Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Скок в бъдещето, клонирането и идеята за презареждане...
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 9:53 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Във връзка с филма A.I., от момента, в който го гледах, преди години, всеки път, като си оставя отпечатък някъде ми флашва пред очите идеята...

Идеята за внезапния апокалипс. Ледената епхода приидваща за секунди. Фосилизацията на цялата планета... Какво ще стане, ако се случи и аз съм си оставил следа някъде? Тялото ми бактерии го яли, но един отпечатък, с технология от след-2млн години, би могъл евентуално да ме пресъздаде. Да се върна към живота, да скоча във времето. С намирането на един косъм, в леден блок някъдеси, да бъда един от малкото хора "повикани" в бъдещето... Дамм по-фантастино от това не може да стане, а... но пък може да се напише цяла книга по въпроса. Реално, във филма, тази идея е пресъздадена доста по-мрачно и ужасяващо. Няма почти нищо приятно в нея.

Какво ще се случи, ако при събуждането ти, единствения ти спомен е смъртта на всички близки, ако събуждането не е перфектно, а е като съвременните опит-провал експерименти, ако си функционален, но само за един ден, ако се събудиш под формата на холограма или механично тяло.... и не на последно място - при кой ще се събудиш и какви са неговите планове за теб..

Ако имате една капсулка, вие бихте ли оставили своя следа вовеки?
А мислите ли, че сте оставили вече някъде ваша следва?
Ще рискувате ли, да ви клонират, след като умрете?
Побирате ли в съзнанието си, че напр. 2 млн години вие ще представлявате нищо повече от разпръстната по вселената прах и енергия?....

Как оценявате, ако сте гледали, филма и решението взето на края, spoiler alert... Как бихте се почуствали, ако сте ня мястото на героя или на повиканата?

Изображение

Последна промяна SayanMk на Сря Дек 17, 2008 3:02 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 11:49 pm 
Аватар

Много съм ревал на този филм

Тъжен е и не искам да го гледам повече, поражда лоши спомени/мисли

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 17, 2008 12:45 am 
Аватар

винаги бих се съгласил да бъда пресъздаден много години в бъдещето поради една причина - любопитство
аз не се притеснявам от неща като това да се превърна в робот или холограма или някаква разумна виртуална програма, стига да си запазя разума физичните неща не са толкова важни, представете си ако се събудите след хиляди или милиони години в извънземна цивилизация, няма цена която да е достатачно голяма за да не искам да я платя и да не видя всичките неща които ме очакват като се събудя, жажда за знание - любопитство

иначе филма не ми харесва как са го направили, стилът му е гаден, но идеята си е страхотна и края си заслужава изгубеното време, просто заради тази идея

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 3:38 pm 
Аватар

Frostburn написа:
винаги бих се съгласил да бъда пресъздаден много години в бъдещето поради една причина - любопитство

И от мен същото :thumb:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]