|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Безсмъртие Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 4:33 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
http://bg.wikipedia.org/wiki/Безсмъртие написа: Безсмъртие — идея за това, че природният закон „всичко е смъртно“, може да се наруши безсмъртие на душата — човешката душа живее вечно, независимо от тялото; безсмъртие на физическото тяло — вечно живеещ човек; придобиване на безсмъртност в преносен смисъл — оставане завинаги в паметта на хората. Египтяните първи споменават безсмъртието на човешката душа. Когато тялото умира, душата се преражда в друго същество, раждащо се в този момент.
На по-късен етап в юдаизмът безсмъртието се свързва с учението за въркресяването на мъртвите и задгробния живот; в такъв вид то се среща в християнството и исляма. Безсмъртието е неистовата цел на човешкото съществуване. Има я сигурно от момента в който е умрял първият човек =/ Безсмъртието е свързано с живота, живота под формата на съзнание, живота под формата на субстанция... все тая, важното е да сме безсмъртни. В интерес на истината има разлика между "вечен живот" и "безсмъртие", но в тази тема ще ги ползваме за синоними, тъй като така се полват и в разговорната реч...
Но толкова ли е добре това? В някои погледи безсмъртието е наказание за безбожните, в други е проклятие на вечни мъки(в следствие на вечния живот)... Нека не се лъжеме, реалната безсмъртност е физическата такава. Това дали ще си в сърцата на хората, дали ще си историческа личност... не те прави по-не-мъртав... Кво ми пука, че ще ме помнят 5 000 години, като аз ще съм отдавна преразложила се пръст. Или за чии ми е, да се превръщам в купчина енергия, загубвайки съзнание, воля и буквално ВСИЧКО, след като няма да съм аз? Дреме ми, че ще съм "на по-високо ниво" - тва е оправдание за отчаяните... това няма да съм АЗ!
И така, реалното безсмъртие е физическото.. А сега да помислиме, действително ли ни трябва такова нещо? Какво ще стане, ако станете безсмъртни.. на първа мисъл всеки вдига ръка с "да, и аз искам", но дали? Вземете една топка и я тупкайте.. след колко време ще ви омръзне? Колко неща ви дразнят в тоя свят? Колко простотия и невежество само има? За още 80 години можете ли дори да пробвате да си представите колко още от всичко това има да видите? А за 200? 1000? Сериозно ли искате да видите всичко това... Все пак, нека изясня - физическо безсмъртие, означава начин за оцеляване, чрез делене на клетки или както и да е, важното е просто - непрекъснат живот. Но това НЕ ВИ прави супер-герои, нито ви дава супер сили, нито ви оставя вечно млади и сръчни, нито ви гарантира здравето, нито ви прави Конър Маклауд . . . Та пак да питам, сериозно, дали наистина желаеме такова нещо? Един вечен садист, педо.. и всеки един нормален, побъркал се под тежестта на вечността...
От друга страна... Вечен живот бе, егати, колкото и да ти омръзне, колкото и да се отвратиш, колкото и уродия да видиш...... имаш околооо... хммм... ВЕЧНОСТ да го преодолееш? Винаги е имало легенди за древни хора, живеещи и до ден днешен.. Йоги на по 1800 - 2К години, достигнали ниво на което да контролират стареенето си. Страшна си е смъртта, каквото и да си говориме. Всички търсят оправдания и "добрата" страна.. ма каква ти добра страна? Всички сме се сблъсквали с нея, тя е нон-стоп около нас и дебне. Никой до сега не се е върнал да се похвали колко е яко да умреш... пък и ако беше яко, за чии по демоните ни е да се раждаме на първо време... Колкото и гадория да има на тоя свят, има още толкова приятни усещания, с които почти никой не би се разделил просто така..
От трета страна... Чакай бе, защо има смърт? Ми ако това е просто нагласен сценарий? Ние хората ЯКО, ама МНОООГО ЯКО си падаме по конспирации около нас... ми ако смъртта е конспирация. Ако ни е заложена като капанче.. ние сме убедени, че умираме, че смъртта ни настъпва.. ами ако това е само внушение? Ако нещо като "естествена смърт" няма, но ние го достигаме по собствена воля, защото ни е внушено? BUMMER... Да не говориме, че маса народ има, твърдящи, че се помнят от миналия живот, че знаят кога са умрели и живели и прочее кофти сънища...
Цитат: "Хората не желаят да живеят вечно. Те просто не искат да умират." - Ст. Лем „Всички сме безсмъртни, само в началото сме длъжни да умрем.“ - Мирча Елиаде "Не ме е страх да умра. Просто не искам да присъствам, когато това се случи." - Уди Алън "Безсмъртието ни струва живота." - Рамон де Кампоамор "Който е умрял, но не е забравен, той е безсмъртен." - Лао Дзъ "Смъртта е страшна, но още по-страшно би било съзнанието, че ще живееш вечно и никога не ще умреш." - А. Чехов "Ако имахме избор: да умрем или да живеем вечно, никой нямаше да знае на какво да се реши. Природата ни е избавила от необходимостта да избираме, правейки смъртта неизбежна." - Лабрюйер
М, и преди да дадете мнение по темата, тъй като аз до скоро не знаех, нека отбележа един факт - на нашият свят все пак има безсмъртни същества! http://en.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula http://en.wikipedia.org/wiki/Bacteria А се предполага и http://en.wikipedia.org/wiki/Bristlecone_Pine Да не говориме за http://en.wikipedia.org/wiki/Pando_(tree) Да, реално погледнато последните няколко са смъртни, но още не са умрели и с много са минали лимита ни за смъртност...
- Бихте ли приели вечният живот?
- Като чуете вечн живот, без много да мислите, каква цифра изкача в главата ви?
- До колко години в бъдещето си се представяте ?
- Колко от по-горните биха ви "стигнали", ако да речем, нямате възможност за безсмъртие, а само за опр. брой години?
- Страх ли ви е от смъртта?
- Кой от начините за обезсмъртяване поддържате(знание/спомен/физика)?
- С кой цитат най- сте съгласни(посочете един, може ваш собствен)?
- Възможно ли е безсмъртието да бъде проклятие?
- Ако можете да обезсмъртите някого/нещо, кого/какво щеше да е(без себе си)?
- Kak си представяте света, ако се намери мед. начин за обезсмъртяване?
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 5:02 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9844 Местоположение: PervTown
|
По темата мога да кажа, че въобще не ме изтересува дали има такова нещо като безсмъртие.
Просто си знам, че аз не искам да съм безсмъртен и следователно не ме интерува безсмъртието
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 6:45 pm |
|
ThundeR |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 11:19 pm Мнения: 1701 Местоположение: Варна
|
* Бихте ли приели вечният живот?
Мне, искам да видя къде ще ме отведе смъртта.
* Като чуете вечен живот, без много да мислите, каква цифра изкача в главата ви?
777.
* До колко години в бъдещето си се представяте ?
Още към... 50 може би.
* Колко от по-горните биха ви "стигнали", ако да речем, нямате възможност за безсмъртие, а само за опр. брой години?
Ми зависи, след 10-20 години може всичко да е съвсем различно в сравнение със сега, може да не ми се иска да умирам толкова бързо, но едва ли... още 50-60 години биха ми били предостатъчни, от настояща гледна точка.
* Страх ли ви е от смъртта?
Не.
* Кой от начините за обезсмъртяване поддържате(знание/спомен/физика)?
Спомен.
* С кой цитат най- сте съгласни(посочете един, може ваш собствен)?
Ако имахме избор: да умрем или да живеем вечно, никой нямаше да знае на какво да се реши. Природата ни е избавила от необходимостта да избираме, правейки смъртта неизбежна." - Лабрюйер
~Хиитро
* Възможно ли е безсмъртието да бъде проклятие?
Няма откъде да знам, не ми звучи невъзможно...
* Ако можете да обезсмъртите някого/нещо, кого/какво щеше да е(без себе си)?
Никой/Нищо не ми идва на ум...
* Kak си представяте света, ако се намери мед. начин за обезсмъртяване?
Пренаселен, след определен период време ще започне да се губи смисъла от живота, ще се появят разни секти, имащи за главна цел да затрият човечеството и тем подобни...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 7:33 pm |
sharky-kun |
|
|
|
Безсмъртието е нещо което хората се опитват да постигнат. Йогите прават това, те не са хора като хора. Един вид си излизат от тялото духом, като кома.Твърди се, че могат да говорат с Бог и други демони и там работи. Човек не може да го каже, ние сме нищожни пред възможностите на нашия мозък. Статистиките показват, че човешкото население като цяло използва само 6 % от възможностите на мозъка. Учените продължават да изследват и да твърдат, че извънземни приличащи на човека тела са стъпвали на планетата ни. И те били постигали безсмъртия във вид на духовно. Умират, но живеят някъде. Така са нещата иначе доколкото аз мисля- такова нещо не може да се каже със сигурнуст, няма значение дали звучи фантастично или не.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 7:39 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Искам да живея до сто.И да изглеждам на 25 цял един живот. Ама няма да стане.
Безсмъртието не е хапка за всяка уста.даже Дънкан Маклауд след като умря мацката му се съсипа,да не говорим за онзи който беше на 5000-той изперка.
Но дори да не влизаме в рамките на Шотладнския боец пак смята,че безсмъртието е шитава работа.Никой не може да изкара вечеността.Тя сама по себе си е поянието,което дори не можем да визуализираме в съзнанието си.Всяко нещо има начало и край.Без значение колко е огромно.А вечността няма.И да ми се наложи да живея до края на нещо безкрайно...Много сложно става.
И Коцето Калки е бил банан в предишния си живот.Аз нямам нужда от друго.
Цитат: Всички търсят оправдания и "добрата" страна.. ма каква ти добра страна? Всички сме се сблъсквали с нея, тя е нон-стоп около нас и дебне. Никой до сега не се е върнал да се похвали колко е яко да умреш... пък и ако беше яко, за чии по демоните ни е да се раждаме на първо време...
Като го прочетох това се сетих за едно мое любимо разказче,което няма много значение за мен ,но е адски сладко.Може и да сте го чели,аз си го пускам.
РАЗГОВОР МЕЖДУ БЕБЕ-ТЕИСТ И БЕБЕ-АТЕИСТ
Две бебета (вярващо и невярващо) си говорят в корема на бременна жена.
Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?
Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.
Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?
B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.
Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.
B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.
Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.
B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.
Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?
B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.
Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.
B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 7:51 pm |
|
Spokesman Of Madness |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 10:43 pm Мнения: 2496 Местоположение: In the world oф bullshits
|
Не.Твърдо.Смъртта е нещото което дава плам на човешкия живот и го кара да действа за мига.Иначе човек би изгубил своята идентичност и следователно себеси ако има да живее цяла вечност.
* Като чуете вечн живот, без много да мислите, каква цифра изкача в главата ви?
Не ми изкачат цифри.Откровено казано изкача ми пустиня в която вървя сам,без цел и компания.
Хммм труден въпрос...незнам честно казано.Не умея да мисля за бъдещето
* Колко от по-горните биха ви "стигнали", ако да речем, нямате възможност за безсмъртие, а само за опр. брой години?
Ако имах определен брой години бих бил по-доволен отколкото да съм безсмъртен.
Не.Няма смисъл да се тормозя за нещо което не може да бъде променено и си пропилея ценното време в треперене.
Спомен.
"Смъртта е страшна, но още по-страшно би било съзнанието, че ще живееш вечно и никога не ще умреш." - А. Чехов този от горе посочените.
Не възможно ли е, ами то СИ Е проклятие.
Сигурно нещо неудушевено,защото това би било невероятна гавра ако го направя на нещо живо.
Като едно АДСКИ гадно място.
_________________ Fuck this shit...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 06, 2008 8:25 pm |
|
pavlina_1990 |
|
|
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 8:06 pm Мнения: 2174 Местоположение: ^_^
|
Не съм мислила по този въпрос..., но едва ли ще приема...
* Като чуете вечн живот, без много да мислите, каква цифра изкача в главата ви?
Цифра не, по-скоро до края на света.
О амиии сега мисля само за предстоящата ми една година.
....
Да.
Физика. Съгласна съм със SayanMk , че дори и да ме помнят и почитат след смъртта ми, аз съм мъртва и този спомен въобще не ме топли.
Цитат: "Ако имахме избор: да умрем или да живеем вечно, никой нямаше да знае на какво да се реши. Природата ни е избавила от необходимостта да избираме, правейки смъртта неизбежна." - Лабрюйер
Напълно съгласна съм. Хората искат безсмъртието, защото не могат да го имат. Ако можеха да избират едва ли щаха да го копнеят толкова силно...
Ами да. Проклятие да виждаш близките си как умират и ти оставаш сам, а самотата е най-голямото проклятие.
Нямам идея.
Ами хората няма да умират, раждаемостта се увеличава, смъртност - няма, ресурсите на планетата се изчерпват и тогава щем не щем ще се мре. хД
|
|
|
Заглавие: Re: Безсмъртие Публикувано на: Пет Мар 07, 2008 1:38 am |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
[*]Бихте ли приели вечният живот?
Много яко ще излъжа, ако кажа, че идеята не ме блазни. Имаш си цяла вечност. Шеташ насам натам... пътуваш си.. абе кеф. Не си притиснат от времето. Под вечен живот всеки път си представям вампир.
Но пак ако трябва да избирам, по-скоро бих избрала смъртта и края. Защото точно това е красотата на живота, на мига, че свършва. И много често си казвам като ми е особено гадно: Абе... я се стегни, ей са можеш да умреш, не се сдухвай за глупости. А ако имам вечен живот... вечни грижи.
[*]Като чуете вечн живот, без много да мислите, каква цифра изкача в главата ви?
Обърнатата осмичка.
[*]До колко години в бъдещето си се представяте ?
Охохох... не мога да гледам далеч. В момента най-далеч в бъдещето мога да гледам до два дни... И повече ми мъгливо.. Пък какво остава за далечното бъдеще. Пълен абсурд.
[*]Колко от по-горните биха ви "стигнали", ако да речем, нямате възможност за безсмъртие, а само за опр. брой години? ... Банален и клиширан отговор, но си вярвам. Всеки ден ти е практически подарен. Никога не знаеш кога ще ти дойде реда.
[*]Страх ли ви е от смъртта?
Смъртта винаги по нялалъв начин ме е интригувала. Не че искам да умра. Живее ми се определено. Нито бих тръгнала да се самоубивам или някаква такава глупост... Просто много често си представям какво ли ще е ако сега умра да кажем... Ще съжалявам ли... Или просто ще се наслаждавам на края си. Има си го и страха определено. Но до голяма степен е примесен и с любопитството... Какво аджеба има след тва? Тоя въпрос много ми е интересен.
[*]Kak си представяте света, ако се намери мед. начин за обезсмъртяване?
.... ужас... представям си само определени хора са безсмъртни... адската антиутопия.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|