Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 6 [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 3:57 pm 
Аватар
Silent Assassin

komara написа:
само на мене ли ми е гадно ве :shock: :shock: :shock: :x :x :x :( :( :( :( ибати нешото сички готини People ше се изнесът ... :( :( :(
и София ше стане нещо като Село аз мразя село :x :x :x :x
немоа да повярвам .... лелле 50 % от народа ша се измести мноо ми е гадно аз винаги съм живял в столицата и изведнъж ше стаам селянин ууу тва е мноо гадно аз съм против нова столица ... :evil: :evil: :evil: :evil: леле нещасници не ги е срам .. мноо ми е гадно
ето защо софия е най-голямото село в европа.
жив пример :bread:

после провинцията било селяния и всички там били простолюдие?

Сезон 4, епизод 2
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 4:42 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@640509-040147 само така :mm:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 5:06 pm 
Аватар

Ъъъ... тея как се развиват??? Ако ще правят нова столица аз предлагам да е село Гецово... =))

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 5:12 pm 

640509-040147 написа:
komara написа:
само на мене ли ми е гадно ве :shock: :shock: :shock: :x :x :x :( :( :( :( ибати нешото сички готини People ше се изнесът ... :( :( :(
немоа да повярвам .... лелле 50 % от народа ша се измести мноо ми е гадно аз винаги съм живял в столицата и изведнъж ше стаам селянин ууу тва е мноо гадно аз съм против нова столица ... :evil: :evil: :evil: :evil: леле нещасници не ги е срам .. мноо ми е гадно
ето защо софия е най-голямото село в европа.
жив пример :bread:

после провинцията било селяния и всички там били простолюдие?

Само като видях студентски град лошо ми стана ..... то там асфалт няма бе :? ( На село има асфалт :o )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 6:29 pm 
Аватар

Айде и аз да изразя псевдо-компетентно мнение:

1.Мястото на София - планини от всякаде, големи възможности за мъгли и западно разположение; Да ви кажа това не е особено зле - София по море не може да се нападне(ако някой се пробва трябва да мине през цялата страна), и да се стигне до София по въздух пак не е особено лесно (когато има мъгла София я няма) , и по суша не се стига лесно (пътна обстановка ftw) и така имаме добре защитена столица на запад (на запад е защото, когато са я избирали надеждата за българска Македония е била още жива)

2.Мястото на новата столица - Луковит горе долу централно място, което е добре(хубаво е столицата да е в средата), избрано е да е там заради големите площи необработваема земя(защо ли има необработваема земя там). Като цяло изборът е добър сега не ни се налага да имаме столица-крепост (надали Османската империя ще ни нападне, да се надяваме, че Сърбия и Македония също не искат да ни атакуват) т.е. за мирна държава столицата ще бъде на добро място.

3."Софянцьи" и "Софиянци"- добрите люде с лек акцент, които изграждат известен процент от населението на София (те вече ще искат да станат луковитчани), и така част от тях отиват в Луковит, кадето семействата им вече ги чакат - пълна идилия, няма задръствания, няма безредици, но тук твърдо-говорещите столичани, които са родени тук и като малки са ходели да гледат старците пред народния театър, престават да бъдат столичани, въпреки че си остават твърдо-говорящи и те започват да негодуват, а какво ще стане после никой не знае (колко фаталистично, а?)

4.Финанси - чуждестранни и или ще се използват за нова столица, или не (няма да кажа нищо по този въпрос, прекалено много се спори).

5.Формата на града - Квадратен град, нищо лошо, и древните римляни така са строили, а техните крадове още се намират. Пести се място, пестят се средства - чисто и просто(на мен тази идея ми харесва).

Това са само част от въпросите на които отдадохте значение, исках да изкажа мнението си по тях и после всички да ми кажете колко греша.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 31, 2007 10:02 pm 
Аватар

Нека я направят в Белене, и после като се съберат всички български политици там някой да удари едно рамо на АЕЦ-а и буууум - всичките ни проблеми са решени :):):)

И няма да има задръствания, най големите утрепки ще си махнат от София, ако може и общинския съвет и кмета и те, най-добре! кефффф

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 2:08 pm 
Аватар
Silent Assassin

dggm написа:
Нека я направят в Белене, и после като се съберат всички български политици там някой да удари едно рамо на АЕЦ-а и буууум - всичките ни проблеми са решени :):):)

И няма да има задръствания, най големите утрепки ще си махнат от София, ако може и общинския съвет и кмета и те, най-добре! кефффф
недей така щото тоз АЕЦ ако направи бум и в другия край на света в учебниците ще пишат, че някога в европа е имало живот.

Сезон 4, епизод 2
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 3:29 pm 

640509-040147 написа:
dggm написа:

недей така щото тоз АЕЦ ако направи бум и в другия край на света в учебниците ще пишат, че някога в европа е имало живот.

=))

иначе според мен по-добре да си седи София за столица :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 5:16 pm 
Аватар

Специално изчетох всички коментари по темата и мисля че идеята за нова столица не е лоша,но твърде нереалистична О: Кой фрашкан с пари американец ще дойде в пущинак като България да инвестира без да има някакви цели..Съгласна съм с хората,които мислят че София е пренаселена.Така е.Този град не е направен за толкова много народ.Те улиците в центъра са точно да мине една каруца между два спряли джипа на тротоара :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 5:21 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

komara написа:

София винаги е била село и такава ще си остане, независимо, че е смятана за СТОЛИЦА.
End of thread.

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 6:21 pm 

Какво да кажа... на България й трябва нова столица :roll: Това е ясно от много време на всички/повечето хора които живеят/са ходили в София... :roll: Лошата инфраструктура, боклуците, озлобените хора, идващи да работят тук само защото там където живеят няма работа... на всички им писва. Нова столица би оправила някои от проблемите, защото ще бъде построена по-разумно. А иначе хората в София ще продължат да живеят тук(освен може би тези в много големи компании), просто защото това че столицата се сменя не означава, че ще има супер много работа в нея(най-малко от начало) А София е село както каза Darkstalker. Вие ходили ли сте някога в Орландовци, Княжево и още кууп други квартали. Кончета, каручки, кокошки, петелите цепят мрака от рано сутринта, прасета навсякъде... село отвсякъде :? Аз подкрепям идеята за нова столица, на който не му изнася... 'си гле'а ра'отата :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 01, 2008 7:47 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

На България не и трябва нова столица. Трябва и още един град с поне равен капацитет и възможности като София. Защото проблема в действителност е пренаселението на столицата, което се е получило след вдигането на т.нар "гражданственост", която е ограничавала свободното преселение в някой град. Инфра структурата не издържа! Да не говорим, че София е доста финансово нестабилна. Поради нарастващото търсене на работни места и ефтина работна ръка се подбива цената на труда. По тази причина е предложен проекта за "нова столица". Естествено възникват въпросите "Защо нова столица, а не равен като капацитет нов град? Защо да сменяме столицата?". А отговора е много прост - просто почти никой не би се преселил доброволно от "столицата" във някакъв си нов, ужким голям град, особено (моля никой да не се обижда, нямам предвид нищо лошо) ако преди това е избягал от собствения си! На това му се вика социална психология.
По принцип аз съм "За" направата на нов град със същият потенциал, но съм "Против" да се прави нова столица, само защото някои от сънародниците/съгражданите ни са обезумели глупаци, които биват привлечени само от едно определение, звание или титла. Защото точно тези са хората, които Алеко Константинов осмива в своя литературен шедьовър "Бай Ганьо" и които в последствие го убиват. "Бай Ганьо убива автора си" и всичките му привърженици...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 02, 2008 7:03 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@pmcenter впечатляващо културен и логичен пост, с който успя да синтезираш ситуацията максимално добре :)
Но малкото хора които имаме работещ ум в главите, сме пределно наясно къде ще потънат парите за подобен проект ;). колкото АЕЦ "Белене" го построиха след толкова години, толкова и ще се изгради нова столица до 2050та... ;)
Твърде много хора биха били засегнати от такава инициатива, че да се допусне осъществяването на такъв мащабен проект :)

пп. Поздрави и честита нова година и на теб ;)

Профил  

Заглавие: Re: Вземете пергел и начертайте кръг.
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 12:07 pm 
Аватар

exstraterrestre написа:
Разгледах из гугъла сайтове с проекта за новата ни квадратна столица. То се оказаха много квадрати един до друг. Оглупех. Някой си прави гаргара с нас. Евала на проектантите.!!! Всичките завои са на 90 градуса.

Е и ? Сложно ти е да направиш ляв или десен завой ли ? Стара Загора е изградена от много квадрати ( бе правоъгълници са повече , ама карай :lol: ) и до сега не съм чул някой да се оплавка ... или да се е загубвал тук.А в София съм чувал за ( и виждал ) някой доста абсурдни улици :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2008 12:14 pm 
Аватар

Предполагам николко. А бе кви са тия глупости ве, вие чувате ли се?!?
"Преместване на населението" пхах... бате да посмеят да ме мръднат, вадя пиротехниката от нова година и ги погвам... :lol:
Ще ги обстрелвам с катюши и факли, само да посмеят да дойдат :lol:

Пък и като знам ква е системата половината София ще отидат в Новата столица :lol: бездомни... Що не вземете цяла България да застроите, да ви еба майката... :o

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 6 [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]