Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Трябва ли да се отворят досиетата на Държавна Сигурност?
 Да  49%  49%  [ 20 ]
 Е трябвало е, ама вече няма значение...  12%  12%  [ 5 ]
 Да, но само на определени личности  5%  5%  [ 2 ]
 Не, кой му пука за миналото, важно е сега!  5%  5%  [ 2 ]
 Хич не ме тресе/вълнува/клати/интересува  29%  29%  [ 12 ]
Общо гласове : 41

Автор Съобщение
 Заглавие: Трябва ли да се отворят досиетата на Държавна Сигурност?
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 8:47 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:hmm:
Бе вече повече от месец-два-три не съм чувал думата "досиетътъъ" в медийното пространство, бива ли така, липсва ми вече.
Та реших да ви зачекна с тоя политически въпрос. Може да дадете и обобщено мнение, приемрно питайте родителите си, някой познат невлизащ във форума и такивамитиработи...
Лично мен хич нещо не ме вълнуват досиетата, така и така всичките са маскари, хич не ме интересува, че са били докладчици/доносници. Ако въобще това е била работата им де, в интерес на истината нз с какво са се занимавали в държавна сигурност =/ Но медиите им е кеф да си раздуват газови балони, стига да се продават...

пп: тряя пиша доклад по политология и ше зема да напиша по тоя въпрос :hmm: После ще ви копипастна нещичко... //когато го напиша де

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 8:53 pm 
Аватар

мен въобще не ми пука за тия досиета :?

Фани ♥
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 8:55 pm 
Аватар

Разбира се, че трябва, но проблема е, че на доста хора ще им излезнат кирливите ризи и всеки се прави на ударен! Изображение

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 9:00 pm 
Аватар

А защо да ми пука като е станало преди повече от 18-19 години забравих колко вече
смисъл тва е преди да се родя, преди да съм зачената
и не разбирам за кво е целия този шум- някой бил доносник преди години и кво
така де и да си бил жив тогава кво ше ти накриви шапката като разбереш че некой си в службата те е клеветил
А не сетих се, ше идеш да го застреляш с некой калашников за отмъщение
В такъв случай май по добре да не ги отварят че мн убийства ше станат, не че ми пука за досиетата де

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 9:07 pm 
Аватар

Hasegawa Kumiko-chan написа:
А защо да ми пука като е станало преди повече от 18-19 години забравих колко вече
смисъл тва е преди да се родя, преди да съм зачената
и не разбирам за кво е целия този шум- някой бил доносник преди години и кво
така де и да си бил жив тогава кво ше ти накриви шапката като разбереш че некой си в службата те е клеветил
А не сетих се, ше идеш да го застреляш с некой калашников за отмъщение
В такъв случай май по добре да не ги отварят че мн убийства ше станат, не че ми пука за досиетата де

Изображение
Права си кфо да ти пука, че тия хора в момента ни управляват държата
злекс Изображение
няма да коментирам

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 9:34 pm 
Аватар

това кой управлява не зависи ли от народа,
а причината да ни управляват хора, които си нямат и понятие какво правят, е че повече от 50% от хората отказват да гласуват и избора се прави от цигани и други бедняци продаващи гласа си за пари
и дори и да отворят досиетата (а аз не съм против, даже съм за, че веднъж завинаги да се свърши) тва ше промени ли нещо

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 10:54 pm 
Аватар

И да ги отворят сега, тия които са записани вътре вятър ги вее на бял кон :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 11:14 pm 
Аватар

Трябва да се отворят, за да има прозрачност, няма значение щом някой от вас не е бил родел/заченат тогава. Има една поговорка - вълкът кожата си мени, нрава не. Хубаво е човек да знае кой какъв бил преди да избира.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 11:37 pm 
Аватар

Щеше да е поне малко похвално, ако на повечето хора им беше останала малка капчица достойство, с което да застанат зад делата си и да поемат отговорността за тях. Но явно си мислят, че това, което остава скрито, е простено и забравено. От друга страна още по-малкото нещо което можеха да направят, след като са се опозорили толкова, че да ги е срам от досиетата им, е да си стоят мирно и тихо в някой ъгъл и да си живеят живота, но уви те се бутат по виоските върхове, въпреки че целите са покрити с кал ... но не смятам да си хабя нервите за това, да правят каквото си искат, рано или късно ще станата за резил :lol:

@SayanMK, от дебрите на форума, в частност тази тема, можеш да почерпиш доста мъдрост за реферата си, само внимавай да не сложиш никовете под цитата :P

@Perfect-Blue, 5% пак е нещо, все пак за дискусия са нужни поне 2-ма ;)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 11:44 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
поздравления за автора,давам му 5 точки за хубавата тема,но му отнемам 100 - заради неправилният форум,където я пуска.Не,пич,сериозно,мислиш ли че на едно 95% от тук четящите и (по-лошо) пишещите,им пука за толкова важни неща като досиета,политика,кой управлява и кой краде? Поне не докато мама и тати бачкат яко и дават кинти.

ми не мисля че това е причината да няма интерес, по ското защото... това не е интересно, а това е форум за интересни неща, другото може да си го дискутирате в дата.бг или в някой политически форум, е*ал ли съм го, ако мислите че заради вашето мнение държавата ще се подобри, точно като дедовците и бабите решаващи светони проблеми и като си мислят че като гласуват за еди кой си изведнъж България ще стигне 3 морета

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 24, 2007 11:59 pm 
Аватар

Frostburn написа:
ми не мисля че това е причината да няма интерес, по ското защото... това не е интересно, а това е форум за интересни неща, другото може да си го дискутирате в дата.бг или в някой политически форум, е*ал ли съм го, ако мислите че заради вашето мнение държавата ще се подобри, точно като дедовците и бабите решаващи светони проблеми и като си мислят че като гласуват за еди кой си изведнъж България ще стигне 3 морета

Напротив. ПБ си е абсолютно прав. Голяма част от самата аудитория на форума просто не са достатъчно озряли за такива теми или пък не им пука щото не те са изправени пред проблемите който техните бащи/майки се сблъскват.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 12:02 am 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

koala написа:
Darkstalker написа:
А ето какво мисля за твоето становище > Изображение

Упс, ти мислиш, извинявай Изображение

М, усещам някаква прекалено явна неприязън. Тя сигурно бива генерирана от неначесаната ти катеричка... Но няма да флеймя...

... И така... имало едно време едно семество. Както всяко едно порядъчно семейство, членовете му си водели нормален живот. Те имали дъщеря - дебела, комплексирана и злобна. Точно една черта в характера на въпросното момиче дразнела хората - тази, която би подразнила всеки, а точно - НЕЗАЧИТАНЕТО на чуждото мнение. Та въпросното момиче било наистина комплексирано и смятало, че има само 1 вярно мнение по който и да било въпрос, а това било нейното, независимо дали въпросното дете на природата било право или не. То просто налагало своето мнение независимо колко контрастно и неприемливо е. Та въпросното момиче посещавало един аниме форум, където голяма част от потребителите можело да бъдат описани със благозвучното словосъчетание PUSSY SLAVES, та въпросните хора дори били готови да мастурбират ден и нощ, за да напълнят 2 цистерни със семенна течност, която момичето да ползва като крем за лице и да е все така младо поне 100 години напред.
Но един ден нещата се обърнали, във форума един от модераторите пуснал тема, която тоста ясно акцентира върху политическото положение на една страна, от скоро член на Европейския сюъз. Темата хвърляла светлина върху така наболялото разсекретяване на досиетата. И с ясното чувство за чест и мъст, въпросното момиче написало куп глупости, които явно не се понравили на част от хората, а това бил повратен момент и те били обявени за " ЗЛЕТА " и явно " НЕМИСЛЕЩИ . И момичето се отнесло с насмешка към всеки един коментар, който бил в разрез с НЕЙНИТЕ правила, принципи и идеали.

И така, историята продължава след като бива разсекретени досиетата...и в дома на порядъчното семейство пристига едно писмо в плик, подпечатан с герба на страната. Семейството било озадачено, наистина не било очаквано такова нещо. След като било отворено писмото, бащата зачел ситния надпис :
" Уведомяваме ви, че след разсекретяване на досиетата беше доказано, че вашия роднина ( Име / Презиме / Фамилия ) е бил доносчик и е работил за НС... и тн" и въпросния човек бил дядо на въпросното момиче. Тогава то било ужасено, изпълнено с oмраза към Пролетариата и тогавашния СТРОЙ. Започнало да говори с нескрита неприязън и злоба за своя починал роднина. И да твърди колко жалък бил той, защото вършел толкова нехуманни злодеяния. Изчакала вечерта, цяла нощ пишела из форумите колко е разочарована и обиждала дори т.н. pussy slaves. На сутринта момичето излязло, отишло на гробищата и се ИЗРАЛО на гроба на дядо си. Това била някака форма на порицание.

The End.

Последна промяна Darkstalker на Нед Ное 25, 2007 12:07 am, променена общо 1 път

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 12:03 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Отговора е ДА! Трябва да се знае всичко, до последната подробност защото повече от две трети от политиците ни са били "порти" и са с по черни душици от обратната страна на луната...
Има една поговорка "За да убиеш змията режи от главата"... В случая ролята на главата се играе от досиетата. С пълното им разкриване ще може да се премахнат мръсниците от корен!
Това е моето мнение 8)

пп. Дарки - изключителен пост :!: , хареса ми 8)

Последна промяна Belgarion на Нед Ное 25, 2007 12:08 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 12:16 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Внимавайте с тона в темата ми моля, не ми се ще да я цепя/цензурирам едва на 2ра стр :roll: Личните ви нападки си ги правте на ЛС, иначе ще си носите наказанията.

П-Б, за това казах, че може да се пусне и по-комплексно мнение с помощ от родител :lol: Но дори и това да не стане, мен ме интересува мнението на младежда и начина по който те виждат нещата, дори и този изглед да се промени след време.
До края на Дек, някой ден ще трябва да напиша реферата и ще го постна, да видим кой какво ще му за/пука, стига да намеря време..

ПП: и се научете да ползвате post reply бутона :roll:

Последна промяна SayanMk на Нед Ное 25, 2007 10:41 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 1:13 am 
Аватар

Darkstalker:
Интересна "сърцераздирателна история", искаш ли да се видим, да ти разкажа нещо повече за моето семейство да вземеш да нахраниш когото си пропуснал :?:
Бъркаш ме сериозно с някой, но ако искаш да си го изкараш на мен,оке.
Неприязън нямам към никой в този форум, а след това, което си написал да говориш за "незачитане на чуждото мнение" е просто смешно.
Не виждам защо за теб е толкова голям проблем ако някой прави комплимент на друг юзър за нещо, това е просто 1 форум... ?!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]