|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 19, 2008 10:20 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Кои точки? Удебелените места ли? Ми хубо бе отговарям ти. За разрушаването - вече не казах ли, че всяко живо същество разрушава нещо? Мисля, че го казах Ако можеш да ми дадеш пример за живо същество, което не разрушава нещо би ми било интересно. Как може хората да крадат от природата? Хората СА природата. Всичко живо е природа. Всъщност и неживите неща също са част от природа. И да определено ако висяхме по дърветата щеше да има по-малко идиоти, които се оплакват колко лоши били хората, но въпреки това се възползват от всичко, което тези "лоши работи" са създали. Като интернета например.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 19, 2008 11:26 pm |
|
Lost_Ronin |
|
|
|
Мечките, катериците, маймуните и т.н. не изсичат гори, нито пък рушат скали, за да построят тунел, или пък не застрояват крайбрежията, за да построят хотели, не застрояват тревни площи с квартали или пък не хвърлят пласмасови бутилки и опаковки по околната среда, нито пък и разрушават коларовите рифове.
Птиците. Ако нямаше птици, човека щеше ли да се замисли за летенето? Един самолет (не го отричай) прилича на птица и първаночално е имал подобен принцип, преди да се измислят двигателите (е не е приличал на съвремения самолет) и т.н. Подводниците... приличат страшно много на акулите. Мога да продължа с примерите, но както казах всичко стана между теб и мен. А и... темата е за това, че хората еволюират и би трябвало да се развиват... Ти почна да защитаваш тезата, че хората са като животните, тоест не прогресират. Да не забравяме, че в първия пост се говори и за човешката мисъл. Тоест май се отделихме от основната идея.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 12:04 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Lost_Ronin написа: Мечките, катериците, маймуните и т.н. не изсичат гори, нито пък рушат скали, за да построят тунел, или пък не застрояват крайбрежията, за да построят хотели, не застрояват тревни площи с квартали или пък не хвърлят пласмасови бутилки и опаковки по околната среда, нито пък и разрушават коларовите рифове. Птиците. Ако нямаше птици, човека щеше ли да се замисли за летенето? Един самолет (не го отричай) прилича на птица и първаночално е имал подобен принцип, преди да се измислят двигателите (е не е приличал на съвремения самолет) и т.н. Подводниците... приличат страшно много на акулите. Мога да продължа с примерите, но както казах всичко стана между теб и мен. А и... темата е за това, че хората еволюират и би трябвало да се развиват... Ти почна да защитаваш тезата, че хората са като животните, тоест не прогресират. Да не забравяме, че в първия пост се говори и за човешката мисъл. Тоест май се отделихме от основната идея.
Ъъъ кво? 0_0 Катериците дълбаят дърветата, вятъра разрушава скалите, подводните земетресения разрушават кораловите рифове, бобрите "изсичат" горите за да си построят бентове...по какъв начин това е по-различно?
Следващия абзац предполагам е опит да си защитиш тезата, че хората били крадели от природата...и явно показва, че не си разбрал какво написах. Хората СА част от природата. Как може една част от природата да краде от себе си ><
И от къде го измисли, това че животните не прогресират По-горе писах, че хората вече са престанали да еволюират чрез естествения подбор и мутациите, така че остава единствено еволюция предизвикана от хората чрез науката. Но за останалите животни еволюцията си важи в пълна сила. Що пък да не прогресират :/ След няколко стотин милиона години може кучетата да си направят цивилизация например.
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 12:34 am |
Hedon |
|
|
|
@Safiir
Не вярвам в еволюцията. Колко материала искаш да ти намеря по въпроса за да се убедиш, че не е чиста монета? 2? 5? 10? 100?
Продължавам да твърдя, че всичко е въпрос на лични интерпретации и няма "това е реално", "това не е реално" и "нищо не е реално/нереално". Това съм го обяснил в по-предишния ми пост.
Послепис:
Креационист дава милиони за доказателства за еволюцията
Цитат: Виден креационист обяви огромна награда, ако някой успее да му представи реални фосилни доказателства за еволюцията, писа в. "Индипендънт". Аднан Октар, който преди време успа да извоюва забраната на официалния сайт на биолога Ричард Докинс в Турция, призова всички еволюционисти да се постараят сериозно, ако искат да спечелят 10 трилиона турски лири (около 5.5 трилиона евро). За целта обаче е неоходимо те да му покажат фосил, който да илюстрира някаква междинна форма на еволюцията.
Ще взимаш ли парите?
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 1:17 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
|
Lost_Ronin написа: Метеорита не е паднал, защото динозаврите са го поръчали или предизвикали. Не е като да са решили в един хубав ден, понеже нямат какво правят да предизвикат катаклизви и унищожението си, от нямане на какво да правят.
Е и? Какво от това? Метеорита от хората ли е направен? Не е. Направил ли е огромни разрушения? Направил е. Защо каквото направят хората е лошо, а каквото направят частите на природата, на които им липсва интелигентност да е в реда на нещата?
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 5:10 am |
Hedon |
|
|
|
Safiir
Да, прав си. Няма доказателства за съществуването на висш организъм, а еволюционната теория е най-приемливата за момента. Аз намекнах, че според повечето учени е чист късмет, че сме тук, а ти го написа. Идеята ми беше не да доказвам абсурдното гледище, че сме направени от кал, ами просто, че не трябва толкова много да разчитаме на еволюцията поне според мен, защото някой ден може да изникне нещо "по-добро" или "различно" ако щете. За това направих аналогия със средновековния човек и религията... Като цяло разликата между мен и теб в момента е, че ти влагаш твърде много вяра в "науката". Назад съм обяснил за "алгоритъма на човешкото мислене" и какъв капан всъщност е той. По останалите точки сме на едно мнение, което загатва, че имаш доста нихилистични възгледи. ^^
И за финал(предполагам) ще цитирам Ницше: "Животът е воля да властваш; Нашето естествено желание е да доминараме и да прекроим света, за да подхожда на предпочитанията ни и да утвърди личната ни сила до най-пълната възможна степен. Борбата, чрез която личностите постигат степен на власт, е основният факт на човешкото съществуване."
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 10:05 am |
|
Lost_Ronin |
|
|
|
Safiir написа: Пробвай да ми отговориш на въпроса. Защо разрушенията причинени от хората да са нещо лошо, а тези причинени от земетресения, урагани, вулканични изригвания и т.н. да са нещо нормално?
Защото са нещо природно и стават по естествен път. Нещо нормално е да има земетресение, вулканично изригване, но да пуснеш атомна бомба... не ми звучи като нещо, което е част от природата. На теб? Или пък да изсечеш гора, за да построиш квартал, град или увеселителен център (този, които построиха в София, не му помня името) работи доста кратко време). А и след едно природно разрушително явление, природата се възтановява, бавно, но се възстановява. Докато, като я зазидаш с бетон и асфалт, няма къде да растът дръвчетата.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|