|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Парадоксът на нашето време ... Публикувано на: Чет Ное 16, 2006 12:32 pm |
|
§amara |
Alice in Wonderland |
|
Първо , искам да ви помоля да не се плашите от размера на публикуваната творба , а да я прочетете единствено и само ако имате желание ... Мисля , че тя би дала на всеки един повод за размисъл върху теми и въпроси , които ние самите неведнъж сме си задавали .
Ами приято четене и дано ви хареса ....
~ Когато съпругата на Джордж Гарлин починала, Гарлин -известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години - написал тази невероятно изразителна статия — толкова уместна и днес, в епохата след 11 септември.
Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.
Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Може би в края ви напомня на така разпространения спам ... Но мисля че той носи началото си от подобни писма.Надявам се да сте останали удовлетворени от 10те минути..може би дори по-малко , които сте пропиляли по подобен начин .
ПП Извинявам се предварително на модераторите и на админа ако темата се препокрива с някоя , която е пусната преди тази
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Ное 17, 2006 12:34 am |
|
LordHakera |
|
|
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 9:21 pm Мнения: 410 Местоположение: The Twisted world of Lucy
|
Е гледайте се сега! Провалихте хубавата тема! Ся ще вземат пак да я изтрият. Какво сте го хванали Amnesiac, какво ви е направил? Пича е изразил мнение, това е. Айде карайте по темата.
А относно нея, ми някои неща са верни, ама нещо не ми допада това, което е написал... Не знам защо... Но като разбера, вие ще бъдете първите, които ще разберат ~_^
Edit: Въх, баси и бързите модове ^_^
Последна промяна LordHakera на Пет Ное 17, 2006 12:35 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 18, 2006 1:09 am |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
Ми то като започнеш да се замисляш за всяко нещо в живота, така ще мине толкова време..... бе както е казал един мой приятел, живей за момента, и така, че да ти доставя удоволствие (или нещо такова) Щот като започнем да разсъждаваме в/у тези неща започваме да се сдухваме, да ни става някво такова гадно, и направо ни се проваля всичко. Хубу, имаме пороци, хора сме (да де, биологически погледнато се водим за такива), ма мисълта за това няма да ни помогне, само действията.... Тва е моето мнение за текста, и последното изречение за мен е най-вярно - "Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни."
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 18, 2006 4:45 am |
Killa_B |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 8:43 pm Мнения: 1343 Местоположение: world database
|
Aко "депресантски глупости" = осъзната ситуация от несполучлив край, тогава може и на всички въздействал този текст да приемат мнението ти. Но щеше да ми е интересно ако всъщност той не бе преживял тоя "крах" тогава за какво щеше да се хванеш (по повод тва, че текста е шит и прочее).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 18, 2006 6:39 pm |
|
LordHakera |
|
|
Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 9:21 pm Мнения: 410 Местоположение: The Twisted world of Lucy
|
Felagund написа: бе човека преживял криза, крах, светът му се сторил черен и решил да обясни на всички колко са тъпи и как не чувстват достатъчно шот не ги боли като него
Какво има да ми обяснява, аз си го знам(долу - подписа) ^_^
Иначе трябва да се съглася с тебе, че не за всичко е прав. По принцип аз съм за науката и технологическия прогрес и затова нещата, които е написал за тях нещо не ми допадат -_-;
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 18, 2006 6:55 pm |
|
Felagund |
|
|
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
Killa_B написа: Aко "депресантски глупости" = осъзната ситуация от несполучлив край, тогава може и на всички въздействал този текст да приемат мнението ти. Но щеше да ми е интересно ако всъщност той не бе преживял тоя "крах" тогава за какво щеше да се хванеш (по повод тва, че текста е шит и прочее).
тогава щеше да е необходима друга причина - примерно някакъв психологически крах или неуспех
загуба на цел в живота, такима ми ти работи
като нз какво точно може щото не съм психолог
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Ное 18, 2006 6:59 pm |
|
chibi_chibi |
|
|
|
KnX написа: Тоя е някакъв яко спрял май
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|