Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Are Humans a virus or parasite to the planet?
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 11:57 pm 

Знам си аз, че тука няма място за такива дискусии ама саяна >_< whatever тфа се случи в анимеост форума и е интересно горе долу, ще paste-на някои quotes (мързи ме да превеждам ако някой не знае eng и толкова му е мерак да спори ще ги translate, макар да ме съмнява да има почва за такива дискусии в лафчето -_-')

WALL OF TEXT CRITS YOU FOR 12 000
YOU DIE

Цитат:
Mankind destroys the planet, other animals, each other, and pretty much everything it comes in contact with it. My question is a simple, but not so simple one, is mankind a virus?

Note:I'm aware of the technical definition and I know that based on that we are'nt, but their are similarities in behavior and interaction.

Defaultmp3 написа:
balthamell написа:
Most of the above replies can be nailed to "not true" by the simple fact that we don't know the meaning of life (or someone here does :? ) so we just live the little time we have watching the world slowly fall apart ... but what can we really understand about it when we only know what we've found for ourselves ... nobody told us why this is the way it is, why are we here, what's the purpose to that, what should we do while we live ...

Meaning of life? Reproduce to pass on our genes. Bam. Not every good for quelling existential angst, but hey, like Morpheus said, all I'm only offering the truth, nothing more.

balthamell написа:
@Defaultmp3
okay but can you give me a proof that THIS is the meaning ... nah i don't believe you can ... the answer you gave me is simply based on our way of thinking

balthamell написа:
@Defaultmp3: "Yet, in the end, I don't really see how your argument is really relevant to the topic. After all, how would viewing ourselves as a parasite to the world have anything to do with the meaning of life?"

The answer is in the question itself - we simply don't serve our purpose instead we just use the stuff the planet can provide to get ourselves comfortable ;p

sry for my late response i've had lots of work -_-'

Defaultmp3 написа:
[quote=balthamell]@Defaultmp3: "Yet, in the end, I don't really see how your argument is really relevant to the topic. After all, how would viewing ourselves as a parasite to the world have anything to do with the meaning of life?"

The answer is in the question itself - we simply don't serve our purpose instead we just use the stuff the planet can provide to get ourselves comfortable ;p

sry for my late response i've had lots of work -_-'

Defaultmp3 написа:
But then what is our purpose? You claim that no one knows the meaning of life, but that doesn't mean that viruses and parasites don't exist; similarly, even if the purpose of the biosphere isn't clear, that doesn't mean we can't be seen as leeching off of it.

balthamell написа:
You just don't get it ... or don't want to :?
We don't know if we're supposed to this ... so if it's our purpose to do this we're not doing something bad its just that we must do it ... or if we aren't supposed to do it, then what should we do ... simply what i tried to state in every single one of my posts here is that no one can tell you if we are or are not leechers simply bcouse we don'tknow what SHOULD we be ;0 dooh

balthamell написа:
+Shin RYU+ :
I'm aware of the technical definition and I know that based on that we are'nt

1st post of the topic ... so it's how we define ourselves not litterally ;p

A little bit more explanation :
What's the first thing that comes to your mind when you hear the word parasite in a sentence like "John is like a parasite" ? That he's somewhat bad, right? But parasites are not bad in general, they exist because there's an environment that allows them to exit and thats the only way they know. We humans are "above" the other species here because we can reason and think over things. But we can't be sure what's bad and what's not because we don't know nothing about why did that environment exists in the first place (behind every reason there's another reason that caused it -_-'). We don't possess the knowledge and I doubt we ever will (doh there were some researches that showed we use like what ... below 10% of our brains? ... we don't know how to use our OWN brains ffs >_<) so thats why i think all of this stuff is not worth discussing we can't and never will get to the right answer ...

който не му се чете няма и да му се отговаря anyway ^_^ (aз съм balth оня е някъф random) само аз и той от цялата тема си играхме да пишем такива отговори пък и не ми се копира 5 страници топик със километрични постове в които не се казва нищо xD
now its your turn

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:04 am 
Аватар

Отговорите тук са колкото и хората...
Всеки си има някаква теза за това, освен онези от които наистина зависят глобално нещата, т.е. накъде да вървят.

Заглавие: Re: Are Humans a virus or parasite to the planet?
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:04 am 
Аватар

Цитат:
Are Humans a virus or parasite to the planet?

I have to say, YES!!!! Sad but true :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:15 am 
Аватар

От двете по малко може би ^^ В природата ни е да рушим всичко по пътя си и да го оправдаваме със стремежа си към по-висшето и е нормално за нас и да взимаме от природата/заобикалящата ни среда без да даваме нищо :roll:
А за смисъла на живота ~ има ли изобщо ? "Мисля , следователно съществувам." Обаче по тая логика - опитваме се да създадем машини(роботи) , които съществуват , извършват физическа дейност , но не мислят... (това няма абсолютно нищо общо с темата , но ми хрумна , от гледната точка , че аз не мога да намеря цялостния смисъл на съществуването на хората , освен като средство за самоунищожение , което дотолкова е пропито в манталитета и мечтите на цялото човечество и датира от толкова отдавна , че понякога си мисля , дали сензорите ни за осезаемост на самите ни действия не са скрити в тези % от мозъка , които не използваме. )

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:22 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
sounds like a bunch of blubbering post-hippie americans ;/ if you get my point

they like to talk/write much and in the end say nothin' ;>

По темата:

Ако се придържам към постовете на горните индивиди мога да кажа няколко неща- възприемането на фразата паразити към човешкия вид е наложена от начина ни на мислене да.Паразитите не са лоши или добри-те просто са намерили начин да оцелеят благодарение на друг органичен източник на храна.Дотук добре.
Цитат:
What's the first thing that comes to your mind when you hear the word parasite in a sentence like "John is like a parasite" ? That he's somewhat bad, right?

В това се корени отговора.Защо възприемаме паразитите като "лоши"?
Защото използват други организми,черпят от жизнената им енергия и живеят без да правят нищо?!Незнам дали се изразих правилно,но исках да кажа,че всички живи организми живеят благодарение на някой друг организъм,няма значение дали не правят нищо или ловуват за плячката си.

Защо обаче хората са лоши?

Според мен е защото използват единствения организъм,който за жалост е само в една бройка-Земята.Ние не само използваме единствения си(засега) жизнен източник по неконтролиран начин,но настояваме че сме "разумни"

Ок хората са измислили начин да запазят биосферата на планетата в порядъчно състояние,но естествено поради икономически и социални "причини" не го правят.Нефт,петрол,пренаселване,технолизиране на бита с цел опростяването на ежедневието ни.
Защо искаме да си опростим ежедневието-дали защото хората наистина се стремят въпреки своят so called intelligence да се превърнат все повече в безмозъчни и вируси и паразити?

в кръга на фантастиката
Аз дълбоко в себе си съм оптимист и вярвам че поне някой от мистериозните лидери на земята за които съм чувал има план как да се запази елита на планетата,който в една точка да остане вида,който ще управлява цялата биосфера "както трябва"
в кръга на фантастиката

Понеже се връщам от работа не знам какво съм писал,но като цяло исках да кажа че човечеството е повече от паразит,защото паразитите поне не унищожават екосистемата на самата планета :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:26 am 

идеята ми е че може да се разглеждаме и като по-лоши, точно щот разбираме, че поразяваме тфа и продължаваме ... again незнаем дали не сме тук заради тфа (не не съм религиозен или някакъв друг фанатик просто нямаме достатъчно знания)... ясно ми е че колкото хора толкова и мнения затова трябва да се обосноваваме доколкото е възможно ... поне аз така разбирам дискусиите - докато се стигне до момента в който вече не можеш да изкараш някакъв аргумент в своя защита... тогава губиш ;0
(в оня форум повечето са азиатци btw)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 12:39 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
bo74o0 написа:
идеята ми е че може да се разглеждаме и като по-лоши, точно щот разбираме, че поразяваме тфа и продължаваме ... again незнаем дали не сме тук заради тфа (не не съм религиозен или някакъв друг фанатик просто нямаме достатъчно знания)...

Това го прочетох но ми се стори глупаво...човечеството трупа знания за да разбере отговорите на всьо въпроси нали тъй 42 и тъй нататък...

Но логично ли е да си прецакваме средада,която ни е нужна(засега) за да научим тези отговори и така да намаляваме времето+възможностите да ги научим.Според мен не може да се разглеждаме като по-лоши,а като по-глупави.

Ако тръгна по фантастична логика :lol: :lol:

едни лоши извънземни идват преди 4 милиарда и косур години,посяват зрънце и се грижат за него като са го програмирали да се държи безмозъчно и да се самоунищожи след едисиколко еончета и така да гледат от летящата чиния и да хапват пуканки на корем

Хляб и забавления ftw

Ако го мисля от религиозно-фанатична и т.н.т. гледна точка(понеже не искам да го раливам надълго и нашироко) с една дума това може да се приеме като едно огромно наказание предопределено да се извърши от самите нас към нас :lol: :lol:

както и да е както се изрази ти и тоя от горния пост(може пак да си ти деазнам) понеже нямаме достатъчно знания нищо не можем да кажем със сигурност doh

Но аз все пак смятам че имаме достатъчно знания да се справим със своя деструктивен начин на оцеляване ако искаме :lol: :lol: :lol:

(е не всички са азиатци предполагам...пък и аз не съм издигнал азиатците на пиедестал...само азиатките)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 2:11 am 

paste-нал съм спор между мен (balthamell) и някъф азиатец ;0

иначе ... никога няма да научим за къф сме тук, понеже съм леко скептичен към идеята за същества живеещи милярди години doh :/ дори да тръгнем по фантастичната идея и приемем, че сме нечий експеримент, то този някой вече трябва да е умрял (е баш в безсмъртието мноооого зор ще ме накараш да повярвам ;p)... така приемаме, че има потомци които си предават информацията, но винаги със времето което отминава инфото се изкривява по ред причини - нечии интереси, политика, войни, омраза към някой народ & еtc и пак реално инфо йок ://

Не, не е логично да си съсипваме околната среда, но просто няма как да си поддържаме тия всички простотии които са изобретени само на слънчеви лъчи и вода :/ И колкото и да са вредни автомобилите, автобусите и всички мпста за околната среда, толкова сме и свикнали с тях и те ни улесняват ужасно много ... Честно казано съмнява ме дори за един човек да се намери необходимата мотивация да е готов да зареже всичко това, да не говорим за всички хора по света ... Щом има условия нещо да вирее, то ще никне и ще се размножава (meaning ще налазят "бунтарски" движения, "american moms vs " нищо чудно и нов стил музика да направят за това)... Колкото повече си улесняваме живота, толкова повече деградираме от всякъде -_-' Да на моменти ми се иска да си имам къщичка в планината, да си гледам някакви животни, да си имам куче, да не ме занимава никой с глупавите си проблеми ... нооо просто само с книги за развлечение не може >_< ... Как да го кажа - ако не знаеш какво е едно нещо, то не може да ти липсва ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 2:45 am 
Аватар

човек е такъв какъвто си избере да бъде, някои са паразити някои не, тъй че общо казано този въпрос няма един единствен отговор

има едно нещо в което съм по-сигурен от другите неща - ние имаме право на избор, тоест можем да сме свободни, и докато много от индивидите биват възпирани успешно и стават оковани от и във собствените си мисли, като цяло възможноста да бъдеш свободен, да имаш право на избор какъв да си е реална за всички, дори и за тези който са оковани за винаги

energy flows everywere, though in some places it is sronger/weaker

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 8:12 am 
Аватар

Frostburn написа:
човек е такъв какъвто си избере да бъде, някои са паразити някои не, тъй че общо казано този въпрос няма един единствен отговор

има едно нещо в което съм по-сигурен от другите неща - ние имаме право на избор, тоест можем да сме свободни, и докато много от индивидите биват възпирани успешно и стават оковани от и във собствените си мисли, като цяло възможноста да бъдеш свободен, да имаш право на избор какъв да си е реална за всички, дори и за тези който са оковани за винаги

energy flows everywere, though in some places it is sronger/weaker

Ако сметнем за паразити хората, които разрушават планетата значи всички сме паразити. Няма човек, който да не ползва транспорт (градски, собствен автомобил, междуградски и т.н.), който да не ползва дезодорант/парфюм, хладилник и ляляля.
Ние сме в едно такова леко преходно поколение и за това си мислим така за хората ... ето примерно наскоро обявиха, че няква си марка коли до 1 година ще започнат масово производсто на "водородни коли". Това ще е доста по-екологично от сегашните коли. Преди няколко месеца Тойота или няква азиатска марка коли, обявиха че започват производство на автомобили-хибриди. Електрическо+слънчево захранване.
Това какво значи? Ако хората са вирус защо се стремят да опазят Земята? предполагам че ще ми кажете че не знаем защо съществуваме :/

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 8:28 am 
Аватар

От една страна - да, с качването на всяко следващо стапало на еволюцията човешката раса използва все повече и повече от изчерпаемите природни ресурси на Земята, като така просто я унищожаваме, създаване парников ефект, рушим озона, който не може да се възвърне със същата скорост, с която се откъсва единия атом кислород от молекулата. Естествено, съществува възможността в определен стадий човекът да измисли начин, чрез който да възвърне тези ресурси, но - едва ли - най-вероятно просто ще се преселим на друга планета, като ще унищожим и нея, и така с всяка следваща, заселена от нас.

А да започнем да използваме само неизчерпаеми източници на енергия вече е доста късно, Земята е замърсена и вече са започнали климатични катаклизми, които ще докажат огромното значение на човека и неговата дейност за съществуване на планетата, на която е възникнал неговият живот.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 8:45 am 
Аватар

Ботчо, първо искам да ти кажа, че английския ти не струва. Малко се озорих с грешно написаните думички, но имаш право. Тъй като се осланяме на Матрицата, има още един цитат, който няма да го повторя, а просто ще извадя най-важното от него:
Че ние СМЕ паразити, ние сме организми, които се заселват на едно място, изконсумират всеки продукт, който природата е готова да ни даде и когато всичко е изконсумирано се местим на друго, по-богато място. Затова водим войни, затова създаваме проблеми на Земята, затова ще е голямо чудо ако скоро не умрем... Всъщност не стига, че унищожихме достатъчно от Земята, но сега търсим условия за живот на Луната и Марс, само за да има коя друга планета да рушим, след като нашата просто спре да се върти.
Избихме сума ти животни, извлякохме от земята абсолютно всеки възможен източник на енергия, виновни сме за глобалното затопляне и почнахме дори да се бием, защото ресурсите ИЗВЕДНЪЖ са намалели. Всички казват, че сме били най-висшата и най-интелигентна форма на живот на нашата планета. Това е абсолютно грешно - ако има животни, като всички животни на нашата планета, които поддържат баланс между флората и фауната, те със сигурност са по-умни от паразитите на два крака, дето минават, секат дървета, убиват животни и застрояват зелени площи. Всъщност дори с половината организми на света не можем да се сравняваме, защото сме бати кухите примати.
Човека е чума... от най-черните...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 9:32 am 

Ай сиктир с тас матрица бе -_-' ...
btw в нито един форум в който пиша не следя за правописни грешки ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 9:38 am 
Аватар

snookie написа:
Ботчо, първо искам да ти кажа, че английския ти не струва. Малко се озорих с грешно написаните думички, но имаш право. Тъй като се осланяме на Матрицата, има още един цитат, който няма да го повторя, а просто ще извадя най-важното от него:
Че ние СМЕ паразити, ние сме организми, които се заселват на едно място, изконсумират всеки продукт, който природата е готова да ни даде и когато всичко е изконсумирано се местим на друго, по-богато място. Затова водим войни, затова създаваме проблеми на Земята, затова ще е голямо чудо ако скоро не умрем... Всъщност не стига, че унищожихме достатъчно от Земята, но сега търсим условия за живот на Луната и Марс, само за да има коя друга планета да рушим, след като нашата просто спре да се върти.
Избихме сума ти животни, извлякохме от земята абсолютно всеки възможен източник на енергия, виновни сме за глобалното затопляне и почнахме дори да се бием, защото ресурсите ИЗВЕДНЪЖ са намалели. Всички казват, че сме били най-висшата и най-интелигентна форма на живот на нашата планета. Това е абсолютно грешно - ако има животни, като всички животни на нашата планета, които поддържат баланс между флората и фауната, те със сигурност са по-умни от паразитите на два крака, дето минават, секат дървета, убиват животни и застрояват зелени площи. Всъщност дори с половината организми на света не можем да се сравняваме, защото сме бати кухите примати.
Човека е чума... от най-черните...

I back that up man :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 20, 2008 9:50 am 
Аватар

vegetosayajin написа:
sounds like a bunch of blubbering post-hippie americans ;/ if you get my point

they like to talk/write much and in the end say nothin' ;>

По темата:
....

Той адаша си го е казъл. Тия приказки за паразитите и вирусите и т.н. са глупости, казани от хора, неоткрили леките наркотици.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]