|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Пътят на човешката цивилизация/еволюция. Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 1:55 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Я малко да ви раздвижа Неделните умове
Дайте да започна с малко общи неща -> Тези от вас, които са се интересували от изкуство, знаят, че тъй наречените 'епохи' са в даден период от време, който обаче не е еднакъв за всички области. Примерно имаме романика от 10-12ти век, ама нейде може да се е появила чак към 13ти. Имаме палеолит, който е период в разтояние на хиляди години Тези от вас, които са обръщали внимание, а и тези които не са, могат да забележат, че както имаме Небостъргачи и самолети, така имаме и племена човекоядци и канута(които вчепрочем са по-здрави от лодки =/ ). Тези от вас(кефи ме да почвам така ;Р), които са чели тук таме легендичка, знаят, че на супер много места по света, изникват подобни и близки митове, легенди и чудовища. Просто под съседна форма... Праисторическия Пешо, може да е открил колелото заритвайки 2 камъка на които има прът, но това не пречи на да Винчи да го 'открие' наново. Египтяните са пътували през Атлантическия океан с ""примитивните"" им средства до Америка(по-късно и викингите и кой ли не). Обаче това не пречи Колумб да е "открил" америка и в днешно време ""модерните"" ни кораби едвам да се влачат през океана ;Р
Но - каква беше темата - темата е пътят на еволюцията на хората. С по-горните ми писания исках да покажа, как човешкото същество расте. И като казвам расте, имам предвид - се развива, говря за столетия, че и хилядолетия... Дреме ви, дали Бог е бутнал вавилон, щото го е било страх, факт е, че хората говорят на мн различни езици и се развиват почти независимо. И въпреки, че това е така, те се развиват по сходен начин, че им се невидело ^^ Аз съм човек, който не вярва в съдбата, но това ми есе~like расъждение ме тласка да мисля, че някъде дълбоко в човешкото същество е заложен пътят му за хиляди години напред. Естествено - ако си праснеме по една атомка, ще си прецакаме пътя и трябва да правиме нов, както явно е станало с някои древни раси. ____________________________________________ И така - какво мислите вие? Дали пътят на човешката цивилизация е пряко заложена във него(в ДНК-то може би?) или всииичко това е просто едно убийствено случайно съвпадение Или пък има една водеща раса хора, които тласкат всички по свойте стъпки, широко разпространявайки уж 'независимо' своята култура. Open the box.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 2:10 pm |
|
Recca |
|
|
|
Предполагам сте чували теорията , че пирамидите били построени от извънземни.....че незнам какво си още направили извънземни , ако има водеща раса по-скоро да са те .....бля после ще пиша още...евентуално ,че сига малко м мързи xD
aaaа....още нещо....Атлантида...вярвати ли ,че е съществувала :
Едитъ: наскоро също така ми разправяха и за тез неща .... http://www.yosif.net/bg/s4etinin/index22.htm.....индигови деца....
Последна промяна Recca на Нед Мар 25, 2007 2:17 pm, променена общо 1 път
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 2:22 pm |
|
Dark_Shine |
|
|
|
Тук, надявам се ще се чуят много и различни мнения!
Човешката раса, може би е създадена да извърви дългия път на съвършенството, безброй пъти трябва да премине през един и същи път за да намери отговор на повечето от "безброя въпроси". И така като започнем от първите микро организми и минем през цялата био еволюция и стигнем до днешният "уж" цивилизован човек, целия този път ще се наложи да бъде твърде много пъти извървян за да се премахнат онези възвратни моменти в човешката история които карат всичко да започне отначало!
Откъде можем да бъдем сигурни, че преди много милярди години на нашата планетата не са живели много по-напреднали хора от нас, но в резултат на ядрена война или нещо такова не са се самоунищожили!
Можем ли да бъдем сигурни, че това няма да се случи пак
Абе незнам мамкаму, много работи не знам, ама едно знам със сигорност - не ми дреме за това!
Също така мисля, че човек не зависи от съдбата си, а тя от него!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 2:23 pm |
|
Nimeria |
|
|
|
Значи за мен всичко се повтаря^^ Нещо, което се е случило преди години, ще се случи отново да речем след 2 месеца, обаче този път детайлите ще са различни^^ Не говоря за глобални неща о.О Просто смятам, че историята се повтаря, а хората вървим в един непрекъснат кръг с тук-таме малки изключения.
Или другото, което е, хората са казали, че никой не може да избяга от съдбата си. Еми смятам, че са прави^^ Не е като да вярвам в Господ, обааааче все има нещо, което определя пътя ни или поне ни побутва да вървим по тоя път^^
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 2:29 pm |
|
BuPyC |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 25, 2005 12:05 pm Мнения: 1057 Местоположение: On the runway. I am a Speed Demon !
|
Dark_Shine написа: Откъде можем да бъдем сигурни, че преди много милярди години на нашата планетата не са живели много по-напреднали хора от нас, но в резултат на ядрена война или нещо такова не са се самоунищожили! Можем ли да бъдем сигурни, че това няма да се случи пак
ами можем да сме сигурни защото ако е имало такава война в земната кора би трябвало да има слой с много висока радиоактивност който ако наистина го имаше щеше да е открит отдавна
_________________ Death God on a Rampage !
The Universe ends where this signature does !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 2:56 pm |
|
Selem |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 18, 2007 12:46 pm Мнения: 445 Местоположение: София
|
Dark_Shine написа: Откъде можем да бъдем сигурни, че преди много милярди години на нашата планетата не са живели много по-напреднали хора от нас, но в резултат на ядрена война или нещо такова не са се самоунищожили!
преди много милиард години не е имало Земя камоли животни па за по-напреднали от нас да неговорим.
Последна промяна Selem на Нед Мар 25, 2007 2:58 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 3:06 pm |
Isamashii |
|
|
|
Аз не мисля, че човек се развива индивидуално. Имам предвид, че каквото и да правиш, все по някакъв начин ще комуникираш с други хора, които ще ти повляят. Дори да си седиш сам вкъщи и да не излизаш, пак ще трябва да правиш нещо за да не полудееш - я да четеш (нещо написано от други хора естествено), я да сърфирааш в интернет и да събираш информация (от други хора). Неизбежно е да си повлиян от другите. Вярно, може да си затворен тип и все пак ще имаш контакт с хората.
Колкото до въпроса "Дали пътят на човешката цивилизация е пряко заложена във него(в ДНК-то може би?)", отчасти да, но ако нямахме такава огромна зависимост един от друг, мисля че светът щеше да се е развил по друг начин.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 3:33 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Recca написа: теорията , че пирамидите били построени от извънземни.... А не ти ли харесва повече новата теория, че пирамидите са били построени на място. Просто Египтяните са владеели строителството в доста по-напреднал стадий, което им е позволявало да правят бетон(!) по здрав от съвременния и съответно са си оформили без проблем пирамидите Dark_Shine написа: Също така мисля, че човек не зависи от съдбата си, а тя от него! Теорията то доста ме кефи, но тук малко не я ли отрече. След като 'трябва' да циклиме, не може да си позволиме да не циклиме, по-скоро нямаме възможност, защото ни е "писано" да циклиме. И все пак - аз въобще не вярвам в съдбата - вярвам в случайностите ^^ Тоест- ще не ще, цивилизацията се рестартира, защото така се случва. Достига се върхова точка на развитие, която ни ограничава и трябва да се мине по друг път, но целта винаги е същата - съвършенство/безсмъртие.BuPyC написа: ами можем да сме сигурни защото ако е имало такава война в земната кора би трябвало да има слой с много висока радиоактивност който ако наистина го имаше щеше да е открит отдавна Toй не каза просто ядрена война, той каза + нещо такова Може да е всичко. Може природата да ги е унищожила. Впрочем смятаната за най-вярна теория е, че Атлантида е потънала заради вулканична дейност(което е равно на +земетръс + цунами и въобще <_< )Selem написа: преди много милиард години не е имало Земя камоли животни па за по-напреднали от нас да неговорим. И ти беше там и се върна, за да ни го кажеш, а Все едно да ми кажат преди - 5-6 милиона години.... чакай малко бре между 5 и 6 имаш ЕДИН МИЛИОН o_O
Isamashii & Вирус(1во мнение) - чакайте малко, едно е днешно време, друго е преди 100 години. За да пристигне едно племе от Азия до България са минавали стотици години все пак, а какво остава за целия свят? Как ще ми обясните тогава подобните им култури? Както и тези в далечни континенти, които никой не е мислил, че съществуват.
Divinity - теорията, че е заложено в планетата а не в нас кърти земна кора
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 4:46 pm |
|
Selem |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 18, 2007 12:46 pm Мнения: 445 Местоположение: София
|
Саяне пишеш само глупости без никакво научно или историческо обснование!
1во бетонът който се използва сега е измислен през 1756 година, египтяните са смесвали техня с вар и гипс..мммм много устойчиво.
2ро ако невиждаш съм цитирал другият знаещ в тази тема дето е написал
''преди много МИЛИАРДА години'' и трябва ли да съм там като палеотолозите са го доказали че космоса се е появил преди 13.7 милиарда години а земята преди около 4.6 милиарда.Първите клетки появили се на земята са от преди 3.5 милиарда, динозаврите преди 20 милиарда години заедно с първите малки бозайнизци които още са снасяли яйца де.Преди 14 милиона години се е появил Рамапитекът който си е почти маймуна още.
3то В днишния свят на прогрес и технологии човечеството постоянно напредва и надминава с пъти предишните епохи.Скоро да си виждал прокажен или чумав?Чакаш ли половин година за да получиш писмо?Земята плоска ли е според теб?
Единственото което е спъвало прогресът е било инквизицията на християнската църква, което е било само за няколко стотин години.
И за последно, не бъди заядлив с хората който ти разбиват теориите, без тях всичко щеше да е на теория
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 4:53 pm |
|
Recca |
|
|
|
SayanMk написа: Recca написа: теорията , че пирамидите били построени от извънземни.... А не ти ли харесва повече новата теория, че пирамидите са били построени на място. Просто Египтяните са владеели строителството в доста по-напреднал стадий, което им е позволявало да правят бетон(!) по здрав от съвременния и съответно са си оформили без проблем пирамидите
Това беше , не моето мнение , а нещо което съм чул/видял....
иначе....аз мисля (или по-скоро ми се иска ^^).....че хората в миналото са били много по-развити , но не технически , а са развили собствения си потенциал (тялото , ума).......но с годините технологията се развива и тъй като е по-лесно усвоима и хората все по-малко обръщат внимание на себе и тези ъъъъ....сили да ги наречем са закърнели.......накрая ще се превърнем в некви клонирани киборги и без грам мозък xD
такам......малко ще се отклоня....вярвате ли в пророци (пр. баба Ванга...) ......ако вярвате тогава ,ми обяснете ако няма съдба и всичко не е "писано", че ще стане , как тогава можеш да го предскажеш........ аз също не вярвам в съдбата (или може би вярвам , но не го знам xD).....но пък съм склонен да вярвам в пророци и хора със свръх способности.......а и ся се сетих Ванга е викала , че вижда странни същества и прочие , а е била сляпа (Шинигамита ...йееей)
....бляяя стига толко размишления за сега.....поста ми малко мирише на фенфик , ама карай
Selem :а откъде знаеш , че следването на науката и логиката не е погрешно........науката според ме ограничава доста (олее не пак почнах да размишлявам xD)
...Саяне ся заради теб пак ше цикла като луд
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|