|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:25 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Epic ove[rx2]use of 1337 или преекспонирането на чановете Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 10:20 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Каналите [ Anime terms + (ctrl+f) + "chan" или "чан(ел)" ], наричани "чанове" по аниме средите са известни със създаването на интернет меме-та(меме е система или култура на поведение, разпростараняване неофициално из масата). Освен обаче, че създават меме-та, те достигат до голяма част от света и се налагат като стандарти и термини из отаку обществата. Разибра се, ние също не правиме изключения като такива... за съжаление.
....Защо съжаление, какъв е проблема с чанелското меме... проблемът е анархията. В чанълите цари анархия. Те биват рестартирани изкоренно, често, без на някой да му пука за потребителите, тъй като потребителите са анонимни и си позволяват каквото си искат. По начало западните чанъли са направени като система за обмен на картинки по категории, но анонимноста взема превес и прави нещата грозни.... но силата в това да си анонимен е доста голяма. Популярността на АНОН е огромна!!
.....С тази огромна популярност се стига и до нашите хора, някои от които, задълбали до толкова в Анон, че се имат за част от него и не признават дори тукашните правила, където Анон не е позволен(сайта изисква регистрация~).
.....Темата има няколко насочености, но е предимно предизвикана от популярността и преизползването на чанелски език на солидна земя. За какво говоря? Говоря за всичките тези "fail, epic fail, lolz, epic fail guy, fag, desu, orly, yarly, noWAI!!, yesway!!11oneoneeleven, facepalm и прочее... Предиии година и нещо, повче дори, да кажеш fail, трябваше нещата да са толкова абсурдни, че вече да излизат от граница. Да кажеш epic fail = нещо толкова смешно, че от 100 човека 99 да се спукат от смях... А сега? Сега fail & epic fail се ползват като "hi". Просто е абсурдно, важи и за всички останали... .....Хейтъри, зелени фенчета, дечиня искащи да се покажат - всички, като едно стадо, видят ли meme(в случая - популярно употребяван израз, от хора, опитващи се да бъдат готини), веднага го копират. С това чанълския език, в нашите среди, вече до толкова ми се обезсмисля, че ме е срам да използвам каквото и да е било от тези изразчета :roll: Когато тепърва се зараждат е интересно, когато се разпространят е вече досадно. Няма израз, който да не бъде преизползван в ситуации, в които изобщо не би следвало да присъства... Но с разрастването на АНОН се разрастна и популярността към анонимността. А с разрастване на чанълите се стигна и до нашите копипастъри и нормални отакута, които няма как да не се проявят със свойте поп-иразчета, с нищо по-различни от вече пре-убитото "бака"...... =/ Та основната насоченост на темата е....
~
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 10:58 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
На мен не ми пречи? Проблем?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 11:12 pm |
|
Shinigami |
|
|
Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 11:05 pm Мнения: 558 Местоположение: In the living world (most of the time)
|
/facewall
Така си е, ама понякога е забавно стига наистина да се използват правилно.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 11:37 pm |
|
Strid3r 9Y0 |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 01, 2006 12:34 am Мнения: 1083 Местоположение: South Town
|
Safiir написа: 0_0 Lone wolf бъзикаш се, нали? В смисъл сериозно, бъзикаш се, нали?
Well повечето съм ги гледал на дублаж,не честно не следя нищо на японски,чета само субовете и се дразня разни френдове като почнат да плямпат запаметени цитати.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 11:40 pm |
|
velkito |
|
|
|
работата е в това че е по-лесно, и от към писане, и от към мисловна дейност да напишеш "fail" вместо "видеото/анимето/мангата/еди-кой си момент в анимето не ми хареса, много изкуствено беше показано" или нещо такова на български.
А и кой е казал че трябва въпросните чанове да се използват за много абсурдни/смешни/впечатляващи и т.н. неща? Сега като се замисля би тряябвало да е обратното - ако нещо ми е адски тъпо доста по-вероятно е да кажа "пълна боза" отколкото "epic fail"
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 12:07 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Lone Wolf написа: Well повечето съм ги гледал на дублаж,не честно не следя нищо на японски,чета само субовете и се дразня разни френдове като почнат да плямпат запаметени цитати.
Ама темата няма нищо общо с това бе човек >< Съвсем отделно, че можеш да си го провериш какво значи чан, кун и т.н. във важната тема за аниме термини, но това тук просто тотално няма нищо общо >< Как си го чел първия пост не знам.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 12:29 am |
|
Zail |
|
|
|
Safiir написа: Lone Wolf написа: Well повечето съм ги гледал на дублаж,не честно не следя нищо на японски,чета само субовете и се дразня разни френдове като почнат да плямпат запаметени цитати. Ама темата няма нищо общо с това бе човек >< Съвсем отделно, че можеш да си го провериш какво значи чан, кун и т.н. във важната тема за аниме термини, но това тук просто тотално няма нищо общо >< Как си го чел първия пост не знам. Ахаха , аз си помислих ,че говориш за 4chan откъдето всъщност се раждат повечето мемета. Много съм объркан.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|