|
Дата и час: Вто Окт 03, 2023 1:07 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ІІІта Световна война  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 1:52 pm |
 |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
 |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Взех, че отворих тая тема и като има и за САЩ и Израел, ми скимна... че си й е време май и на тази тема Как мислите? - започнала е! Просто не е като едно време... - скоро ще е (5-10 год) - няма да е скоро, но ще има (10-20 год) - ооо, далече сме (30+ год) - никога няма да се повтори
Според прогнозите за времето на марсианската станция "юпитер фйунф", войната ще е Арабският свят vs. Всички останали, като евентуалната прогноза за край е източна Азия ftw. А какво мислите вие Дали пък вече не е почнала... тиха война...(бтв МНОГО хора мислят така) тъй като никой не смее да я обяви публично пред 'цивилизованият' ни свят Действията на САЩ към арабският свят обаче си е чисто подкокоросване, те това и чакат качели. А ето го и кофти въпроса - ще ли ви се да започне официално войната. Ама не - честно. Мир чушки. Кога от ІІрата насам е имало мир, войната е най-добрия бизнес(gundam seed©) все пак. Навреме ли оставаме без войска ние, или може би и да имаме войска щеше да е същото?
ПП: С италик съм подчертал въпросите на темата...
ПП2: do not hate or flame too mucchu
ПП3: нарочно не я направих анкета, защото искам да отговаряте с повече от едно кликане..

わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 2:28 pm |
 |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Еми аз например много съм насъбрала на либийците покрай медиците ни. 8 години ще мрънкат на нас, задето нямат елементарна хигиена в скапаните си болници.
И колкото и плоско да звучи с удоволствие бих вдигнала война срещу арабския свят, щото "законите" по които се водят и по които живят са просто под всякаква критика  . Вярно всеки има свобода на избора си, но нямат никакво право да си налагат "политиката" върху останалия свят  .
Та нищо чудно скоро да почне война, пък и някак си Трета Световна винаги е била нещо, което си мисля че ще се състои каквото и да става.
Колкото до Тихата война, която вече съществува, ми може и да е така. Не съм точно сигурна за това твърдение, но дори и да не е почнала някак си на там клонят нещата...
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 2:29 pm |
 |
Mantzikert |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
Скоро ще е. До 1-2 години. И ще бъде като ефекта на доминото.
1. Израел ще нападне Иранските ядрени инсталации при градовете Исфахан и Табриц, най- вероятно със въздушни удари.
2. В отговор Иран ще изстрелят Ракети със среден обхват на действие към Израел, а пък Сирия ще нападне евреите сухопътно по Голанските Възвишения.
3. САЩ ще обявят война на Иран и ще се опитат дза извършат Югославският модел- Масирани Въздушни удари с цел разруха на инфраструктурата, а после десант по море откъм персийският залив.
Има шанс да се провалят- Иран е перфектно зъпъсени със ракети земя- кораб- Искендер, които са едни от най добрите от своя клас.
4. Преди две години Иран и Китай сключиха договор Газ срещу Гехника и оръжие. Китай е енергозависим от Иран- все пак внасят 500 милиона кубометра газ годино. Има 2 възможности.
4.1. Китай да започнат удари със Интерконтиненталти балистични ракети по САЩ или
4.2. Да сменят държавният си резерв от Долари във Злато, като по този начин ще увеличат Вътрешнеят дефицит на САЩ дву или трикратно. Това ще сгромоляса долара, а самото евро също ще пострада.
5. Русия Сщо се интересува от силен Иран- все пак иран им е основният покпател на оръжие, а и силен Ирак ще притеснява Израел И САЩ. Тогава русия също ще изравни САЩ от лиценто на земята, а също така, понеже китай ще и е Военен Съюзник, ще пренасочи газта си от Европа на Изток към китай.
6. Европа от своя страна ще преживее невиждана до сега енергийна криза, а това или ще доведзе до разпада му или ще го превърне освен във икономически, и във военен блок.
По- добре да не почва. България най много ще го Издуха.
Обвързани сме стоково със Китай.
Енергийно със Русия
Военно със САЩ и
Икономическиадминистративно със Европа.
Така че и към койте се присъединим, все ще губим.
И Накрая
Алберт Айнщайн написа: Не знам с какво ще се води 3тата световна война, но съъм сигурен, че четвъртата ще се води със камъни и пръчки.
Последна промяна Mantzikert на Пон Фев 19, 2007 2:31 pm, променена общо 1 път
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 2:31 pm |
 |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Mantzikert написа: По- добре да не почва. България най много ще го Издуха. Обвързани сме стоково със Китай. Енергийно със Русия Военно със САЩ и Икономическиадминистративно със Европа. Така че и към койте се присъединим, все ще губим.
Със Световните войни ни е заложено все на дърво да удряме, каквото и да става за жалост
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 2:51 pm |
 |
Dasher |
|
 |
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:41 pm Мнения: 2436 Местоположение: In My Dungeon...Believe it!
|
Абе 5-10 години ма време...
Кат свърши петрола  ...отново....
Сигурно ще е нещо тип крастоносен поход.
Само дано България да уцели страната тоя път....
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 3:10 pm |
 |
Oni_no_ko |
|
 |
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 12:06 am Мнения: 625 Местоположение: Bishounen~Land
|
По мое мнение ако вече не е започнала, то поне има някакви наченки за 3-та Световна война. Засега на всякакви конфликти (САЩ - Ирак, Израел - Палестина например) се гледа повече като на конфликт отколкото като на война и затова все още не го възприемаме като война. И дори това да не достигне същите измерения като 1-ва и 2-ра Световни войни, след години сигурно така ще го определят в учебниците по история.
Специално за конфликтите САЩ - Авганистан и САЩ - Ирак според мен важи това ---> Sayan написа: войната е най-добрия бизнес САЩ все пак трябва да оползотворява всичките си оръжия  Скоро Русия и Китай ще достигнат икономически разцвет по-голям от този на САЩ (който според мен вече прогресивно се срива) и това ще ги направи още по-силни отколкото вече са, което естествено ще доведе до нови конфликти. А ние сме прецакани, 1-во защото оставаме без особени отбранителни сили (които и да ги има и да ги няма, така или иначе не вършат голяма работа), и 2-ро защото сме в НАТО. Ако се започне някаква по-сериозна война, в която разбира се няма как да не участва САЩ, ще се налага да ги подкрепяме, защото идеята е страните членки на НАТО да реагират, ако някоя от тях е нападната, и съответно да си оказват взаимопомощ. Dasher написа: Само дано България да уцели страната тоя път....
А спокойно, ние винаги сме на страната на губещите
Абе дано не се почне нещо по-сериозно, че ще стане голямо мазало...
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 4:08 pm |
 |
GoDSmAcK |
|
 |
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
My, my каква тема
3тата световна война, според мен, скоро ще захлопа на врата ни, но ще е далеч от глобален конфликт, с два алианса, който се избиват взаимно. Според мен, края на глобалните войни свърши с втората световна, тъй като никой няма интерес от една глобална война.
Черното злато ще е основната причина, тъй като след 10-15 години ще бъде изчерпан и цените му рязко ще скочат. Говорим за цени от 200, 300 (справка: днешната цена за един барел петрол е 59$) долара за барел, което ще предизвика една жестока енергиина криза, което неминуемо ще доведе до войни. Кой срещу кой немога да се нарамя да прогнозирам.
Иначе Manzi имам няколко опровержения на твоята теория, по точки.
1. Ако Израел удари ядрените инсталации на Иран (ако Иран имат такива), няма да е без причина, или просто така за кеф.
2. Ок приемам за ракетите, но ако еврейте се окажат на тясно ще бъдат принудени да си използват и те ядрените оръжия. Всички знаем че еврейте имат такива. Също така Сирия неможе посмъртно със сегашната си войска да превземе голанските възвишения. Да не говорим че Меркава МК4 далеч превъзхожда всеки руски танк.
3. Американците ако ще ударят иран, ще го направят и по суша (от към Ирак) и по вода, да не говорим че имат ядрени подводници там.
4. Китай НЯМА да си помръдне пръста за Иран, защото дори и да използва ICMBи срещу американците, това ще значи ядрена война, която Китай не е сигурен че ще спечели. Пекин няма да действа прибързано и по вероятно, ще смъмри американците, но няма да предприема каквото и да е, защото никой не би удобрил ядрена война. Също така Китай не са енергозависими от Иран. А при смяната на резерва кажи ми каква ще отиде на кино долара....
5. Русия пък естествено се интересува от силен Иран, но пак стига да си продава оръжието там. Пък и една нова война на САЩ радва само братушките, че могат да си продават оръжието някъде другаде. Но няма да предприемат военен удар срещу американците, по простата причина, че тази война по своя икономически смисъл е безмислена и ненужна. Също така като по знаеш по история от моя милост знаеш че братушките и жълтурковците се обичат, колкото Израел и палестинците.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 4:25 pm |
 |
Mantzikert |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
GoDSmAcK написа: Иначе Mantzi имам няколко опровержения на твоята теория, по точки.
1. Ако Израел удари ядрените инсталации на Иран (ако Иран имат такива), няма да е без причина, или просто така за кеф. 2. Ок приемам за ракетите, но ако еврейте се окажат на тясно ще бъдат принудени да си използват и те ядрените оръжия. Всички знаем че еврейте имат такива. Също така Сирия неможе посмъртно със сегашната си войска да превземе голанските възвишения. Да не говорим че Меркава МК4 далеч превъзхожда всеки руски танк. 3. Американците ако ще ударят иран, ще го направят и по суша (от към Ирак) и по вода, да не говорим че имат ядрени подводници там. 4. Китай НЯМА да си помръдне пръста за Иран, защото дори и да използва ICMBи срещу американците, това ще значи ядрена война, която Китай не е сигурен че ще спечели. Пекин няма да действа прибързано и по вероятно, ще смъмри американците, но няма да предприема каквото и да е, защото никой не би удобрил ядрена война. Също така Китай не са енергозависими от Иран. А при смяната на резерва кажи ми каква ще отиде на кино долара.... 5. Русия пък естествено се интересува от силен Иран, но пак стига да си продава оръжието там. Пък и една нова война на САЩ радва само братушките, че могат да си продават оръжието някъде другаде. Но няма да предприемат военен удар срещу американците, по простата причина, че тази война по своя икономически смисъл е безмислена и ненужна. Също така като по знаеш по история от моя милост знаеш че братушките и жълтурковците се обичат, колкото Израел и палестинците.
Реконтра...
1. Ще намерят, или по скоро ще скалъпят нещо както и Германия 1939 скалъпва повод на нападне Полша.
2. Израел си имат МК4. Обаче ако правилно се направи тактиката и ако Сирия по време на първоначалната изненада направи пробив и после се окопае, става злобно. Имат все пак най- нов модел малообхватни ракети произведени в русия, които са евтини и най вече- мобилни и в големи количества. При това израел ще бъде и във шок след отговора на Иран.
3. Да виж, по суша ще могат да влязат. Друге въпроса че няма да могат да излязат. Тилът им от границата, до Техеран ще е с дълбочина приблизително 600 км- което е наистина голямо разстояние.
4. Вярно, китай може и да не нападне САЩ по този начин. Но, ако направи парични машинации, като хората ще предизвика във САЩ, нещо по- зле и от голямата депресия началото на 20 век.
5. Може и да не са се обичали. Но във последно време е неоспоримо че има затопляне във отношенията им. Знаеш за голямото общо учение по земя и по море Май 2005. Едно от най- големите учения във военната история. И Още и двете държаве са заинтересувани от съ юз.
1. Русия В сибир има природни, но не и човешки ресурси които да ги обработват, А във Китай е точно обратното.
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 4:31 pm |
 |
pisulka_sensei |
|
 |
Регистриран на: Съб Окт 14, 2006 4:17 pm Мнения: 3049 Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
|
Sayan написа:
Цитат: войната е най-добрия бизнес
Абсолютно вярно, войната води до атски много пари на тези които печелят но както и на тези които продават оръжията. Та точно по тази причина ще станат и войните, за световна не съм сигурен, но все някога и до там ще се стигне... (за жалост) Но колкото и да съм против една ИИИ-та световна воина... тя можеби служи и за нещо. 1 Всички тези оръжия, бомби и ракети, които създават различните страни, техтологийте и така нататък, трябва да се ''изпробват'' или да се ''използват''. 2 Намаление на номера на хората, все пак земята е малка а количеството хора все повече се увеличава, не стигат места за къщи, пътища и така нататък... Природата ще изчезне и от сегашната земя ще стане една ужасна планета (не че сега е много добре).
Кога и как ще става световната война незнам, но се досещам че ще водят наи силните страни като: Руссия, Америка и Китай... Ще е пълен хаос, вече няма да е като във и-вата или ИИ-втората световна воина, този път ще е мноого по различно. Представете си... какво ще стане ако всички страни, притежаващи някакво атомно оръжие, изтрелят тези така наречените ''атомни бомби'' какво ще стане.... А да не забравяме че сега Руссия мисли за нещо по силно и от тази бомба. Сателитите. Които не само ще летят и ще могат да наглеждат какво става в нашата планета, континент, град, но ще могат и да стрелят, директно в целта си която едвам ли ще е дупето на някоя дама а ще е цяла страна... Нещо което няпомня на ''Звездата на смърта'' започва да става реалност. Китайците са по напред и са измислили отбрана за тези ''сателити'' но Руссия и за това е помислила, като ще гледа да вгради щит в самия сателит които да го защитава от подобни ракети които ще се опитат да го свалят. Както и да е аз се нядявам тази война да не започва в скоро време, живее ми се спокойно.  btw яка тема. Bravo Sayan.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 19, 2007 4:41 pm |
 |
IvanTheChemist |
|
 |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Понеже не съм много "пекан" на милитаристичен, политически и военен огън като вече изказалите се хора, ще се изкажа както мога.
1. Войната има 2 варианта:глобална и множество локални.
1.1. Глобалната значи 2 или 3 големи пакта си разменят ракети, самолети и плюнки.
1.2. Локалните значат, че всички се плюят взаимно, но на никой не му стига да си свали гащите и да извади голямото оръдие, понеже не знае дали някой няма по-голямо от неговото.
При всяко положение Европа не духа, а намазва. Защо ли? Ами понеже е ЕДИНСТВЕНИЯ стабилен регион на планетата за това. Война във Европа няма да има в следващите поне 150 години или както се казва: парен каша духа (тровен кислород духа). Най-много някой и друг терористичен акт и в отговор да си изсипем рейнджърите там.
Азия няма да й дреме много за войната - те са си доволни и сега. Япония в частност най-много някое аниме да й тегли. А Китай да прати разузнавателни части от по 1-2 милиона. Стига да не закачат Корея.
Какво да ви кажа братя - идва бъдещето където нищо не е сигурно и където всеки един ден могат да ви кажат: Добро утро! Честита ви Трета световна война и втори Световен търговски център!
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|