Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:27 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Стъпвал ли е човек на луната?
 Да!  28%  28%  [ 23 ]
 Не!  13%  13%  [ 11 ]
 По-скоро да....  19%  19%  [ 16 ]
 По-скоро не...  16%  16%  [ 13 ]
 Не! Всичко е заблуда! И сателити няма в орбитата! Нищо няма!  5%  5%  [ 4 ]
 Да, обаче нещо са скрили! Извънземни нещо такова.. има нещо ТАМ  19%  19%  [ 16 ]
Общо гласове : 83

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 12:51 am 

vegetosayajin написа:
ShApEsHiFt3r написа:
Например ако наистина са намерили нещо 'там горе' (ууу сай фай-иш ^^) те могат да го прикрият, тъй като никой няма да иска да го види, просто защото никой не смята че те наистина са били там.

не че не подкрепям твоята мисъл ама в тоя ред на разсъждения може да приемем че са замаскирали всичко за да започнат хората да си мислят че е истина(понеже ще се усъмнят дори и в това че замаскирането е начин да ги убедят че не е истина-докато всъщност е) докато те не са го направили XD
ако някой разбра ще го черпя бира

Аз те разбрах, но ще съм доволен и с кола :P Макар че твоето мислене противоречи на самия теб така като го гледам :P

Не, не е така. Колко хора тук са се осъмнили? Колко хора мислиш ще се осъмнят след като видят перфектните доказателства на филма? Ти беше ли се осъмнил в това дали този филм е просто манипулация, опит да убедят хората че нещо не се е случило, макар че то в същност се случило? Колко от хората биха се замислили че това е възможно? Колко от писалите в тази тема поне, айде? Аз иии...? Другите са напълно убедени, че е така+ не са гледали филма, убедени са, но са гледали филма, но просто им е интересно да си вярват и третите са повярвали на филма и са решили че никой не е ходил. Ако има и други които са осъзнали че това което се показва като факти не е пълната истина или поне е частична истина евентуално, или пък тотална лъжа, извинявам се :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 12:53 am 
Аватар

ето още няколко статии:
http://www.cosmos.1.bg/portal/index.php ... &Itemid=27

EDIT: не, просто форума не е прихванал целия линк - заедно с това (documentary) води към статията, която исках да посоча

Последна промяна postscriptum на Вто Яну 29, 2008 1:47 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 3:37 am 
Аватар

Kацнали са... и то не защото записите са изглеждали достоверно, а защото в условията на студената война руснаците щяха да ндушат че янките блъфират и щяха да ги скъсат от бъзик... и за поколенията в учебниците по история щеше да е отбелязан не деня в който американците стъпиха на луната... а деня в който Американската империя се изложи пред света като се опита да заблуди научната общественост по целия свят....

А че са скрили нещо ... скрили са... ако не бяха и на луната всичко беше спокойно, готино и преди толкова години можеш да си кацнеш като пич и да се разходиш отгоре... до сега щеше да има Newer New York и даже 2 кули близнаци със защитата от батареи с/у астероиди камикадзе... като е много вероятно Арни - боса на калифорния щеше да е галактическия кмет... Обаче явно има някакви проблеми с цялата работа... може да не са извънземни... може да е нешо свързано със литосферата на луната... с повърхността и ... с уж "липсата" на атмосфера... не знам но сигурно има нещо

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 12:03 am 
Аватар

pb
искам да те подкрепя (ще ме прощаваш няма да е с виагра)
но в тази тема ще е
едно нещо са направи космонафтите от (СЪЖЕЛЯВАМ не съм наикон да имам фотогравска памет) аполо слагайки на Луната (ДА с голяма буква се пишело >.>) огледала
каква е целтта на експеримента
-да се измери растоянието от Луната до Земята до милиметър и да определим нашето място в пространството
на този ФАКТ всички скептици казващи не сме стъпили на Луната МЛЪКВАТ.
Как да спориш с човек на такава тема, като той дори е написал бестселър "Не сме стъпвали на Луната"
ами не можеш
за това го затапваш с неуопровержим ФАКТ
за тва казах че саян е културен вандал (така каза ван алън на всички подобни скептици)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 12:53 am 
Аватар

InuYasha_F написа:
Аз преди години гледах че разработват някакви много мощни Йонни двигатели,който са още на изпитателен срок но се предполага че със тях може да се стигне Марс за 3 месеца,а преди са били нужни 3 години.

Йонните двигатели разполагат с мощност равна на силата с която лист хартия ти тежи на дланта :!: т.е. Не,не са никак мощни,а изискват и сравнително голямо количество химикали,за да работят :lol:
А и не само НАСА разработва проекти до Марс,Руската федерална агенция за космически изследвания също има подобен проект.А като се има впредвит,че руснаците имат доста повече опит в строенето на космически станций,от която и да е друга страна,и техните ракетни двигатели са с поколение по-добри и по-ефективни от тези с които разполага НАСА,няма да се учудя ако братушките първи стъпят на Червената планета :wink: .Макар да им куцат електрониката и финансите.За сега повечето разработки са фокусирани към завършването на Международната космическа станция,а и без нея извеждането на кораб способен да достигне Марс е невъзможно(той ще е просто твърде голям за да бъде изстрелян от Земята).
А що се отнася до темата----Хората са кацали на Луната и ще продължават да го правят,защото е изгодно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 1:45 am 
Аватар

Не са 100%
Ако бяха щях да знам :wink:
Все пак тоя "парцел" бачка за мене да го е*а 8) :lol: :lol:
Така че не се притеснявайте,ако
има някакво развитие ще споделя

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 11:38 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Gatler написа:
...

Какъв факт е това бе човек? Говориш за лазерното измерване, дето уж всеки може да го провери ли? И каква е рализката, дали човек ще иде и ще остави едно огледало, или просто спътника им, който е кацнал там ще ти прати координатите? Тва е па е най-лесно успоримото, че са оставили следа от себе си :lol:
..Впрочем моето мнение е "по-скоро да", но колко скоро е не знам и не мгоа да предположа...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 4:26 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Намерих интересно инфо по случай тази тема Саянски
Цитат:
Разсекретено
КОЙ И КОГА СТЪПИ НА ЛУНАТА?

Обитаема ли е Луната? Ако да, кога се е случило това и кой го е направил? Стъпвал ли е изобщо някой на нея, въпреки че видяхме по телевизията как горе космонавтите направиха малка крачка, която трябваше да се превърне в огромна стъпка за човечеството. Странно е, но въпреки доказателствата на тези, които вярват в това - скептиците са не по-малко подготвени по въпроса. Аргументите им за грандиозната измама, показала ни разходката по романтичното светило също са впечатляващи. Изглежда, че цялата ни история е замъглена от бели петна, запълвани със събития, които често са напълно измислени. Разните версии ни хвърлят ту към пълно безверие, ту към вяра, докато накрая се изморим и станем апатични, нещо, което вече се случи с НЛО.
Има и различни апетити към признаването на първенството при стъпването на Луната. Ако допуснем, че тя все пак е била посещавана прочетете и следващата хипотеза за това кой всъщност е бил на Луната преди американците.
На конференцията в Потсдам през август 1945 г. държавните глави на победителите във Втората Световна война - СССР, САЩ и Англия обсъждат разделянето на Германия. Сталин предлага разглеждането и на проблема за подялбата на Луната и подписването на документ за приоритета на СССР. Присъстващите не могат да повярват на онова, което чуват. Американският историк и военен преводач на Хари Труман Робърт Майлин си спомня: “Труман помисли, че неправилно съм превел думите на Сталин и попита: “Извинете, господин Сталин, вие, разбира се имате предвид разделянето на Германия?
- Не, господин Труман, имам предвид именно Луната. За Германия ние вече се разбрахме. Искам да разберете, че СССР има достатъчни технически възможности, за да докаже по-най-сериозен начин нашия приоритет”.
Аналитиците на американския президент тогава решили, че Сталин се е побъркал, което е отчасти потвърдено от разузнаването им. Но документът за “Приоритет на Съветския съюз при усвояването на Луната” е подписан.
Вече почти никой не се съмнява, че след обявения си полет до Луната американците пробутаха на света фалшиви снимки. Те са примитивно монтирани и за това вече се писа многократно. Нийл Армстронг, първият американски космонавт, стъпил горе, призна в последното си интервю: “…Луната е обитаема, при това обитаема отдавна… Лунните космически изследвания се водят само за отвличане на вниманието. Корабите летят към нея не за да картографират обратната й страна, да задействат луноход или да вземат проби от грунта. На Луната има много военни бази, при това не на извънземни и не американски”.
Слез излизането на скандалното интервю Нийл Армстронг е затворен в лудница, там е и до днес. Съдбата на другите американски космонавти, кацали на Луната е нелепа - почти всички загинаха при странни обстоятелства.
В излезлите си на Запад мемоари академик Фьодоров, участник в полярната експедиция на Папанин пише: “Имаше слухове, че в края на 30-те години при абсолютно секретност, Сталин е реализирал грандиозен космически проект. Говореше се, че по проекти на Циолковски е построено съоръжение за изстрелване на космически кораби”. Отпечатват се и разкази на хора, които твърдят, че техни близки са работили на Луната. В Комисията по аномални явления пристигат свидетелства на роднини, чули признанията на хора от семейството си пак за същото. Летецът-изпитател С. Анохин също преди смъртта си свидетелства, че още в 40-те години е пилотирал ракета.
Знае се, че тогава около Киев спешно е създаден суперсекретният проект “Киев-17”. На мястото на печално известната атомна централа в Чернобил за три месеца е построено военно градче, летище с няколко писти, осем завода, огромни хангари. Строителството е завършено през юни 1941 г., когато избухва Втората Световна война и от съображения за сигурност целият комплекс е взривен. Но остават действащи космическите централи в дълбокия Сибир и в Казахстан.

Източник

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 4:57 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
незнам аз не съм се ровил,само copy-паста :roll: :drop:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 5:02 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Мхм. Пък и кога беше.. ония ден ли, преди 2 месеца ли не помня, гледах един филм по сЕКСплорърарара за кацането. Обясняваше един от астронавтите и самия Армстронг. Oбясниха това, което малко или много е ясно на всички - кацнали са на късмет. Риска е бил по-голям от каране на кола в София. Провалени неща по мисията - стотици. Тия хора са имали 70%+ нагласа, че ще умрат като зелки. Отклонили са се от курса 2 пъти, комуникациите са пропаднали 10 пъти, Нийл е трябвало ръчно да презимява дроп-бомбичката летяща над некви кратери.. и т.н.. Изобщо - пълен късмет. Даваха го как е тренирал и как е щял да умре, ако не е била нечовешката му реакция при някъв тест-драйв-симулатор на земята, който просто изглеждаше като от некъв комикс апарат за летене. Та последния се взриви и още в същата секунда Нийл изхвърчава с катапулта...
Последните му думи бяха "радвам се, че прекъснахме Аполо проекта, някой със сигурност щеше да пострада, ако бяхме продължили". Демек "супер неподготвени сме, за безопасно кацане на луната".

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 10:17 pm 
Аватар

по скоро не :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 10:54 pm 
Аватар

Хмм..интересен е въпроса.Сега да видим 1-во какво със сигурност се знае за това интересно време,когато човек е искал да стъпи на луната.Света е преминал през 2 Световни Войни.Политическите сили и държавите са се менили като ден и нощ(демек често). От цялата тази работа на света са се появили две Супер наций :САЩ и СССР . Пределно ясно е на всички,които са се интересували,че и двете са се конкурирали да са първи във почти всички области и "надпреварата за Космоса",а после и за Луната не са изключения.В първата надпревара руснаците побеждават като пращат човек в Космоса 1-ви,но за Луната се смята,че амириканците са успели първо.Тук идват и съмненията на критиците,които са на няколко опорни точки.
1-во- Ракетата,която е трябвало да закара астронафтите до Луната се нарича Сатурн-5 и все още е най-мощната машина НЯКОГА създавана,но на борда е имало по-малко технология отколкото в сегашна елка,а на Луната се кацва с огромна точност,която света не имал тогава.
2-ро - Това са самите кадри от лунното пътешествие.Значи на някой от тях когато Армстронг забива флага на САЩ той се помръдва сякаш духан от вятър,опа гаф .... на Луната няма атмосфера = без вятър.Друг пример-при презимяването на самата капсула (има снимки на нея) се вижда почти перфектно казане и най-интересното е,че пясъчинките не са помръднати около нея ....пак гаф... капсулата е разполагала с огромна тяга за да се приземи трябва да има поне малък кратер,които да скрие капсулата дори...Друг пример - на снимките на самите космонафти няма звезди:критиците смятат,че това е така,защото ако са се опитали да ги възпроизведът изкуствено в студиото,то друго хора на земята лесно са щяли да проверят тяхното местунахлождение и да разберът,че е измама...
Има и много други,тези лично аз ги гледах по едно предаване и моето мнение е че "по-скоро не са" :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 25, 2008 11:35 pm 

По случай "2-ро"-то ти... на предна страница беше описано точно колко абсурдно тези "доказателства" че не са стъпвали всъщност звучат. Информирай се преди да говориш каквото и да е ;)
А относно "1-во"-то ти... ми какво да кажа? Дай ми някакво точно инфо, например от уикипедия и ще ти повярвам може би. Но отново пишеш без да си получил всичката възможна информация преди това.

Неслучайно живеем в "информационната ера" по дяволите. Не трябва да казваш неща, защото "видях по телевизията", "еди-кой си ми каза"

А, и още едно нещо. Твоите критици не са учени :roll: Oooh, zeh truth hurts :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 9:41 am 
Аватар

ShApEsHiFt3r написа:
По случай "2-ро"-то ти... на предна страница беше описано точно колко абсурдно тези "доказателства" че не са стъпвали всъщност звучат. Информирай се преди да говориш каквото и да е ;)
А относно "1-во"-то ти... ми какво да кажа? Дай ми някакво точно инфо, например от уикипедия и ще ти повярвам може би. Но отново пишеш без да си получил всичката възможна информация преди това.

Неслучайно живеем в "информационната ера" по дяволите. Не трябва да казваш неща, защото "видях по телевизията", "еди-кой си ми каза"

А, и още едно нещо. Твоите критици не са учени :roll: Oooh, zeh truth hurts :roll:

Ок . Когато ми дадеш инфо защо са стъпили на Луната и е по-точно от моето съм съгласен.Не се прави на интересен като критикуваш,критикуваното от мен,не си.Всички тези доказателства са съвсем точни и да ,наистина живеем в ера ,в която информацията е най-важния ресурс,но тогава не е било така.Образовай се ти преди мен да критикуваш.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 10:14 am 

http://www.cosmos.1.bg/portal/index.php ... &Itemid=27
happy desu-ka?
Аз не се правя на интересен, защото не ми и трябва в един прост форум в интернет :roll: Разбира се, ако приемаш казването на това, което мисля като "правене на интересен", то явно аз съм интересен за теб, но остава факта че аз изобщо не се преструвам в момента :roll:

В линка горе твоите "железни" и "точни" доказателства са оборени перфектно... изчети цялата статия и после пиши.

Информацията ти е пред очите, но ти не искаш да ги отвориш, за да я видиш и вярваш на "оня филм" по "оная телевизия", супер, ок, ама не ми казвай аз да се "образовам"(да не говорим че образоване и информиране са напълно различни неща) при положение, че вече съм се :roll:

ПП: Много ги обичам тея, твърдоглавите, като теб :roll:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]