Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Живот / Личен живот
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 5:56 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Сигурно няма човек, редовно бродещ в нета, който да не е попадал на заклеймяването "ти нямаш личен живот" или "нямаш живот"(независимо дали е било отправено към самият него). Към последните примери бих добавил и разните призиви и отзиви като gtfo(get the f*** out); i'm a gamer, i have lots of lives, и други подобни.

Истината е, че всякакви такива са ми твърде смешни, но на моменти преминават и в досадни/дразнещи, тъй като вече се ползват за щяло и нещяло. Нещо всички взеха да стават психоанализатори. И като един термин, който си е загубил смисъла, това да "нямаш живот" също вече се използва като парцалив израз, почти нямащ смисъл зад себе си...

За това и пускам темата - според вас какво е живот и какво личен живот? Или по-точно зададен, въпросът би бил - "Какво значи, да нямаш личен живот" и разбира се, какво ще означава всъщност да имаш такъв? Тъй като твърде много хора вече обичат да казват "нямаш живот" без да дават идея какво всъщност за тях е да "имаш живот" . . . тъй като ›явно критериите са доста различни ;]
Не се влияйте от чуждо/мое мнение, преди да отговорите обаче. Интересно ми е какви ще са ви първичните отзиви. Също - споменете Вие използвате ли този израз и как/кога/защо.

Какво е за мен личен живот - това е животът, които включва цялото ми битие, независимо какво е то. Какво е живот по принцип - ами това е да си жив. Ем, как примерно аз, няма да имам живот, бил той и личен, след като съм жив и съм личност =D На пръв поглед абсурдно излгежда това, иначе толкова популярно заявление. Разбира се, в случая обаче, се има предвид драмата на съвремието - а именно, непрекъснатото вкопчване в интернет и компютинга, което разделя човек от ежедневната му доза нормален живот. Но какво е нормален живот и дали не го взимаме малко от предната ера? В днешно време огромен процент от работещите са ангажирани с компютърни и софтуерни приложения по един или друг начин. Има го и шанса, в преходното време да се дърпаме назад с тези думи. Пък и в крайна сметка, това е ЛИЧЕН живот, кой го интересува нечий чужд личен живот. Темата за модерната изолация, при която технологиите свързват хората, но не ги събират заедно е наистина леко драматична, но чак до там ли, че трябва да си напомняме да се връщаме към 'нормалният' си живот. Реално погледнато си има хора, които действително се нуждаят от раздвижване. Хора, които до такава степен се асоциират с виртуалното си Его, че започват да губят своето, което все още, в този преходен период, не е никак приятно за самите тях...

И така... не мислех да задавам въпроси, ма айде, все пак друго си е да обобщя.. Предпочитам да им видя отговорите из ваши разсъждения, но... как дойде...

Какво е личен живот?
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Категория:Личен_живот
    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Personal_life

Какво означава популярната фраза "право на личен живот" според вас?
    А имаме ли право да се месим в нечий личен живот?
    Какво смятате за фразата "няма личен живот" и прилагате ли я(/къде,как/защо)?
    Какво значи пък, нещо да ви "пречи" на личният живот?
    Познавате ли хора, които нямат личен живот?
    А вие имате ли личен живот?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:01 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Саяне какво да напиша, след като ти вече си апроксимирал всички променливи в едно прекрасно резюме :o ? Твоето разбиране съвпада с моето 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:23 pm 
Аватар

Фразата „ти нямаш ли личен живот” наистина е често срещана напоследък. И то предимно е използвана от хора, които се дразнят, че някой им се меси в техния живот or somtin. (um ... actually not exactly ^^')
За мен личният живот какво е .. е ами самият живот, всичко което обхваща – взаимоотношенията ти с хората, всяко решение, което взимеш, всяко действие, настоящето. Sayan го каза – цялото битие.
Но смятам, че това, че човек седи пред комптъра не означава, че няма личен живот – все пак той е направил този избор, не мисля, че е правилно да съдим. Всичко си е част от живота. И не е случайно, eh? Месенето в чуждия живот .. хм .. абе тука е относително. По принцип съм против – всеки си избира за себе си и отговаря пред себе си. Но малко или много си влияем едни върху други – споделяме гледни точки и ако човек не е субективен би си променил мнението => това пак е вид намеса. Неп.. всъщност това е друго xD Отплеснах се.. xD’
Та ... в крайна сметка Саян го каза :
    Пък и в крайна сметка, това е ЛИЧЕН живот, кой го интересува нечий чужд личен живот.
Добра тема иначе. ^^'

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 6:31 pm 

Личният ми живот... ами общуване с всички мои познати хора.

Аз съм казвал на хора "нямаш живот"/"find a life"/"нямаш личен живот" само на шега и просто между другото, без кой знае каква причина...

Иначе много повече ме радва изразът "Ти нямаш бъдеще", който един познат започна наскоро да използва като разбра, че един приятел пуши :lol:

Може да напиша още нещо като се върна от театъра, отиването до който е част от личния ми живот :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 7:45 pm 
Аватар

Какво е личен живот? за мен личен живот няма никаква разлика от живот като цяло, всичко което ти се случва на тебе е твоя личен живот, не може да е по-просто от това

А имаме ли право да се месим в нечий личен живот?
категорично НЕ, това е едно от нещата които най-много мразя у не-японците, просто хората нямат никакво право да живеят живота на другите хора вместо тях!

хах това е измислено от старото поколение хора за да се предпазят от непознатото, от новото, всички хора си имат страхове и да речем старите хора които не разбират целия виртуален свят се страхуват от него и съответната реакция е конфронтация, в случая чрез недоказани теории, като това че "нямаш личен живот", което е абсурдно за мен, но една от лошите черти на хората е да не мислят преди на приемат нещо за истина (а и обратното) и тогава се получава някаква масова психоза което аз наричам, стереотип на поведение
спокойно след 50тина години тази фраза с гет а лайф ще лежи в прахта както и много други преди нея

Какво значи пък, нещо да ви "пречи" на личният живот?
и хората които са го измислили не знаят, защото то просто нищо не значи, толкова е безсмислено колкото и това, нещо да ти пречи да живееш по принцип, как ще ти пречи, еми няма как освен ако не те убие :D

Познавате ли хора, които нямат личен живот?
не, защото няма такива

А вие имате ли личен живот?
:o off come on, имам много по-богат личен живот от родителите на моето поколение въпреки че съм на 20, не се хваля, мисля логично, човечеството се развива, както и първобитните не са имали по-богат живот от следващите големи фази на развитие, така е и в този случай
особено при моя индивидуален случай, аз не само се занимавам с неща които българите не знаят нищо за тях, ами и другите ми зблъсаци за по-интересни и нови от на много хора, може да се считам до някаква степен за късметлия - имам предвид занимавам се с японски език, източни култури, философия, изкуство - рисувам, музика - имам китара и се опитвам да я използвам, карате съм учил малко, за аниме фенщината няма и да споменавам колко богати неща има в този вид медия, и всичко ми го е донесло само и единствено компютъра, е сега няма как да не кажете че човек без такива интереси евентуално не му е проблема това че не се е занимавал с невероятното богатство на 21 век, и да ако не бях виждал интернет нямаще да ми хрумва и да се занимавам с всички тези неща които изброих, нито едно от тях

п.п. никога не ми е хрумвало дори да използвам тази фраза, може би е странно нали :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 10:34 pm 
Аватар

Какво ще рече личен живот при положение , че сме обградени от сума хора , които ни влияят по различни начини ? Не е ли правото на избор част от личния живот ? А този избор не е ли повлиян от тези хора ? Всичко е аааадски субективно ... Имам личен живот до толкова , доколкото приемем , че влиянието на чужди лица (родители , приятели , учители) не е част от личния ми живот. Но ако се замисля , колко хора са част от този мой личен живот .. Де да знам , поне аз така го приемам - за мен думата "личен" значи нещо само за мен , private така да се каже.

А за "fuck off and get a life" - всеки прави каквото иска , нали ? Дали ще кисна пред компа , пия като казак на някоя пейка , чукам се с непознати , не дигам нос от учебника или карам ролери постоянно си е лично мой избор => аз имам живот и сама решавам , как да живея о.О Но тука избора до някъде пак е повлиян от външни фактори - да речем , ако съм асоциална или ще си избирам комплексите в някоя игра или ще чета като луда или си прекарвам дните в разходки из природата с мп3 плеъра или ... абе много алтернативи има. Или ако съм разхайтено диване , дето не си знае ценностната система ще правя сума други неща ... Но кой ме е направил асоциална или разхайтено диване ? Едва ли просто един ден ще ми е хрумнало - аз няма да общувам с хора или повече няма да се прибирам , а ще заживея с човек 15 години по-голям от мен , при все , че аз съм на 14 ? о.О Всичко е според зависи , всичко е личен живот , всичко е избор и всичко е влияние...

Мисля , че малко се отклонявам от темата , нооо това си е моето разбиране за 'личен живот' , независимо дали някой ще почне да ме псува колко детски мисля и етц ;)

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 15, 2008 10:57 pm 
Аватар

За мен личен живот е това което засяга само мен и никой друг.. от тези които контролират живота ми до 18 годишна въздраст! (родителите) :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 16, 2008 12:10 am 
Аватар

Личен живот - ех мечти, мечти... ами за мен то е всичко друго което не свързвам с бачкането...защото понякога като те завърти шайбата да бачкаш :evil: :evil: :evil: ...извинявам се но даже да пикаеш нямаш време камо ли за собствените си работки.... в такива моменти ми се иска да захвърля телефона и да избягам някъде :twisted: .... за сега успях веднъж да избягам така спонтанно, но не изключих телефона и ромингът ми взе здравето :evil: :evil: :evil: като се прибрах накрая...ама все пак и аз имам право на личен живот я. :lol: :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 9:33 pm 
Аватар

Ми всички имат право на личен живот , но това не значи да се изолираш от другите! Личен живот според мен означава човек да има свои лични тайни, може би които не иска да сподели с другите може да изпитва чувства ,които иска да си знае само той!! :) :) Но за съжаление всички ни се месят постоянно !! Е и ние обичаме да се месим в чуждите работи така че.... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 10:10 pm 
Аватар

А пък за мен личен живот ще рече живота извън работното място или класната стая. Това представлява всичко, което правим, за да угодим на себе си. Фразата "нямаш личен живот" произлиза от игрите, които за мен са пълна загуба на време/единствено ако ти е скучно или си в такава обстановка/, или благодарение на работохолиците. Но повечето хора си го казвай ей така, както аз си казва и използвам "bloo~"...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 11:27 pm 
Аватар

Аз пък използвах,а май и продължавам,тази фраза адски често.Рядко с някаква язвителна нотка,по-скоро на майтап.Макар да познавам хора,които нямат личен живот.
И по нямаш личен живот,имам предвид живот не включващ приятели с живо общуване.Съжалявам,но аз човек,чиито "истински" приятели се намират в айсикю и скайп,не мога да приема насериозно.И съм наптлно ясно колко често интернет общуването преминава в повече.И съвсем с това,че реално много от хората,които се подвизават из нета си имат най-нормални взаимоотношени с напълно различни хора.

Какво е личен живот?
Обясних вече.
Какво означава популярната фраза "право на личен живот" според вас?
Изгъзица.
А имаме ли право да се месим в нечий личен живот? Никакво.Стига този личен живот да не се меси в нашия.
Казах вече.Просто познавам хора,толкова ампутирани от опцията общуване очи в очи,че единственото им спасение е интернет.
Какво значи пък, нещо да ви "пречи" на личният живот? Поредното оправдание.
Познавате ли хора, които нямат личен живот? Мдам.Не са приятна гледка.
А вие имате ли личен живот?Според собствените си критерии да.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 11:40 pm 
Аватар

За мен ЛИЧЕН ЖИВОТ означава-моят си живот и това как съм избрал да го живея :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 11:46 pm 
Аватар

nolife4life!

Последна промяна Kyuraku на Съб Дек 26, 2009 7:31 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 18, 2008 12:13 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Живот - Това е дефиниция за всяко същество, което изпълнява жизнени процеси...
Личен живот означава да контактуваш с други личности в реални обстоятелства.
По точно немога да го дефинирам.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 18, 2008 12:14 am 
Аватар
Ecchi Warrior

@Evstatiev92 не уважавам хората с твоя тип възгледи, защото обичате да се налагате безкомпромисно, без такт, без толерантност, с наглото си безумно поведение. Прилягащото определение е Калтаци!
Живей живота си и остави другите да живеят - намесвай се само ако те се намесят в твоя живот - това е един от основните ми принципи устоял на моралните урагани през годините...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]