия за живот ( = спокойствие + осигуреност($)). Който може да ми го осигури - за него ще гласувам! Българин??? Oh fuck that, аз съм гражданин на света, не просто на България - а на цялата вселена c_C Мене амбициите ми не умират до ъгъла на шосето! Заради някои хора дето се имат мн за българи, направо да ти се отще~
Mantzi, ясно ти е, че нема как да стане тоя номер... не и с цяла югоизточна България с право на избор. Имам роднини от там. Знаеш ли какви отзиви чувам? - Начи, докато кмета бе Българин, нямаше работа за хората, заплащането не го биваше... Сега кмета е турчин и заплатите са къде къде по-. И като питаш тия мой роднини за кой ше гласуват на следващите избори, кво мислиш, че щи кажат? А те са 100% Българи, уверявам за това. Та след като те, българите предпочитат турчин да им е управник, какво остава за самите турци в целия регион. . . .
Няма как ДПС да бъдат разкарани току-така...

Атака няя как да спечелят, бабите и дядовците нямат пари за Кабелна, че да гледат СидероффТв . . . + това, големия боец, дето щеше да лее кръв сега никакъв го няма, нз къде се покри. Лика му, като някъв Сталински образ виси пред Президенството месеци, но той самия . . . не го виждам особено да се е засилил...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 19, 2009 11:27 pm 
Аватар

май аз само гласувах с "не"
политика suxorz

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 8:44 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Защо пък да не се говори? 0_о

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 5:26 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Без да се обиждаш ама...ти па да не би да си компетентен? ><
И освен това идеята на форумите е да си споделяш знанията. Ако некомпетентен човек участва в дадена дискусия ще излезе от нея по-малко некомпетентен. И като казвам некомпетентен имам предвид да му липсват знания, а не да е тъп папагал.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:02 pm 
Аватар

аз казвам не няма да гласувам парво нямам право аз сам чистокъвен руснак фторо е че всички копеленца са еднакфи крадат и палнат гушите до като не доиде нова генерация с политици млади хора да управляват БЕЗ ДА КРАДАТ тая даржава няма оправия и тря да се фанем да идем да обесим сичките в парламента кат напраиха Руманците

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 2:43 pm 
Аватар

Хора без чест и морал, няма как да могат да управляват държавата. За да дойдат млади хора на власт, първо трябва от някъде да се пръкнат, но това малкия проблем. Големият е как да бъдат възпитани и да израстнат като хора, за които горните две думички значат нещо.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 4:52 pm 
Аватар

BloodyHunter написа:
аз казвам не няма да гласувам парво нямам право аз сам чистокъвен руснак фторо е че всички копеленца са еднакфи крадат и палнат гушите до като не доиде нова генерация с политици млади хора да управляват БЕЗ ДА КРАДАТ тая даржава няма оправия и тря да се фанем да идем да обесим сичките в парламента кат напраиха Руманците

:doh:

Да беше сложил една точка от благоприличие поне. И половината думи са с правописни грешки. Караш ме да се съмнявам в теорията ти за младите хора на власт 8)
Katana Samurai написа:
не съм компетентен ....за тфа и не пиша по темата...

Само 3 поста.

В България, който и да дойде на власт, разликите с алтернативите ще са толкова минимални, че почти се обезсмисля цялото начинание.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 10 [ 148 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]