Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Epic ove[rx2]use of 1337 или преекспонирането на чановете
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:20 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Каналите [ Anime terms + (ctrl+f) + "chan" или "чан(ел)" ], наричани "чанове" по аниме средите са известни със създаването на интернет меме-та(меме е система или култура на поведение, разпростараняване неофициално из масата). Освен обаче, че създават меме-та, те достигат до голяма част от света и се налагат като стандарти и термини из отаку обществата. Разибра се, ние също не правиме изключения като такива... за съжаление.

....Защо съжаление, какъв е проблема с чанелското меме... проблемът е анархията. В чанълите цари анархия. Те биват рестартирани изкоренно, често, без на някой да му пука за потребителите, тъй като потребителите са анонимни и си позволяват каквото си искат. По начало западните чанъли са направени като система за обмен на картинки по категории, но анонимноста взема превес и прави нещата грозни.... но силата в това да си анонимен е доста голяма. Популярността на АНОН е огромна!!

.....С тази огромна популярност се стига и до нашите хора, някои от които, задълбали до толкова в Анон, че се имат за част от него и не признават дори тукашните правила, където Анон не е позволен(сайта изисква регистрация~).

.....Темата има няколко насочености, но е предимно предизвикана от популярността и преизползването на чанелски език на солидна земя. За какво говоря? Говоря за всичките тези "fail, epic fail, lolz, epic fail guy, fag, desu, orly, yarly, noWAI!!, yesway!!11oneoneeleven, facepalm и прочее...
Предиии година и нещо, повче дори, да кажеш fail, трябваше нещата да са толкова абсурдни, че вече да излизат от граница. Да кажеш epic fail = нещо толкова смешно, че от 100 човека 99 да се спукат от смях... А сега? Сега fail & epic fail се ползват като "hi". Просто е абсурдно, важи и за всички останали...
.....Хейтъри, зелени фенчета, дечиня искащи да се покажат - всички, като едно стадо, видят ли meme(в случая - популярно употребяван израз, от хора, опитващи се да бъдат готини), веднага го копират. С това чанълския език, в нашите среди, вече до толкова ми се обезсмисля, че ме е срам да използвам каквото и да е било от тези изразчета :roll: Когато тепърва се зараждат е интересно, когато се разпространят е вече досадно. Няма израз, който да не бъде преизползван в ситуации, в които изобщо не би следвало да присъства... Но с разрастването на АНОН се разрастна и популярността към анонимността. А с разрастване на чанълите се стигна и до нашите копипастъри и нормални отакута, които няма как да не се проявят със свойте поп-иразчета, с нищо по-различни от вече пре-убитото "бака"...... =/
Та основната насоченост на темата е....

Изображение ~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:33 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
свят широк хора всякакви

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:46 pm 
Аватар

доста е досадно

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:56 pm 
Аватар
Souten no mukou

Факт и все повече и повече се усеща присъствието на всичко това около нас. . . Защо примерно преди година нямаше подобни изрази, а дори ги имаше, то те не биха се използвали така както сега... Иначе мда... Всеки е велик, там където е недостижим, а именно пред ПС-то у дома~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:58 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

На мен не ми пречи? Проблем?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:12 pm 
Аватар

/facewall :lol:

Така си е, ама понякога е забавно стига наистина да се използват правилно.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:24 pm 
Аватар

WTF is chan?Т'ва в колкото и анимета да го гледам не разбирам смисъла му а да и kun.Damn I hate them....Развалят имената на главните герои който винаги трябва да звучат куул.Ама с т'ва kun...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:30 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

0_0 Lone wolf бъзикаш се, нали? В смисъл сериозно, бъзикаш се, нали?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:37 pm 
Аватар

Safiir написа:
0_0 Lone wolf бъзикаш се, нали? В смисъл сериозно, бъзикаш се, нали?

Well повечето съм ги гледал на дублаж,не честно не следя нищо на японски,чета само субовете и се дразня разни френдове като почнат да плямпат запаметени цитати.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:40 pm 
Аватар

работата е в това че е по-лесно, и от към писане, и от към мисловна дейност да напишеш "fail" вместо "видеото/анимето/мангата/еди-кой си момент в анимето не ми хареса, много изкуствено беше показано" или нещо такова на български.

:?

А и кой е казал че трябва въпросните чанове да се използват за много абсурдни/смешни/впечатляващи и т.н. неща? Сега като се замисля би тряябвало да е обратното - ако нещо ми е адски тъпо доста по-вероятно е да кажа "пълна боза" отколкото "epic fail"

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:51 pm 
Аватар

Еми т'ва е, всички са гадни копи-пастски-роботз, никваЗ оригиналност. :-0 ~~~ aa~h fackZ -> късно е иначе bих хейтил поиче >.<

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 09, 2008 12:07 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Lone Wolf написа:
Well повечето съм ги гледал на дублаж,не честно не следя нищо на японски,чета само субовете и се дразня разни френдове като почнат да плямпат запаметени цитати.

Ама темата няма нищо общо с това бе човек >< Съвсем отделно, че можеш да си го провериш какво значи чан, кун и т.н. във важната тема за аниме термини, но това тук просто тотално няма нищо общо >< Как си го чел първия пост не знам.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 09, 2008 12:29 am 
Аватар

Safiir написа:
Lone Wolf написа:

Ама темата няма нищо общо с това бе човек >< Съвсем отделно, че можеш да си го провериш какво значи чан, кун и т.н. във важната тема за аниме термини, но това тук просто тотално няма нищо общо >< Как си го чел първия пост не знам.
Ахаха , аз си помислих ,че говориш за 4chan откъдето всъщност се раждат повечето мемета. :lol: Много съм объркан.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 09, 2008 2:33 am 
Аватар

Каквото и да говорите, не е толкова разпространено за момента във форума, има обаче няколко индивида, които много добре се вписват в общата картинка и ... да, доста досадно е.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 09, 2008 2:50 am 
Аватар

да се пише почти всичко на английски също е досадно... :?

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]