Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 10 [ 146 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво мисля за генно модифицираните организми
МнениеПубликувано на: Нед Фев 21, 2010 11:24 pm 
Аватар
Silent Assassin

Hardstep написа:
Вчера научих, че ГМО не давали семена, тоест за всяка следваща реколта те трябва да бъдат закупувани от компаниите произвеждащи ги.В Индия този факт причинил, огромна мизерия и бедност сред земеделците.

Всичките ГМО не дават семена? Глупости. Възможно е някои изкуствени сортове да не дават, но що за тъп фермер трябва да си след като веднъж не ти дава семена да се върнеш при същата компания.
Освен това бананите, които ядем не могат да се разплождат самостоятелно. До преди жълтия банан да бъде култивиран е трябвало да се обработват термично за да стават за ядене.
Да знаеш, че всички банани на нашите пазари винаги са били ГМО!

Сезон 4, епизод 2
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 8:41 am 
Аватар

faye написа:
Не е като да може да се избегне консумирането на неестествени продукти.

След изречение, съдъжащо "неестествен хранителен продукт", може съвсем спокойно да се игнорира остатъка от поста. Всъщност може да дефинираш това понятие? Ако не е естествен свръхестесвен ли е?
Въобще всичките ти постове са с анекдотични факти и неуспешни опити за литературничене. Хора разболяващи се от ракове и диабети като от настинка. Опасна работа. А ваксините предизвикват аутизъм, нали? :pokey:

Това за недаването на семена... Дори да е вярно това не е от вчера или от днес. Голям брой от най-обикновените семена, продавани сега, дават некачествена или никаква реколта второ поколение

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 11:03 am 
Аватар

chosef ми твоя работа е дали нещо ще се замислиш. Лично аз до преди година бях на мнение, че не ми пука, но си имам еко маниак вкъщи, които мине не мине ми пробутва фактите, които пробутвам сега в темата :lol:
И е напълно нормално като се изложат черно на бяло нещата без затруднение да кажа кое е по-доброто и кое по-лошото от двете. :roll:

Колкото до неестествен - обратното на естествен. Създаден изкуствено, в изкуствена среда или с изкуствени материали. В природата, това е нещо, което влиза в разрез с вече изградената Еко система :ok:

ПП: Под "неестествени продукти" не се включвам само хранителните :peace:

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 10:27 pm 
Аватар

Еко МАНИАК. Ясно ми е какви са тези 'факти' изровени от блогове на ядосани на системата прекъснали от университетите квазилекари и биолози. Всъщност не видях изложени черно на бяло факти. Някакви конспирации само. Между другото ето ти конспирация, явно ви харесват. Отивам в някакъв супермаркет и виждам секция "био продукти"(стрнанно е, при положение че ВСЯКА храна е биологична, но това е друга тема). Интересни цени 30-100% по-високи от "мръсните им еквиваленти". Преглеждам опаковките и виждам поне 2 фирми за които съм сигурен(покрай баща ми фермер), че си купуват суровините директно от парниците при Дамяница - нитрати, отрови, култивиране на макс. Сложили горе едно етикетче биопродукт, щото знаят че има доста ню ейдж заблудени и разни юпи съпруги дето се подмокрят само като видят био/еко/естествено някъде изписано.

А това за естествеността. лол. Определението ти е грешно, защото използваш самата дума в него както и други думи, които си ги тълкуваш по твой си начин(изкуствена среда/материали).

Целият проблем идва от това, че явно не смяташ хората за част от екосистемата и че последната е нещо статично и непроменливо. Освен това виждаш екосистемата и като някакво арбитрарно съзнание, което много ни се сърди. Виж - всеки биологичен материал и негово действие е част от екосистемата. Ние сме част от екосистемата и всичко, което правим е част от екосистемата. Не сме някакъв външен фактор. Все едно да кажеш, че една крава като се изсере противостои на изградената екосистема, която е била с 1 лайно по-малко. И какво ще рече изкуствено? Нищо, което човек прави не е дошло извън нашата екосистема.
Нали се сещаш, че по твоето определение ВСИЧКО което ядем сега е неестествено, защото всико е култивирано преди стотици години още най-малкото. Ако искаш да си докажеш убежденията трябва да ходиш по амазония да береш плодове и ловуваш животни, ако искаш да ядеш "естествено" ... оф пък забравих че убиването на животни било против природата ни и това не е вариант :blush: =)) . Но няма да го направиш, мисля :/

Последна промяна solecito на Вто Фев 23, 2010 9:45 am, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горното

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 10:52 pm 
Аватар
Silent Assassin

chosef написа:
оф пък забравих че убиването на животни било против природата ни и това не е вариант :blush:

Всъщност си е баш в природата ни. Произлезли сме си от хищници и сме си останали такива. :ok:

Сезон 4, епизод 2
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 10:53 pm 
Аватар

640509-040147 написа:
Hardstep написа:
До преди жълтия банан да бъде култивиран е трябвало да се обработват термично за да стават за ядене.
Да знаеш, че всички банани на нашите пазари винаги са били ГМО!

То да бяха само бананите :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 11:04 pm 
Аватар

640509-040147 написа:
chosef написа:
оф пък забравих че убиването на животни било против природата ни и това не е вариант :blush:

Всъщност си е баш в природата ни. Произлезли сме си от хищници и сме си останали такива. :ok:

Е добре, де. При положение, че си прочел поне 3/4 от поста ми за да го видиш, толкова ли не разбра, че е сарказъм :) По повод една мисъл в темата за убиването на животни е.

МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 11:50 pm 
Аватар

chosef написа:
Преглеждам опаковките и виждам поне 2 фирми за които съм сигурен(покрай баща ми фермер), че си купуват суровините директно от парниците при Дамяница - нитрати, отрови, култивиране на макс. Сложили горе едно етикетче биопродукт

Тва ни е пределно ясно на всички, не мисля, че тряа се надъхваш като ни го говориш, сякаш ни отваряш ВМАНИАЧЕНИТЕ очи ;д

Цитат:
Произлезли сме си от хищници...

Май не е доказано още от какво сме произлезли, или поне учените не са стигнали до единно заключение.
Ма чосеф знае, на него му плащат да пропагандира корпорационен монополизъм и той знае СИЧКО ;д;д;д

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 12:38 am 
Аватар

chosef написа:
Целият проблем идва от това, че явно не смяташ хората за част от екосистемата ...

И сега ще ми кажеш, че греша !? :(

chosef написа:
...и че последната е нещо статично и непроменливо. Освен това виждаш екосистемата и като някакво арбитрарно съзнание, което много ни се сърди.

Нали знаеш, че като ставаш прекалено бързо от леглото може да ти се завива свят. :tired:

Еми не ти ли става некомфортно да ни сравняваш с кравите? Може да мине за обида. А, пък представи си на някой да предложиш овесени ядки за закуска "Аз да не съм кон, че туй нещУ да го ям?!"
А сега изведнъж - всичко живо, растения, животни и хора са едно щастливо голямо семейство, което си помага за светло бъдеще. Ако само физилогичните ти нужди те свързват с околната среда...

Всъщност за някой това ще е повече от достатъчно, че да го нарекат животно :lol:

Колоото до другото: Ех,таз моя конспирация...

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 12:45 am 
Аватар
Silent Assassin

faye написа:
Ако само физилогичните ти нужди те свързват с околната среда...

Всъщност за някой това ще е повече от достатъчно, че да го нарекат животно :lol:

Животно - организъм, който оцелява единствено консумирайки други организми. :wink:

Сезон 4, епизод 2
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 4:07 am 
Аватар

Цитат:
Тва ни е пределно ясно на всички, не мисля, че тряа се надъхваш като ни го говориш, сякаш ни отваряш ВМАНИАЧЕНИТЕ очи ;д

Далеч не всички, очевидно. Да не кажа, че май си изключение.

Hardstep написа:
Ма чосеф знае, на него му плащат да пропагандира корпорационен монополизъм и той знае СИЧКО ;д;д;д

Макар и последното ти твърдение да е 99% вярно, за съжаление не ми плащат :(
Произлезли сме от всеядни, били сме предимнои ловци в определен период - ето ти два по исторически факта, освен кучешките зъби, липсата на панкреас, като цяло храносмилане пригодено за месо и т.н.

Цитат:
И сега ще ми кажеш, че греша !?

Естествено ще ти го кажа. Всеки с повече от 10-на живи неврона би проумял че сме част от екосистемата.

След което пак почваш вицове. Сравненията ти нямат нищо общо с каквото и да било. Аз ти давам конкретен пример за жив организъм променящ и продължаващ 'пътя' на екосистемата, ти ми говориш за човешко кръвооросяване.
Не виждам и смисъла и в историята ти за овесените ядки(които обичам btw). Може би някой месояден те е наранил със селското си чувство за хумор някоя сутрин? Как се отнася към темата обаче.
След това напълно ми недоразбираш/изкривяваш думите, все едно съм описал екосистемата като комунистическа утопия и несвързано с нищо друго изречение за физиологичните нужди

Кое другото? Това за конспирациите не беше директно към теб отправено, стига егоцентризъм :lol: Конспирацията е крайно мнение плод на усъдно размишляване базирано на изкривени и нагодени според нуждите факти. Ти нямаш крайно мнение. Дори нямаш никакво мнение, бих казал. Само прехвърляш някакви анекдоти, дето друг ти е казал, а за мнението само си мислиш, че го имаш, както едно време само си мислила, че не ти пука, за коеро сама си призна.

Въобще целият ти пост изглежда все едно си го писала силно напушена и е несвързан и безсмислен(повече от предните ти).

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 1:08 pm 
Аватар

chosef написа:
След това напълно ми недоразбираш/изкривяваш думите

точно ти ли точно от тва се оплакваш ;д;д;д

ontopic:
гмо са лоши!!
chosef е луд, не го слушайте!!!
;д;д

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 1:21 pm 
Аватар

640509-040147 това беше тънка шега ^^"

chosef след първите ми два поста нататък само си чеша езика. Не виждам смисъл някой в нещо да убеждавам. Ти си този, който се хвърля на всяка моя дума. :)
Но щом настояваш: Кажи ми какъв си и за какво се бориш!
С изключение на поста за левчето за африканчетата от там нататък всеки пост е в отговор на моите твърдения. Къде е твоето мнение, къде са твоите заключения?
Аз казвам, че (в първите си постове), че заплахата от ПМП е подценена. НЕ че трябва напълно да се спре консумацията им или че ще се разболееш 100 процентово от тях, а че риска се повишава. Какво казваш ти? Че хвърлям прах в очите?

"конкретен пример"? Ми и аз дадох конкретен пример за пчели, които реално са измрели :baby: Ти ми разправяш за крава в функционираща отделителна система, попдобна на човешката.
Опитваш се да избиеш всичко което съм написала на конспирации от интернет блогове. Не е ли малко едностранно, а? Във всяка лъжа има и частица истина.

Радвам се , че обичаш овесени ядки. И аз ги обичам. Ама не това беше въпроса. Целият преден ми пост е насочен еднолично към теб. Не прави грешки. Въздържай се от хвърчащи примери, нее?

И понеже и ти си позволи едно заключение хайде и аз: Ако не знаеш за какво иде реч и само се чудиш с кой да се заядеш по-добре е да си замълчиш :) Както аз виждам нещата ти си няколко пъти по-слабо запознат от мен.

Едит: Подкрепа за Hardstep :peace:

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 1:40 pm 
Аватар

Всъщност faye, в грешка си. Знаеш ли какво означава генно модифицирани организми, и по-скоро думата ГЕННО?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 2:26 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Hardstep написа:
Вчера научих, че ГМО не давали семена, тоест за всяка следваща реколта те трябва да бъдат закупувани от компаниите произвеждащи ги.В Индия този факт причинил, огромна мизерия и бедност сред земеделците.

Аз знам друго, че дават семена, но е забранено да се използват без разрешението на компанията, произвела ГМО-тата о.о Контрол на ГМО, алчност на компаниите...както искаш го наречи о.о

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 10 [ 146 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]