Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Дъска към Книжка:
 100%/0%  13%  13%  [ 12 ]
 75%/25%  24%  24%  [ 22 ]
 50%/50%  30%  30%  [ 28 ]
 25%/75%  11%  11%  [ 10 ]
 0%/100%  0%  0%  [ 0 ]
 Списание Плейбой, а.к.а. баси глупостите.  23%  23%  [ 21 ]
Общо гласове : 93

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 7:04 pm 
Аватар

гените отговарят за тялото и слабостите му. Аз например нямам никакви алергии,знам че (и се надявам) косата ми няма да окапе докато не мина 50те или 60те(а може и повече ,кой знае) , виждам перфектно за разлика от много свои връстници (доста хора в 20те носят очила) а гледам много телевизия,компютри,книги и тн..
Но знам че калция ми е слаб и зъбите ми се развалят лесно за това трябва да се грижа за тях (вече имам 10 пломби баси),което също означава че имам чупливи кости и трябва да се пазя..
Гените са много важно нещо,но и човек не знае кога съдбата ще го удари по слабото място,ако е предразположен генетично към някои заболявания,друго е имунитета и здравето- те се стимулират физически- който се хранни здравословно живее по дълго,който пие чиста вода,не пуши цигари или приема вредни вещества- живее по дълго и по здравословно. Много алергии могат да се развият в последствие,не са вродени.

Въпросът ти се определя от много неща и не може да бъде изчислен с %

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 7:24 pm 
Аватар

Гените са си гени,вярно е че за всяко правило си има изключение,но също така има и много необратими неща като безплодието и редица други болести които не могат да бъдат победени,колкото и желание,хъс и борбеност да притежаваме по рождение. Донякъде съм съгласна,че човешките възможности са безпределни,но само ако има други фактори(семейство,общество,пори и т.н.) които да стимулират развитието на целия потенциал който притежаваме,а и хората са различни.Ако всички имахме еднакви способности,нямаше да се стремим към съвършенство.Аз например колкото и да се опитвам не съм спортна натура и не мога да скоча повече от 160 см или да избягам повече от 1 км в най-добрия случай.Не мога да се съглася и че един бавноразвиващ се може да достигне умственото ниво на един нормален човек...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 1:25 am 
Аватар

Бих казала, че е 50:50 и зависи от човека натам как ще са нещата...
При мен е книжка за оцветяване с всякакви подръчни средтва
;о)))
хихи

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 4:09 am 
Аватар

75/25 !!!

90% от нещата, които искам мога да направя по един или друг начин, невярвам че някои определя нещо още преди да съм се родил, пък и се харесвам такъв какъвто съм и се старая да стана още по-голяма ИМБА, аз самият определям какви умения да имам и какви да пренебрегвам

Brute force will overpower any technique !
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 12:24 pm 
Аватар

Z Warrior написа:
Няма да гласувам в анкетата, защото нещата са твърде неясни за изразяването им с цифри...

И дотука... бяха коментарите, с които съм съгласен...
Всъщност... само това :lol: :lol:

Затова гласувам Списание Playboy...

т.е. На баба ми килотите... Всеки човек си има СОБСТВЕНА душа... Много от вас не познавате себе си, за да познавате другите. Пък камо ли да ги измервате на някаква скала или да им налагате някаква статистика.

KISSSY написа:
За менталните обаче е отделен въпрос...там според мен си е баш черна дъска

И с това не съм съгласен. Първото което - "менталните" като определение, вьобще не ми е ясно. Защото идва от английския (най-вероятно), а българския език си има абсолютно различно значение на думата "ментален"...
Но като изключим тази малка подробност с "чуждиците" и моята неграмотност, "ненормалните" или тези хора, които нямат граници, имат много по-цветен живот, от този на обикновенните хора. Не можете да кажете, че извън нашите граници има само празно място, ако не сте прекрачили тези граници.
Има малка граница между Лудостта и Гениалността, но и двете си позволяват прекрачване на границите... Затова двете се водят за ръцете... (нали... лудостта и гениалността...). А всички знаем, че живота на гениите не се ограничава само до напиване от мъка и жалка смърт...
Както и на лудите... Много такива личности за допринесли за... Музиката... например...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 12:43 pm 
Аватар

25 - 75 за книжката, защото колкото и да се развива човек винаги има заложени дарби и неща които биха му били по-интересни. Да има всестранно развити хора които се интересуват от почти всичко (като например мен, само че аз не задълбавам във всичко), но повечето са такива които се интересуват от няколко неща и задълбават докрай (като един фр., който се интересува от 3 неща главно и в трите е задълбал яко ;) ). Това за менталните способности, но за физическото тяло смятам, че процента е същия, само че 75 е за дъската, защото с труд можеш да постигнеш много. Казвам, че 25% е за книжката, защото все пак има хора на които им е заложено да не са бичета, а има и хора на които им е заложено и каквото и да се прави това не може да се промени (примерно).

Monkey D. Luffy

Изображение[/center]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 09, 2008 10:57 pm 
Аватар

Според мене,всеки има определени заложби в себе си,но за да стане човек трябва да се развива,умствено и физически.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 12:22 am 
Аватар

табула раса - черна дъска - Лок :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 7:31 pm 
Аватар

darkness написа:

Correction:

tabula rasa :arrow: “чиста дъска” :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 2:14 am 
Аватар

Dypeshnik написа:
darkness написа:

Correction:

tabula rasa :arrow: “чиста дъска” :wink:

да бе ама нали трябва да е по темата, а и тея емпиристи яко ми лазят по нервите :x

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 13, 2008 4:56 am 
Аватар

100%/0%

Друг е въпроса дали човека ще избере да се промени.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]