|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Авг 28, 2009 12:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Frostburn написа: вие пък за планетата сте се загрижили, има десет хиляди неща коита са доста доста по-неотложни, които за разлика от планетата не могат да почакат 1-2 човешки живота, защото са ни проблем в момента, и които не са на глобално ниво, демек не е нужно целия свят да става на крак, а може да си ги решите сами, но на кой му дреме ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) най-известните проблеми са най-интересни за топик нали ![:angel: :angel:](./images/smilies/angel.gif) знам че имате добри намерения, но цялата тема като се гледа така от горе, мирише на пропаганда ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Сега се върни обратно и прочети първото мнение. Майната и на планетата. Идеята за 15'000 път е: планетата ще се оправи и без нас, но защо да не живеем малко по-добре като мислим 'екологично' (пестим пари, около нас е по-чистичко, самите ние да живеем по-незамърсен живот (с по-малко кожни инфекции, белодробни възпаления, астми и прочее). Now do you effin' get it? А 'еко-булшитите' не усложняват живота, всъщност голяма част го правят по-лесен и здравословен... StarScream., издържаш ли се сам (квартира, ток, вода, парно, храна, дрехи, чистене, готвене, пране и прочее глупости) или караш на гърба на мама и тати...? //Може би трябва да се преработи малко поста на Саянски и заглавието, знам ли, но и не вярвах, че голяма част от потребителите могат да се концентрират върху даден пост колкото домашна муха на тоалетно казанче. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Малък съвет - четенето на книги помага, особено като ви се наложи (а ще ви се наложи) някой ден да минавате тухли за по седмица... Meze - кофти, ми няма какво да направиш за това. Обаче не виждам как се свързва с темата. И аз хабя доста ток, но това не ми пречи да се кефя на чистичко и да си държа боклуците до кошчето, например... Важна е идеята, не е нужно всеки втори човек да е Капитан Планета...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 30, 2009 8:36 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
SayanMk написа: ВСЕКИ ОТ ВАС има значение! Съжалявам,но не е така. С това се изчерпва мнението ми по темата.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 30, 2009 9:28 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Да му посчупиш нослето,дрън дрън Саянски можеш да се изразяваш и по-добре доколкото знам. Аргументация ![:hmm:](./images/smilies/hmmm.gif) Аргументирах се пред киси преди седмица някъде и затова не ми се занимава да го пиша всичко от начало. Накратко-според мен това зависи от световните икономически интереси,защото главните причини за замърсяването не са 1-2 боклучета на улицата или някакви дребни неща на които се обръща огромно внимание. Както май беше споменато в първия пост главната причина е изчезването на световната гора,замърсяването на атмосферата ,заради все повече нарастващите нужди на световно потребление,проблема е всичко свързано с нефтената промишленост,проблема е в лидерите на човешката машина в момента.Докато те не решат да спрат да използват природните блага по най-достъпния и вреден начин,защото така им е угодно(пари,власт и т.н.),обикновения човек,група обикновенни хорица и т.н. няма как да спре глобалното замърсяване.Не зависи от нас а от тези,които ни управляват.Начини за евтина/безплатна енергия има бол(като не смятаме тези които не са разсекретени),начини за разпределяне на благата има,всичко на теория е измислено и то от много време,но ефекти не се виждат никакви. Според мен е така,но ако искате вярвайте,че сами можете да направите нещо. П.П. Малко off-topic Последно бях на един еко-събор в Пловдив,който прокламираше всички тези идеи и най-страното е че като останахме след това да почистим беше пълно с pvc-та от бира,хиляди фасове и много боклуци. Получи се нещо от сорта"Идваме заради шоуто а не заради идеята",което ме издразни доста
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 30, 2009 9:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
O, не, повярвай ми.. приципно може би не изглеждам така, но доста по-цветушшши неща от чупене на нос са ми минавали през главата, докато съм ставал свидетел на човешката недодяланост.. Глобалното замърсяванее, мен не ме грее в частност. Пряко да ми се отрази е трудно - всичко е косвено ![:confused:](./images/smilies/confused.gif) Мен ме интересува като мина покрай влакова линия да не виждам боклуци, като изляза от вкъщи да не виждам боклуци на улицата, като ида на парк/планина, да не се налага да си запушвам носа, щот мирише на сметище. За глобалното замърсяване, че е в следствие на временни частни интереси - така е. Но да кажеш, че няма значение отделния човек е яка грешка, която двете зведички горе приемат също, просто защото не са си направили труда да изчетат темата. И докато човек си мисли, че нищо няма да се промени благодарение на него, то тогава опр. няма как да се промени, защото той и нищо не прави. Да, ако на 1000 човека, има един нещастник с пари и правене на каквото си знае, то тези 999 колкото и чисто да пазят, глобално няма да има отражение. Но ако от тези 1000 човека, действително 999 мислят разумно, то тоя 1 би следвало да бъде гонен като вещица~ иначе ПАК се доказва, какво животинско стадо сме хората. Щото за съжаление ако си позволя да счупя нечий нос, аз ще съм виновен. Или ще счупят моя после, още по-грубо. Дори за забележка да направя - биха ми го счупили... и останалите 998 човека, ще седят и гледат и ще ми се чудят на акъла или присмиват "тоя па на къв се прай?!"; "Аман от псевдо-еколози"; и прочее WISE-ASSING, което е общо взето същото като това да си тоя един глобален нещастник, който в същото време е това, по което същите тези хора плюят... Civilization FAIL. Press the DESTROY button to try again!
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 30, 2009 9:41 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17062_1535715482.png) |
Bastor |
Модератор |
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 7:56 pm Мнения: 1620 Местоположение: София
|
Meze написа: всъщност именно защото 99,9999% от хората са брънки във веригата, а управляващите по върха ги водят за носа както си искат в момента положението е такова. но да бъдеш добре осведомен във всичко, да имаш критично мислене, твърда позиция и решимост да направиш нещо го притежават единици. стадото си върви на където го води пастира и кучето, черната овца да си троши главата. иначе ако народа търсеше сметката от "силните" надали щяха да са толкова спокойни. но никой не се сеща за какво е почнала и как е свършила френската революция. Да живее гилотината ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Мхм. Добър пример с Франция! Там ако не ги кефи, че ще построят дори и мост излизат на улицата и протестират...ако се стигне до това даже ще свалят правителство....а ние? Гледаме тъпо като овце....
_________________ ...in my pants.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 11:39 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Събуди се и се огледай. А сега си сложи ръка на сърцето и пак кажи че Левски е искал България такава каквато е сега... И ако излъжеш бъди трикратно проклет!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|