Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Белите можели да скачат и то по-добре от другите...
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:04 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

"Белите хора" са "най-добрите" или това е просто един комплекс?
    Изображение
    Image: google images, Tulane University

....Като цяло има някакво изградено мнение, че "бялата раса" сме "най". От къде идва тази неприятна комплексарска заблуда обаче?
"Старият континет" ми е било винаги смешно, като го чуя. Но той е наричан така, защото именно тук са се родили първите нагли престъпници, решили да покоряват света безкруполно.
Не съм сигурен, дали тази тенденция не я има и в другите раси, но едва ли.... винаги белият човек е гадняра, който управлява нещата...
Негрите, черните, хората от Африка, са ползвани за роби колко години, преди да им бъде признат статус. "жълтите" или източните народи, са винаги ползвани като работна ръка, само защото като цяло имат повече възпитание и организираност...
Индианците или "червеникожите" са били дискриминирани много и ако има остатъци от тях, то те са на изчезване... Смесените, мулатите, циганите са били винаги наричани малцинства, въпреки, че са може би по-многобройни от другите...
Белите обаче, сме просто бели. Брех, от де тая възвишеност. Белите са най-нормални? Белите са най-богати, най-можещи най-най-?

...Дори няма смисъл да отбелязвам, колко грешно е това. За примери всеки може да се сети. Въпросът е, че всички сме хора и няма как един човек да бъде определен само по цвета на кожата му (особено лято време /шегу).
...Примери могат да се дадат и на по-локално ниво, сравнявайки лошите страни на хората... Да речем разделението цигани-българи. Всички се ядосват като група циганета пуснат чалгията от телефона в тролея, но на следващата спирка се качват група "бели" пускащи още по-зле и нарушаващи спокойствието двойно повече...
...Всички имаме и добри и лоши страни, но заради най-лошата черта на белите, а тя е - зора да управляваме, ние сме Най? Защо е така, как се е получило това общо впечатление/неявен слух и прочее? Как мислите вие?

Note: придържайте се към
Правилата на форума.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:17 pm 
Аватар

всичко е до шовинизъм
Бъглария uber alles, white supremacy, СМГ > НЕГ, нашия блок е по-висок от вашия и т.н. - всичко си е малко или много шовинизъм, и той наистина е по-присъщ на нашата раса

а колкото до това за чалгата в трамвая, аз слагам фешъните по-долу и от циганите, защото са циганопоклонници

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:24 pm 
Аватар

"най" се има предвид под цивилизационно "развитие" (ако може да се нарече развитие унищожаването на света)
иначе в едно предаване по дискавъри разглеждаха цялата история на бялата цивилизация съпоставена на другите на базата на фактора крави.
Белите сме имали крави и сме ги дояли и кльопали доста време. Освен това бялата раса винаги е била и най-напред в научните среди... просто статистика, както например черните са най-добри във физическите натоварвания всичко се свежда до простото нещо наречено биология (тя определя възможностите). Друг е въпроса за възпитанието и използването на даденото ни от природата :?

Последна промяна KoRNeRd на Сря Окт 01, 2008 9:27 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:26 pm 
Аватар

So nazzi dude :o :idea:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:28 pm 
Аватар

Сичко се свежда до мерене на пишките както спомена Divinity

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:28 pm 
Аватар

KoRNeRd написа:
освен това бялата раса се е била и най-напред в научните среди... просто статистика, както например черните са най-добри във физическите натоварвания всичко се свежда до простото нещо наречено биология (тя определя възможностите). Друг е въпроса за възпитанието и използването на даденото ни от природата :?

Мхм...нещо такова мисля и аз. Сега, не съм сигурен дали само на биология бие де. + другите цивилизации с тея изолации дет' са се вкарвали ~ спомагат за това . И може би точно това, че сме били по-напред в научните среди и развитие като цяло им е дало някакво самочувствие на такива, каквито не са.

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:34 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Нещото като раса не съществува.
Единственните разлици могат да бъдат - цветът на кожата, носът и очите.
И това, защото хората живеят в различни места на планената, с различен климат и околност.

А на твоя въпрос не ми се отговаря.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:42 pm 

Всъщност, с цялото ми уважение, но не си прав. Това влечение да влияем, да владеем и така нататък е общочовешко "качество". В ЮАР (почти сто пронцента сигурна съм, но може и да има леко отклонение в географските координати на страната), белите живеят в затворени квартали, не защото владеят, а защото ги е страх. Ако излязат навън, кой знае какво ще стане. Вярно информацията ми е леко остаряла, с около 7-8 години, но е нещо. Също така, защо маите са почти изчезнали? Защото са почнали да се избиват, а те не са бели - водят се цветнокожи. Защо тогава ги влече да владеят? Нали това беше нещо присъщо на белите? Японците, втора световна война, нахлуват в Китай и то с идеята да владеят, а не да дават помощи на бедния китайски народ. Това, че белите са имали икономическата мощ да обикалят около света и да покоряват "светове" е просто съвкупност от съвпадения.

За това влечение на хората да владеят и "доминацията" на бялата раса има много и различни теории. Една от тях е за "каста", зародила се в древна Месопотамия, чиято основна цел е да владее света. Тези хора, използват пропаганда и манипулация, за да владеят света. Те не вярват в Христос, Бог, Аллах, Буда или който и да е друг бог, те използват вярата на хората, за да ги управляват. Та идеята е, че според някои, благодарение на тях, белите "управляват" света.

А това, че малцинствата не са малцинства е изцяло демографски и правителствен проблем. Ако не можем да накареме едно разрастващо се малцинство, да се почувства част от мнозинството, да се почувства част от нацията - за къде сме тръгнали? Това не е въпрос на "Кой управлява, белите или някой друг?". Както у нас има циганско малцинство, така в някои държави има малцинство от бели. Малцинствата не са фактор, свързан с основния проблем в тази тема, точно защото те са различни във всяка една отделна държава.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 9:49 pm 
Аватар

Дам , съгласен съм с Naku, ввсички народи се опитват да завладеят света , турци, картагенци, Атила, пресийци и още много други.
А относно защо така наречените " бели " владеят света , аз го отдавам и на факта , че изкуството на Европа се развива постоянно . Както знаете поетите и писателите са били подстрекателите на френската революция , художници и музиканти са вдъхновявали нови идеи и още много други примери. Не подценявайте ролята на изкуството в историята ...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:56 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

дОх, от де толкова политолози ми открихте темата :lol:
Като говорех за волята за доминация, къде съм споменал, че другите я нямат, или че е в по-малко количество... ама въобщеее не бива да подхващам коментарите ви, защото са политически ориентирани.

А темата НЕ Е политически ориентирана!
Темата е насочена към думичката "НАЙ". Никой не ви говори за владеене на света, демографски проблеми, чалгата от телефоните или обичане на националността си.
Говоря ви за чистия расизъм, прикрит във формата на кожово разделение И налагането на белите като лидери на стадото!!! Ако разбирате темата само от политико-географски фактор, не си правете труда!
Погледнете дори снимката, хубава и весела, която съм сложил -> БЕЛИЯ държи света, той е ЦЕНТЪРА>? ЗАЩО?!?! Иисус е Бял, баща му също, макар и гълъб... Евреите са бели хора... жълтите са машини, черните са силни, а ние белите сме кво?? НАЙ!!....
Навсякъде където пише бели, може да се чете в кавички и да го приемате като цвят, а не действие.

edit: Веге е схванал идеята баш ^^ b

Последна промяна SayanMk на Сря Окт 01, 2008 11:04 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:01 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Sayan-ски така е било,но според мен този момент отдавна е поотминал,макар изразите може би са останали
Но в изразяването понякога такива неща,не могат да се изтрият за няколко години.
+ Аз все си мисля че японците са най-най...не заради японофилията ми ами и заради всички положителни качества които те имат като народ(има и още толкова отрицателни),но факт е че положителните им ги карат да просперират взимайки от световния опит най-доброто :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:03 pm 
Аватар

Тва че лайното не излиза бяло, не значи, че белите расисти са свестни хора...

Всичко друго по тая тема според мен са увъртания...
Ако щете за спам го бройте моето мнение...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:35 pm 

Расизма и циганите не трябва да съществуват :!:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 02, 2008 12:44 am 
Аватар

lol :lol:
дори и общоприетата заблуда не е така както го извади, по-точно за "жълтите" всъщност те се мислят за по-добри и можещи от белите, а колкото до черни и червени ми много ясно че няма да имат репутация, виж им държавите, робство, битки, култури тн. то ако америка не беше влезнала на китай и япония а вместо това те да се развият знаете ли какво щеше да стане - щехме да си имаме бели роби :lol:
малко майтап ама има истина в корена си

това е неизбежно, нарича се самочувствие и не е само до расизъм, например тоя който има много пари ще гледа всички от горе, финансов расизъм, има и много др. видове

културните ценности на нациите са виновни, белите като нямат културните ограничения са свободни да се развиват индустриално и после пушка срещу меч после всички говорят английски

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 02, 2008 12:57 am 
Аватар
Sky King

Изобщо не съм съгласен че белите искат да са "най".

Смятам че останалите раси/народи/държави са не по-малко мегаломански настроени от европейците.Просто хората на нашия континент са имали достатъчно прозорливост/късмет/хъс/безкрупулност да вземат колкото се може повече положителни неща от другите континенти и след това да организират тактиката "разделяй и владей".

Освен това не цвета на кожата е толкова в основата на възгледът на европейските завоеватели/колонизатори ,а религията ,която е създала един уникален светоглед.Благодарение на няколкото си хилядолетия религиозно, културно и икономическо развитие/крадене от чужди народи/раси/култури, европейците са се развили до толкова, че да наложат хегемонията си над света още преди 5 века.
Не расата иска да е "най" и да е отгоре ,а културата - тоест възприятието ни за света.Това че африканците/азиатците/индианците не са имали развита култура като европейската(разбирай култура която краде чуждото за да го използва чрез икономика, наука, мисионерство и война за завладяване), не значи че европейците са им виновни или длъжни за нещо.Ацтеките може да са имали съвършенни календари и златни храмове, но щом това не им е помогнало да спрат конквистадорите ,то значи постиженията им са се оказали ненужни точно в най-важния момент от развитието им - тогава когато е трябвало да се защитават ...

Сигурно искаш да си зададем въпроса "лошо ли е това" .. ми според мен не ,не е лошо... всеки както си го направи, нали така - ако негрите бяха успели да откраднат барута от китайците и да създадат кораби преди нас , "white boy" щеше да е равносилно на сегашното "nigga".

И всъщност не толкова расата иска да е "най" ,колкото обикновенния човек(дъжава, организация ,банка, oh my God-дори и сестра ми :? ) - не расата е важна ами това на какво си готов за да стигнеш върха.А в момента светът започва да се оеднаквява културно, така че вече никога няма да има "бяла" хегемония, а и цветът на кожата ще има все по-малко значение.Поради тази причина сега САЩ ще имат негър за президент - понеже и негрите са избрали да се приобщят към такъв вид безкрупулна култура и да се борят за това да са "най" ,както и останалите раси в момента се "поевропейчват" и започват да се борят с всякакви средства да са "най" - и азиатци и африканци...

А и сигурно всички знаете вица ,че няма по-големи расисти от негрите .. еми верен е - раса която е била жертва на расизма става много по-расистки настроена от своите "господари" - вижте негрите, циганите, евреите, арабите, българите, абе общо взето всички народи които са били подлагани на големи гонения :roll:

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]