|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 9:57 pm |
|
Ensenga |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
fact1. химията в мозъка може да се контролира волево, колкото и трудно да е fact2. гените са част от нещата не всичко, сигурен съм че някъде по света е имало много Айнщайн-овци, които грам не са се развили, щото са имали други интереси/родили са се в неподходяща среда факторите на околната среда и желанието на индивида за промяна не са свързани с гените и се придовиват след раждането, а все пак играят огромна роля, за тва стига с тея гени магически химикали се продават но не в аптеката, и се наричат акъл
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 10:13 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Alexis написа: Дали аз имам проблем с четенето? От скоро кое не е? МКБ се признава от всички, ако нея отхвърляш. Ако говорим за хомосексуализмът - то той е свален от класификацията през '79 или '80 именно защото има достатъчно доказателства, че не е болест. Точно това е отскоро. Освен ако не смяташ 30 години за много време И не е защото има достатъчно доказателства, че не е болест, а защото няма достатъчно доказателства, че e. Разликата е доста съществена. Alexis написа: И още нещо, ако все пак не си разбрал, понеже видиш аз имам reading comprehension проблем (и ако не схващаш, това е сарказъм), генетичните дефекти и промени също са болестни състояния. Пълни глупости. Тогава всички трябва да са болни защото няма хора, които да нямат някакви генетични дефекти. Всеки все към някакво заболяване има предразположение. Alexis написа: В моя английски boy e момче, а обикновено феновете на яои са от женски пол. Фенгърли, ако щеш. И аз не съм сляпа. 90% от яоитата са помии. Това обаче нищо общо няма с реалния живот, където дали някой е хомосексуален или хетеросексуален не се обяснява с анимирано филмче. sigh...фенбой далеч не се използва само за момчета. Да, "бой" означава момче. Но тъй като в 99% от случаите в интернет не знаеш дали говориш с момиче или момче, думата "фенбой" се е променила да включва и момчета и момичета. Защото има и момчета, които гледат яои. Ако искаше да коментираш думата по-подходящо щеше да бъде да коментираш защо съм добавил "ки"-то накрая. Alexis написа: Стига с тия гени, бе човек. Не ги бутай навсякъде. Ако бяха така вездесъщи, колкото ги изкарваш, всичко щеше да е много по-просто от медицинска гледна точка и генетичниите експерименти с хора щяха да са навсякъде и напълно разрешени. Уви, не е! Nurture above nature. Това чувал ли си го. Ние сме животни с ВИСША НЕРВНА ДЕЙНОСТ. Поне някои от нас претендираме да сме. За теб не знам, ако смяташ, че гените при теб са всичко, аз не възразямвам, всъщност това би обяснило някои неща. Я обясни тогава как са се пръкнали зверове като Юсеин Болт? Просто е тренирал много повече от останалите ли? Или много по-качествено? Или в Ямайка има някаква мистериозна атмосфера, която те кара да тичаш като супермен? Колкото и да се пънеш не можеш да излезеш от рамките, които ти е поставила природата. Поне не още. Alexis написа: Които са всъщност не чак толкова много А колко са? Щом знаеш кажи. Ето и Роланд много ще се зарадва да чуе защото явно обича конкретните цифри човека. Alexis написа: но ти пак работиш по собствени класификации, а не по общоприетите от психологията и обществото. Ми ето използвам скалата на Кинси - колко човека се определят като 6-та степен? Alexis написа: Важно е не как ти определяш някого, а как той се определя сам. И дори някой да е обсолютен хомосексуалист, това си е негова работа и на партньора/ите му. Не е твой бизнес. Да съм тръгнал да им се меся на хората? >< Това е форум за дискусии. И това правим. Концепция, която очевидно ти убягва. Alexis написа: Да те светна - потентността и стерилитета не са свързани. Липсата на ерекция или нейната дисфункция не прави един мъж стерилен. Стерилитетът е свързан с характеристики на сперматозидите. И един мъж може да е супер потентен по отношение на ерекция и умения в кревата и топките му и един, способен на оплождане сперматозид да не могат да направят. И къде съм казал, че са свързани? И двете водят до проблеми (или невъзможност) свързани с размножаването. Alexis написа: Кой, по дяволите, си ти да казваш кой е здрав и кой болен? С какво право обявяваш дадени хора за болни, само защото тесногръдието ти е проблем. Щом световни специалисти не считат хомосексуализма за болест, защо смяташ, че ти имаш право да го определяш като такъв? На каква база се опираш, на какви научни факти, които ти сам си установил? Освен болни предразсъдъци и дребнави суеверия? Коя по дяволите си ти, че да казваш кой е здрав и кой е болен? Световните специалисти непрекъснато си сменят мненията в следствие на научните открития. Абсурдно е да ми твърдиш, че щом в момента смятат така, след 10 години няма пак да го обявят за болест. Alexis написа: Хората черпят знанията си от някъде. Ти как говориш? От въздуха ли си смучеш идеите? Защото ако е така, ми се ще тоя въздух да го избягвам. Параноята не ме влече. В случая предубен излизаш ти. Тук говорим за много специалисти в различни сфери на науката, които независимо са стигнали до идентични изводи, които ти еднолично с голи твърдения и празнодумие няма да обориш. Идентични, дръжки. Искаш да ми кажеш, че няма специалисти в различни сфери, които да твърдят, че хомосексуалността е генетичен дефект? Ай моля ти се Alexis написа: Повече няма да ти отговарям защото не обичам да споря с хора, които използват не доводи, а с пусти слова. Бъди си предубеден. Все ми е тая. Аз не планирам да ти лекувам проблемите. За тази цел си има психолози и дори психиатри. [/quote] Ако имаше и бегли познания по психология, щеше да знаеш колко млада е като наука и как още до никъде не са стигнали. Затова не могат да ти помогнат. А не защото си мислиш, че разсъждаваш нормално.
Последна промяна Safiir на Пон Авг 31, 2009 10:20 pm, променена общо 3 пъти
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 10:15 pm |
|
dream_dragon |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Егати чата. Цитат: Болестта (на лат. morbus) е дълбоко и трайно отклонение от нормалната жизнена дейност на организма, съпроводено със структурни и функционални изменения в него. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 1%81%D1%82Обобщението, по-скоро опровергаването не първия пост е: Цитат: Повечето изследователи смятат, че няма рязко разграничение между хомосексуални и хетеросексуални индивиди, и че всеки човек притежава в някакво процентно съотношение и двата вида наклонност (още от Фройд, който казва, че всеки е бисексуален).
През 1973 г., Американската асоциация по психиатрия изключва хомосексуалността като вид психическо заболяване от своето Диагностично и статистическо ръководство за психическите разстройства (DSM). В своя етически кодекс, Американската психологична асоциация забранява и третира като неетични опити за промяна на сексуалната ориентация чрез психологични средства. Американската академия по педиатрия препоръчва на детските лекари да следят сексуалното развитие на юношите, с оглед да се предотврати вредата от неправилно и дискриминационно отношение спрямо хомосексулани подрастващи. Целта е хомосексуалните младежи да получават разбиране, подкрепа и адекватно образование за сексуалността и сексуалното здраве. Подобно на Американската психологична асоциация, академията по педиатрия изтъква вредата от опити за промяна на сексуалната ориентация.
През 1991 г. Световната здравна организация също премахва хомосексуалността от Международната статистическа класификация на заболяванията и свързаните здравни проблеми (ICD-10).
А останалото е http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... 1%81%D1%82или най-дебелета енциклопедия у вас.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 11:19 pm |
|
Roland |
|
|
|
Сафиир, извинявай, но преди този разговор да продължи, трябва да те питам две неща: 1. Ти на колко години си? 2. С какво образование си? Защото Алексис е дипломиран лекар, а Амелия е завършила висше с биология в него, но при все това ти им спориш все едно са ти съученички. Те ЗНАЯТ за какво говорят в тази тема. Учили са го. Изследвали са го. ТИ знаеш ли за какво говориш? Откъде го знаеш? Бтв: А) Как знаеш, че е защото няма достатъчно доказателства, че хомосексуализмът е болест, вместо това да има достатъчно доказателства, че не е? Звучи ми като абсолютно необосновано твърдение. Нещо повече - щом е бил в списъка, а е махнат, това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, или че достатъчно твърдения, че е, са били оборени. Б) Безкрайно весело ми е как казваш на лекар в прав текст, че говори "пълни глупости" по толкова базов медицински въпрос Генетичните дефекти и промени СА болестни състояния. Това не значи, че всеки човек с предразположение към заболяване, има генетичен дефект. Да не говорим, че това е поредното твърдение от нищото, как видиш ли всеки имал някакъв генетичен дефект. Защо просто не признаеш, че може би си бил в грешка, и да приемем, че просто хомосексуалистите са ти гадни и противни? Толкова по-просто и честно би било, а и ще ти спести доста допълнително унижение
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 11:32 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Recca написа: Прочетох ши**ната тема...am i gay now ? :-0 hai~ i didnt read it, but im gay, so what?xDDD Тва не е никак забавно вече. ^^'
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 11:39 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
dream_dragon написа: ... Ох само като видях Фройд и вече ми падна пердето... та до ся го закчах... Мани ти.. с определения и мед. книжки ако ставаше дискусия и мислене, немаше да сме тук... за тва и аз си тръгвам... Recca написа: Прочетох ши**ната тема...am i gay now ? :-0 Гей не, но със сигурност болен xD Чудех се дали да не отговарям нещо, ма вече съм тотално демотивиран... Like.... Roland написа: 1. Ти на колко години си? 2. С какво образование си?
fuck that, i quit....
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 11:47 pm |
|
Amelia |
|
|
|
Не, аз съм химик по висше образование и биолог по средно. А средното на НПМГ-то е сериозно средно. Та знам доста, макар че съм и забравила доста. Химията също не е изолирана наука, та и в нея съм имала вземане даване с биологията. И съм полагала изпити на биологични тематики.
Но тук не е нужно да си капацитет в областта, че да формираш гледна точка - нужна ти е просто обща култура. Обща култура, натрупана от учебници и енциклопедии. Не врели некипели чути от медииите, от някой популистки източник и от сорта на "Пешо така каза". Смътни интерпретации на неща, които не разбираме с илюстративни примери, които могат да убият от смях човека отсреща. Това, което ни се демонстрира в тая тема от някои лица е под нивото на общата култура и за мен е страшно, че те май даже се гордеят с това. И по-страшното е, че не разискваме просто някъв си там ефимерен научен феномен, че никой да не го ебе. Разискват се неща, които показват оформена гледна точка по отношение на цяла прослойка хора, които наистина имат ефект върху живота им. И се разискват по начин, от който ми призлява. Просто защото виждам с очите си игнорамуса в действие. Липсата на знание е чудовищно нещо. Липсата на култура, която да ти възспира изцепките, когато нямаш знание, е още по-чудовищна.
_________________ My Anime List , My Manga List
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 12:11 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Като почнахте да си мерите обученията, тая тема стана много хомосексуална... I love it! А язе съм прост фермер... разбирам само от домати... и солфеж... и аналогова схемотехника (или поне така се води)...
Което ми напомни - тва че имате документи, оличаващи ви като запознати в дадена сфера, не значи, че сте запознати в тази сфера.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 12:26 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Roland написа: Сафиир, извинявай, но преди този разговор да продължи, трябва да те питам две неща: 1. Ти на колко години си? 2. С какво образование си? Защото Алексис е дипломиран лекар, а Амелия е завършила висше с биология в него, но при все това ти им спориш все едно са ти съученички. Те ЗНАЯТ за какво говорят в тази тема. Учили са го. Изследвали са го. ТИ знаеш ли за какво говориш? Откъде го знаеш? Бтв: А) Как знаеш, че е защото няма достатъчно доказателства, че хомосексуализмът е болест, вместо това да има достатъчно доказателства, че не е? Звучи ми като абсолютно необосновано твърдение. Нещо повече - щом е бил в списъка, а е махнат, това значи, че са се натрупали достатъчно доказателства, че не е болест, или че достатъчно твърдения, че е, са били оборени. Б) Безкрайно весело ми е как казваш на лекар в прав текст, че говори "пълни глупости" по толкова базов медицински въпрос Генетичните дефекти и промени СА болестни състояния. Това не значи, че всеки човек с предразположение към заболяване, има генетичен дефект. Да не говорим, че това е поредното твърдение от нищото, как видиш ли всеки имал някакъв генетичен дефект. Защо просто не признаеш, че може би си бил в грешка, и да приемем, че просто хомосексуалистите са ти гадни и противни? Толкова по-просто и честно би било, а и ще ти спести доста допълнително унижение Ех не исках да го казвам, защото пак ще почнат дивотии...баща ми е завеждащ хематологичното отделение на болница Токуда. И с него съм разговарял и с негови колеги съм разговарял. Ако някаква си наскоро завършила медицина си мисли, че разбира повече от лекари с дългогодишен стаж...нека си мисли така. А аз съм на 24 и съм завършил японистика.
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:29 am |
|
Roland |
|
|
|
Това баща ти кой е и какво разбира е едно, това ТИ какво точно си говорил с него и най-вече какво си схванал - нещо коренно различно. Моят баща е пианист, ама аз не разбирам особено много от пиано (макар че вероятно разбирам от пиано повече, отколкото ти от медицина, доколкото пак съм в същия бранш поне). Точно знанията не са нещо, дето се предава по наследство, така че...
Много жалко бтв, че човек на твоите години с висше образование може да разсъждава като пубер от гето...
Между другото, това, че имането на тапия не гарантира знания, Е вярно, но е супер жалък контрааргумент за каквото и да е и като цяло е хубаво човек да приеме, че когато другият е учил онова, върху което се спори, то той най-вероятно разбира от материята повече от него.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Вто Сеп 01, 2009 1:55 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
|
Цитат: Как да е - аз бих предпочела да водя тази дискусия с баща ти. Ще ми е интересно да видя дали наистина тезата му е, че хомосексуализмът се дължи на генетичен дефект и ако е, на какви доказателства и научни факти гради този си извод. Нямаш проблеми. Ако искаш изпращам ти номера на gsm-а му и си говори с него. Цитат: Това баща ти кой е и какво разбира е едно, това ТИ какво точно си говорил с него и най-вече какво си схванал - нещо коренно различно. Ако искаш и на теб ще ти дам gsm-а му и ти си поговори с него щом имаш самочувствието, че ще разбереш по-добре от мен и ще е нещо коренно различно от това, което съм написал. Цитат: Много жалко бтв, че човек на твоите години с висше образование може да разсъждава като пубер от гето... Все пък е разсъждение за разлика от твоето сляпо доверие в нечии чужди знания, които по никой начин не са се доказали. ><
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|