Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: За ромите и българите...
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 11:47 am 
Аватар

Чудех се дали да пусна една такава темичка и все пак се пристраших. Най-много да ме претрепат с виртуални камъни.

Цялата идея идва от тук: viewtopic.php?f=20&t=47052
Към втората и вече третата страница става страшен спор. И остават доста недоизказани неща. И изглежда това е тема, която ни интересува много, заразлика от конспирацията, реших все пак да пусна дискусия тук.
Предупреждавам без хапане, удряне, скубане, груби обиди, прекалено обидни цинизми и други подобни.

Та какво смятате? Трябва ли да интергрираме ромите/циганите или да действаме с едно чисто и просто прочистване. Или нещата са стигнали до:
Morridin написа:
Bulgaria fail. Press the destroy button to try again.

Ако имаш нещо против за цитата кажи, ще го махна.

Внимавайте с дискусията. Нека е на едно малко по-високо ниво от спор в кръчмата.
Тъй като аз се разкъсвам между двете крайности ще се старая да бъда неутрална страна.

П.П. Ако модераторите смятат, че темата не е нужна, ще повреди на раздела да я заключват.

Профил  

Заглавие: Re: За ромите и българите...
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 11:50 am 
Аватар

Те ако почнат да се държат нормално(да не крадат...тн) може да стане някакво пиобщяване

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 12:31 pm 
Аватар

Нормалното е много относително понятие, но е факт, че трябва да се направи нещо, което да не е геноцид, лол.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 12:54 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Моето мнение по въпроса го изразих в онази тема. Уви по синтезирано не мога да го направя :hat:
Апропо ако циганите искаха отдавна щяха да са се интегрирали. Проблема е, че им е твърде сладко държавата да им подмива гъзинката и да не работят.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 2:35 pm 
Аватар

Ми, след като малкият Сапфир вижда брат си Хризантем, които краде, лъже, насилва, и какво ли още не, и които не е стъпвал в училище, че си живее страхотно, как да го накараш да ходи на училище, камо ли да води "честен" живот. Отделно, че гените си играят ролята. НО! все пак има и свестни киселяци.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 2:48 pm 
Аватар

Както се каза и преди мен, ако искаха можеха да са се интегрирали - просто на 90% от тях така им е по-лесно и това трябва да се изкорени от тяхното съзнание по един или друг начин.Има и точни мангаляци, но прекалено малко.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 3:30 pm 
Аватар

А не е ли виновно и обществото (правителстово също), че не се опитва да ги интегрира?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 3:39 pm 
Аватар

Имам близък роднина, който е соц. работник. И въпреки, че има доста недомислици, повечето роми не искат да бъдат интегрирани. За какво да работят като може и по лесния начин? Няма да говорим за тяхното държание, маниер на живот, отношение едни към други и т.н.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 6:11 pm 

България не е кръжок по интереси, а съвкупност от закони, права, задължения, правораздавателни органи, изпълнителни органи, законодателни органи, има си даже и конституция!
Заглавието на дискусията е силно не в час, не може етнос и гражданство да се съпоставят по какъвто и да било начин.
Едно дете в момента на раждането си на българска земя има правото да не го малтретират, баща му да не му реже пръсти за да бърка по-надълбоко в джобовете на хората в автобуса, да не го продават на чужденци за да му вземат органите богати чичковци/лелички или пък да го насилват да проституира ако е момиче.
Това дете след като се е родило в България всичките тези неща се лепват за него и то си е с тях докато не умре или докато не емигрира и не се откаже от гражданството си.
Факт е, че всички организации за защита на малцинствата пречат да се свърши наложителното и България отсъства от територията на катуните, живеещите в тях българи(не роми, а българи!В САЩ казват едикакъв си американец, а не казват американски виетнамец/испанец/индианец, само в българия има български турчин/виетнамец и т.н. а къде са турските българи например, защо има български всякакакви, а нима никой който да е едикакъв си българин?Май България е като латинския език, народност без народ)... както казвах живеещите в катуните българи трябва да съдят България за това, че не вкарва в затвора родителите им и не се грижи тези деца да получат образование и отношение вместо бой, изнасилване, продаване на човешко същество, грижливо обяснено от фондации като културен феномен "краднене на булка".
Как мога да мразя някой израсъл в катун, катуните са негодни за хлебарки, камо ли за човек!
Това е феномен на организираната престъпност, винаги да може да се намери момиче за проституция, момче за мръсна работа като пласьор и винаги да може някой друг глас на изборите за подходящия бизнесмен, организациите за защита на правата на малцинствата си получават парите от върпосните бизнесмени затова, че пречат на държавата да се намеси и кръгът се затваря.
На богатите не са им необходими пари а мизерията на бедните.
Ако всички сме задоволени елементарно тогава никой няма да се съгласи да върши определен тип услуги.Катуните/гетото както и Куба преди Кастро, както и Виетнам...там отиват богати хорица и си поръчват снъф филм или секс с бременна или си плащат след секса да разбият физиономията на момичето от бой...шефът на формула 1 пък си поръча момичета в нацистки униформи да го шибат...тези момичета е можело и някакво по-приятно занимание да имат, но мизерията е майката на всичко...на всичко без едно нещо, но това е друга тема и затова спирам тук.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 6:23 pm 
Аватар

Вместо да изтъкнеш проблемите, можеше да предложиш нещо по темата, която е:
dream_dragon написа:
Та какво смятате? Трябва ли да интергрираме ромите/циганите или да действаме с едно чисто и просто прочистване. Или нещата са стигнали до:
Morridin написа:
Bulgaria fail. Press the destroy button to try again.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 7:22 pm 
Аватар

reefer-madness написа:
Както се каза и преди мен, ако искаха можеха да са се интегрирали - просто на 90% от тях така им е по-лесно и това трябва да се изкорени от тяхното съзнание по един или друг начин..

Нали се сещаш, че със досегашното управление и най-вероятно с управлението след настоящето, просто НЯМА КАК да си променят мнението относно краденето (тъй като заченахте темата с краденето). Докато израстваш сред обстановка, в която те третират като лайно (като циганин) и ти втълпяват, че таланта ти е да крадеш, просиш, получаваш пари по друг "неуместен" начин, а "правителството" си чеше ташаците през тва време просто промяната в начина на мислене е нещо немислимо. Ако не ми вярвате - опитайте се да убедите циганче, което през целия си кратък живот си е изкарвало малкото хляб и много бой, които е яло с просене, че може да успее с честен труд. Да видим дали ще постигнете някакъв успех.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 7:31 pm 
Аватар

snookie написа:
Докато израстваш сред обстановка, в която те третират като лайно (като циганин) и ти втълпяват, че таланта ти е да крадеш, просиш, получаваш пари по друг "неуместен" начин, а "правителството" си чеше ташаците през тва време просто промяната в начина на мислене е нещо немислимо. А

Аз на никого нищо не съм втълпявал, както и много други хора, убеден съм, че огромен процент от тях сами си го втълпяват - причините са много и няма да говоря за тях, но идеята ми е, че докато не се самоосъзнаят и не спрат да го начукват на другите така и трябва да бъдат третирани, дори това им е малко.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 7:37 pm 
Аватар

reefer-madness написа:
snookie написа:
Докато израстваш сред обстановка, в която те третират като лайно (като циганин) и ти втълпяват, че таланта ти е да крадеш, просиш, получаваш пари по друг "неуместен" начин, а "правителството" си чеше ташаците през тва време просто промяната в начина на мислене е нещо немислимо. А

Аз на никого нищо не съм втълпявал

НИЕ го правим (ако ще се наричаме "общество", можем поне да взимаме отговорност, за това, което някои от нас причиняват на други) и те го правят помежду си. Всяко отношение към ромите в нашата държава е довело до това им мислене (което пък мислене от своя страна е довело до всяко отношение към ромите)... Много подъл цикъл е, но пък и не си мисли, че ромите са тъпи хора. Колкото осъзнават кой, как и защо ни управлява или от личен опит - да живеят против системата им е единствения шанс да изкарат пари. При толкова знания (след като им липсват сведения и на повечето - образованието, поради достатъчно добри причини) такъв начин на мислене според мен е доста основан.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 7:41 pm 
Аватар

А те хич не са тъпи - напротив.Но, съгласи се, причините не са особено важни и така няма да стигнат до никъде, а с новото уж дясно правителство още по-зле ще стане за тях.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 12, 2009 7:47 pm 
Аватар

Снуки, ти го изкара, че едва ли не ние сме причина те да не ходят на училище или на работа.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]