Дата и час: Вто Окт 03, 2023 2:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Virtual Universe: Виртуалната реалност и нейните обитатели
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 11:56 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm
Мнения: 13547
Местоположение: Аниме Световете
  Изображение
  Virtual Universe. Images:google.
  Под виртуален свят/вселена/реалност, в тази тема ще разбираме феноменът интернет + компютинг

От поне 100тина години, учените се опитват по всячески начини да намерят отговорите на следните въпроси: - има ли други измерения, освен 3те в които живеем ние, има ли друг живот освен нас и подобни. Но дали нещо не им убягва, дали отговорът на тези въпроси не е точно под носът им вече? Дали Виртуалната реалност, създадена междудругото, не е следващото(или някое от следващите) измерения?! Жестоко се игнорира факта, че интернет и виртуалното общуване и пространство, са вече свой отделен свят със собствени правила. Разбира се - ние сме неговите създатели, ние го контролираме, ние му налагаме правила, ние, реалните хора - участваме и създаваме този "изкуствен свят". Но действително ли е изкуствен. Условно, надолу в поста си ще го наричам така, защото така е прието, но имайте предвид, за мен виртуалният свят далеч не е толкова изкуствен, колкото тази дума носи в себе си такъв смисъл.

Изкуствен ли е светът намиращ се по кабела, в харддисковото ви устройство, в заетите от wifi честоти? Супер популярна е фразата "get a life" и съответно нейното оборване "i am a gamer, i have lots of lifes!" ~в различните му видове нет пристрастеност. И не е ли така. Не е ли виртуалният свят един друг живот. Да, естествено - това е нашето алтер-его, но все пак не сме напълно ние, нали така? В реалният живот не можем да носим мечове и да играем на една игра с човек от другия край на света! В реалният живот не можем да участваме в световни дискусии, седейки си удобно вкъщи! И нека не говориме само за игрите онлайн, форумите или чатовете - цялата информация, която е нужна на един ~20 годишен, се намира в интернет. С интернет можеш да имаш всичко от което се нуждаеш Ти, или Твоето алтер-его. Повечето информация би помогнала за самообучение или спомагане на обучението.
До колко е изкуствен чата да речем? В популярния на този етап месинджър Skype, много хора използват емотиконката :D без реално да се смеят. Гледате клипче, четете мнение във форум, пишете ХАХАХАХАХХА, LOL, ROFL с огромни букви, но не се въргаляте по земята, нито се смеете на глас дори. Единствено да се усмихнете повечко.. Намирате ли това за изкуствено? Или просто вашето алтер-его се смее вместо вас ;] ?!!!
**И не ме разбирайте погрешно, не искам да създавам впечатление, че е прекрасно да си hikkikomori, или да прокламирам, че губенето на реалния живот за виртуалния не е толкова лошо ^^" Кофти си е! Просто искам да погледнем на нещата и от другата им страна. Реално погледнато при подрастващите проблемът с неизлизането от виртуалното пространство ВЕЧЕ е сериозен и тепърва ще ствава все по-сериозен. Аз лично съм на мнение, че до към 10-12 годишна възраст децата хич не тряя да се занимават с компютри серизоно! И това е другата част на темата - Защо се получава така. Ако виртуалният живот не е нищо хубаво, ако е нещо вредно, защо тогава толкова ни харесва?

Във виртуалният свят, можеш да станеш някой за по-малко от месец, само със своят интелект, за разлика от реалният живот, където неизменно трябва да имаш връзки или познати, за да се харесаш. Във виртуалният свят няма насилие, освен евентуален психически тормоз, който може да бъде прекратен по хиляди начини, за разлика от реалният живот, където нещастията се 'изключват' доста по-трудно. Именно тези разглезващи предимства, се услаждат на повечето хора, и те избират да прекарват повече време като виртуалното си алтер-его, вместо като човекът който СА в реалният живот. Но тогава стигаме до въпросът...

  Кои сте вие, в тази изкуствена вселена?
  Изображение
... Действително ли сте Вие, или това е просто новото ви Аз. Вашето също-толкова реално алтер-его, колкото ви се ще да бъдете и в реалният живот?

Виртуалната реалност има много измерения, но не бива да забравяме, че те също си имат правила. Форумните общества представляват отражение на деспотичните полиси от древна гърция, и то почти 1:1! Ето ви накратко защо смятам така: В древногрътските полиси най-голямата власт имат знатните и деспота(админите(и евентуално модовете)), в полисите се присъединяваш АКО искаш, като приемаш условията за оставане и гражданско общество(terms of use/forum rules), колкото повече се стараеш, толкова повече блага можеш да достигнеш за себе си(разумното постване и спазване на правилата също носят блага при нас, макар и виртуални) и тъй нататък. Деюре, виртуалните общества, създадени подсъзнателно по модел на реалните, са не-по лоши от оригиналите си!

Опасности и страхове за бъдещето, естествено има и винаги е имало. Един от най-популярните цитати по темата е пророчеството "Един ден, когато застанеш пред компютърният монитор, ще се почудиш от коя страна на монитора си Ти!" ;] Много стабилна мисъл, нз на кой е за съжаление, но я знам откакто се помня. Действително, "виртуална реалност" по дефиниция представлява симулация, представена с визуални ефекти на монитори или специални видеоочила, но дори и с многото детектори, с които се създават компютърните анимации, човекът, потребителят, все още си е в нашето измерение и просто контролира своето алтер-его. А дали това ще става с клавиатура или датчици по тялото тяло - не е особено значение - различен вид джойстици. Страхът обаче е от неясното бъдеще на тези технологии. До къде би се развила виртуалната реалност и колко реално, може да се направи виртуалното изживяване!
Повечето сме гледали анимета като Digimon, .hack//сериите, в които деца биват физически погълнати през портал в измеренията, във виртуалната реалност, като техните реални-егота се материализират от другата страна на монитора, или в които контролерите са достигнали такова ниво, че вече алтер-егото и реалното его са свързани едва ли не и до последняит нерв. Съответно ако някой умре "от другата страна" умира и тук, ако изпадне в кома там, изпада в кома и тук. Телевизорите, телефоните и които и да е други технологии, не могат да стъпят и на пръстна на GUI-те, с които повечето от нас боравят ежедневно и се налага все повече да боравят.

И така, мисля да спра до тук, тъй като могат тонове литература да се изпишат и да задам основните въпроси на темата:
  1. Смятате ли, че виртуалната реалност е измерение(или няколко), подобно на 3те измерения, които познаваме и в които живеем ние?
  2. Изкуствен ли е виртуалният свят? Ако не- защо тогава се прокламира за такъв?
  3. Споделете мнението си за основният проблем на виртуалната вселена - миграцията към нея и отказването на хора да се завърнат в реалният си живот?
  4. Това ли е настоящето и бъдещето на инфомационните, комуниакционни и интелектуални системи? Ако да, има ли опасност от разработване на техники за влияние върху човешкото поведение и мислене посредством виртуалният свят.
  5. Кои сте вие във вируталната реалност и намирате ли разлики между себе си и *себе си*? //мн готин въпрос се получи.
  6. Какви виртуални общества/интеракции са ви познати или с какви се занимавате.
  7. Опасявате ли се за бъдещето на виртуалната реалност?
  8. А за бъдещето на вашите деца? Как смятате да процедирате, като още на 2 годишна възраст ще си умират от интерес да пипат и цъкат на тия гадни машинки, на които мама и тате тооолко време киснат. Вече имате ли такива срещи и притеснения(деца на ваши близки, познати, племенници)?
  9. Дали е възможно технологиите да стигнат до там, че изкуственият интелект и виртуалната реалност, да станат копие, а дори и по-добра, от нашата си реална реалност ;] ?_________________
Изображение
Изображение
わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 12:34 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am
Мнения: 2112
Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
The Roots of the matrix гледал ли си? :wink:

Въпросите са доста интересни и трябва малко повече време, за да седна ид а напиша подобаващ отговор. Сега съм малко зает, затова само ще те поздравя за темата с една песен от Ghost in the Shell SAC - Go DA DA


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 5:33 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Окт 07, 2005 4:45 pm
Мнения: 350
Местоположение: Vratza
1. Не, за мен то си е част от четирите познати, защото макар и да не се подчинява на основните три измерения, по начина който познаваме, виртуалното пространство до голяма степен се подчинява на времето като такова.
2. Труден въпрос, но мисля, че да. Той е създаден с определена цел и може да бъде контролиран. За да бъде "естествен" той трябва да може да се саморегулира (не, че не може да го прави, но все още контролът се упражнява от хора).
3. Тя е пумиина яма - всичко влиза в нея без контрол (филтрация), но почти нищо не се премахва.
4. Да, а колкото до влиянието върху хората такива методи вече съществуват и се прилагат от Втората Световна Война насам, нарича се прапаганда и се основава на събирането, подбора и манипулирането на информация. Например любимата на всички ни цензура е част от този вид манипулация и е създадена с определена цел, а именно да контрира подобен вид манипулация от друга старана (в случая с анимацията като цяло това е натрапването на културни ценности).
5. И в реалния живот и във виртуалното пространство аз съм си аз, но съм различен... май ще трябва да обясня последното изказване. Това което искам да кажа е, че като основни характеристики - начин на мислене, ценностна системе и др. аз си оставам същия (това са изключително трудни за промяна особености), естествено виртуалното ми аз като поведение, начин на изразяване и др. представлява моето "идеално аз" (това което искам да бъда), но като цяло това пак си е част от мен.
6. На този въпрос няма да дам отговор (със сигурност ще пропусна много).
7. Опасявам се за бъдещето на реалността.
8. Все още не съм мислил за това, но мисля, че отговорът може да бъде открит в една единствена дума и тя е ВЪЗПИТАНИЕ. Нямам предвид добре познатото ни насилствено налагане на правила което ние наричаме възпитание, говоря за методичното изграждане на характер което е много по-трудно като изпълнение, но е и много по ефективно.
9. Възможно е да станат копие но за по-добра реалност ще се наложи да ми дефинираш какво разбираш ти под по-добра реалност (тази система добро-зло ми е леко непонятна)._________________
I'm just a number riding solo in the code
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 7:18 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 9:23 pm
Мнения: 1255
Много интересна тема, мен лично ме вълнува и от професионална гледна точка, защото е свързана с образованието ми.
Преди да коментирам и отговоря на въпросите ти, бих искал и на теб да ти пратя нещичко за размисъл - как смяташ, вируталната реалност, част от реалния свят ли е и до каква степен ? Възможно ли е вируталната реалност да напусне/надскочи реалния свят, от който е част и да бъде повече от него?


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 9:35 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am
Мнения: 3381
Местоположение: cyber-sekai
1. Смятате ли, че виртуалната реалност е измерение(или няколко), подобно на 3те измерения, които познаваме и в които живеем ние?
не, мисля че под измерение се има друго предвид, разбирам въпроса ти повече като свят, от колкото измерение

не съм сигурен дали отговора е да или не, за това ще го съпоставя, за да може другите да си отговорят по-лесно,
-виртуалната реалност е нещо като контролируем общ сън, демек сън в който участва целия свят(или кънектнатите индивиди поне) сън в който може да се случи всичко, но до някаква степен това зависи от съзнателното ти его, не подсъзнателното,
има хора които могат да се замислят дали сънищата ни са част от живота или нещо между другото, някакво изживяване което "отбива номера" едва ли не, еми ако се чудите това, тогава много по лесно може да приемете виртуалната реалност за "истинска"(поради горепосочените предимства)
незнам отговора, но нека продължим нататък, може да го открием

2. Изкуствен ли е виртуалният свят? Ако не- защо тогава се прокламира за такъв?
:drop: това е като горното според мене

3. Споделете мнението си за основният проблем на виртуалната вселена - миграцията към нея и отказването на хора да се завърнат в реалният си живот?
недостатъците са че чувствата все още не са реални, НО си представете със напредване на технологията какво ще стане - ще си забиваме жици в мозъка, чрез които усещанията ще може да се възпроизвеждат 100%като ензими и електрични импулси в мозъка, което ще доведе до премахване на единствения недостатък на виртуалната реалност, а тя още сега е пълна с предимства, така че когато стане това може без задръжка да кажем че живота е на 100% по-зле от ВР(..че е много дълга цялата дума)
(+1 че виртуалната реалност не е баш като истинския свят, заради чувствата)

миграцията се дължи на разпознаването на предимствата от много хора, а отказването е на същата логика, според мене, като тази където не искаш да се отказваш да живееш реално, нали не ви се напуска този свят, че защо да напускаме онзи дето е по-хуваб
+1 че ВР е част от реалния свят

и лично мисля че хората имат точно толкова право да изкарват насилствено други хора от ВР както и от истинската реалност, ще ме прощават болниците за животозависимите :wink:

4. Това ли е настоящето и бъдещето на инфомационните, комуниакционни и интелектуални системи? Ако да, има ли опасност от разработване на техники за влияние върху човешкото поведение и мислене посредством виртуалният свят.
определено да, колкото до влиянието сега е далеч по оскъдно от колкото в реалния свят, когато се разработи технологията за премахване на единия недостатък на реалната реалност(+1 че ВР е част от реалния свят, защото само 1 такъв може да съществува) тогава ще станат наравно опасни, тъй като ще влиаят еднакво на ензимите в човешкото тяло, както алкохола в реалноста в момента

5. Кои сте вие във вируталната реалност и намирате ли разлики между себе си и *себе си*? //мн готин въпрос се получи.
току що добави +1 че ВР е част от реалния свят, защото, колко "себе си" искаш да има, 1000 ли? то е едно, по едно за една реалност която е една :lol:
аз няма да се определям какъв съм, но ще кажа че това е като различна ситуация в реалния свят, като говориш в нета ти говориш на една група хора по един начин, на друга група говориш по друг в даскало, и на трета като си ходиш по улицата.. и т.н. промяната на поведението не зависи от ВР а от дадената ситуация

6. Какви виртуални общества/интеракции са ви познати или с какви се занимавате.
това е безсмислен въпрос.. да изреждам ли - чат, форум, монолог(от тип уеб сайт), монолог (от тип виртуални книги), интеракция чрез игра и виртуалните персонажи и техните действия, моноинтеракция в игра (където контактувате с NPC), моноинтеракция от тип програмиране, където се използват различни езици за контактуване...

7. Опасявате ли се за бъдещето на виртуалната реалност?
едва ли ще я прекратят, няма да спекулирам, нито съм оракул, но не мисля че ВР ще умре

8. А за бъдещето на вашите деца? Как смятате да процедирате, като още на 2 годишна възраст ще си умират от интерес да пипат и цъкат на тия гадни машинки, на които мама и тате тооолко време киснат. Вече имате ли такива срещи и притеснения(деца на ваши близки, познати, племенници)?
аз почнах да забивам на компа когато бях на 12 а с интернет към 16, а сестрами на 9, с интернет на 11, така че да има сваляне на възрастовата граница,
аз не искам да имам деца, може и да размисля.. но малко вероятно, така че каквото ме е засегнало това е, останалото е любопитство да видя колко ли ще зацикли по-следващото поколение, което очевидно ще е доста :lol:

9. Дали е възможно технологиите да стигнат до там, че изкуственият интелект и виртуалната реалност, да станат копие, а дори и по-добра, от нашата си реална реалност ;] ?
напълно е възможно, по-горе ви предоставих ненаучно примерно обяснение, съвсем логично е че може, а като стане, "реалния" свят ще изостава силно по много параграфи,

нека да дам едно по-голямо +1че, че ВР е част от реалния свят - какво е реалния свят, това НЕ е нещо ВЪВ което ние живеем, противно на популярните представи,
реалния свят за един човешки индивид се определя по това по какъв начин мозъка работи, какви вещества и мисли обменя за да оформи света, пример - като си сложиш очилата на дядо си, огромен диоптер, и ти се струва че пода е вдлъбнат, съответно като стъпваш ти се завива свят и даже ако си малък може да те хване страх от падане, за да изведеме нещата по далече, ако има някакво устройство което не е технологично и те накара да изпиташ толкова голям страх, че сърцето ти да спре то това ще е края за тебе, края на твоя свят, ВЪПРЕКИ че реално не е съществувало това нещо което ти е предизвикало инфаркта

виртуалната реалност може пък да възпроизведе напълно събитията на цялата ни планета, и ако добавиш истински чувства спрямо събитията, то ти ще възприемаш точно същото каквото възприемаш във уж реалния сега свят като си ходиш по улицата да речем, което означава от по горния абзац че ти ще живееш във напълно истински за твоите разбирания свят, където няма да има начин да се разграничи от онзи първия който сега съществува, освен ако не си го спомниш за да направиш сравнение, което ще е 1:1 пък...

..та да отговорим на 1,3 точки... +4 че виртуалната реалност е част от реалния свят, и +1 че не е... мисля че е очевидно кое печели - виртуалната реалност Е част от реалния живот, все пак го живеем с реалните си тела и е толкова реален опит колкото и играта на бейзбол да речем в истинския свят... който не е съгласен да наклони +совете към другото, или да даде едо силно оборване, а до сега не съм чувал такова


nyaaa~
олях се, дано да си заслужава и някой да прочете и да осмисли, щото да четеш и да запомняш НЕ е достатъчно... а пък повечето хора не четат истини, какво остава да осмислят :lol:_________________
skype: zenscape
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 11:39 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm
Мнения: 4907
Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
ааа саянчо, мнооо мислени теми напоследък
каде са темите "кой аниме герой бихте гушнали, изпрали чорапите, пили бозата?"

1. Смятате ли, че виртуалната реалност е измерение(или няколко), подобно на 3те измерения, които познаваме и в които живеем ние?

НЕ
защото измерения може да има само материята, кибер пространството е информация+/нейната визуализация

2. Изкуствен ли е виртуалният свят? Ако не- защо тогава се прокламира за такъв?

ИЗКУСТВЕН ОТ КОЯ ГЛЕДАН ТОЧКА?
един разговор по телефона е непряка комуникация също като чат в скаип, но НЕГО ГО ПРИЕМАМЕ ЗА ИСТИНСКИ А ЧАТА В СКАЙП ЗА ИЗКУСТВЕН!
що ве аджаба
по добре си задай въпроса, "какво е реално и какво не"

3. Споделете мнението си за основният проблем на виртуалната вселена - миграцията към нея и отказването на хора да се завърнат в реалният си живот?

не вярвам в тая торба с лайна.
че някой може да се пристръсти дрън дрън

4. Това ли е настоящето и бъдещето на инфомационните, комуниакционни и интелектуални системи? Ако да, има ли опасност от разработване на техники за влияние върху човешкото поведение и мислене посредством виртуалният свят.

АМИ ЧЕ ТО ТАКИВА ТЕХНИКИ ИМА И СЕГА
"копувайте КОКА КОЛА, ПИЙЙТЕ КОКА КОЛА, ПИЙТЕ ВЕДНАГА КОКА КОЛА, ПИЙТЕ ВЕДНАГА КОКА КОЛА ИЛИ ЩЕ ИЗБИЯ ЦЕЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО ТИ ДЕБЕЛ МАЛОУМЕН ПОТРЕБИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!"
разгледайте се и ще видите такива скрити послания навсякаде, реклами и маниполативни съобщения, агитацйи ОМГ

5. Кои сте вие във вируталната реалност и намирате ли разлики между себе си и *себе си*? //мн готин въпрос се получи.

аз съм си аз, не мога да бъда друго аз, просто откривам друг слой на моето аз.
при всеки е така щом застане зад кии борда просто при някой е хронично ламерство и придобита нуубска недостатъчност

6. Какви виртуални общества/интеракции са ви познати или с какви се занимавате.

Аниме общостта и геим общността са мойте води

7. Опасявате ли се за бъдещето на виртуалната реалност?

какво?
ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ Е БЪДЕЩЕТО

8. А за бъдещето на вашите деца? Как смятате да процедирате, като още на 2 годишна възраст ще си умират от интерес да пипат и цъкат на тия гадни машинки, на които мама и тате тооолко време киснат. Вече имате ли такива срещи и притеснения(деца на ваши близки, познати, племенници)?

баах къв дълъг въпрос, я да видя хммммммммм
ами ако имам деца ще им дам правото да избират когато поотраснат

9. Дали е възможно технологиите да стигнат до там, че изкуственият интелект и виртуалната реалност, да станат копие, а дори и по-добра, от нашата си реална реалност ;] ?

в момента няма измислен съвършенн ИИ
а и нашата си реалност винаги ще има по добра графика ;)_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 12:28 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Дек 14, 2007 2:19 am
Мнения: 256
:шоцк: ...но иначе интересна за размисъл тема. Както виждате от профила съм нов, дори не знам как да си сложа картинки в мнението и т.н., обаче това в което пиша и се опитвам да дам мнение е също така наречената ВР. :) . Тоест това което ще напиша и обмисля като отговор е само аз и никой друг (дава отговор на е 5-ти въпрос) :) . Всеки един който прочете написаното на някой от "обитателите" във ВР малко или много става съпричастен към него, с малката разлика, че повечето живущи тук не са това което деиствителност са(включително и аз самия, а кой знае може би това съм АЗ в деиствителност) в смисъл характер, душа, изживяване и прочие,(отговор на въпрос 3 просто споделям мнение), което естествено зависи от големината на миграцията и в каква степен е тя. Това изречение стана малко сложно моля за извинение от неразбралиte. Gomenasai! :blush: Gomenasai е отговор на втората част от въпроса: ...отказването на хора да се завърнат в реалния си живот?" Абсолютно всеки който разбира значението на Gomenasai по-някакъв начин се е докоснал до ВР и вече е част от нея, а да не споменаваме че в момента черпи емоций от самата ВР, четяйки отговора ми. И още по-малко че мнението е в аниме
сървър, тоест той вече е навлязъл, и то доста дълбоко в самата ВР. :D
Твърдо съм убеден, че на сегашното си ниво на развитие аниме света не е реален (не ме разбирайте погрешно до момента колекцията ми от аниме е около 170dvd-та и расте), но действително за аниме светът ли да говоря или за който и да било друг свят дори и за ВР? Може би след време няма да бъде изкуствен, но това вече става offtopic. Смятам, че се изчерпах по въпрос 2 :o По-интересното обаче е, че ВР
наистина достигна граници на ново измерение и аз я смятам за вече съществуващо понятие :D . Все пак нямаше да пиша ако не я смятах за такова. Интересно не мислите ли просто се замислете :mrgreen: Въпрос 1 край. Не правя планове за бъдещето защото се зачетох по един профил и видях мъдрата мисъл: "Memento mori" :D , но за да има отговор да това е бъдещото развитие на интелектуалните системи и нета като цяло(по второто на въпрос 4: интересен факт е че процесорите използват под 50% от транзисторите вградени в тях питам се за какво ли служат другите 50%??? :( , може би това е причината за личната ми пристрастеност към компа :D ) По 6 въпрос аз познавам вас и вие мен това е малко тъпо ама пак :roll: става...иначе чатове всички възможни, форуми, онлайн игри и т.н. Проблема с бъдещето не ми е много ясен загубих си магическата топка но засега нещата вървят нормално :dance: ЗАСЕГА! - 7-ми. 8-цата да не я закачам, че е доста обемиста. Във всички случай обаче е доста обезпокоителен факт за това с падащата възрастова граница :? , но нека бъде НАПРЕДЪК! :twisted: 9-ката както и да го мисла си е невъзможна (и отново ЗАСЕГА) двусмислено обаче преди 100 години кажи на някой, че си се возил в самолет...първото което е няма да те разбере и второ ще се озовеш на място където всички носят бели ризи :lol:
За завършек ще използвам нещо което научих от едно момиче "Аз знам, че нищо не знам но ти и толкова не знаеш..." Готино не мислите ли? Благодаря за труда на човека който е постнал темата и създателите на animes-bg! Вие сте част от Виртуалната Реалност. :) Лека и тиха.[/url][/list]


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 1:06 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 1:34 pm
Мнения: 204
Местоположение: Варна
1. Смятате ли, че виртуалната реалност е измерение(или няколко), подобно на 3те измерения, които познаваме и в които живеем ние?.
Да, иска ли питане
2. Изкуствен ли е виртуалният свят? Ако не- защо тогава се прокламира за такъв?
Практически няма изкуствени неща които да не са естествени.
3.вселена - миграцията към нея и отказването на хора да се завърнат в реалният си живот?
Ами и на мене ми се случва обаче се налага да стъпвам все по-здраво в това дето му се вика реалност.
4. Това ли е настоящето и бъдещето на инфомационните, комуниакционни и интелектуални системи? Ако да, има ли опасност от разработване на техники за влияние върху човешкото поведение и мислене посредством виртуалният свят.
Бе ти рекламен банер виждал ли си, гати въпроса :lol:
5. Кои сте вие във вируталната реалност и намирате ли разлики между себе си и *себе си*? //мн готин въпрос се получи.
Не търся разлики //много готин отговор :P
6. Какви виртуални общества/интеракции са ви познати или с какви се занимавате.
Ох.. ами програмист съм, има ли смисъл да пиша повече по тоя въпрос :(
7. Опасявате ли се за бъдещето на виртуалната реалност?
Не, ама за моето се опасявам доста.
8. А за бъдещето на вашите деца? Как смятате да процедирате, като още на 2 годишна възраст ще си умират от интерес да пипат и цъкат на тия гадни машинки, на които мама и тате тооолко време киснат. Вече имате ли такива срещи и притеснения(деца на ваши близки, познати, племенници)?
представих си за момент как възрастен обяснява на дете по видеото че едно време се седяло пред компютъра и можело да станеш от стола, без да се налага да се катапултираш като при бедствие.
9. Дали е възможно технологиите да стигнат до там, че изкуственият интелект и виртуалната реалност, да станат копие, а дори и по-добра, от нашата си реална реалност ;] ?
try WoW
//отказах я тая игра, вече 1 седмица не съм я пипвал (горд) :D

едно време е имало книжни плъхове, ся има геймъри, кво ще има в бъдеще и аз не знам


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 10:55 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пон Юли 31, 2006 5:00 pm
Мнения: 223
Много интересна тема. :) Ако не беше споменато горе, аз също щях да дам пример с Digimon :wink:

1. Смятате ли, че виртуалната реалност е измерение(или няколко), подобно на 3те измерения, които познаваме и в които живеем ние? Мисля, че да, все пак не са малко писателите фантасти (и аниме авторите), които карат героите си да сложат само една каска и така да навлязат във виртуално пространство, което почти по нищо не се различава от нашето. От друга страна точно защото е едно такова измислено пространство, природните закони спокойно може и да са в контра на реалността... Абе, в това пространство всичко е възможно!! :D

2. Изкуствен ли е виртуалният свят? Ако не - защо тогава се прокламира за такъв?
Изкувствен е естествено. Нали хора са го създали.

3. Споделете мнението си за основният проблем на виртуалната вселена - миграцията към нея и отказването на хора да се завърнат в реалният си живот?
Хубавото е, че компютрите и най-вече интернета винаги предоставят по нещо ново. Хората по природа сме любопитни - било то за любопитни факти от различни сфери или да разгадаем сами някоя програма или просто да разберем как се играе някоя игра. Общуването с други хора също е много по-лесно чрез интернета. Наистина е пристрастяващо, ама чак хората да не искат да се върнат към реалността е малко пресилено. :roll:

4. Това ли е настоящето и бъдещето на инфомационните, комуниакционни и интелектуални системи? Ако да, има ли опасност от разработване на техники за влияние върху човешкото поведение и мислене посредством виртуалният свят.
В бъдеще определено ще има. Светът ни върви напред само към големите технологии, така че хората ще стават все по-зависими от тях. За съжаление я има тази опасност от техники, които ще влияят на мисленето и поведението. Не защото ще се появи някой ненормален учен със желания за превземане на света ( :twisted: ) ами просто защото хората сме много слаби, че да издържим на това, което ни предстои. Вървим към собственото си унищожение. Така, че който си мисли, че бъдещето ни ще е пълно с летящи коли и роботи, които ще вършат домакинската работа, нека му разбия мечтите - всички ще умрем дотогава!!! :twisted:

5. Кои сте вие във вируталната реалност и намирате ли разлики между себе си и *себе си*? //мн готин въпрос се получи.
С прискърбие ще кажа, че във виртуалната реалност изглеждам много по-готин човек, отколкото всъщност съм. :(

6. Какви виртуални общества/интеракции са ви познати или с какви се занимавате.
Амммм....... всичко, до което се добера. :blush:

7. Опасявате ли се за бъдещето на виртуалната реалност?
По-скоро тя трябва да се опасява за нас!! :lol:

8. А за бъдещето на вашите деца? Как смятате да процедирате, като още на 2 годишна възраст ще си умират от интерес да пипат и цъкат на тия гадни машинки, на които мама и тате тооолко време киснат. Вече имате ли такива срещи и притеснения(деца на ваши близки, познати, племенници)?
При всички случаи времената се променят. Нещо е порнографско за едно поколение, а за друго е напълно нормално. Щом вървим към време, когато цял живот само ще цъкаме на машинки, нека се адаптират още от малки. Такива хора преуспяват в живота. :wink:

9. Дали е възможно технологиите да стигнат до там, че изкуственият интелект и виртуалната реалност, да станат копие, а дори и по-добра, от нашата си реална реалност ;] ?
Може и да се стигне, ама дотогава сигурно ще минем през някоя ядрена война, после през ядрена зима и ледников период, да не забравяме, че ще последва парниковия ефект на атмосферата и когато еволюцията отново реши, че хората много й липсваме, хоп, слънцето ще експлодира. :lol: Голям пример._________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: