|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 4:48 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 10:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26093_1287338854.jpg) |
Jesus |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 8:31 am Мнения: 778 Местоположение: navsqkude
|
Хм..бил съм в клинична. В казармата по време на операция ,във Военна болница Пловдив (някои от анимефеновете помнят- дойдохте ми на свиждане ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ) ... та нещо се обърква , получава се някакъв сакатък и Джийсъс за малко да се срещне с архетипа на прякора си ;/ От това си спомням тъмнина , странно усещане "сякаш си раздвоен" ..и че много , ама много не исках да умирам. Иначе какво е за мен смъртта. Вярвам в прераждането. Смъртта е преход. Врата. Ново начало. Облекчение . Освобождаване. Тогава защо не съм искал да умра , там във Военна болница? ... ами...заради една девойка ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) Щеше прекалено много да ми липсва.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=01USG9xp ... re=related
Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 09, 2010 10:51 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=37223_1307288834.png) |
cheril |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 10:22 pm Мнения: 323 Местоположение: Earth
|
За да се отговори на този въпрос,според мен трябва да се отговори и на другия-какво за вас е Живота?И определение пак няма да се постави,не е ли така?Отговора го намира всеки по различен начин и го интерпретира по различен начин и следвайки тази логика,не би следвало да има коментари на автора от рода на Цитат: надявайки се от всички глупости който се появят вътре да се роди и нещо смислено .А що се отнася до мен,човек,преживял петчасова операция на главата с пълна упойка с голям риск дали изобщо ще оживея,ще кажа,че това е един сън,в който не съм сънувала нищо.А доколкото четох мнения на хора,преживели клинична смърт,това е същото като моето...Иначе смъртта за мен е просто врата,както каза преди мен Jesus.Врата към друга стая,която рано или късно ще отворя,но няма да го направя със страх от неизбежността.Не вярвам,че живота ще прекъсне заедно с тялото ми,вярвам,че ще продължа да живея.Просто това си е напълно естествено.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 09, 2010 12:57 pm |
![Аватар](http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/37/3704/UV2AF00Z/posters/psycho-anthony-perkins-1960.jpg) |
Squall_1st |
* |
|
Аз вярвам в няколко вида смърт. При смъртта, тялото се връща в пръстта, а духът (диханието) се връща при. Тя не отива никъде. Вместо това, тя просто спира да съществува. Две неща трябва да се обединят, за да направят душа: тяло и дихание. Когато диханието си отиде, душата спира да съществува, защото тя е комбинация от тези две неща. Когато изключиш светлината, къде отива тя? Не отива никъде. Просто спира да съществува. Две неща трябва да се обединят, за да направят светлина: крушка и електричество. Без тази комбинация, светлината е невъзможна. Така е и с душата: ако тялото и диханието не се обединят, не може да има душа. Няма такова нещо като безплътна душа. Прераждане на душа няма. Смъртта е черен край.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 22, 2010 5:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6570_1473950659.png) |
elvenom |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Пон Яну 22, 2007 3:42 pm Мнения: 1042 Местоположение: My own private Imbaland
|
Освобождаване на т.н. душа от тялото, а.к.а. преход. Това е. Айма соу кратък.
p.s. бих казал, че съм съгалсен с горния пост.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 23, 2010 2:59 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
всяко начало си има и край, щом си се родил - ще умреш, смъртта е край на живота, на осъзнатото ти съществуване дори душата/енергията/whatever да се запазват/пренасят в друго тяло, все пак смъртта ще е край на твоето съществуване с твоите спомени, край на твоя свят и твоите осъзнати преживявания, което означава, че всичко след това не трябва да те касае, все пак вярвате или не - същността на един човек са неговите спомени, ако получиш пълна амнезия, която няма да се излекува, това за мен е като обикновена смърт, просто в тялото ти се появява нов индивид общо взето това трябва да представлява което пък дава следния извод, който не знам що хората не го схващат, а по-точно че и всичко което се случва в живота ти е без значение, щото рано или късно то ще се изтрие, което ми напомня за въпроса какво е живота, при който получаваме същия извод SayanMk написа: Ако някой може да ми обясни какво е живота, щото и това не знам, бих си извадил изводи за смъртта. и въпреки че темата е за смъртта ще кажа и две думи за живота - той е като пясъчен замък, на брега на плажа - имаш 5 минути да го построиш преди някоя голяма вълна да дойде и да го срине напълно - безмислено процъфтяване на нещо красиво, което бързо си отива изводите от това знание пък са, че трябва да третираш живота си като строене на пясъчен замък - опитвай се да го направиш по-красив, дори знаейки че това е напълно безмислена дейност, просто защото алтернативата да не правиш нищо е по-безинтересна от което пък се вади друг извод - всички хубави и лоши неща, които се случват по време на строежа на този замък, твоя живот, не са от никакво значение, съответно няма да е проблем да пренебрегнем всички лоши неща и да изберем да обръщаме внимание само на хубавите, за какво да се вглъбяваме в живота и да бъдем нещастни заради несполуките в строежа му, след като в близкото бъдеще всичко ще бъде заличено това е вероятно най-важното парче мъдрост което мога да дам, за това поне помислете над него, и да не го вярвате за жалост хората няма да престанат да имат някакъв проблем всеки ден и това е което не може да престане да ме дразни
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Окт 23, 2010 5:18 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
мисля че няма значение какво оставяш след себе си, тъй като вече няма да си наоколо че да го оцениш и преживееш, което за мен означава че е без значение за твоето същество от значение е за другите които остават живи, но както казах всъщност и това не е от значение пп. то и аз вече не съм съгласен с някои работи които съм писал преди време
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 28, 2010 1:56 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13814_1281232083.gif) |
Eien Ryuu |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Значииии... Понеже и аз съм имал близки срещи със Смъртта (който иска да знае случките - на лично. Няма да ви ги пиша тук я), но общо взето нищо не помня. Както бе казано - тъмнина. Толкова. Спираш завинаги. Както и със сънуването, защото спя доста дълбоко и като заспя, просто на другата сутрин се събуждам. Няма никакви спомени, все едно съм бил в черна дупка. Все едно съм затворил очи и го отварям наново. Затова никак не ме е страх от Смъртта. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Очаквам си я. Макар че съм съгласен със Саяна, че по-скоро разделянето със любимите неща и хора е неприятната част от всичко това. Както и със Фростбърна, че всичко което вършим, е един вид нищо. Но пък не съм съгласен с това, че това което си свършил през живота, не остава после. Тогава защо още помним известните учени и автори, които са ни оставили своите изследвания и творчество, чрез които неща сме напреднали? Точно това, че ако те помнят и другите, ти няма да бъдеш забравен. Което е донякъде един вид продължаване на съзнаването за този човек... Принципно и аз се стремя към нещо такова. Не искам да съм просто един от многото, отишъл си ей-така. Искам да оставя нещо след себе си, та хората да ме помнят и след време. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Ето и в този аспект можем да кажем, че Смъртта е неприятна, понеже нали не живеем дълго и каквото правим, го правим в този промеждутък от начало и край.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 28, 2010 3:15 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2530.jpg) |
dantemp |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 28, 2006 6:58 pm Мнения: 1414 Местоположение: ама що всички пишат некви глупости в това поле :/
|
Frostburn написа: от което пък се вади друг извод - всички хубави и лоши неща, които се случват по време на строежа на този замък, твоя живот, не са от никакво значение, съответно няма да е проблем да пренебрегнем всички лоши неща и да изберем да обръщаме внимание само на хубавите, за какво да се вглъбяваме в живота и да бъдем нещастни заради несполуките в строежа му, след като в близкото бъдеще всичко ще бъде заличено
Баси филма... само ако беше толкова лесно
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 29, 2010 2:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41784_1293930593.jpg) |
Ichigo98 |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Всяко нещо си има край. Тва важи за вас и смъртта. Ма аз съм творец - моя край ще е далеч след смъртта ми
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|