Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 8 [ 113 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Важността на цвета на очите
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:22 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Важността на цвета на очите
    Изображение
    Image: google

До колко важен е цвета на очите?
Цвета на очите е полигенетична връзка, и се определя от набора пигменти в ириса на окото. При хората и животните има различни пигменти... Но въпреки това, в зависимост от обстановката, осветлението, яркоста и ъгъла, едни и същи очи могат да изглеждат по доста различни начини.
Очите на хората са - кафяви(най-много), сини(вторите по разпространеност), зелени(едва 1-2% от населението на света), жълтеникави, сиви(слаби оттенъци на синьо), смесени/лешникови - такива, които се изменят и са смеска между няколко цвята, червени/виолетови(албинос)...
Очите биха могли да са хетерохромни(малееей любимите ми <3 ), това са ясно разделени, но в различен цвят. Напълно хетерохромни са такива, при които едното око е един цвят, другото друг, или частична, когато едно око е разделено на области с различни цветове.
Очите често се изменят от първите години насетне. Децата се раждат със светли очи, които постепенно потъмняват и добиват постоянният си цвят.

С годините и расистките човешки извращения, не веднъж се е стигало до закони, които да разделят и ограничват хората според техните различия - тоест - цвят на очите.
Тази тема насочвам не само към предното изречение, но дори по-скоро към важността на очите на психологично ниво.
Поглеждаш един човек, не особено лицеприятен, но ти е чаровен - защо? Заради очите!
Поглеждаш някоя мацка с искрящи очи и твойте почват да светят.. заради очите!
На едно или друго ниво, цветът на очите играят голяма роля, особено в първото впечатление. Кафявооките са толкова много, че всеки с други очи се забелязва, малко или много - понякога, подсъзнателно.
От какво значение е за вас цветът на очите и хващали ли сте се да се влияеете от него...? Кой е любимият ви цвят и прочее~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:24 pm 
Аватар

Аз много обичам цвета на моите очи...
Изображение :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:44 pm 
Аватар

Дам, определено има значение какъв цвят са очите. Дори някой да си мисли, че няма ясно изразен критерии за цвят, форма и прочее, това няма да е така, защото в повечето случаи преценката е на подсъзнателно ниво. Хората инстиктиво са се научили да разпознават по определени белези (не само по очите) какъв е характерът или инртересите на дадена личност. Така само с един бегъл поглед преценяваш дали човекът срещу теб ти е приятен/симпатичен.

Очите, както е доста клиширано, са прозорец към душата. Това има връзка и с цвета - в зависимост от настроението, особено ако е по-силно изразено, цвета се променя (цвят е силно казано, нека е нюанс).

Принципно съм забелязала, че не харесвам светло-кафеви очи или очи без контур и хора с мноого светло сини очи.

Обожавам чисто черни или зеленосиви очи, но все пак очи не е равноисилно на хора.

И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта. (О. Реноар)
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:46 pm 
Аватар

моя старец има пъстри очи ... друг като него досега не съм виждал :o аз съм си с кафеви ... иначе харесвам зеленооки предимно, но и кафевите очи ми действат доста любовно :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:46 pm 

snookie, твоите очи на цвят са... разногледи. =))

/on... За мен е важен не само цвета, но и онзи отблясък, който се забелязва в много малко хора. Може да е човека с кафяви очи, но видя ли тази искрица, сякаш е скрил в погледа си мъничка звезда се изпълвам от щастие.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:56 pm 
Аватар

какво като са най- много кафявите очи, пак ми харесват най- много xD
синьо- зелените също ми харесват, но не чак толкова ^~^

По принцип цвета на очите няма чак такова огромно значение за мен... наистина излъчването доста зависи от тях, но~ като че ли повече от формата или разположението ^^'''''' not sure...
влияя се повече от цвета на косата, отколкото от цвета на очите, при всички случаи xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:09 pm 
Аватар

не се вглеждам в очите на хората, така че не ме е грижа особено за цвета

все пак предпочитам сините и зелените пред кафевите, но това може би също е просто шовинизъм

и разбира се, хетерохроматичните - едно момиче в класа ми има едно зелено и едно кафяво око <3

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:19 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

emeril написа:
моя старец има пъстри очи ... друг като него досега не съм виждал :o аз съм си с кафеви ... иначе харесвам зеленооки предимно, но и кафевите очи ми действат доста любовно :roll:

Аз съм с такива ; )

И си сменят цвета през определените сезони... съответно по-светли биещи на зелено и по-тъмни към жълто и кафяво през лятото и зимата ; )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:19 pm 
Аватар

Да, с Шаринган стайл - значи, че човека е готов да те кил-не...

Иначе, не обичам хора с мн светли очи, имам тенденцията да не зацепвам какво ми говорят и да не мога да се съсредоточа върху изказването им като ги гледам...някакво ми е странно...оО""""(да, знам звучи странно)

Но съжалявам, че съм с най-разпространението очи >.> Общо взето въпрос на екзотика - ееей, глей го тоя/тая има зелени или сини очи, ебаси якото !!!

Очите не са прозорец на душата, поне до колкото се касае до цвета. Трябва мн повече от това, например форма, цялостно излъчване и етк.

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:51 pm 
Аватар

Сичко е ок ама що такава картинка си сложил ве :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:52 pm 
Аватар

Ок та какво е точно значението на цвета на очите?Очаквах пак нещо от рода на тест където накрая ти дава картинка за сравнение за това което си.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:53 pm 
Аватар

на личната карта ми пише че съм с черни очи :lol: :lol: .
иначе сини очи ме кефят, но нямат голямо значение за мен :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:55 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Имам слабост към тъмносините.....фетиш са ми :love:
Цвета на очите има значение..... аз даже не мога да ги сведа само до 3 цвята, с толкова различни оттенъци има, че всеки път изглеждат различни.... имах една даскалка, чийто очи бяха ОРАНЖЕВИ....за първи път виждам нещо такова. Имам една приятелка, която има много странни очи - зелени отвън, жълти отвътре, ако намеря хубава снимка на която се вижда, ще покажа :lol: А познавам толкова много хора със зелени очи, че за мен даже са повече от сините :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 10:56 pm 
Аватар

Ок,нойте очи са кафяви (ама ся да не се смеете като го кажа) с бадемова форма.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 11:04 pm 
Аватар

Колкото и странно да звучи за мен очите са нещо наистина важно при определяне на това какъв е човека срещу мен. Напълно вярно е това, че очите са прозорец на душата. На мен лично доста ми се отдава да преценям човека според очите, погледа и т.н.
От опит не харесвам особено много жени със сини очи. Или мъже с "топли" кафеви очи като на сърненце (магаре). Лични преживявания, нищо лично. Естествено има изключения.
Иначе обожавам пъстри очи. Може би заради моите, кафяво-зелено-жълти. Харесвам и сивите очи много. Но това в никакъв случай не е единствения фактор или причина поради която бих заклеймила някой като такъв и онакъв.

на морно чело, сгушено на гърдите ми. Носталгична съм.
Към отминали докосвания.
Come Undone
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 8 [ 113 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]