Дата и час: Пет Фев 21, 2025 11:14 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бихте ли отишли в друго измерение?
 Много ясно! Готов съм на всичко за малко приключения!  52%  52%  [ 24 ]
 Бих искал да отида... но не мога да изоставя любимите си хора.  20%  20%  [ 9 ]
 Не съм сигурен... много е рисковано.  13%  13%  [ 6 ]
 В никакъв случай! Тук ми харесва.  9%  9%  [ 4 ]
 Ти луд ли си?! Няма да ходя да се самоубивам, я!  7%  7%  [ 3 ]
Общо гласове : 46

Автор Съобщение
 Заглавие: Прекосяване от нашето измерение в друго, for real
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:10 pm 

Изображение
Интересно клипче обясняващо главните идеи на различните измерения
Това, което аз искам да засегна в тази тема е всичко след това, което в клипчето е обяснено като 7-мо измерение и нагоре. Тоест, представете си, че можете да отидите в друго измерение, напълно отцепено от нашето. Или не, по- скоро си представете как вие използвате cut върху себе си, за да се paste-нете в друго измерение, напълно отцепено от нашето, от което вие не знаете дали ще имате възможност да се върнете, не знаете какво ще има в него, какви ще са законите на физиката в него, какви ще са обитателите му. Не знаете Нищо за него. Но все пак имате избора. Да останете в нашето скучно и непроменящо се измерение или да отидете някъде, да изоставите семейството си, приятелите си и цялото бъдеще, което сте имали в това обикновено, но сигурно(засега) измерение. Няма значение как сте получили силата. Може докато сте били на село и сте отивали до тоалетната, която е на 10 метра от къщата, за да се изходите посред нощта, пред вас да се е отворил някакъв супер як портал или пък от нищото да е изскочил магически заек, който може да ви даде еднопосочен билет за прекосяване на измерения, на който не пише къде ще отидете. Няма значение. Предложението е еднократно, имате, да кажем, 1 минута да решите, след което или оставате тук или тръгвате. Това измерение може да е на любимите ви аниме/филмови герои, може да е пълно със секси русалки, които след като изсушат опашките си се превръщат в хора, но в същото време може да е пълно с човекоядни дракони, може всички закони на физиката да са различни от тези в нашето измерение или още по- лошо- условията на живот да са такива, че вие да нямате почти никакъв шанс да оцелеете. Няма сигурно домашно огнище, любими хора, на които да разчитате. Разбира се ще имате шанса да се запознаете с всички същества, които са от другата страна - както такива, които са положително настроени към вас, така и такива, които биха искали да ви убият, просто защото им изглеждате вкусни. Но шансът да се видите в приключение и авантюристската ви душа да бъде охранена до момента, в който няма да има къде да побере повече, е 100% и отгоре!!! И все пак:
Вие бихте ли изоставили всичко само и само за да влезете в тайнственото измерение, към което порталът води или за което заекът има билет?
А какво бихте искали да заварите там?
Какво е последното нещо, което искате да виждате "от другата страна"? Защо?
Как бихте оцелявали в новото измерение сам самичък или поне сам, докато не намерите други същества, които нямат намерение да ви убият?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:25 pm 
Аватар

Сама никъде не утивам :shock: :lol: Иначе ако съм с някой друг и има шанс за връщане ок :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:34 pm 
Аватар

трябва да си направим клуб на феновете на струнната теория

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:39 pm 
Аватар

Поредната тема в стил... :o Има 2 варианта или не си гледал клипчето достатъчно за да го разбереш или не разбираш английски и само си гледал геометрически как се представя прехода в измеренията... Бъркаш понятията измерение( размерност на полето ) и паралелна вселена. Такам... ние живеем в третото измерение т.е. пространството ни се определя от вектори с по три координата , както е обяснено в клипчето, и то много добре, има горни измерения, т.е. по-висши... ти не можеш да идеш в тях. Защо? Представи си, че stickman-чето което си надраскал на лист хартия се изправи от листа и ти каже "мъжки спри си хапчетата, че съвсем изчатка". А за това дали можеш да пътуваш измежду паралелни светове( с обособили се различни физични закони) незная как ще накараш вселената ни да изгуби енергия (маса)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:45 pm 

Дадено е за пример. Клипчето го сложих като бонус. Темата оригинално беше без клипчето. Клипчето го разбирам, така че не е нужно да ми обясняваш ;) Просто реших, че ще е интересно да го сложа тук :)

И това не е тема, в която се говори за физични факти, така че не ми обяснявай неща, с които също съм наясно ;) Ще отидеш или няма да отидеш? Това е въпросът. ;)

ПП: Аз не разбирам английски? =))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:49 pm 
Аватар

една от пукнатините в теорията за измеренията обаче е това че те не могат да докажат че времето е измерение, може да го бъркат с нещо друго, както например обем ще е съвкупност от 3те измерения, така и времето може да не се явява 4то измерение а да е съвкупност от други неща,
пукнатината е че учените не знаят какво е време, те само спекулират, за това не може да се продължи по нататък и сме заседнали до представите си за 3 измерения,
ако някой обясни какво представлява времето тогава другите умни хора ще доразвият нещата, но за сега не знам някой да е успял

а във филмчето всяко разклонение на времето е представено като различна вселена, след това е дадена нова представа за различните вселени, което ще обърка хората, проблема е че те не си дадоха сметка че като разклоняват времето те показват стар концепт за паралелни вселени, а не, както твърдяха за нови измерения, и от това стана една боза

но за съжаление ти изглежда не искаш да засегнеш този въпрос...
и ето сега като ти чета поста и ти обърка думичката измерение с паралелна вселена(и сега по трудно ще ти схвана поста)

иначе като отговор на объркания въпрос - да бих отишъл в различен паралелен свят и от този за които от началото говореше и в този за който почна да говориш по нататък, който е представен във втората половина на клипа

защото ще е интересно естествено, не ме интересува за другите хора

иначе да мислим за време-пространството е прекалено сложно казвам, again

извинете но сега се сетих че и аз обърках двете понятия които въе объркахте с трето - паралелна реалност, но не мога сега да си поправям целия пост :x както казах прекалено е сложно

тези 3 неща са различни - паралелна вселена, паралелна реалност и измерение

нямам идея какво искам да заваря, въображението ми е прекалено голямо за да си харесам 1 отговор

не искам да виждам същото което оставих... boring

а оцеляването е част от плана/предизвикателството/риска

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:49 pm 
Аватар

Като в Том и Джери хващам си тробичката и пръчката и се изнасям.Никви хора,никви пет лева.

Все ми е едно,но по възможност да няма хора като тези,които са в нашето измерение.
Спомен за този свят.Не е ли логично.Щом искам да напусна това тук,значи го правя,защото искам нещо различно...За какво ми е същото.
Как бихте оцелявали в новото измерение сам самичък или поне сам, докато не намерите други същества, които нямат намерение да ви убият?Никаква идея,но вярвам,че съм достатъчно упорито копеле за да се справя.

Ест. това е почти невъзможно ,но защо децата да не помечатем.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:07 pm 
Аватар

ShApEsHiFt3r написа:
Ще отидеш или няма да отидеш? Това е въпросът. ;)

Защо пък да не отида?
Ако ми стане скучно тук, ще отида, пък после ще му мисля :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:18 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Без да се замисля избрах първото 8)
Роднини, близки, приятели, всички у кофата, аз отивам на пътешествие 8)
За другото ще мисля като стигна 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:30 pm 
Аватар

да го видим първо това измерение по после ще решим а? никой не знае още със сигурност що за животно е това

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:35 pm 
Аватар

Тфа е само за хора с много здрава психика. Които са сигурни, че искат да го направят и няма да съжаляват като се окажат насред паралелен Чернобил :/
Аз с радост бих се впуснала в подобно приключение, майната им на сички. Животът ми е толко монотонен, че ми трябва малко разнообразие... Като гледахме Умирай Трудно 4 и с една приятелка си обсъждаме и аз й викам:
- Ех искам един сериен убиец тука.
А тя ми отговаря:
- Пф, еин сериен изнасилвач по-добре бе. По-интересно.
И установихме каква спешна нужда имаме от нещо различно и динамично. Затова:
Вие бихте ли изоставили всичко само и само за да влезете в тайнственото измерение, към което порталът води или за което заекът има билет?
- Да. При първа възможност...

- Един Ерго Прокси, един Гримжоу и един Алукард. :lol: Не, всъщност, нека бъде изненада :)

- Може би нещо, което би ми напомнило за предишния ми живот, нещо което би ми липсвало...

Как бихте оцелявали в новото измерение сам самичък или поне сам, докато не намерите други същества, които нямат намерение да ви убият?
- Чакай първо да стигна до него... Пък тогава ще му мисля... :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 11:43 pm 
Аватар

аз бях там в4ера имаше neko-chans :D :P :blush: :D :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 1:40 am 
Аватар
Ecchi Warrior

kuretza3 написа:
аз бях там в4ера имаше neko-chans :D :P :blush: :D :mrgreen:

Аз казах ли ти да не купуваш повече гъби от оня скапан доставчик :x

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 2:33 am 
Аватар

Ами ако не пуснем probe или нещо преди мен да каже че поне ще се появя на твърда земя то си е самоубийство... предвид колко малко е материята и колко много е космоса в нашата вселена... значи ако ме пуска на random има около 99% шанс да видя някоя странна планета от много много далеч или нещо подобно може би и да умра заради странните условия на живот... тъй че мерси... приключения има и тук... като ще правя нещо такова искам поне 80 % шанс да умра :)... все пак човек трябва да е и малко рационален

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 2:34 am 
Аватар

всъщонст може да ви прозвучи слабо-научно ама винаги съм си мислел че няма как живеем в свят с ограничени измерения.
Иначе казано имаме мярка за ... височина, ширина, дължина.. и това ни прави триизмерни.. е да ама не, реално тоя свят е много повече от триизмерен. просто защото не може да си просто един обем, ами трябва да имаш и плътност, както и съответстващата на плътността маса, до тука станаха 5 (ако не съм се объркал), да не споменавам че всяко нещо дето се поддава на сравнение може да е измерено, т.е. да е някакво измерение ;) и то такива съвсем човешки неща като например богтсво, красота, здраве, сила, глупост ( :blush: ) .... броите ли измеренията още?!
Съвсем реално може да си осъществиш междуизмерно пътуване като почнеш да съдиш за хората не по характера, а по банковата им сметка примерно :mrgreen: и разбира се може да си направиш живота коренно различен и интересен с подобни промени в мисленето :mrgreen:
гласувам за "ти луд ли си" просто щото никой друг отговор не е достатъчно смахнат" :P

иначе казано: to get to a higher dimension - open your eyes :shock:

Последна промяна yavor на Пон Фев 11, 2008 2:44 am, променена общо 1 път

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]