искам да направя статистика, ако искате може и да дискутирате
става дума как възприемате това което трябва да правите в ежедневието и в живота, основно имам предвид как се чувствате философски по въпроса защо се трудя да живея - поради сериозната причина за оцеляване/надмошие или поради много други причини, но нито една от тях серизна
ако е сериозно - вие трябва да вършите всичко на всяка цена, нали от това зависи еди кво си.. аз няма да се предавам, въпреки че света ме тъпче от горе, но аз трябва да издрапам с зълзи и пот да си намеря работа/да уча/какво ли не още/ (добре платен, с добро име, учен, работлив и сериозен, със страх от смърта и ненавист като се повдигне въпроса за нея, дълбоко вдлъбен в миналото и бъдещето, конфликтен)
ако е несериозно - вие не се страхувате, от това че няма да станете еди какъв си и че няма да сте добре платени и какво ли още не, просто си се забавлявате или живеете за тръпката, удоволствието напук или друга несериозна причина, в края на краищата един път се живее/като умреш няма да има значение/друга причина (тука може да сте всякакъв вид човек, успял или неуспял в живота по стандартни представи, не се страхува да умре и не му прави впечатление ако някой умре, няма против да дискутира темата за смърт, не се страхува от загуба на пари и имущество и не обича хората които прекалено сериозно приемат каквото и да е от живота, незаинтересован от минало/бъдеще, неконфликтен)
лошото е че резултатите няма да са обективни - сигурен съм че има един тон сериозници, които се заблуждават че са несериозници
аз пък съм несериозник който се заблуждава че е сериозник
_________________ skype: zenscape
Заглавие:
Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 3:24 am
NeoLitiC
Регистриран на: Пон Мар 27, 2006 5:33 pm Мнения: 2424 Местоположение: София
Строго несериозен явно (поне по описанието дето си дал на несериозен (донякаде де))
Смис искам добре платена работа но не ме е страх да умра а и не ми пука особено само да не е в блиските дни щото само ще ми съкрати купона
Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 3:24 am
VEGGETTO
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 2:54 pm Мнения: 2004 Местоположение: MARS
След като почистих темата се налага да добавя поста на Фрост, тъй като поради липсата на пхпбб3 няма как да отрежа което искам
Frostburn написа:
едно уточнение което искам да направя, несериозен не означава весел, и сериозен не означава че не е веселяк, просто ми трябваше някакъв начин да обобщя идеята в 1 дума
което обезсмисля постове със смешни фън веселски картинки мнения
По темата > Несериозно Сериозен.
Само с една от двете крайности не се оцелява.
Ако само си гоня целите ще се побъркам.
Ако само се забавлявам в крайна сметка смърта ще е причинена от глад.
_________________ Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.[/b]
Винаги съм се смятал за несериозен, разхайтен (имаше и много доказателства за това ) беше някакво яко. Ако не ти пука си пич или каквото беше преди година две, когато посред бял ден ляжах с още няколко боклуци ( най-добрите ми приятели в момента) мъртво опиянени. Главата ми висеше от някоя пейка и виждах света ...наопаки. Бяха хубави времена...
Толкова много време съм разсъждавал върху скапания живот и осъзнах ,че не е толкова скапан. Първоначалната ми цел беше беше да намеря отговор на въпроса мога ли да живея щастливо ако продължавам да съм такъв боклук
...отговорът бе да xD , от тогава се радвам на всички малки неща
Но съм се заблуждавал, всъщност съм амбициозно копеленце ( което е още по-копеленце ,защото твърди,че не е такова) уханието на победа и успех ме опиянява до такава степен , че не се понасям
Усещам отвратителен фанатизъм, когато се захвана с нещо...
Чашите кафе се изливат в гърлото ми , пръстите ми започват да треперят. Това не е някаква обикновена зависимост, аз съм зависим от това което върша (каквото и да е то)
Обичах свободата , исках да бъда свободен... главно от себе си, но уви. Първата мазна пачка символизираща първата ми заплата ми сложи един голям печат "употребен" на челото ... и ми хареса. Първата ми приятелка ,която зарязах ... имаше много слаб характер , мечтателка ...това ,което аз спрях да бъда ... и за това започна да ме дразни.
Исках да стоя на скамейката и да наблюдавам как се самоизяждат хората около мен. Но в карайна сметка реших и аз да се включа, наскоро за първи път почувствах амбиция ...която прерасна в злоба.
Незнам ...може би моята серизоност се изразява в това.. сега ми се спи ... мързи ме да преглеждам поста си, сигурно има неща, които си противоречат... но това няма значение, защото аз съм едно противоречие. Знам ,че не мога да бъда едновременно серизоен и несериозен ... а ми се иска.
Когато захапя своята цел действията ми стават фанатични, няма го вече чувството и желанието... само целта
И все пак ... продължавам да раздухвам наляво и надясно колко съм несериозен , някакси несеризоните и неамбициозни хора по-лесно си намират компания , изкарват си по-весело. Но всъщност аз съм един голям задник xD
... фасада на която дори аз самия стоя от външната страна
...не ме е страх дали живота ще свърши, незнам дали е избавление или наказание , но защо да се плашим излишно с отрицателни и гадни работи ,които могат да се случат след това ... та в момента си имаме всичко тук ...едва ли отвъд е по-лошо
По-лошо не е , но хубавите неща ги няма ... за това моят живот е борба .Борба с всичко около мен , но най-вече със самия себе си...
Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 10:58 am
Mephisto
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
По темата > Несериозно Сериозен. Само с една от двете крайности не се оцелява. Ако само си гоня целите ще се побъркам. Ако само се забавлявам в крайна сметка смърта ще е причинена от глад.
Същото. Рази го каза много добре.
Публикувано на: Чет Дек 27, 2007 12:31 pm
Evility
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения