Дата и час: Нед Фев 16, 2025 2:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Истина...
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 9:28 pm 
Аватар

Забелязала съм,че японците,китайците и корейците са бездушни хора.Те като чели нямат ценностна лична система.Вървят след идеи,които са им наложили в детството и като някакви роботчета вървят след тия идеи и на всичкото отгоре ги налагат в следващото поколение.Давам пример:

Вчера по TVто гледах първите заснети кадри на лов за делфини в Китайско море от японците.За разлика от от Япония в останалите страни е забранено лова на делфини и тяхното избиване по какъвто и да е начин.В Япония лова на делфини съществува от дълбока древност.Дори се смята за нещо велико.Та как всъщност протича лова:Като забележат група от делфини спускат мрежи,след което образуват кръг с мрежите и хващат делфините в капан.Няколко делфина успяват да избягат,но по-късно умират от стрес.В средата на кръга има рибарска лотка и върху нея ловците хващат делфините за опашката и ги завързват с въже опашките.После благодарение на тези въжета изтеглят делфините до брега и ги вкарват нещо като шатри.Специализирани водолази взимат мерки на делфините и преценят кои да отидат в аквариумите и кои в кланицата.После дадоха как убиват делфина.Тук няма да разказвам защото беше наистина покъртително.Отвратителна гледка.

Един познат учи в Япония и си говорихме за хората там.Той разказваше, че е ходил с японки,но там отношенията били съвсем различни.Ако помолиш японката за услуга ще я изпълни бързо,стриктно и точно, но не можеш да седнеш и да разговаряш с нея като приятел или да обсъждаш разни неща.Като чели са ограничени в тази област.Още сподели,че някак си са безчувствени и студени...

Китайците и корейците са от същата тава.Аз лично съм малко разочарована,защото света на анимето и мангата показват съвсем различно нещо.Но може би това е някакъв идеал за живот и отношение,което искат да втълпят на хората или просто да скрият истината...Вия какво мислите по темата

Последна промяна SIO на Пон Ное 20, 2006 11:35 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: Истина...
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 9:36 pm 
Аватар

Ми аз не мисля 4е корейците са съвсем безду6ни. Аз ли4но имах в класа си една-Мин се казва6е и бе6е стра6ен 4овек,нито студена нито ни6то...а колкото по принцип за вси4ки азятци и аз съм 4увала такива не6та и наистина 6те съм малко разо4арована ако наистина е така.

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 9:40 pm 
Аватар

Е да, но девойчето е в България.Тя си е изградила манталитета или наново или си го е изградила на БГ земя.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 9:46 pm 
Аватар

мммм незнам нямах нерви да изчета всичко от начало до край,но като се замислиш,говоря онкретно за Япония,тия хора както казваш сам и на наложени от малки да следват някаква си идея.Добре ама Японците са народ на много богата култура и обичай,имат висока дисциплина,и затова са и с толкова напреднала технология,я се замислете ние тука в България и половината от населението съм сигурна че не изразяват уважение към българските празници.
Като каза специално за моми4етата в Япоия че били студени и така нататак. Ами дължи се на много висока дисциплина.
А за делфините,и аз съм против избиването,ама са морска страна,ако тука сме свикнали да тъпчим хамбургери и дюнери,там хората ядат само морски дарове.

А да и да не забравя,чувала съм че Японците се държат много дружелюбно.И по точно с уважение,нещо което тука в България го няма.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 10:05 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

.. e... зависи на кви хора попаднеш мн ясно... :roll:
Ест., че в Япония има маса неприятни хора... като навсякъде другаде :?
По-скоро осъзнай колко всъщност са смотаните хора по света - като цяло са повече -това е по-разочароваща мисъл смятам... >_<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 10:14 pm 
Аватар

eeeh... Въпреки че действително някак си укещам как сенсейките ми мислят по един леко дразнещ за мен начин - "дай да го направим така, понеже така ни е казано да го направим" и изобщо не мога да пробутам някакви мои идеи, определено не бих казала че са безчувствени :o Напротив, много са си добри и мили и направо ми е неудобно от начина по който се държат съучениците ми в час. Другите японци, с които съм се срещала, също са много любезни и мили и определено показват чувства. Приятелката ми, която в момента е за 4ти месец в Киото, казва че изобщо не иска да се връща и че хората там много ще й липсват като си дойде тука. Ако бяха такива, каквито ги описваш, надали щеше да се чувства така...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 10:23 pm 
Аватар

офф... не знам въобще как да реагирам на това. ??? :o Японци/корейци били бездушни, защото убивали делфини. Не знам и от къде да започна..
Сигурна съм, че всеки човек в Япония е убивал поне един през живота си делфин... както и всеки човек в България е убивал поне веднъж в живота си я крава, я овца или кокошка. Тука в големото село даже и невестулки за мода одираме... мали... кви сме бездушни, бре. Въй...Чувал/а ли си, че в България ли беше не помня няква свиня е била държана в клетка колкото нея само, за да ражда и кърми и съвсем случайно мускулите й били атрофирани. Или не трябва да се сравняват делфини и прасета ... двата живота имат съвсем различна стойност.. Да ти имам и логиката и всичко. Хвърли ме в някъв смут с цялото тва найстина. Какво бездушие!
А пък да съдиш за хората само по приятел на приятел е ... меко казано абсурдно. По тая логика абсолютно всеки българин е простак (е найстина повечето са такива) или ако ще се водим по стереотипи, по-добре въобще не стъпвай на балкана, че някой шпионин на КГБ ще те хване... А пък ако си арабин в САЩ по-добре въобще не си пиказвай носа навън, защото ще те вкарат в някой политически затвор, дори да не знаеш какво е станало на 11 септември. Примери бол... мозък нула. На интелигентност мязаш на аватара си. :x

Последна промяна Dunan_Knut на Пон Ное 20, 2006 10:28 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 10:26 pm 

"Нямат ценностна система" е абсолютно грешно определение.
Това че културата им е коренно различна от нашата не ги прави по-
безчувствени или жестоки или...роботи.Дисциплината играе важна роля в тяхната култура (само виждате докаде са я докарали).
Жестокости има навсякъде. Наскоро "теглихме ножа" на едно от
прасетата на село.Не беше приятно ,но честно казано (Who gives a fuck)
Ако го купиш опаковано и замразено няма да ти направи впечатление.
И на теб няма да ти пука.(консуматорите винаги си измиват ръцете с това колко са милосърдни и бутат вината в краката на хората, вършещи мръсната работа.
Колкото до японците ,няма да ги коментирам допълнително.
Има много какво да научим от тях

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:14 pm 
Аватар

Цитат:
"Нямат ценностна система"

Чети по-добре!Нямат лична ценностна система!Те че си я има имат си я, но с малката разлика,че тя и се налага,а не самите те да си я изграждат.

А и май никой не чете или пише каквото му дойде! :? Споменах,че анимето и мангата са една илюзия сравнение с истината!

Цитат:
Японци/корейци били бездушни, защото убивали делфини. Не знам и от къде да започна..

Това е един пример от многото! :?

Цитат:
както и всеки човек в България е убивал поне веднъж в живота си я крава, я овца или кокошка.

Е аз сън ит хората които не са убивали...

Ей "деби" я карай по-кротко с обидите!Ти па от къде знаеш как е в щатите да не си бил там,че да ми говориш ако си такъв и такъв как щели да те приемат!
Ей олигофрен!Дрънкай неща които знаеш а не които ти минат през пилешкия черно-бял мозък!!

Тъпанар с тъпанар!Ся олимпийските игри ще се проведат в Китай!Ти знаеш ли на какво физическо напрежение ги подлагат.До такава степен,че да започнат деформации по телата им.Но това никой не го бърка те имат една цел да спечелят.Ако трябва после да умрат като кучета!Не получават никаква подкрепа от близките а живеят в общежития като сираци!като вземеш се образоваш малко тогава ми говори какво било и как е било!Аз изказвам мое мнение по въпроса,защото съм останала с такова впечатление.Ти като си вманиачено комплексарче,което си стои в къщи и си мечтае някой ден да отиде в Япония никой не ти е виновен!Приеми,че това че ти мислиш,че е така не значи,че всички мислят така!тъпанар с тъпанаря!

Последна промяна SIO на Пон Ное 20, 2006 11:31 pm, променена общо 4 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:21 pm 
Аватар

Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
Има такова нещо SIO и съм съгласен с теб, за бездушието им...
Но как да наречем човек, който - и сега ше разкажа един случай :
Бях на ресторант, и ми се допика (нормално :lol: ) и като отидох до тоалетната тя беше заета (после разбрах, че е заета от някакъв японец, тааа) като излезе, човечеца ми се извини за това че е трябвало да чакам известно време докато си свърши работата, поклони се и излезе.

Та как да го нарека този човек незнам честно казано :?

Иначе за Анимето, явно избиват комплекси някакви от това че са сдухани и т.н. де да знам :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:32 pm 
Аватар

По мое мнение Япония е държава,която държи на традициите си . Повечето хора се възхищават на този факт .
Друг е въпросът, че някои традиции са много жестоки...В Япония лова на делфини , в България Германа...поне в България традицията за герман се е променила , може и в Япония да се попромени ;)
А,що се отнася за това , че са студени хора - не можем да сложим всички под общ знаменател.Познавам и българи с които не можеш да си общуваш , колкото и да се опитваш да поддържаш разговора .Според мен си зависи от човека :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:32 pm 
Аватар

еми.. хъммм... предполагам, че зависи от това доколко самият ти си запознат с културата на тия народи, т.е тоя въпрос си е доста субективен.. аз примерно нямам наблюдения от първа ръка - не познавам ни японци, ни китайци.. най-голямото ми "постижение" е, че в четвърти клас имах един съученик, чийто баща беше виетнамец (ако не ме лъже паметта), но въпросното момче беше страшно мило, възпитано и прочее.. нз какъв е станал.... от работите, които съм чела и слушала обаче, не бих казала, че японците са бездушни. просто - както казаха повечето хора - те са доста дисциплинирани и (явно) в доста случаи са склонни да прикриват чувствата си, като ги маскират с на пръв поглед студена любезност. нещо като англичаните, може би.. *извърта очички, усмихва се леко и вдига рамене* тъй или иначе, едва ли някога ще имам възможност лично да разбера какви са по характер тия "дръпнати очи"...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:38 pm 
Аватар

Защо всички говорите за японците!Я кажете нещо за китайците или корейците!Стига с тия японци.така е мили са!Защото се стараят да бъдат такива.Кажете нещо за останалите!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:51 pm 
Аватар

SIO написа
Цитат:
Защо всички говорите за японците!Я кажете нещо за китайците или корейците!Стига с тия японци.така е мили са!Защото се стараят да бъдат такива.Кажете нещо за останалите!

няма смисал да говорим за китаици и корейци , qпонците са измислили анимето и твае .

Японцоте са хора изпълнени с много чест . Аз лично мисля , че ако отидеш там и ако ти е нужна помощ , ще ти помогнат , но няма да се спрятелят с теб . За да може да си прятел там с някои сигурно трябва да се познавате от рано детство или нещо такова , трябва да е минало много време за да си спечелиш доверието . А до жените , тъжната истина е че те са свикнали само да се потчиняват , като нянкви кученца са , и това немога да го разбера .
Япония е сигорну единствената държава , която няма фемениски . Там жените не се борят за правата си и затова са толколва срамежливи , притесняват се от това какво , ще кажат , дали няма да засегнат чувствата на човека с които си говорят и затова за тях мълчанието е злато .[/quote]

Последна промяна Bloody на Пон Ное 20, 2006 11:54 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:53 pm 
Аватар

Ти си наблегнала в първия си пост за японците...и затова се говори повече за тях :P
Пък и предполагам , че никой не е особено запознат с китайската и корейската култура или традиции... (поне от японската имам представа,въпреки , че не знам много) :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]