|
Дата и час: Пон Яну 18, 2021 9:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Сря Дек 08, 2010 12:16 am |
 |
DedoKoleda |
|
 |
Регистриран на: Вто Ное 30, 2010 10:40 pm Мнения: 1012 Местоположение: Montreal, Canada
|
Идеалният свят е нещо като идеалният човек - оттърсен от пороци.Представете си свят без алчност и без завист.Само тези 2 човешки недостатъка да бъдат премахнати,светът ще процъфти.Няма да има страни от третия свят,защото няма да има алчността на напредналите държави за повече и повече политическа и индустриална власт,както и безмерното натрупване на държавен капитал чрез продажбата на стоки от слабите и зависими държави на международния пазар,с цени в пъти по-високи от тези,на които са били изкупени от бедните страни.Няма да има корупция.Престъпността ще бъде сведена до абсолютен минимум.Човешката раса ще просперира неимоверно много. Забележете,колко малко му трябва на света да стане идеален,но това е невъзможно.Алчността,завистта,жаждата за власт...това са пороци вървящи ръка за ръка,ако не с всеки от нас,то с по-голямата част. Sad but true
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Нед Яну 16, 2011 8:40 pm |
 |
ThundeR |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 11:19 pm Мнения: 1701 Местоположение: Варна
|
Без смърт.. хич не ми се мре  Би било тъпо това да се отнася за всички де, ама и нечестно ако е само за мен. С две думи светът, който аз искам е нещо невъзможно както и да го погледна, затова ще се задоволя с този, в който се намирам в момента.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Нед Яну 16, 2011 9:01 pm |
 |
erejnion |
|
 |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
@ThundeR Защо невъзможно? Сайфай новелите са ти дали достатъчно варианти за възможно осъществяване на този свят. Така или иначе с всяка следваща година средната възраст, на която умират хората, расте. @kujiro Заели сме се с изпълняването на това желание, спокойно @DedoKoleda Ех, да спрем прогреса казваш... оу уел. @Jesus Иначе, за мен... световен анархизъм, който отгоре на всичкото работи перфектно. Now THAT'S impossible
|
 |
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Нед Яну 16, 2011 9:22 pm |
 |
ThundeR |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 11:19 pm Мнения: 1701 Местоположение: Варна
|
Въпросните новели по-скоро просто ми гъделичкат въображението  Лично аз не мисля, че е невъзможно след време, да бъде създаден някакъв начин за възстановяване на клетките и тем подобни, просто не вярвам да съм жив да го видя и още повече, това не би било достъпно за всички 100%. Това, че средната възраст, на която хората умират нараства е факт, но мен не ме блазни идеята за силно ограничен живот, в който съм зависим от хората около мен (роднините ми най-вероятно). Имам в предвид, че искам да мога да извършвам всички дейности нормално, не да имам нужда от помощ да се изкъпя, да се нахраня и прочее, схащаш. Старостта за мен е нещо ужасно, предпочитам да се спомина на 50 до 60 години макс, освен ако дотогава не съществува реално достъпна алтернатива. Младост и безсмъртие = win.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Пон Яну 17, 2011 2:27 am |
 |
SN00KY |
|
 |
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm Мнения: 1967 Местоположение: Кога ше пием бира?!
|
Сетих се какъв ще е идеалният свят !!!!

SN00KY написа: ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ СПАМА ВИНАГИ ОТГОРЕ!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какъв според вас ще е идеалния свят? :)  Публикувано на: Пет Яну 28, 2011 7:31 pm |
 |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
 |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13546 Местоположение: Аниме Световете
|
Светът трябва да е едно цяло. Границите да представляват просто формалност за обособяване на региони/щати, но управлението трябва да е централно и да засяга всичко и всички. Едно общество, един управленски орган, един световен съвет, единен свят! Обществото трябва да се превъзпита. Хората трябва да се научат да се уважават сами себе си и също толкова отсрещния и също толкова животното на улицата и също толкова евентуалното извънземно и също толкова природата и системата ни на живот. Трябва да се изградят закони за личното и моралното пространство и хората трябва да станат сами съдници на себе си*. Контролните органи като полицията трябва да играят само помощна обществена роля – при специални случаи, за всякакви въпроси и помощ. и т.н. Хората трябва да си сменят концепциите, а за да стане това, трябва да се изолира сегашния човешки манталитет от бъдещия такъв. Тоест няколко поколения подред, света (хората, популацията, ние) да се самоубеди в нови ценности и идеали, без изключения. *А тъй като изключения винаги има.. е, за тях трябва да се грижи новосформираното общество и обществено мнение..

わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|