Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Пет Авг 28, 2009 12:55 pm 
Аватар
Masaka?!

Frostburn написа:
вие пък за планетата сте се загрижили, има десет хиляди неща коита са доста доста по-неотложни, които за разлика от планетата не могат да почакат 1-2 човешки живота, защото са ни проблем в момента, и които не са на глобално ниво, демек не е нужно целия свят да става на крак, а може да си ги решите сами, но на кой му дреме :roll: най-известните проблеми са най-интересни за топик нали :angel:

знам че имате добри намерения, но цялата тема като се гледа така от горе, мирише на пропаганда :)

Сега се върни обратно и прочети първото мнение. Майната и на планетата. Идеята за 15'000 път е:
планетата ще се оправи и без нас, но защо да не живеем малко по-добре като мислим 'екологично' (пестим пари, около нас е по-чистичко, самите ние да живеем по-незамърсен живот (с по-малко кожни инфекции, белодробни възпаления, астми и прочее).

Now do you effin' get it?

А 'еко-булшитите' не усложняват живота, всъщност голяма част го правят по-лесен и здравословен... StarScream., издържаш ли се сам (квартира, ток, вода, парно, храна, дрехи, чистене, готвене, пране и прочее глупости) или караш на гърба на мама и тати...?

//Може би трябва да се преработи малко поста на Саянски и заглавието, знам ли, но и не вярвах, че голяма част от потребителите могат да се концентрират върху даден пост колкото домашна муха на тоалетно казанче. :lol: Малък съвет - четенето на книги помага, особено като ви се наложи (а ще ви се наложи) някой ден да минавате тухли за по седмица...

Meze - кофти, ми няма какво да направиш за това. Обаче не виждам как се свързва с темата. И аз хабя доста ток, но това не ми пречи да се кефя на чистичко и да си държа боклуците до кошчето, например... Важна е идеята, не е нужно всеки втори човек да е Капитан Планета...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 28, 2009 1:33 pm 
Аватар

връзва се с темата, все пак има съвети как да си намаляваме разходите и т.н. а и по-горе написах неща дето някой би сметнал че са против разумното ползване на енергия примерно :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 29, 2009 9:13 am 
Аватар

Не оставям нищо да се хвърли дето се вземе изяяяяа съ. Имаме слънчеви панели на къщата а маке ми е вегетарянец.... =)) От друга страна вкъщи работят по 2 лаптопа и един РС всеки ден, колата харчи много и пърдя по неволя... С една дума сите се изключват взаимно и сам неутрал. :drunk: :drunk:

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 8:36 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
SayanMk написа:
ВСЕКИ ОТ ВАС има значение!

Съжалявам,но не е така.
С това се изчерпва мнението ми по темата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 8:48 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Пробай да се аргументираш поне?!?!?!?! За разлика от ония две провалени звездички в началото на тая стр. от темата~
Щото на 1 000 000 човека, един да се изкенза на улицата, да си изхвърли 1,5л шише пластмаса в планината - пак ще имам желанието да му посчупя нослето :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 9:28 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Да му посчупиш нослето,дрън дрън :o
Саянски можеш да се изразяваш и по-добре доколкото знам.
Аргументация :hmm: Аргументирах се пред киси преди седмица някъде и затова не ми се занимава да го пиша всичко от начало.
Накратко-според мен това зависи от световните икономически интереси,защото главните причини за замърсяването не са 1-2 боклучета на улицата или някакви дребни неща на които се обръща огромно внимание.
Както май беше споменато в първия пост главната причина е изчезването на световната гора,замърсяването на атмосферата ,заради все повече нарастващите нужди на световно потребление,проблема е всичко свързано с нефтената промишленост,проблема е в лидерите на човешката машина в момента.Докато те не решат да спрат да използват природните блага по най-достъпния и вреден начин,защото така им е угодно(пари,власт и т.н.),обикновения човек,група обикновенни хорица и т.н. няма как да спре глобалното замърсяване.Не зависи от нас а от тези,които ни управляват.Начини за евтина/безплатна енергия има бол(като не смятаме тези които не са разсекретени),начини за разпределяне на благата има,всичко на теория е измислено и то от много време,но ефекти не се виждат никакви.
Според мен е така,но ако искате вярвайте,че сами можете да направите нещо.

П.П. Малко off-topic Последно бях на един еко-събор в Пловдив,който прокламираше всички тези идеи и най-страното е че като останахме след това да почистим беше пълно с pvc-та от бира,хиляди фасове и много боклуци.
Получи се нещо от сорта"Идваме заради шоуто а не заради идеята",което ме издразни доста :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 9:46 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

O, не, повярвай ми.. приципно може би не изглеждам така, но доста по-цветушшши неща от чупене на нос са ми минавали през главата, докато съм ставал свидетел на човешката недодяланост.. :lol:
Глобалното замърсяванее, мен не ме грее в частност. Пряко да ми се отрази е трудно - всичко е косвено :confused: Мен ме интересува като мина покрай влакова линия да не виждам боклуци, като изляза от вкъщи да не виждам боклуци на улицата, като ида на парк/планина, да не се налага да си запушвам носа, щот мирише на сметище. За глобалното замърсяване, че е в следствие на временни частни интереси - така е. Но да кажеш, че няма значение отделния човек е яка грешка, която двете зведички горе приемат също, просто защото не са си направили труда да изчетат темата. И докато човек си мисли, че нищо няма да се промени благодарение на него, то тогава опр. няма как да се промени, защото той и нищо не прави.
Да, ако на 1000 човека, има един нещастник с пари и правене на каквото си знае, то тези 999 колкото и чисто да пазят, глобално няма да има отражение. Но ако от тези 1000 човека, действително 999 мислят разумно, то тоя 1 би следвало да бъде гонен като вещица~ иначе ПАК се доказва, какво животинско стадо сме хората.
Щото за съжаление ако си позволя да счупя нечий нос, аз ще съм виновен. Или ще счупят моя после, още по-грубо. Дори за забележка да направя - биха ми го счупили... и останалите 998 човека, ще седят и гледат и ще ми се чудят на акъла или присмиват "тоя па на къв се прай?!"; "Аман от псевдо-еколози"; и прочее WISE-ASSING, което е общо взето същото като това да си тоя един глобален нещастник, който в същото време е това, по което същите тези хора плюят...
Civilization FAIL. Press the DESTROY button to try again!

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 2:52 pm 
Аватар

всъщност именно защото 99,9999% от хората са брънки във веригата, а управляващите по върха ги водят за носа както си искат в момента положението е такова. но да бъдеш добре осведомен във всичко, да имаш критично мислене, твърда позиция и решимост да направиш нещо го притежават единици. стадото си върви на където го води пастира и кучето, черната овца да си троши главата. иначе ако народа търсеше сметката от "силните" надали щяха да са толкова спокойни. но никой не се сеща за какво е почнала и как е свършила френската революция. Да живее гилотината ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 9:41 pm 
Аватар
Модератор

Meze написа:
всъщност именно защото 99,9999% от хората са брънки във веригата, а управляващите по върха ги водят за носа както си искат в момента положението е такова. но да бъдеш добре осведомен във всичко, да имаш критично мислене, твърда позиция и решимост да направиш нещо го притежават единици. стадото си върви на където го води пастира и кучето, черната овца да си троши главата. иначе ако народа търсеше сметката от "силните" надали щяха да са толкова спокойни. но никой не се сеща за какво е почнала и как е свършила френската революция. Да живее гилотината ;)

Мхм. Добър пример с Франция! Там ако не ги кефи, че ще построят дори и мост излизат на улицата и протестират...ако се стигне до това даже ще свалят правителство....а ние? Гледаме тъпо като овце....

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 1:00 am 
Аватар
Мародераторче

Всъщност не толкова добър пример.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 1:42 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Нали ви е ясно на всички, че си правим вятър с устите? Ако беше толкова лесно с едната добра реторика да убедиш хората да послушат здравия разум, то сега Левски нямаше да гние някъде в полята... ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 9:49 am 
Аватар

Оу Бел, тука нешо бая обърка....неговата е била не просто добра, и Е успяла. :wink:

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 11:39 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Събуди се и се огледай. А сега си сложи ръка на сърцето и пак кажи че Левски е искал България такава каквато е сега... И ако излъжеш бъди трикратно проклет!

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 12:18 pm 
Аватар

Wha da~?! ...кога съм казал, че е искал това !? О.о ~> бел нешо не говорим на 1 и съш език. :-0

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 31, 2009 3:06 pm 
Аватар
Модератор

http://web.orbitel.bg/willow/levski/

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]