|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: За и против псувните Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:46 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Та заглавието говори само за себе си,но нека поясня:
Напоследък забелязвам как речта ни се превръща в странен хибрид от псувни и сбъркани думи/изречения и фрази.Нормално ли е според вас това че псувните толкова много са навлезнали във всекидневието ни?
Толкова ли е изпростял народа че не може да се сдържи и показва простотията си навсякъде където може.
Признавам и аз псувам,но рядко и обикновенно с причина-напоследък предимно когато карам заради нарастналото количество измет която задръства улиците и причинява катастрофи.
Та идеята ми е,че винаги има алтернативен начин на изразяване на недоволство от дадена ситуация,който не би бил пренебрегнат при условие че не е псувня.
НО ние решаваме че ни е по-лесно да напсуваме проблема.
Отделно от това псувните толкова са залегнали при речта на нашите поколения че даже не усъзнаваме че това е грешно и в почти всички случаи ненужно,защото няма резултат.Но все пак вие какво мислите смятате ли че това е правилно,интересува ли ви въобще че така се принизяваме в културата,която имаме претенции че притежаваме или сега ще ме напсувате като коментар ;>
темата аз ще си я изтрия ако се повтаря
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против псувните Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:48 pm |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 6:26 pm Мнения: 3158 Местоположение: none
|
vegetosayajin написа: Та заглавието говори само за себе си,но нека поясня: Напоследък забелязвам как речта ни се превръща в странен хибрид от псувни и сбъркани думи/изречения и фрази.Нормално ли е според вас това че псувните толкова много са навлезнали във всекидневието ни? Толкова ли е изпростял народа че не може да се сдържи и показва простотията си навсякъде където може. Признавам и аз псувам,но рядко и обикновенно с причина-напоследък предимно когато карам заради нарастналото количество измет която задръства улиците и причинява катастрофи. Та идеята ми е,че винаги има алтернативен начин на изразяване на недоволство от дадена ситуация,който не би бил пренебрегнат при условие че не е псувня. НО ние решаваме че ни е по-лесно да напсуваме проблема. Отделно от това псувните толкова са залегнали при речта на нашите поколения че даже не усъзнаваме че това е грешно и в почти всички случаи ненужно,защото няма резултат.Но все пак вие какво мислите смятате ли че това е правилно,интересува ли ви въобще че така се принизяваме в културата,която имаме претенции че притежаваме или сега ще ме напсувате като коментар ;> темата аз ще си я изтрия ако се повтаря
И все пак не можеш да отречеш стойността на фрази като " На майка ти путката " например. Или да кажем " Ще те еба В майката " ... хващаш го, натъпкваш го в майка му и го е*еш. Не може да бъде загърбена вековна " традиция " а и винаги изниква нещо, което заслужава да отнесе поне 1 майна, ако не друго поне да си знае.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:51 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Е*и си м@йката т@по к0пеле, без да го туря в устата на тоя, който ме дразни не ми е кеф, пък и без да шибам бг граматиката в зачервеното @нусче не е интересно .
Общо взето нещата се свеждат до наличното време най-вече, не толкова до езиковия фонд. По лесно и бързо е да кажеш на някой "е*и си м@йката" отколкото да изложиш възгледа си както трябва, за което поне при умните хора си трябва време, а и често от отсрещната страна не биват пълноценно разбрани
So~, хората възлагат всичко на принципа "бързи, смели, сръчни" наместо "бавни, предпазливи, още по сръчни"
Последна промяна Belgarion на Съб Фев 09, 2008 2:10 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против псувните Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:52 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Darkstalker написа: И все пак не можеш да отречеш стойността на фрази като " На майка ти путката " например. Или да кажем " Ще те еба В майката " ... хващаш го, натъпкваш го в майка му и го е*еш. Не може да бъде загърбена вековна " традиция " а и винаги изниква нещо, което заслужава да отнесе поне 1 майна, ако не друго поне да си знае.
Аз не ги отричам-говоря за това че ги използваме като ежедневно "Добро утро!"
....затова ме дразни,че вече не се използват по повод а все едно си размахваш среден пръст със усмивка.
Така според мен са си изгубили ефекта и се превръщат в поредната глупост като американизирането на речта ни
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:52 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Пу да ти *** м****а и тъпото говедо, как мое да казваш, че мноо псуаме!
нещо такова ли очакваш
То ти сам си написа, че това е по-лесния начин... К'во по лесно от това да напсуваш проблема? Все пак Мързела RuleZzz the World По-лесното е по-вярното...
Ама все пак май не е много нормално да чуваш как 7-8 годишни дечица се псуват на майка
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 1:56 pm |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
|
vegetosayajin написа: dadaadda написа: Ама все пак май не е много нормално да чуваш как 7-8 гофишни дечица се псуват на майка това е другия проблем,но за него ще направя тия дни отделна тема защото при тях не е само в псувните
Да е, ама не са виновни псувните, а възпитанието, лол. ;D
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 2:04 pm |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
|
vegetosayajin написа: Цитат: Нормално ли е според вас това че псувните толкова много са навлезнали във всекидневието ни? Всички смятат че това е нормално така ли?
Офкос ит ис :>
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 2:04 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Darkstalker написа: vegetosayajin написа: Цитат: Нормално ли е според вас това че псувните толкова много са навлезнали във всекидневието ни? Всички смятат че това е нормално така ли? Офкос ит ис :> Yep
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Фев 09, 2008 2:05 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
vegetosayajin написа: Цитат: Нормално ли е според вас това че псувните толкова много са навлезнали във всекидневието ни? Всички смятат че това е нормално така ли?
НЕ Е нормално, както вече ти казах, всичко се дължи на забързания начин на живот, което в никакъв случай не оправдава подобно държание
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|