|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:06 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 10:06 pm |
|
taragow |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 11:06 pm Мнения: 649 Местоположение: Baker Street 221B
|
България е моята родина,и не само че не се срамувам да се нарека българин,а го правя с гордост,не го крия и моите колеги в университета ми(уча във виена) уважават този факт.не всички,но повечето.
_________________ "Човечният владетел не вдига оръжие,но ако го вдигне,непременно ще победи."
Мън Дзъ
"Mediocrity knows nothing higher than itself,but talent instantly recognizes genius..."-Dr John Watson
"Valley of Fear",Sir Arthur Conan Doyle
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 10, 2006 12:01 am |
|
dripper |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm Мнения: 10614 Местоположение: Варна
|
Rumiko написа: Но когато отида в чужбина не скривам произхода си и поне в Германия където съм била известно време никой нищо не казваше против нас. Може в началото да са били скептично настроени но накрая не искаха да ни пуснат да си отидем.
Като каза Германия се сетих точна за една случка:
Познати ( българи ) отиват там да търсят техни приятели, но не знаят немски и какво да се прави немогат да се разберат. Един от тях вика на администратора "Майка ти да ***" и онзи веднага "Булгар, булгар". И обикновенно по този начин ни свързат и чужденците.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 10, 2006 12:13 am |
|
Herowar |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 2:10 am Мнения: 2011 Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
|
Има разлика между България и Българския народ...
1. България - държава, родина...
Аз си уважавам родината, като държава сме преебани лошо, но nvm
2. Българския народ - сплутен съюз на хора, збирщина непознати...
Ами за сплутен съюз неможе да се говори, толкова сме разединени, че повече неможе. Не се подкрепяме, не вършим нищо както трябва (пример: стачката на учителите... по-малко от 30% от учителите в София стачкуваха, тва нормално ли е )
Аз лично мисля българския народ за збирщина непознати, които под натиск вършат някаква полезна/безполезна дейност без да мислят много за нея (ОВЦЕ е най-точното определение... свеждат глави и при най-малкия проблем ). Борбата за идентичност и цялост на един народ е много важна, а при нас такова нещо няма...
ЗАтова никак не съм горд, че съм от българския народ (а и не се отъждествявам като такъв) , но много неща ме карат да се чувствам горд да съм Българин :
Успехите ни в Олимпиадите
Футбола
и т.н.
ПП Странно как освен за успехи в спортта за друго не съм горд...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 10, 2006 12:34 am |
|
Usagi |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 5:56 pm Мнения: 2677 Местоположение: Underworld
|
хаха
ми как да стачкуват като имаше учители които ги наказаха самите училища задето са стачкували
те и шофьорите стачкуваха ама познай дали нещо ще се промени
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 10, 2006 12:52 am |
|
phoenix |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 6:47 pm Мнения: 572 Местоположение: somewhere
|
(№3) и какво? като съм българин да не съм нещо повече от другите? аз се чувствам човек, а "гордите българи" са само хора които като че ли с този факт се опитват да скрият жалките си комплекси, а призива "българи, обединете се" е просто политическо клише за обединяване на овцете.
пп. това също води до дискриминация, но какво пък, може би глобализацията вече много ми влияе
за българите и за тяхното болно чуство за национална гордост(извратен шовинизъм)
Едит:
g3n3s1s написа: Ето едни мой думи: Аз обичам родината си, но мразя държавата. Отговор ма анкетата: Естествено, че съм горд.
това още Вапцаров го е измислил
Има един много готин бутон, под името "Edit" използвай го, и не пускай 2 мнения едно след друго... Sasuke
Последна промяна phoenix на Пон Апр 10, 2006 1:07 am, променена общо 2 пъти
_________________ The gyms you go to are crowded with guys trying to look like men, as if being a man means looking the way a sculptor or an art director says
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 10, 2006 12:59 am |
|
g3n3s1s |
|
|
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 10:19 pm Мнения: 1435 Местоположение: Doesn't Matter
|
phoenix написа: g3n3s1s написа: Ето едни мой думи: Аз обичам родината си, но мразя държавата. Отговор ма анкетата: Естествено, че съм горд. това още Вапцаров го е измислил
некой да ми беше казал
не знаех че мислим еднакво с него
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|