|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Денят на Страшният Съд Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 11:13 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
:-0
Вчера гледах Т3, пак. Просто всеки път като чуя/прочета "денят на страшният съд" и веднага ми излиза гласа на ония пич, дето навремето дублираше МАСА филми и играеше всичките герои едновременно без грам емоция + звука от влачещата се магнитна видеолента по главата на видеото ^^ Денят на страшният съд. Колко готино ми звучи не мога да ви опиша... Та сега за темата. Като оставим Т2 малко назад, денят на голямото наказание не е рядко срещана тема, от бая време насам. Тръгваме от Библейското разбиране - според библията, денят на страшният съд ще настъпи след второто пришествие и ще е наказание за всички хора, които някога са живели от ръката на Исус Христос. Денят на страшният съд е великият апокалипс, който ще накаже грешниците. mah gosh написа: В тоя многознаменателен ден Господ ще изрече Своята последна и окончателна присъда над целокупната история на света и човека, над всички хора заедно и над всекиго поотделно. Тогава Той окончателно ще разлъчи доброто от злото, и ще прекара между тях непроходима межда. Тогава Той ще изрече Своята непогрешима присъда над всички човешки ценности. Тогава Той ще измери върху съвършено чувствителните и точни богочовешки везни на Своята правда и любов всички човешки дела, всички човешки мисли, всички човешки желания, всички човешки думи. Тогава ще се “извърши тайната на Бога”(Откр. 10:7) относно човека, творението, света, вселената. Тогава всички добри и всяко добро ще наследят вечно блаженство и вечен рай, а всички зли и всяко зло — вечна мъка и вечен ад. И от там вече, доста хора са адаптирали идеята за въпросният ден, когато човечеството ще бъде наказано за делата си..Варианти много: - Денят, в който машините ще възстанат срещу хората - Денят, в който ще започне(и свърши) най-голямата междучовешка война - Денят, в който метеор ще заличи расата ни - Денят, в който ще настане великият потоп(2 ;р) - Денят, в който Земята ще ни отмъсти за небрежието ни - Денят, в който Сатан(ата) ще обладае хората и ще настане free for all - Денят, в който извънземните ще ни превземат - Денят, в който ще настане новата ледникова епоха - Денят, в който слънцето ще изгасне/се взриви - Денят, в който Луната ще се забие в Земята - Денят, в който времето на Земята ще свърши - Денят, в който вакуумът ще погълне всичко, за да настъпи новото начало(прераждане на вселената) ДЕНЯТ НА СТРАШНИЯТ СЪД :-0
Има ли начин, да бъде спрян? Има ли начин, да избягаме от съдбата си? Колко пъти вече очакваме да се сгромоляса небето на главите ни? Първо 99та, после с настъпването на 21ви век, после 2004та, сега 2012... и между тях имаше и още, разбира се ...
рефенети: http://en.wikipedia.org/wiki/Last_Judgment images.google.com
едит: Добавена анкета =]
Последна промяна SayanMk на Сря Яну 02, 2008 11:43 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 11:28 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Страх. Ето какво се цели с този "Ден на Страшния съд" . Бъди послушен и следвай религиозните канони и ще живееш вечно, бъди анти и ще гориш в ада... а и междувременно , някога ще настъпи края на дните, така че и да живееш вечно, пак ще дойде твоето време и ще бъдеш наказан/награден за своите постъпки.
Ето това е всичко: награда - наказание. За едни "Страшният съд" е награда, за други наказание. И като цяло си остава средство за плашене на малките деца ака масите Може да въртим всякакви локуми, да разсъждаваме по какви ли не тънкости, но това с края на всичко си е една система за контрол. Опитват се да ти отнемат идеята, че със своите действия, ако не себе си, то можеш да помогнеш на тези след теб. Ограбват мислите ни и ни карат да мислим, че единствения смисъл от живота е такъв какъвто ... /следва съответната мизерна религиозна пропаганда/ .
Преди религията - сега науката. Щото има хора, които са почти по религиозен начин обзети от нея и последните научни (с подходящото ударение) открития. За такива са измислили научния край на земята *аплауз* . Може да няма какво да ядеш в Африка, а в Северна Америка да изхвърлят тонова храна, но важното е че след 200 хиляди, триляди, милиони, милярди години Слънцето ще угасне. Уееее БРАВО.
Иначе ако Господ пусне анкета, аз бих избрал тотална война
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 11:36 am |
Bleed4me |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Наистина нищо повече от средство за сплашване.
В денят на страшния съд не само човекът ще носи отговорност, но и той ще изпълни присъдата си. Много е лейм да обвиняваме машини и огромни космически късове скали
Просто никой не го казва открито. Краят ще дойде с хаоса. Може да е поредната война. Хора ще убиват хора, ще канибализиране собствената си раса до нейното заличаване. Ние не заслужаваме някакъв "flashy" край, където се прегръщаме и казваме "с какво го заслужихме"
Адът на земята ще настъпи и никой няма да бъде жертва, всички ще сме екзекутори на на същото човечество към което принадлвжим. Религията е пълна глупост, но до някъде е подържала мир и спокойствие. Брейн уошинг фтв xD . Ако системата, както я познаваме изчезне ще бъде мнооого забавно. Законът на джунглата в модерен вариант, ще бъдем избити като кучета, жалко за тези които вярват в неща като хуманност и ... правата на човека.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 11:38 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
О, това е идейно. Не, че съм Бог, ма анкета мога да пусна Това са науката като вид религия е страшно добра тема, помисли дали искаш да я пуснеш сам или ако не - аз ще я пусна, но нека е отделна тема =] ! Та иначе страха си е основата, така е, но реално погледнато всяко от тези неща, някой ден ще стане. Краят на света, по един или друг начин - ще дойде. Въпросът е дали това ще е и краят на човечеството и съдейки по сегашното ни ниво на развитие - определено би бил. Въпросът е защо му се плашиме? Защо го очакваме? В крайна сметка, реално погледнато - Краят е започнал още със самото Начало, та не би трябвало да ни плаши, нито да ни притеснява. И все пак, не спираме да го очакваме... пак заради страха ли да е ?
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 12:27 pm |
|
GoDSmAcK |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
Ъъъм липсва една опция - Заличени от извънземни нашественици
Иначе по въпросите
Цитат: Въпросът е защо му се плашиме?
Защото си е нормално. Да, нищо неможем да направим срещу края, но все пак това е краят на нашето съществуване. Иначе за очакването мисля че е породено отново от страха на човечеството към worst case scenario.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 12:29 pm |
|
Wizarda |
|
|
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 10:01 pm Мнения: 2739 Местоположение: Delta Quadrant
|
Супер Нова
А защо се плашим нямам отговор на този въпрос
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 12:36 pm |
|
Tra[n]ceR |
Let there be SPAM! |
|
Регистриран на: Съб Юли 16, 2005 8:28 am Мнения: 19347 Местоположение: Out of Space
|
Да го погледнем така ->
Метеор -> Земята ще се съюзи и ще изпратят достатъчно ракети, за да го разбият на малки парчета, които по пътя си до Земята ще изчезнат в Атмосферата.
Потоп -> Маса народ ще измре, но вече има достатъчно развити технологии и кораби, за да се спаси голяма част от човечеството, животните и растенията.
Ледников Период -> Технологиите си казват думата...
Наказание Божие - > Wtf?!
Ядрена война - > Не са толкова глупави, че да се самоизбият. Всичко са си приказки за сплашване.
Супер Нова - > Малко вероятно, но докато стане ще сме се изнесли нанякъде ; )
Рестарт на вселената - > ?!
Друго - > Некви зли извънземни
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 12:39 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Краят на човечеството е една идея по-силна, като влияние, мисъл от индивидуалния край. Така де , винаги можеш да за "заблудиш" (всъщност аз вярвам в това) , че ако не ти, то твоите деца ще са добре, ще са силни , ще са умни, ще са велики . Краят означава край на всичко - на мечтите, на бъдещето, на миналото. Тотален край и човек се надява - а не може ли да има живот след смъртта, нови планети за колонизиране, нови реалности - нови светове.
Виж идеята да се бори човек със Страшния съд, вече ме грабва. Да се изправиш срещу Волята на Бог, срещу Майката Природа и срещу Човешката Глупост. Това би бил един достоен край . Затова избрах и война - защото войната може и да свърши, може и да се осъзнаем, може и да оцелее някое малко късче земя
п.п. SayanMk ти оформяш темите добре, честта да я пуснеш е изцяло твоя А аз с удоволствие ще я налазя . Само една насочваща идея имам, ако искаш да я подхванем нея - навремето религията и църквата (в Европа, при другите народи не съм сигурен как точно е било) са воювали както два противоположни начина на възприемане на света. А сега има преливане на идей и методи на разсъждаване от едното в другото. Не просто опит да се докаже Бог по научен метод, ами науката в ежедневието и нейното одушевяване->ритуализиране->придаване на свръхестествени способности (ммм имаше си термин за това, но не мога да включа >< пример е демонизирането на машините - Матрицата/Терминатор/тн. , всички сме виждали онази статия "Хакери превръщат компютрите в бомба" ) .
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 12:40 pm |
|
Tidersson |
|
|
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 2:01 pm Мнения: 1578 Местоположение: София
|
azniki1 написа: доколкото знам вселената се разширява разширява.. след което започва свиване следвано от големия БУУУУУУМ измъкване няма Освен може би ако преминем в друга вселена Нека да не сме ограничени може да не е само една може да са 15
Разширението на вселената е прекалено бавно,а и не е сигурно до каква степен ще се разширява.В момента не е установено дали ще се свива след някакво положение
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 02, 2008 1:09 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
SayanMk написа: О, това е идейно. Не, че съм Бог, ма анкета мога да пусна Това са науката като вид религия е страшно добра тема, помисли дали искаш да я пуснеш сам или ако не - аз ще я пусна, но нека е отделна тема =] ! Та иначе страха си е основата, така е, но реално погледнато всяко от тези неща, някой ден ще стане. Краят на света, по един или друг начин - ще дойде. Въпросът е дали това ще е и краят на човечеството и съдейки по сегашното ни ниво на развитие - определено би бил. Въпросът е защо му се плашиме? Защо го очакваме? В крайна сметка, реално погледнато - Краят е започнал още със самото Начало, та не би трябвало да ни плаши, нито да ни притеснява. И все пак, не спираме да го очакваме... пак заради страха ли да е ?
Аз мога да кажа веднага защо искам да видя края, защо искам той да дойде по време на моя живот.
Защото ще бъде интересно
Обикновено като кажа нещо такова на някой ме гледат странно и ми казват, че представите ми за интересно са прекалено странни. Но за мен света в който живеем в момента е... скучен. Има интересни неща, но те са изкуствени. За мен глобалното затопляне, разтапянето на антарктика и евнтуалния ледников период който може да настъпи в Европа след това е нещо наистина феноменално. Не ме е страх. Каквото и да стане този "Ден на Страшния съд" ще избие много хора, но ще има и оцелели, "хората отдали се на доброто" (пффф, да бе). Ще оцелеят тези които могат, просто защото са едно ниво над другите. Парите няма да те спасят когато дойде един такъв момент, защото парите ще се обезценят. А на мен ми е още по-интересно дали аз ще мога да продължа напред след... а ако умра няма да съжелявам защото просто не съм бил достатъчно добър за да се спася...
На няколко пъти съм бил на косъм от смъртта аз и спокойно мога да кажа, че не ме е страх от смъртта. Страх ме е от факта, че може да умра след един скучен, безплоден живот. И то много.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|