Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 7 [ 96 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2007 9:58 pm 
Аватар

Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
Това, че днешната младеж няма знания е напълно невярно :shock:
Например един от класа ми, който неможеш да кажеш, че е от учащите се (демек ходи яко по купони, пие пуши, абе знаете за какво става дума, а и живее в Кремиковци)... та въпросния ми съученик иска да кандидатства История, и човека знае всичко от---до :) една съученичка иска да кандидатства с Химия и Биология и ето, че си знае по тея предмети :) Друг Физика, трети Математика и така :)
Неможе да се очаква от всички да знаят всичко :? И стига са казвали, че учениците са еднакви... ми не са еднакви, не всички имат еднакъв умствен багаж, еднаква интелигентност и т.н. Това е голяма грешка в образованието ни...
Трябва да направим като Швейцарците, те всяка година отсяват и отсяват и така слагат тъпите при тъпите и умните при умните, толкова ли е трудно :? А и там при достигане, на 7 или 8 клас беше незнам, вече се почва напълно специялизирано обучение, например Гошо иска да стане атомен физик, и започва усилено да изучава предметите, които влизат като основа за атомната физика, а Тошо иска да стане Лекар и ето той започва да изучава нужните за тази област :!: Така се получават няколко неща :

1. Други тъпи даскали, които си мислят че техните предмети са святи и изискват от всички всичко, спират да те занимават с глупости
=>
2. Когато си съсредоточен върху определено нещо без да бъдеш разсейван от други неща, си вършиш работата пъти по-добре
=>
3. Така от училище излизат добре подготвени ученици, които са много квалифицирани в областта си и така когато започнат да учат вече директно за лекари, те ще бъдат с пъти по-кадърни

Но най-важното в българското образование е бъркането на две понятия :

Знаещ и Умен

Един тъп като пън човек, изчита всички книги писани за Физиката, но той няма нужната интелигентност, с която да свърже своите знания така че в определена ситуация да ги използва бързо и пълноценно - такива хора определено стават учители или клошари.

Един умен човек, изчита една-две книги по Физика и започва да разбира за какво става въпрос и само като помисли малко вече е готов да задмине "тъпия, но знаещ" човек със светлинни години, и така с течение на времето умния човек чете и става и знаещ - тези хора обикновенно са учени.

Направете си сметка за какво става въпрос в Българското образование...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2007 11:50 pm 
Аватар

дъъъъ по голямата част от младежта (10-15г) е тъпа и все по-пропаднала познавам един на 17 и все още е 7-и клас.
А и щом тризначките от бай брадър влезнаха в университет правете си сметка и за образователната ни система...
а за напред не ми се мисли колко по зле ше стават :roll:

Някой гледал ли е Идиокрация ???
Много точен филм.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 1:18 am 
Аватар

Cagalli написа:
Абе не знам за гимназиите и студентите, обаче преди няколко месеца като си минавах покрай началното училище до нас една майка крещеше на първокласничето си, че не знае кой е хан Аспарух, камо ли пък годината 681 каква е :? ...

Не мисля че проблема е толкова в нас, колкото в онези недоносчета вече :? . В сравнение с тях ние още поддържаме някакво ниво на интелигентност.
По дяволите онези вече пушат щом навършат 9, а на 13 си мислят че познават тайните на целия свят... :?

Кой заблуждаваш ;)

90% от хората и на твойта и на мойта възраст не учат и проблема не е

"учете, учете", просто нямат интереси
тях ги грее : кола, пари , секс/момиче/любов, толкова

това пп е проблем и на запада сега
щото им осигуриха що-годе сигурен живот и 100% спокоен или айде 90% спокоен и те какво гледат
ами храна, вода, къща, жена, деца и толкова , не се развиват

а в БГ ... тая болет не идва щото неи супер уредено ми щото българина бие на крайности или ще е много алчен или ще се раздава много или няма да му пука нито за едното нито за другото :-d

та .. нормално

В ТУ , защото от там имам наблюдение на изпит има около 10 човека от 100, които нямат пищов, А от тези 10 половина нямат щото не са си направили или са ги забравили , а са искали , а другите 5 щото или не се нуждаят или о.О имат съвест :?

В даскалото е същото .. еми сори.
Аз и в СУ чувам какво е , близко до това , атка че ...

пп : може би става дума за ценности, но по-скоро думата е друга ... , ама айде да не задълбавам, тъпо е да преоткриваме топлата вода, а още по тъпо е , че това става от 10г насам, а сега му дадоха гласност, чудо голямо. хъх

сори за реакцията ;) :P :)

едит @ вирус, на там отиваме засъжаление, т.е по-голямата част от развитият свят и блаа доповръща ми се, в онзи филм бяха не голями идиоти, ами ... то беше да се смееш ли , да плачеш ли , обаче коло познати ситуации от околноста може да видиш и около себе си , а ;)
е това ме разби хахаах
представям си какво им е на хамериканците, ако са го гледали тоя филм в трезьво състоянние, смях , сълзи, смях , сълзи , излиза от киносалона и ... е да бе ... има кой да се грижи за боклука и си продължава. хаххаха мисътла е уникална хахахх

.......... охх нещо вечерни мисли ме обвзехаха , как да е ;) лека

пп: е какво пък , най много светът да спре да съществува в интелигетна форма... хаха

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 1:25 am 
Аватар

Frostburn написа:
в училище не се учи знание, училището е да ни направи социални същества, да си намерим приятели и да ни запълни времето, че да не се занимаваме с друго
незнам дали това е първоначалният замисъл, вероятно не, НО това е точно каквото прави

който ви е казал че от даскало обогатяваш знанията си ви е излъгал
Айнщайн е имал 3 по математика

в повечето държави е така

а за глупоста на нащо поколение, и да е така и да не е, вие какво се опитвате да разрешите сега с този спор

да бе сигурно за това имахме предмети като физика и математика да ни запълват времето и в час да си бъбрим на социални теми , стига писа глупости бе ....

социални .. в япония е много социално , там им скъсват ****** от учене , не че ме кефи , ама поне като се изучат получават възможност да се развиват вече накъде им скимне, макар че там фирмените политики са , влезеш ли при нас да работиш сигурно ще си умреш и при нас . но сега с реформите от няколо години , добре :) само дано си запачат идеята за чест и равноправие/поставеност и японците ще дръпнат не толкова с това че техн. се развиват и са последовтелни , ами вярно с това че са задружни и социални в тая гледна точка, ама ако не учеха мат и физ и прочие в даскалото нищо.

така че даскалото не е за соц контакти
а това каков е сега, сега е сбирщина на кхора без работа и изключение с деца без интереси и такива които пак са изключения

проблем няма да има , ако не си пречеха едните с другите.

едит: исках да кажа накрая, живота на човек си е негов , ако иска да ходи да се мята от някъде, но защо трябва целият свят да разбере за това и да му гледа ....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 1:39 am 
Аватар

=)) Хора научете се, че "не" е отделно от глагола: не знам, не мога, не мисля, не говоря и т.н. Айде поне тази грешка да я изчистим, че е редовна и е постояна, а е нещо елементарно.
Иначе за образованието... Да правите сте всичките. Няма вече свестни. Аз съм средно статически учащ младеж. Колко уча и аз се изненадвам, но получавам добри оценки. Учителите не искат много. Повечето искат само да ни видят, че мислим, а не че зубрим. Получавал съм петица без да знам нищо, но съм показвал, че мога да мисля.
Ама сега следващото поколение дето се готви да щурмува гимназиите какво знае? Почти нищо. Може да ти каже коя бира е по-хубава и коя е найстина качествена водка и какви цигари пуши. Естествено и за секса може туй онуй да ти обясни. :shock:
Прави сте и че не бива всички да бъдат слагани под общ знаменател. Някой по-напред се възпротиви, че репортерите са използвали множествено число. Ама разбира се, че множествено число ще ползват, бе душа, то нали изключенията са толкова малки, както отбеляза някой на един са десет неуки. Абе в криза сме си, но поне армията ще се развива. За да си войник на предните позиции не се иска много. Просто да държиш автомат и да изпълняваш каквото ти се каже. През останалото време пушиш и пиеш. Чудно ми е само как ще процъвтява българската култура с такива бъдещи поколеня незнайковци?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 1:59 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Отговора-Америка,интернет,капитализма,пренасищане с информация(незнаем какво от всички глупости искаме да научим)
мЪрзелът(отпуснат ни така великодушно от родителите) :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 3:23 am 
Аватар
Bass addicted
Bass addicted

Хах тая тема ми напомня на една случка днеска :
седим си ние с Веджи на една пейка и както си говорим ни прекъсват някакви непознати баба и дядо и ни питат да ли четем Хайтов и айде от там дивия смях щото и двамата сме го чели обаче и двамата вече и помен нямаме вече за какво става въпрос както и да е ...
таа по темата просто в повечето случай всичко опира до мързела
:P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2007 3:29 am 
Аватар

Образователната система съкс.Напълно и точно съкс.Всичко е дадено само да го наизустиш,кажеш на учителя и да си получиш шестицата.Лично аз където се имам за мислеща и можеща по литература поне на този етап за да изкарам оценка(защото и те са важни така или иначе) ми се е налагало да наизустявам от тетрадката чужди мисли и критика без да си разсъждавам така както аз възприемма дадено произведение.Защото ако кажа на учителката нещо,което не съвпада с критиката,която е диктувала и с това,което пише в учебника аз НЕ знам.Това е глупаво.Същото е по всички предмети.Химия,физика,география,история...По химия имахме само два часа с експерименти останалата част от годината четяхме от учебника,записвахме и зубрехме уравнения.По физика лабораторните работи съвсем ги отписаха втория срок поне до колкото си спомням(това са спомени от 7-ми клас,8-ми клас нямах подобни предмети).Доволна съм,че поне в осми клас испанския език беше даден достатъчно увлекателно поне в някои от часовете,можехме да го практикуваме и беше интересно.Но когато започнат със суха граматика ми идва да заспя на чина.В момента каквото гледам на запад в университети отричат поемането на готова информация от помагалата и зазубряването чужд труд,а трябва да си изградиш собствен стил,говорене,мислене,защото обществото се нуждае от разнообразие.Е ест. с назубрени учебници по тези стандарти ще сме нула.Кажете ми подяволите защо ще ми трябва да знам как се решават онези предълги уравнения със квадратен корен?Или как се получава негасена вар?!Ако все пак трябва да го учим не могат ли да го дадат по-добре,по-разнообразно,по-увлекателно.Естествено в училище развиваме мозъците си с ученето дори и да не ти трябва по нататък.Но аз само да тренирам паметта си ли съм там или по-скоро трябва да си изградя мисъл.Това заради някакви си хора,които предпочитат да убиват извънземни на компа си вместо да учат да се пренебрегва интересното и да се набляга все на едно и също сааамо за да го запомнят е абсурдно.Има хора в България,които знаят,има и те не са малко,за жалост обаче никой не ги забелязва.Мен винаги ми е било странно защо всички пищят как българската младеж не четяла.Всичките ми приятели четат изключително много,почти всичките ми познати също.Защо трябва да гледаме само незнаещите?Колкото и гадно да звучи,тези които не искат да знаят нека да не знаят,като трябва да се издържат сами ще му мислят.Държавата се нуждае от знаещите,айде да им обърна малко внимание,а?Учителите са напълно незаинтересувани от учениците,разбрал не разбрал назубри го,кажи го,ще имаш 6.Но трябва да го назубриш тооочно както го е казал авторът на учебника.Не трябва да прилагаш логика,за какво ли ти е пък да си представяш по физика трептението на звуковите вълни и начина,по който те влизат в ухото?Защо ти е логика?Имаш учебник-зубри го!Защо ще се мъчиш да разсъждаваш и да вадиш свои мисли по литература?Има критика,нищо че ти даже и нея не разбираш-зубри,имаш 6,ти си гений.Най-лошото е че те убиват ентусиазма на тези,които наистина искат да прилагат логика,да разбират задачите по математика и да разсъждават по дадено произведение,да мислят,да творят нещо с ума си.Така е по-лесно на тези които не искат,те просто зубрят и им е лесен живота.И как после няма да ни мислят за тъпи?

Shes so high high above me
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 1:10 am 
Аватар

BuPyC написа:
дъъъъ по голямата част от младежта (10-15г) е тъпа и все по-пропаднала познавам един на 17 и все още е 7-и клас.
А и щом тризначките от бай брадър влезнаха в университет правете си сметка и за образователната ни система...
а за напред не ми се мисли колко по зле ше стават :roll:

Някой гледал ли е Идиокрация ???
Много точен филм.

Тризначните получиха на изпита 6... ама общо :)
Иначе, може би 50-60% от учениците нямат нищо в главите.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 1:45 am 
Аватар

Liu написа:
Защо трябва да гледаме само незнаещите?

Защото винаги е на кеф да хейтиш по-тъпия. Пренебрегваш факта, че стига да си хитър и късметлия, можеш да минеш стигнеш далече и без интелект. Също така пренебрегваш стандартите за форматиране на текст -- научи ги.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 2:33 am 

Ахххх!
Колкото повече чета от тая тема толкова повече се дразня......
Почти всички сте съгласни че малките са тъпи ама продължавате да пишете ли пишете безсмислено :?

НО____________________________________________________________

дали наистина е въпрос на това с колко интелект разполагаш?

Ето, да кажем, някой даде пример с някакво първокласниче, където майка му го насилва да знае кой е хан Аспарух... блех ще кажа на това.
Ами ако въпросното дете всъщност обича математиката или работата с компютри, или пък физкултурата, ако има талант да стане невероятен физик, програмист или пък може би невероятен атлет(за което не се изисква чак толкова ум, но все пак е много значителен талант)?
Неговата собствена МАЙКА го подтиска, да, с такива елементарни неща, но те се трупат,трупат и трупат... Детето ще израстне недоволно от това което майка му го е накарала да прави, няма да има никакво желание да работи защото това е посоката дадена му от някой друг...
Това е малко "суров" пример, недообработен, но такива неща се случват, много често, може би дори с някои от хората в този форум.

Така че замислете се дали наистина малките са тъпи или просто ние ги подтискаме и им пречим да се развиват в посоката, в която на тях им е "предписано" да кажем да ходят, какво е да си умен днешно време, не е ли възможно талантите ти да се приемат като част от интелекта ти? Не губят ли децат днешно време МНОГО заради твърдите представи на днешното грозно - о да, грозно - общество за ум. "Ти си умен.", "Ти си тъп.". Според мен да слагаме тези етикети върху хората е нещо отвратително...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 5:08 am 
Аватар

Доста съм съгласен с тебе. Влекат ме компютрите и това е! Е да ама...моите не мислят така..Кво пък 5.25 за 9-ти клас не е никак зле според мене, а през цялото време моите не спираха да ме упрекват, че по цял ден играя игрички(стоене пред компютъра без значение целта е "игри")...И дори, че моите недоволстват сега работя и си изкарвам парите с това което ме кефи, а не да ставам биолог или космонафт... :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 8:47 am 

И аз да съм ти баща и аз ще ти мрънкам. Не е нормално да си прекараш детството на компютъра пък ако щеш и с пълна шестица завършвай.
А по темата - мързи ме да чета постовете така че няя се включвам. :lol: Има и тъпи има и умни, естествено тъпите > all. :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 9:25 am 
Аватар

А проблем ли е, че играя баскетбол в Черно море и имаме победи тогава? Някой да е казал, че стоя по цял ден на щайгата? :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 06, 2007 1:45 pm 

Тва пък кво общо има? :lol: Щом вашите ти мрънкат значи има за кво. Аз като ходих преди 3-4 години на републиканско по тенис имах време за всичко, да бозя пред pc, да излизам вечер. Некви си тренировки нищо не значат. :roll:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 7 [ 96 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]