Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Дете, Пълнолетен, Възрастен, Стар, Дете
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 10:08 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Дете, Пълнолетен, Възрастен, Стар, Дете, като изключим повториението на "дете" имаме обикновенния физиологичен цикъл на един живот. Но ние не говорим за обикновенната подредба, а за характерът, който я спътства...
Деца сме, играем си, забавляваме се по детски...
Ставаме пълнолетни и ни обгражда вниманието на сивия свят...
Ставаме възрастни, имаме свой деца, които си играят по детски, а ние вече сме машините на сивия свят...
Ставаме стари хора, гледаме към пенсионирането, към внуците и тогава... ставаме деца.
Наблюдения от опит: дядовци и баби търчат след внучетата и си играят с тях повече отколкото сами те си играят с играчките и забавленията, които са им купили.. Да не говориме, че при обездвижени старци се използват отново памперси, но... Старецът седи сам по цял ден мисли какво ли не, супер наивни неща, вярва на всичко, което казват по телевизията...

Чували сте изразът "вдетиняваш се" ... А дали не е това естествен процес със стареенето. И не, в никой, ама абсолютно никой случай, не говоря за "неизживяно детство". Хората връз които правя наблюденията си, са имали страхотно детство... Просто това си е естествен процес. Но защо се получава?
Търсим спасението в новия живот?
Радостта от спомените?
....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:47 pm 

Защо се получава ли ? Защото хората са pathetic beings ...
Цитат:
Ставаме пълнолетни и ни обгражда вниманието на сивия свят...
Ставаме възрастни, имаме свой деца, които си играят по детски, а ние вече сме машините на сивия свят...
Ставаме стари хора, гледаме към пенсионирането, към внуците и тогава... ставаме деца.

Всичките мизерии сме си ги направили сами ... сами сме си създали този безсмислен, жалък, грозен и безцветен свят ... а кой човек би искал да промени система преминала (до някъде) изпитанието на времето? Кой би заменил сигурното, известното и удобното за неизвестното ? А кой човек харесва промяната? Кому е необходимо да помисля за промяна дори, след като условията са удобни за собственото му безсмислено съществуване ...

Както съм повтарял толкова много пъти до сега - humans suck ;0

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:56 pm 
Аватар

Ми всъщност познавам доста хора в рамките на 20-50 години, които още са на фазата "дете"...

А това са И моите бъдещи планове :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:16 pm 
Аватар

Hei написа:
@bo74o0 Фактически няма кой друг да ни създаде сивия, жалък, мизерен и т.н. живот, а дори има, къде е духа на американския супер герой, който се бори за свобода и топла вода

Американеца се бори за всичко друго, но не и за свобода...

Американската мечта не е свобода...
Ако те го наричат "свобода", то този факт действа като аргумент в спора срещу Хедон ТОЧНО КОЛКО са тъпи американците :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:19 pm 

dare not speak of hedon infidel !!11oneoneleven

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 2:09 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

~която всъщност не е за мизерията и сивотата на живота, а за връщането към детството. Старите хора стават навини като деца, обиждат се - като деца, логическото мислене им убягва все повече, не могат да възприемат неща, които самите те са правили...
Живота ни може да се погледне като някакъв 100 годишен цикъл...
Раждаш се 100%тово дете, през живота си намаляваш до 10-15% от детето, което си бил. Колкото повече остаряваш, толкова повече се връщаш към детството.. накрая на живота си, които средностатистически е да речем 100 години, ти си се вдетинил на 75%. После умираш, минава още някакъв период, в който ставаш отново 100% дете и се раждаш. Now how about that freakin' theroy 0=

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 3:44 pm 
Аватар

Прав си наистина човек като одъртее се вдетинява,като гледам баба ми и дядо ми вярно на моменти са като малките деца. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 4:12 pm 
Аватар

поздравления сай-кун ти току що откри смисъла на живота (живота в оригиналната му природна форма) ^_____________________________^

а са ще черпиш

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 4:50 pm 
Аватар

Еми аз го виждам така:човек си е изживял живота,продължил е рода,бачкал е с години и т.н.Тогава на стари години всеки иска да се поотпусне(и без друго няма какво за правене-освен копането в градината или на нивата :wink: ),също така Смъртта е по-близо,а и спомените за щастливото прекарано детство спомагат за по-лесното разтушаване за тази мисъл(за смъртта).А колкото до логичното мислене-абе за какво ти е логично мислене,кат вече си с единия крак в гроба.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 5:52 pm 
Аватар

Katana Samurai написа:
bo74o0 написа:

Agree...

Просто пенсионерите чакат да умрат....какво искаш да правят ? На 80 години си ? Ще ходиш да скачаш с бънджи ? Не мисля...

Хехехе, ще видим ти кат станеш на 80 дали ще ти се мре или ще ти се живее още повече.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 7:47 pm 

SayanMk написа:
~която всъщност не е за мизерията и сивотата на живота

мдам тотално offtopic ако се абстрахираме от факта, че начина ни на живот докарва до това ... някой ако му е правило впечатление че в миналото старейшините са били хората с най-ценено мнение в общността ? дали е защото са били вдетенени ... когато пишете по дадена тема или се абстрахирайте напълно от разбирането си по въпроса или задълбайте до основата ffs ... писна ми да гледам някакви полувинчати мнения да щтъкат насам-натам ... затова постянно буча, че такива теми не им е мястото в такъв форум ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 7:51 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Подкрепям @bo74o0...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 7:59 pm 
Аватар

Генетичен код? :o
Така е устроен човек и така ще бъде в следващите хилядолетия или столетия, зависи кога ще дойде следващия апокалипсис. :lol:
Всъщност преувеличавате. Познавам много възрастни хора и не смятам, че се вдетиняват по описания начин. Прекалявате. Има доста умни и не подмокрящи се старци. Даже са доста живи. Иначе се надявам, че не говорите за всички (както имате навик с общия знаменател :roll: ), защото е прекалено и найстина заслужавате да ви се обидият. А иначе както се казва "децата са най-близо до бога". Това мисля, че дава и причината, защо възрастните, умиращите и т.н. се вдетиняват. Странно е, че го казвам, не съм много вярващ, макарче ходя на църква. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 8:03 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Нз къде живеете(всъщност знам, но така е думата), но при мен все още по-дъртите са си по-умни, относно живота... 0= К'во значи старейшините? Едно време, какво е имало да се знае за живота? Сега ако ида и питам дедото за живота, може мн да ми каже. Ида и питам некой дедо, живеещ в стара планина, мое да ми каже всичко за отглеждане на животни, царевица и прочее... мнението им за живота си е все още на почит, поне при мен, и мнението им за живота НЕ Е скапано от сивия им живот...
Така, че не можеш да кажеш, че сивия живот ни докарва до това... може да е от основните факти за вдетиняването, но това явление не се забелязва у всички. Всъщност дори не можеш да го забележиш у повечето, ако нямаш по-близък контакт с тях...
Но това далеч не е в причина единствено на стреса..

80 години съм и няма ли да ходя да скачам с бънджи? Т'ва не е мн критерии за нормален живот на възрастен, ама аре... >що па да не?
Може би емоциите имат срок на годност... и по някое време почват да се клатят..

Хора, които едвам ходят, събират воля и почват да тичат да се гонят с внучетата, после пъшкат и охкат два пъти повече време, но утре пак е същото... и това ше ми кажеш, че е щото са стресирани? Глупости, хората най-искренно си се радват и забавляват ;]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 9:25 pm 
Аватар

Katana Samurai написа:
styleofbeyond написа:
Katana Samurai написа:
bo74o0 написа:

Agree...

Просто пенсионерите чакат да умрат....какво искаш да правят ? На 80 години си ? Ще ходиш да скачаш с бънджи ? Не мисля...

Хехехе, ще видим ти кат станеш на 80 дали ще ти се мре или ще ти се живее още повече.

Не ме познаваш,за това не говори неща в които не си сигурен...

КОЙ БЕЕЕ ? Виждал съм те на една аниме среща. Познавам та цуци

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]