|
Дата и час: Чет Мар 13, 2025 7:36 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Пет Яну 09, 2009 9:51 pm |
Naku |
|
 |
|
Цитат: I'll tell u what ... първо да ви пикам на тезата че народа ни е виновен . Закони ?! къде ги видя бе душо , тва искам да знам . Манталитета е такъв поради простата причина че няма такива . Второ коя от 3-те власти в скапаната ни държава си върши работата както трябва ? Корупция ?! може би ако тези които ни управляват не гледаха само себе си всичко щеше да си е на мястото ... Ние сме виновни и за какво ? че сами сме си го избрали ? имаме избор всякаш ? на кого му пука за присъда 3 месеца за убийство ... Всеки си затваря очите и тва е ... и за бога дай ми смислен пример за това ... Закони има. Да отида до книжарницата и да ти подаря една купчина книжки със закони? Виж подробност е, че законите са неясни и често биват отменяни от наредби, което е смешно. Но хич не си прав, закони има. А кой е виновен, ако не избирателите? Тези, които правят законите? Да, но кой избира тях? Народа. Народа си е виновен. Има два елементарни начина да влияте на случващото се. Единия е да гласувате с празните си глави и да изберете правилните хора, а другият е да не гласувате. При ниска избирателна активност изборите не са валидни. Ако изберете втория, обаче, само ще докажете, че между ушите ви има мухи. Това ще ни забута в още по-голяма криза, от сегашната. Престоят парламентарни избори, почнете да мислите като влизате в избирателната секция и изобщо влизайте там. Докато не гласувате нямате право да се оплаквате, особено като сте минали 18. Цитат: Да спазвам "правилата" и да затъвам в калта защото няма кой да ни осигури по-нормален стандарт . Ми махай се тогава, не вярвах, че ще го кажа, но като не ти харесва тук и смяташ, че не можеш да промениш нищо - махай се. Върви в Германия, Англия или която друга страна имаш за подредена и с нормален стандарт. Ако не искаш, направи нещо, за да стане и тук, така както смяташ, че е правилно. За да направи света нещо за теб, първо сам трябва да почнеш да правиш нещо за себе си. Всеки шмекерува според положението си, такива сме. Учениците си спестяват по левче от билетче, а политиците и "милионерите" - по милионче от нещо друго. Разберете, че докато ние не спазваме правилата, нямаме право да изискваме. Цитат: Къде ги виждаш тия закони , или това че ние сме свикнали да се заблуждаваме че ги има ни кара да си мислим че е така . Демокрацията е България е илюзия - факт . Когато сравниш законите ни с законите на една западна държава тогава ми говори , инак е безсмислено . А защо те да достигнали то това ниво ами политиката им го е позволила ... Спрете да мислите така. Това е глупаво има държави с мн по-лоши законови условия от нас. Имаме много закони, които са сравними с една "западна" държава, но това не значи, че се следи за тяхното спазване. А понятието "западна държава" е толкова субективно, че няма на къде. Венецуела е назапад от нас, но повярвайте ми - много са зле. Живеят в коптори и са намусени и бедни, мизерни. Цитат: и какво общо има тъпото безаконие с това че си плащам данъците , гласувам , плащам за билет , спазвам разделното изхърляне , уча и когато имам възможност сам си изкарвам доходите с робски труд за мизерна средна заплата ? Пак живеем в кал и с лайанри които ни управляват Едва на 20 съм и за мене това да избягам от България не е вариант , нямам такова намерение ... Тук ще си позволя нещо, което не смятах да правя. Познавам те, достатъчно добре, за това ще ти кажа да се замислиш внимателно. Точни ти живееш ли в кал? Както аз не бих могла да го кажа, така и ти не можеш. Пушиш редовно цигари, имаш пари да седнеш в кафене, да излизаш всяка седмица. Това живот в кал ли е? Съмнява ме и повечето хора в този форум да живеят така, при положение, че могат да си позволят хем компютър с интернет, хем хубава храна всеки ден. Още повече, че няма значение защо го казвам, но не всички в управлението са лайнари. Има и свестни хора, които си вършат работата, а ние сме неблагодарни. Това е една неблагодарна работа, когато я вършиш естествено. (много субективно мнение) А щом нямаш намерение да "бяга", вземи се в ръце и направи нещо. Цитат: Това което са разбрали техните политици е как чрез медиите да манипулират общественото мнение. Всичко е реклама на държавите. А всъщност там живеят промити мозъци, на които не им пука, че работят на 3 места за да изплащат 300 000 хиляди евро, с които са си купили къщата. Много вярно. Да не мислите, че корупция има само у нас? Ако е така, моля ви се, много сте се сбъркали. Има много филми на подобно тематика. Аз ще изредя два, които е почти задължително да гледате, за да осмислите що е то пропаганда. Zeitgeist и Money as Debt. Цитат: Ако не сте разбрали протеста на 14.01.2009 не е за сваляне на правителството а за преразглеждане на нашета съдебна система и нейното спазване спрямо европейските закони както и желанието да се наложът законите в нашета република! Само да допълня. И да беше за сваляне на правителството, би било напълно безсмислено. Имаш много вотове на недоверие - никой не мина. А вече е прекалено късно, да го сваляме - парламентарните избори са прекалено близо. Цитат: Но как като повече от половината България й е кеф да седи и да чака наготово. Негативен остатът от социализма. Чух сумати истории за това време в близките 20 дни и съм убедена, че съм права. Тогава са им плащали едно и също и са ги държали на работа, каквото и да правят - социализъм. Работиш, не работиш - 120 лв заплата. (измислена сума) Тогава защо да работиш? Нали държавата дава всичко. Още и още чуваме глупости като "Държвата да ни помогне." или "ЕС трябва да дойде тук да ни оправи." Оправете се сами, мили хора, а не да чакате отгоре да ни падне. Цитат: Манипулират чрез мендиите е и ? Нали дават всичко за народа си и не крадат ?! Айде кажи ми че не е така ... Правата винаги можеш да си ги намериш стига да знаеш как . Ти сериозно ли защитаваш манипулациите? Сериозно ли желаем да бъдем манипулирани по най-долен и брутален начин, само за да ни дават всичко? До къде си стигнал, о българино, да искаш да ти пълнят главата с врели некипели стига на корема и задника ти да им е добре. Опомнете се! Начетох се на сумати простотии в тази тема, моля ви, преди да пишете премислете добре, какво пишете. Научете, че не всичко е черно и бяло. Не всички политици са крадци, но и не всички "малки хора" са неоправдани само по вина на закона. Разберете, че всеки има своята вина, но и своя принос за нещата. Осъзнайте, че всичко зависи от нас. И един простест не е достатъчен, нужно е истинско гражданско общество. Помислете сериозно над проблемите на държавата ни и след това говорете за тях и възможностите за тяхното решаване. Мислете с главите си, по време на изборите, а не с промитите си мозъчни клетки или разни други части от тялото, които не съдържат сиво вещество. От нас зависи, а не само от хората в управлението на държавата.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Пет Яну 09, 2009 11:05 pm |
 |
-_-Vanessa-_- |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 26, 2007 5:21 pm Мнения: 816 Местоположение: Into a place,where thoughts can bloom
|
Клипа беше доста смислен. А относно портретите на Левски и Ботев,някой замислял ли се е защо,във всеки кабинет ги поставят зад гърба си.... Тва е наща държава "за кокошка няма прошка,за милиони-няма закони"
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Съб Яну 10, 2009 3:14 am |
 |
IvanTheChemist |
|
 |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
O, благодаря на Бога на Форумите! Толкова много смислени мнения! Различни в своята позиция, някои наивни, някои премислени и преценени, но все смислени. Тъй като ми направи впечатление, че се споменават много нашите герои - Ботев и Левски. А реално погледнато те са чиста проба терористи  . Ботев по убеждения е анархист. А анархистите отричат държавността. Левски си е точно Осама на Османската империя. Но са НАШИТЕ герои. Но тогава България не е имало. Сега има. Ситуацията е различна. Ако можеха да ни видят сега щяха да се разплачат от умиление и радост. Относно революциите - в 90% от случаите след революцията е доста тежко първите години. Прост пример - България. Пенев, достатъчно са ти годините за да помниш първите години след смяната на властта. По темата. Имам един много прост принцип. Деля околната неща на 2 - нещата, които зависят от мен и тези, които не зависят. За вторите е ясно - природни бедствия, късмет, бъдещето на слънчевата система. С тях се съобразявам. Първите се делят на 2 - неща, които ми харесват и такива, които не ми харесват. За първите е ясно, вторите ги променям. И понеже ВСИЧКО в държавата и живота ми зависи от мен - променям ги така, че да ми харесват. Корупция? Ами не вземам подкупи. Престъпност? Спазвам законите. Помислете - има много начини да се съсипе една държава и много начини да просперира. Не е ли по-добре, изгодно и приятно да се спазват правилата? Те са за да улесняват, не да ограничават и контролират. И когато се спазват всичко върви по мед и масло. Както вече казахте, ние (тези, които пишем и четем тук) много ме съмнява да живеем истински зле. Това дали ние или нашите родители правят някакви жертви за да можем да подържаме този стандарт - това е друг въпрос. Навсякъде се работи за да се живее добре. Просто някъде за определено количество труд се живее по-добре от колкото на друго място. П.С. Наистина много благодаря на всички, които се включиха със смислените си мнения в дискусията. От някои го очаквах, от други не ).gif) . Naku respect  .
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Съб Яну 10, 2009 2:54 pm |
Naku |
|
 |
|
Creator4o написа: Да живее пролетариат ! [....] Пролетарии всех стран, соединяйтесь! До тук по-голяма глупост нямаше. Аз съм достатъчно малка, за да не помня комунизма и социалистическото управление, но съм достатъчно голяма да мога да оценя същите неща в друга държава. Венецуела е под социалистическо управление, другаря Уго Чавес. Той идва на власт преди 10 години и държавата тогава е била просперираща, една от първите в износ на петрол, богата държава, с големи обработваеми масиви... Сега, когато аз я видях, тънеше в мизерия. Пътищата имат толкова дупки, че нашите са направо нищо. А хората живеят буквално в гаражи, представете си да живеете с цялото си семейство в един от онези гаражи, дето ги слагат в междублоковите пространства. Дворове няма или са прекалено малки, живеят бедно. Бях в затворен комплекс, където работеха много местни. Там се усмихваха, къде насила, къде не... но се усмихваха. Те никога не са били негативно настроени към туристите, но извън комплекса... Там беше и все още е пълно с намусени, мръсни и най-страшното немотивирани хора. Държавата вече не е толкова богата, за да си купят един кекс от магазина им записват паспорт и домашен телефон. Нямат пари да регестрират колите си и карат без номера. Но пък понеже имат петрол - горивото е безбожно евтино. Вярвате ли, че един такъв живот би бил добър и за нас? Пари се сменят под тезгяха, както е било преди 20-30 години у нас. Искате ли? Да живеете наистина бедно? Защото това са хора, които живеят в кал. Никой от нас не би бил привилигирован в един такъв строй. (А и тогава няма да има компютри с интеренте, у дома.) Благодаря ти, Иване...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Съб Яну 10, 2009 4:34 pm |
 |
dream_dragon |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Еми нямам какво да добавя. Тук, заразлика от другия форум, хората се изказват зряло и обосновано, въпреки, че някои са крайни. Напълно съм съгласен с Наку и донякъде с Алукард. Проблема идва от това, че от 10-15 години (ако ли не и повече) партиите са едни и същи, както и политиците. Разнообразието за избор е кажи-речи никакво. Трябва да си избереш кой бай Ганьо да те управлява и кой ще взима по-малко подкупи. Пенсионерите са умилени по еди-кой-си народен представител, друга група пенсионери по някоя партия и горе долу това е. Останалите им е все едно или пък при опитите им да покажат колко разбират от политика гласуват по кофти начин.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Нед Яну 11, 2009 12:35 am |
ShApEsHiFt3r |
|
 |
|
В моментът в който един човек реши, че да убива друг, независимо какво е направил въпросният, е нормално, аз мога да направя само едно нещо... да помоля: Моля те или си оправи начина на мислене и си преизгради моралната система, или се гръмни
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Нед Яну 11, 2009 12:53 am |
ShApEsHiFt3r |
|
 |
|
Оок, Успех в живота, ще видиш, че до никъде няма да стигнеш с такова мислене
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Нед Яну 11, 2009 1:44 am |
 |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Интересен клип, но до някъде, гледам пуснати са снимки от "тракторното" шествие в столицата. Познавам се с някои участвали в този поход и за мен са алчни хора, да бяха си пуснали и джиповете да ги видят наред с тракторите. Повярвайте ми нямате си и на идея какви коли карат. За много неща са прави и бих посетил този митинг ако имах време, но трябва и да се пресее мършата. Саф и ти ли тръгна по рейп линията?

Цитат: "Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !  Публикувано на: Пон Яну 12, 2009 12:30 pm |
 |
snookie |
|
 |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Loli xD~ написа: И между впрочем моралната ми система умря в името на абсолютната практичност  Защо ли очаквах че няма да ме разберете... Говорим си за хора от популяризиран форум, в който дотолкова зависят от чуждото мнение, че чакат одобрение на всяко свое мнение... "морал" е последното понятие, чието значение ще знаят... И П.П. Както казва господина ми по Етика и право: "Не бъркайте понятието ' морал ' с понятието ' етика ' " ...

Bastor написа: Силно под нивото си ми момче
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|