|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 6:57 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Amelia написа: Малко е трудно да разбереш какво е хомосексуализмът, когато за това още няма достатъчно факти. Засега има хипотези. Една от хипотезите е, че има генетични фактори. ФАКТОРИ, което е различно от вече осъдителното "дефект, повреда, малформация". Фактор значи предразположеност към нещо, БЕЗ на нея да се гледа задължително като на нещо нередно (т.е. дефект). Една от генетичните хипотези е, че има ЕДИН ген на хомосексуалността. Статията, която цитираш ОПРОВЕРГАВА тази теория. В нея не се дава инфо какъв е генът, за който говорят, щото не го знаят кой е. В нея ПРЕДПОЛАГАТ разни неща на базата на няква си статистика, базирана на интервюта със 100 хомо- и 100 хетеросексуални мъже. Статистика и интервюта, нали разбираш.
Генът на хомосексуалността никой не го е виждал, пипал, помирисвал, вкусвал. Той е ХИПОТЕЗА, която тепърва предстои да се докаже с категоричност. Ако роднините ти са се изказали с категоричност, не са постъпили научно, а популистки. Дори да се докаже, че такъв ген(и) има, това по никакъв начин не прави лицата с този ген(и) болни и дефектни. Още повече, че за нормалния здрав хомосексуалист генетичния фактор вероятно е един от многото фактори, формиращи това поведение и нещата са малко или много въпрос на вкус и избор. Естествено, че са фактори! Гените са точно това - изграждат организъм, който е предразположен към едни неща, а не към други. Едни хора имат ген, който ги предразполага да развият много добре мускулите на краката си затова могат да тичат страшно бързо. Или страшно много. Други хора имат ген, който ги предразполага към редица умствени заболявания. Като например шизофренията. Хомосексуализма води до прекъсване на генетичната линия. Един гей е изключително малко вероятно да остави наследници. А цялата концепция на живота (не само при хората, ами при всички живи организми) е да оцелеят и да разпръснат гените си колкото се може на повече места. Това си е естествения процес на еволюция. Организмите с такава наклонност са се разплождали много повече от тези, които не са имали такава наклоност. Затова в крайна сметка са оцелели само те. Хомосексуализма е в директно противоречие с това. Гледам, че не си фенка на християнският морал. Ами защо тогава не поставиш въпроса за многоженството? Християнството също е насадило идеята за многоженство (и многомъжство съответно) като нещо лошо. Това вреди не по-малко от хомосексуализма...може би дори повече. Айде навремето е било проблемно заради правата относно наследството. Но вече не е така. Защо не си против това, което е очевадно нелогично, ами защитаваш нещо, което върви срещу основните закони на природата?
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:02 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Safiir написа: Защо не си против това, което е очевадно нелогично, ами защитаваш нещо, което върви срещу основните закони на природата? "Oсновните закони на природата?" Кое му е лошото на това да харесваш хора от собствения си пол. Това не е заблуда, не е болест... Това си е... ПРЕДПОЧИТАНИЕ! Щото предпочитам да имаме поколение от нормални хетеросексуални хора... А не да караме гейовете и лесбийките да продължават хомосексуалното си ДНК... Между другото, това ще прозвучи много американски, но според мен трябва да си голям слабак, за да предпочиташ да спазваш нечии неписани закони, отколкото да се придържаш към принципите си...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:06 pm |
|
Amelia |
|
|
|
Саяне, как да отговоря на мнение: ХОМОТАТА СА РОООООООООНГГГГГГГГГГГ, щото хъмпват други хомота съзнателно, за разлика от животните и затова са изродииииииии!!! Такова мнение не заслужава отговор просто. Ако ти слагаш знак за равенство между хомосексуализъм и педофилия (геронтофилия, некрофилия и т.н.), просто няма чий да го дириш в тая дискусия, щото определено не си й на нивото. Трябва ли да ти обяснявам разликите между сексуален акт, при който и двете страни осъзнават какво става и са съгласни то да стане, с това да го вкарваш насила в детско дупе или пък да чукаш труп? ВТФ? Наистина, трябва ли??? Хемофродизъм не знам какво е, може би имаш предвид хермафродитизъм. Защо е различен от хомосексуалността обясних. И между другото аз поне не съм чувала за дискриминация към хермафродитите. Ти чувал ли си? едит: ЗОМГ! Многоженството пък сега! Полигамията е нещо, което остро НЕ осъждам макар че сама не изпитвам нужда да я практикувам. Разбира се, трябва да е двупосочна - т.е. и на жените да им е позволено да имат повече от един партньор, а не както е при мормоните и мюсюлманите. Специално полигамията не виждам до какво лошо ще доведе за човешкия вид, от биологична гледна точка. От социална ще е проблем. Но ще е проблем, ако хората си я намират за проблем. Приматите са полигамни по принцип - това, че ние живеем с един партньор до края на дните си (или се опитваме да го направим) е отново патриархален морал, развит през вековете, който позволява на мъжа да е сигурен, че отглежда собствените си деца, а не тея на съседа Пешо, примерно.
Последна промяна Amelia на Пон Авг 31, 2009 7:15 pm, променена общо 1 път
_________________ My Anime List , My Manga List
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:10 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Чакай чакай... Нима некрофилията е нещо лошо? Как? Единственото нещо, което може да наруши човек, чукайки труп... е да наруши уважението си... към този труп... О НЕ! КАК БИ СЕ ПОЧУВСТВАЛ ТРУПА?!?!? Некрофилията не е болест, некрофилията е луксозно влечение... Може и да е болест, но определено си има предимства... George Carlin написа: You don't have to bring flowers - they're already there!
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:21 pm |
|
Ensenga |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
ако бях женско щях да съм обратна проблем с обратните? SayanMk написа: Или може би педо/некро/геронто~филийките ги намирате също за супер нормалните човешки поведения, които трябва да се приемат и толерират? незнам за другото, но за толерантността - стига да не пречат, трябва да се толерират да! тоест no-hate pls всъщност я си представете какво би било ако 100% от хората бяха АБСОЛЮТНО перфектни, никакви ни най-малки отклонения от нормата на най-нормалното... света щеше да е АД някво роботизирано общество, хората излизат от фабрики за да са с перфектни гени мдаа насилвайте необикновените да стават като вас.. това би станало накраяе, знам че нормалните хора защитават нормалното без да искат, заради стадното мислене, ма що не се напънете малко? не е като, че популацията на света се влияе от хомосексуалноста, нито е заразно, като някой парадира с тва пък превключвате на друг канал...
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:35 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
wow, така ви искам Съжалявам за нахалството, ма трябваше поне да знам, че не заслужавам ТИ сама каза, че човек може да направи избор да е сгрешен или не, нъл тъй? В същото време даде пример за кучетата, при които е нормално да има гейове и затворниците, които е нормално да изпедерастят, от сексуален нагон? Е аз смятам за грешно, човек да бъде една тъпа ОВЦА и да бъде сравняван с другите животински видове, поради доказана умствена развитост, способна да подтисне въпросните нагони и течения. Когато обаче това е невъзможно, това прави човека съответно куче или овца или тъй да се каже - животно без умствена развитост. Което не говори добре за самото същество. Ся да не ми цитирате само последното изречение, щото в никой случай не изкарвам гейовете тъпи или изостанали - просто са сгрешени ^_~ Дали това се дължи на психоза, отлепил се "параграф" от ДНК-то - на мен ми е все тая. Това е грешно от биологична гледна точка. И да - аз съм дооооста зле по биология, но едно знам със сигурност: мъжкото влиза в женското <точка>. Така сме конструирани, така сме създадени. Това, че имаме и други дупки прави ли ги .. fuckable...? Ако тенденцията не бе мъж-мъж, а бе мъж-женски нос, щеше ли да го намираш за нормално? =О Не обичам математика, че да слагам знаци разни... но ако кажеш - мога. Ето ти изглед то мойто по-ниско ниво: думата "извращение". Какво ми идва на умм... да - точно тези неща ^^ b Аз няма да се ровя във вашето сложно ниво, аз си го карам на просто и лесно, а именно "защо съм толкова против гейовете". Защото е извратено и неправилно. Ми мисля, че не трябва да ми обясняваш сексуалните актове, не са ми по вкуса... Но не е ли възможно при педофилия/геронтофилия и т.н. извращения също да има съгласие от двете страни :0 нз, нз... Хеафр... дам, твърде сложна е тая думичка за мен Че е различен ясно. Дали има дискриминация ми пука, в случая(нищо лично към никой..). Въпроса е съвсем друг на тая тема - нормално ли е??? В последно време е нормално да си сменят и пола хората.. и всъщност е нормално и да стават.... хемафродити --- това нормално ли е? Трябва да се приема без проблем, да си осиновяват деца, да се женят и гордеят с това, което (не!!) са?! Миииииииииииииииииииииии не е нормално, дам... също не е нормална и гейщината. ____________ Знуукиии, точно там е разколничето! Предпочитание, което не трябва да съществува. Ако съществува, нещо не в ред - какво - аз не съм толкова умен, че да кажа. Но при тъй наречените разумно мислещи създания - хората, да има противоестествени(колкото и животински факти да ми извадите~ muda desu...) влечения, е WRONGGGGG :3 _________ Frostburn написа: SayanMk написа: Или може би педо/некро/геронто~филийките ги намирате също за супер нормалните човешки поведения, които трябва да се приемат и толерират? незнам за другото, но за толерантността - стига да не пречат, трябва да се толерират да! тоест no-hate pls Ma НП 'е! ^^ Ся - едно е толериране, друго е признаване и одобрение! Едно е да имаш педофил, който гледа рорикон, но нищо никога в RL няма да направи - същото и с останалите "предпочетания". Срещу тоя човек аз какво мога да имам? Мен този човек НЕ МЕ влече по никакъв начин и ИЗОБЩО не ме интересува сексуалния му нагон. Също и на даден гей. Ако не ми каже, че е такъв - не ми е никакъв проблем, не ми трябва да знам, не ме интересува дали е или не е. Не ми пука, не искам да знам И той няма причина да ми казва, че е. Общувал съм си с не един и двама гейове, а може би и с доста повече, за които просто не знам. Но друго е, същите тия извратеняци, не просто да го обявяват - да спекулират, да твърдят, че ТОВА Е НОРМАЛНО, да желаят право на бракове и осиновяване на деца и да изкарват нормалните хора - дискриминиращи нецивилизовани мръсници. Тз....
Последна промяна SayanMk на Пон Авг 31, 2009 7:41 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:35 pm |
|
Amelia |
|
|
|
Мен друго ме забавлява ужасно много. Това как всички знаят и изтъкват ОСНОВНИТЕ ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА!!! ЙЕС!!! Отде ги научихте бе, другари? На кафе с природата ли ги обсъждахте? Вие имате ли си представа колко сложно нещо е природата и динамиката на популациите, че да ми излизате тука с тоя елементаризиран модел? Хората посвещават живота си да изучават принципите на природата и още не са успели да ги установят. Нагоре цитираха изследвания според които хомосексуализмът компенсирал агресивността на мъжките индивиди и с това допринася за добруването на вида като цяло. Знаете ли колко такива противопосочни ефекти има в природата? Едно време и онанизмът е смятан, че е против основните принципи на природата. Е ли или не е? Ех, Саяне, Саянеее...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:42 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Amelia написа: едит: ЗОМГ! Многоженството пък сега! Полигамията е нещо, което остро НЕ осъждам макар че сама не изпитвам нужда да я практикувам. Разбира се, трябва да е двупосочна - т.е. и на жените да им е позволено да имат повече от един партньор, а не както е при мормоните и мюсюлманите. Специално полигамията не виждам до какво лошо ще доведе за човешкия вид, от биологична гледна точка. От социална ще е проблем. Но ще е проблем, ако хората си я намират за проблем. Приматите са полигамни по принцип - това, че ние живеем с един партньор до края на дните си (или се опитваме да го направим) е отново патриархален морал, развит през вековете, който позволява на мъжа да е сигурен, че отглежда собствените си деца, а не тея на съседа Пешо, примерно. Е то оставаше да имаш нещо против и полигамията >< Въпросът ми беше що не си против моногамията след като това е морална ценност набита ни в главите от християнството? Както според теб е хомофобията. Цитат: А не да караме гейовете и лесбийките да продължават хомосексуалното си ДНК... Те не могат да си го продължат. Това е проблема. Цитат: Отде ги научихте бе, другари? На кафе с природата ли ги обсъждахте? А нима не е така? Точно затова казах, че са основни защото са елементарни. Не става въпрос за това как точно се постигат нещата. А затова, че без размножаване -> биологичният вид изчезва. Това е абсолютен и необорим факт. Цитат: Нагоре цитираха изследвания според които хомосексуализмът компенсирал агресивността на мъжките индивиди и с това допринася за добруването на вида като цяло Това е възможно да е така при животните. Не съм запознат с това изследване, нито пък имам кой знае какви познания при животните. Факт е обаче, че при хората по никакъв начин не подтиска агресията сред мъжете. Иначе как си обясняваш войните, които ги има в човешката история? Цитат: Едно време и онанизмът е смятан, че е против основните принципи на природата. Е ли или не е? Не съм чувал за друга религия освен християнството (и може би исляма) където да се е твърдяло такова нещо.
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:45 pm |
|
snookie |
|
|
|
Safiir написа: Не съм чувал за друга религия освен християнството (и може би исляма) където да се е твърдяло такова нещо. Ема не можеш да чуеш всичко, сеш се? Хората чуват само това, което им е изгодно... Както на тебе по някъв странен и плашещ начин ти е "изгодно" да чуеш, че хомосексуализмът е болест... Като цяло хомосексуалистите са последните виновни за престъпленията срещу природата... П.П. Не почваш няква война, нали? И П.П. второ - Саяне, тва че нещо не е наред, не значи, че хомосексуалистите са виновни... Те са по-скоро следствие, а не проблем... Не решават проблема... но не са и причина за проблема...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:50 pm |
|
Ensenga |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
Safiir написа: Е то оставаше да имаш нещо против и полигамията >< аз имам против мда, предпочитам моногамията, не че другото е толкова лошо, но все пак Цитат: Хората чуват само това, което им е изгодно... мда, точно, ма за жалост тва на всички им е проблем, на някои - много голям (към никой конкретно) смисъл - да го имаме в предвид преди да се пеним..
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 7:53 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Е та хора сме, нали, уж, разбир'ш ли, сме НАД природата и тия неща Опитвам се да гледам от тая гледна точка последните 2-3 седмици... Основните закони на джунглата са(едно охлювче ми каза, на по зелка отзад в градината): Силният оцелява. Убиваш за да ядеш. Прайш секс за наследство. Не за кеф!! Маструбацията също е противоприродно, щом е само за кеф Вместо да се маструбира, тряя се прай СЕКС ;D Учените са си учени. Те са длъжни да търсят под вола теле. Проблема на тая поговорка знаете ли какъв е- че ако търсиш достатъчно, не просто ще намериш под вола теле, ми и под телето вол Това обаче не значи, че вола е родил теле или телето вол, нали така ;DD Нещата са далеч по прости, това, че могат да се изкарат комплексни вече е в полза на дадена страна по даден спор ;D Koлкото до маструбацията -дамммм, каквато и да е тя, ще се толерира, тъй като тя никога не е била толкова гръмко критикувана или защитавана + е полезна за здравето(уж?) иии нз какво пречи на законите на природата. snookie написа: И П.П. второ - Саяне, тва че нещо не е наред, не значи, че хомосексуалистите са виновни... Те са по-скоро следствие, а не проблем... Не решават проблема... но не са и причина за проблема... АБСОЛЮТНО вярно. Напълно съгласен. Никой болен не си е избирал да бъде такъв, разбирам го и както казах - толерантен съм. Но да тръгнеш да парадираш с това, че твоя сбърканост е всъщност най-нормалното и природосъобразено нещо, досущ, като не-сбъркаността --- is WRONNGGGG :3
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 8:00 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
|
snookie написа: Ема не можеш да чуеш всичко, сеш се? Хората чуват само това, което им е изгодно... Просвети ме тогава. В коя друга религия се смята онанизма за грях? snookie написа: Като цяло хомосексуалистите са последните виновни за престъпленията срещу природата... SayanMk написа: АБСОЛЮТНО вярно. Напълно съгласен. Никой болен не си е избирал да бъде такъв, разбирам го и както казах - толерантен съм.
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 8:04 pm |
|
Amelia |
|
|
|
Джийз! Как може да съм ПРОТИВ моногамията в тая алегория, след като НЕ СЪМ ПРОТИВ хетеросексуалните. Аз не съм против нищо (освен човешката глупост). Аз съм ЗА и за двете. Аз съм зад мнението, че всеки трябва да постига сексуално и лично щастие както си реши, стига да не наранява други живи същества в процеса, без те да са съгласни. Себе си ако иска - нека наранява. Ако партньорите са съгласни да бъдат наранени - нека ги наранява. Всичко трябва да бъде въпрос на личен избор. Ако искаш да спиш с 5 жени/мъже едновременно и те са съгласни с това - спи. Ако искаш да чукаш женски обувки - чукай. Whatever rocks your boat. Отново с уговорката, че сексът трябва да е осъзнат и от двете страни (ако и двете страни са живи същества) и по взаимно съгласие. Не ми излизайте с първичните причини за оцеляването на вида, щото върху оцеляването на вида и разцвета на популацията влияят повече неща, отколкото можете да си представите. Защото както ако не се размножава, биологичния вид ще изчезне, така ще изчезне и ако мъжките се избиват и осакатяват прекомерно. Повече отколкото могат да заплодят. Примерно. При хората ги има и психологическите и социални фактори. Напоследък сме станали много по-кротки и цивилизовани от преди векове. Сега вече намираме време да мислим за разни неща като правата на животните, примерно - нещо нечувано доскоро. Може да има корелация с нарастващата популярност на гейовете. Може и да няма - не знам. В нас винаги ще има агресия, щото сме си животни, но понеже не можем да направим количествено сравнение за агресията със и без хомосексуалисти във вида, тъй като хомосексуалисти винаги е имало, това са празни приказки. Евентуално след време може да се провери как стоят нещата с по-малко и повече хомосексуалисти във вида. Ако някой успее да изолира тези фактори от другите, които контролират агресията - наличие на храна (ресурси), пренаселеност на хабитата, таквиз ми ти работи. Мисля, че вече казах някъде, че здравите хомосексуални НЯМАТ проблем да предадат гените си - мъжете чрез сурогатни майки, жените - чрез донори на сперма. Така че техните гени пребъдват, ако те решат така. И ако се намират в част от света, където им е позволено от обществото да го направят.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Хомосексуализмът като болест Публикувано на: Пон Авг 31, 2009 8:09 pm |
|
snookie |
|
|
|
Safiir написа: snookie написа: Ема не можеш да чуеш всичко, сеш се? Хората чуват само това, което им е изгодно... Просвети ме тогава. В коя друга религия се смята онанизма за грях? Ползвам тия козове, само ако можеш да ми докажеш, че си прегледал и си запознат обстойно с АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ религии Не бе идеята е, че ако не се пените и не се противите от хомосексуализмът, няма смисъл да го определяте като болест или каквото и да е било друго нещо... Какво е... The answer, my friend, is blowin in the wind...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|