|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 4:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 10:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Да тръгнеме от под ЕЙ тая крива круша- защо по демоните, сънуваме? Тук може тонове литература да се изпишат, но не е ли предимно - защото спиме Защо ни е нужно да спиме ? Спането предизвиква сънища, сънищата предизвикват нереалност - в тази нереалност, ние сме способни да изпитваме реалност. Как подяволите става това ~_~ Ако света ни бе реален.. ъм по-скоро ако сънищата ни бяха нереални светове, как тогава можем да изпитваме реални усещания? Невъзможно нали? Или ще ми кажете, че усещанията се генерират от подсъзнанието на база "вече изстрадано". Не важи... давам примери за по-ясно.. Сънувах, как минавам пред двора на съседите. От там излезе черна котка. Черната котка скочи и ме ухапа зверски в бедрото. Болеше, зверски. Не можех да я разкарам. Тогава осъзнах, че такава котка няма(беше с anime-like evil red eyes) и осъзнах че сънувам... болката мина(но тъпата котка остана >_>) и след малко се събудих... С (не само) това зад гърба ми, няма как да се и опитам да отрека xxxHolic теорията, че реалност и нереалност несъществуват и че ужасно кофти могат да се объркат/омешат. А мешането може да е в много насоки..
Например: реалност и нереалност са като черно и бяло. Ако по начало черното се казваше бяло, а бялото черно, сега на никой нямаше да му проблем да казва на черното бяло. Ако имаме 5 човека на тоя свят и 4 кажат, че черното е бяло, то понятието вече си сменя значението и черното става бяло, макар още да си е черно.
Едно време, като 3Д-то тепърва налазваше света, се носеше на мода мисълта "Eдин ден, CG ще стигне до такова измерение, че ще застанеш пред монитора вкъщи и ще се попиташ - абе, аз от коя страна на монитора съм " Доста кофти мисъл, че да си я задавате от сега Не смятам, че може да сме част от какъвто и да е компютър..Компютърът е човешко творение, а мисълта и подсъзнанието са ужасно по-просторни.
Дразни ме сайбърпънкстото разглеждане на философските теми, в които мисленето outside the box ни слага просто в по-голяма кутия, като изключва отвсякъде възможността ние да излезем от нея --- ever. Самото това мислене окончателно слага черните стени на кутията(границите) около мисленето, тъй като дори и да се излезе от нея, успехът от това веднага ще се препише на по-голямата кутия... _________________ Тук е моментът да кажа мерси на всички пишещи в тази тема за разсъжденията ви ^^
ShApEsHiFt3r написа: Аз когато сънувам винаги имам чувството, че гледам филм, всичко е точно и ясно(и забавно ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) ) fuzakeruna. Това, че си мислиш, че сънуваш ясно и точно, това, че изображението което получаваш е достатъчно ясно и точно ЗА ТЕБ, не значи, че сънищата ти са ясни, подробни и детайлни. Сравни картина от сънят си с картина от реалният си живот, по възможност една и съща. Открии 10те(хиляди)разлики.shnolichka написа: Не мога обаче да си представя, че всички сме един Бог. В някой от житиетата беше написано: "Бог е във всеки от нас"! Следователно ние сме Бог.Способни само чрез мисълта си да сътворим заобикалящата ни природа и да изкривим дори "реолността", в която се намираме. Бог е профешънъл сталкър, както и понятие и създание, сътворено от нас хората. Съответно няма как да не е в нас, след като той е нашата мисъл. А след като той е нас, то ние сме Него. Груба изцепка от страна на библията ли тва или просто така изглежда? Как и да е. Това, че сме Бог не може с нищо да ни помогне. Хората по света са милиарди. Шансът нашата воля да избяга от нереалноста е 1/няколко милиарда... демек нещо като невъзможно =/
Хората, които се освобождават, крвият лъжици и т.н. са хора опитали да се откъснат от милиардите, създавайки свой бог - но единствения начин да създадеш бог е да си създадеш нова реалност за него. В тази реалност не само лъжица ще можеш да кривиш, но тази реалност непрекъснато ще е потъпквана от реалноста на милиардите, която е стабилно изградена структура...Frostburn написа: ...
Хубава теория, а дали енергията ще е енергия или съвкупност от енергия и маса, вече няма значение. Проблемът й обаче е грешката. Грешката не би могла да е толкова перфектна. Щом ние сме я направили и друга част от материята би могла. Но защо и как по ангелите, тази грешка се образува в такава близост. Нима ние(и съответно извънземните из вселената) сме инфекция в енергията? Звучи добре всъщност =D Да речем, че сме инфекция - с това възникването на грешката у нас хората в тази част на материята(дет му викаме -планетата ни) се обяснява. Но пък не се обяснява защо точно хората, а не камъните или рибите. Хубаво - само хората, щото са най-подходящи за тоя "грип", но защо няма и други раси, друг вид животни, които да се осъзнават като такива... Не мога да разбера напълно грешката и причината за нейното съществуване...
// ай стига толко и от мене.... // 7777мия ми пост >_<
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 10:25 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
SayanMk написа:
ShApEsHiFt3r написа: Аз когато сънувам винаги имам чувството, че гледам филм, всичко е точно и ясно(и забавно ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) ) [color=navy]fuzakeruna. Това, че си мислиш, че сънуваш ясно и точно, това, че изображението което получаваш е достатъчно ясно и точно ЗА ТЕБ, не значи, че сънищата ти са ясни, подробни и детайлни. Сравни картина от сънят си с картина от реалният си живот, по възможност една и съща. Открии 10те(хиляди)разлики.
Е, естествено, аз казвам как ги виждам аз и как ги възприемам, а това дали те наистина са НАПЪЛНО ясни и перфектни е напълно отделен въпрос... А аз не мога да сравнявам просто защото никога не сънувам неща свързани с всекидневието си или с картини от това което е около мен. Нали точно това казах за да покажа на фростбърн, че не е нужно да съм изпитвал нещо в живота си до сега за да го сънувам. И все пак това колко ясни са сънищата зависи до колко добро е твоето визуално въображение, а аз с моето се гордея много
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Всичко е сън. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юли 18, 2010 2:11 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39305_1422314274.jpg) |
Rado-oniichan |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Съб Мар 06, 2010 8:14 pm Мнения: 897 Местоположение: Сливен, София
|
Ами Deja vu - то няма ли да го включим тука.... Поне аз си записвам понякога сънищата или ги разправям на някой приятел и така си ги запомням.Случвало ми се е много често да приживея нещо напално идентично на някоя случка от някой мой сън ,пoлучавам чуството че намествам заедно два еднакви кадъра ,едно такова странно чуство каквото Kyon получаваше в Endless 8
_________________ 99% от хората хейтват БАСТОР, ако си от тези 1% които не го, сложи това в подписа си!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Всичко е сън. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юли 18, 2010 4:31 pm |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Не ми обръщайте внимание ,прочетох само първия пост и на базата на него ще коментирам. Всеки е способен да нарича съществуването си както си поиска.Просто повечето нормални хора използват думата ЖИВОТ ,а състоянието в което регенерират нервната си система с думата СЪН.В момента който си помислим за нещо ние автоматично утвърждаваме неговото съществуване.Така че от там идва заблудата Реалност/Нереалност.Сънят е т.нар Феномен(Phenomenon) т.е нещо което неможе да се обясни рационално.Надявам се да съм бил полезен.Sayonara ^^
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|