Дата и час: Сря Фев 19, 2025 5:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Може ли да се бъркаме в хода на времето?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 4:49 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Изображение
.:[Може ли да променим настоящето като се върнем в миналото?]:.

Та моята позиция е една и ще я отстоявам защото съм сигурен в нея!
Ако хипотетично приемем че имаме машина на времето и може да се върнем назад във времето с нея според вас дали ще можем да променим настоящето с нея?
Моето мнение е че това не е възможно защото дори да се върнем назад промените които ще си мислим че правим всъщност ще са направени от нас за да може да съществуваме във нашета времева реалност със сегашното си познание,опит и спомени.
Получава се затворен кръг-ние си мислим че сме променили нещо докато всъщност то е било променено от нас в миналото когато сме се върнали от настоящия момент.
Надявам се някой да разбере мисълта ми защото това е логическия извод до който съм стигнал ако се приеме за хипотетична възможност пътуването във времето.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 4:51 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Само ще кажa 'Паралелни Реалности' и ще наблюдавам как се развива темата от далече...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 4:54 pm 
Аватар

ОК... I'll bite... да кажем че е възможно... ето моя възглед. Настоящето(да го кръстим Н1) си тече и отива към бъдещето. За Н1 сме имали предпоставки в миналото (да наречем това минало М1) , но ние в даден момент се връщаме назад във времето ( yeah whatever :? ) и променяме миналото в резултат от това получаваме ново минало ( М2), което следва собствена патека на вероятностите и получаваме някакво друго настояще ( Н2 ) , но това Н2 няма нищо общо с другото Н1, което си следва собствения път към бъдещето. Надявам се правилно да съм обяснил възгледа си по този Sci fi въпрос

@дадада именно!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 4:57 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Темата не е за паралелни реалности...ама вие си решавате :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 5:00 pm 
Аватар

Ами аз незнам за Айнщаин но според мен е невъзможно да се пътува във времето.

Някой ще ми обясни ли какво става ако се върнеш да речем 5 години назад в миналото.
Какво става всъщност с теб?
1.Сегашното ти Аз може да се срещне с миналото ти Аз т.е се раздвояваш
2.Ти си всъщност се подмладяваш но оставаш със същите знания ,спомени..
3.Ти си оставаш в сегашния си вид и заемаш мястото на миналото ти Аз
4.5....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 5:06 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

АKО(е едно дет цапа гащите), можеше да се върнем назад във времето - прав си, да, и аз съм на това мнение. Но връщане в миналото няма и няма и да има. Ако предлагате паралелните светове като алтернатива- надали някой, целящ връщане във времето, ще успее да отвори/премине портал на измеренията, и с това евентуално да създаде друга реалност. Просто нещата (би трябвало) да са твърде далеч едно от друго.
Единственото пътуване назад във времето, можем да направим умствено, психически, според мен. Тъй като материята помни. Но освен да видим(евентуално и почти невъзможно) какво е било - намеса е невъзможна, защото ще е да накараш материята да си спомни, а спомените не могат да се променят само мислейки за тях.

В хода на времето можем да се бъркаме и СЕ бъркаме с настоящето. А ако става въпрос да го прецакваме повече от нормалното, с пътуване, то би било в бъдещето, но също така безвъзвратно(щот нали- не вярвам, че може да пътуваме назад..). И всъщност ще е процес по консервиране. Времето няма да избърза за нас, а ние ще се забавим за времето...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 5:21 pm 
Аватар

KoRNeRd написа:
ОК... I'll bite... да кажем че е възможно... ето моя възглед. Настоящето(да го кръстим Н1) си тече и отива към бъдещето. За Н1 сме имали предпоставки в миналото (да наречем това минало М1) , но ние в даден момент се връщаме назад във времето ( yeah whatever :? ) и променяме миналото в резултат от това получаваме ново минало ( М2), което следва собствена патека на вероятностите и получаваме някакво друго настояще ( Н2 ) , но това Н2 няма нищо общо с другото Н1, което си следва собствения път към бъдещето. Надявам се правилно да съм обяснил възгледа си по този Sci fi въпрос

@дадада именно!

и при положение че Н2 няма нищо общо с Н1 как сме се върнали в миналото за да го променим?
и темата е баш за паралелни реалности защото ако ги изключим изключваме и възможноста промяната в миналото да влияе на настоящето и стигаме до извода че всичко е съдба те. че вече сме се върнали в миналото променили сме го и затова света е такъв какъвто е и не можем по никакъв начин да избегнем гореспоменатото връщане. Ако от друга страна има паралелни реалности вече не говорим просто за пътуване във времето но и в пространството, от което следва че ние не променяме нашето минало а нечие чуждо което няма отношение към нашето настояще но няма как да разберем дали чуждото бъдещето е променено от нашите действия(защото все пак се намираме само в един времеви период едновременно)и се сдига до парадокс в който не можем да определим на коя реалност променяме хода на историята и дали изобщо го променяме те. пак се стига до неизбежността на действието (съдбата) от което следва че ние нищо не можем да променим в собственото си минало
с други думи ако изобретят машина на времето можем да стигнем до извода че или някой вече се е върнал и е направил в миналото нещо което е определило нашето настояще или машината не връща само във времето а и действа като врата към друга реалност чието бъдеще също вече сме променили

ПС: и това всичко само ако допуснем че има начин да се върнем назад във времето (което аз не го вярвам)
за бъдещето съм по слконен да вярвам (но пак едва ли ще доживея да изобретят нещо подобно)

Последна промяна faranar на Съб Фев 09, 2008 5:31 pm, променена общо 2 пъти

Every fight is a food fight if you're a cannibal
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 5:22 pm 
Аватар

Не ми се пише много, но това са пълни глупости- пътувате във времето...

Така, единственият, който е успял да ДОКАЖЕ НЕщо по въпроса е Айнщайн, но старецът го е направил само на теория... Ако ви се чете :

Свързана е с въртенето на земята и развиване на скоростта на светлината (или по-бързо), което ще доведе до пречупване (аномалии) на времево-пространствената връзка (...) така- това е действителният опит- учените поставят атомен часовник на земята, и в самолет- и да двата са Абслютно сверени- при движението на самолета около земята със (не съм сигурен) свръхзвукова скорост, след известно време (хх обиколки) се наблюдава разлика м/у часовника на земята и този във въздуха, НЕЗНАЧИТЕЛНА разлика от рода на 0,000000000000...nx0..001 сек
:arrow: извод- да, на теория е възможно, НО ще ти трябва скоростта на светлината и ок 150години (ако не се лъжа) обикаляне около земята за 1 минута
:arrow: :!: И това НЕ Е връщане назад във времето, а "ти" един вид оставаш незасегнат от времето в настоящето, от което следва, че пътуването не е възможно в миналото, а в "бъдещето", но само основаващо се на теорията на един гений и без солидни доказателства, а множество неуспешни опити

ето ви материал за мислене
:wink:

след това питайте и за пространствени скокое и "Wurmloecher" (нз на бг как ще се преведе- wurm=червей ,loecher=дупки

едит (пп) : съгласен съм със SayanMK за "психическото"пътуване, това но съзнанието....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 6:23 pm 
Аватар

По пътя на логиката всяка промяна в миналото, ще се отрази на настоящето. Хаотичният резултат ще бъде твърде вероятен според мен. Всичко си има място в космоса, не бива да се премества.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 6:39 pm 
Аватар
I BelievE!
I BelievE!

Ето го и моито виждане на нещата:
Пътуването в времето е нож със две остриета демек можеш да промениш и да не наведиш може да не промениш и да навредиш мислата ми е такава че сценарите и вариаците на дадена времева линя са доста и се различни но както се казва да си играеш със времето никога не е било на добре защото никой не рябва да те вивда да се месиш в ремевата линия да внимаваш къкво правиш абе не е много гот да се месиш в минало настояще и бъдеще. Но защо ще искаш да променяш нещо като знаеш че в стремежа ти да промениш нещо гадно ще истриеш и всичко хубаво кото си изживял аз лично бих отишал да гледам и да си пропомня нещо което съм забравил или да си извадя изводи за нещо но не бих отишал в бъдещето защото тогава идеята за живота се обезмисля защото ще знам къкво ще стане със мен.

Поздрави:
Apoloncho®

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 6:59 pm 
Аватар

прекалено е сложно за мене,
или може би имам прекалено голяма фантазия

такива финтове може да се правят с такава способност че се оплитам още на първата минута

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 7:25 pm 
Аватар

Не съм достатъчно отрасъл за да имам компетентни аргументи, но и аз съм за паралелните реалности...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 8:17 pm 
Аватар

snookie написа:
Не съм достатъчно отрасъл за да имам компетентни аргументи, но и аз съм за паралелните реалности...

Ти наистина ли си на 15? Ако не се базикаш, дай едно ЛС, представи се да се запознаем. :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 8:29 pm 
Аватар

Мнението ми се припокрива на 100% с това на адаша.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 8:46 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Няма невъзможни неща! 8)
Мисля, че с горното изречение изчерпах всичко, което може да се каже по въпроса 8)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]