Хм... може би светлосиво, едно такова специфично, което хем синее, ама май зеленее, но в крайна сметка си е едно просто сиво. >>> Защото винаги адски много се колебая и безмислено усложнявам всяка една ситуация/решение/случай/етц. (хем зелено, хем синьо), и въпреки че знам, че простичкото решение/факт/етц. е пред мен все нещо ме човърка отвътре. Не обичам да експериментирам и се придържам към еднообразието, дори понякога да ми се иска да не е така, hence => сиво. Светлосиво, защото обикновено съм ведра, макар и с една вечна леко уморена, едва ли не отегчена физиономия. Свързвам ентусиазма с топли, ярки цветове, но тъй като "ентусиазми убивам всякакви", т.е. съм едва ли не точната противоположност смятам, че светлосивото, което хем синее, хем зеленее, ме описва възможно най-добре.
Във Форума всички са толкова компетентни ...
Заглавие: Re: Аз и цветовете...
Публикувано на: Вто Сеп 08, 2009 11:38 pm
snowwhite_queen
Регистриран на: Съб Юни 21, 2008 2:05 pm Мнения: 363 Местоположение: In a world with no chalga...
Добре... в такъв случай ще трябва да съм по-подробна Та значи...като казах всички цветове имах предвид, че всеки път се чувствам по различен начин и се чувствам като различен човек. И аз много често се питам коя съм (както и всички други хора предполагам), при положение че не мога да се определя като нищо конкретно. Имам предвид, че не мога да кажа, че съм добра или лоша, умна или глупава и аз съм си мислила, че съм кучка, но на следващия ден съм си казвала, че съм много наивна... При положение, че се чувствам страшно объркана и напълно не наясно със себе си и с околните не мога да ти дам по-точно определение (това, което написах даже е много ^^). И аз винаги съм се чувствала различна и не на мястото си, с времето започнах все по-рядко да се чувствам така, но дори и по-рядко чувството си остава (важно значение има и обкръжението ти); и мен хората не ме харесват много много, но като им дадеш да те опознаят нещата се променят. Онези "момичета с токчета" и аз не ги харесвам на пръв поглед, но дали и те не мислят като теб и не се измъчват вътрешно? Аз лично винаги съм си задавала този въпрос защото знам, че на пръв поглед в чуждите очи може и аз да изглеждам като нещо, което не съм.
PS: Ако пак сте недоволни, мога и по-дълго да го напиша
омг немоа разбера к'во сички викат черен черно не е цвят .. в него няма цвяттове .. е прочетете в wikipedia ... аз лично съм зелено или синьо не съм Левксар или Цскар .футбол съкс ass баскет ftw
Публикувано на: Сря Сеп 09, 2009 1:37 pm
snookie
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
омг немоа разбера к'во сички викат черен черно не е цвят .. в него няма цвяттове .. е прочетете в wikipedia ... аз лично съм зелено или синьо не съм Левксар или Цскар .футбол съкс ass баскет ftw
Eм хуу тогава предпочитам безцветието... Така доволен ли си или пак нещо ми куца в мнението.
Земи ти прочети малко википедия... черното и бялото са "ахроматични цветове", тоест "безцветни цветове", но все пак ЦВЕТОВЕ. А това, че са обяснени по такъв тъп начин е вече отделен въпрос. Черното е "липса" на отразен ВИДИМ от нас, цвят в природата, а бялото е "истинската" светлина или "пълния" цвят, съдържащ всички останали в себе си... Но нито черното липсва, нито при черно състояне имаме липса на цветове, нито при бял цвят виждаш дъга, нито като смесиш RGB с едни водни боички ще получиш бяло... Тъй че спри да остроумничиш, като дори не можеш да схванеш идеята на темата... зелено или синьо... мноо хуу за теб, ама малко изпусна "ЗАЩО", което обезсмисля поста ти
snookie написа:
Така доволен ли си или пак нещо ми куца в мнението.
Куца и то яко. Щото е плосък спам, както и предните ти мнения по темата. Diss-a-pointed =/
Тъм. От гледище на физиката черното определено не е цвят - а липсата на цвят. Когато е тъмно и не виждаш нищо, всичко е черно. Бялото също от това гледище е наличие на всички цветове, защото бял сноп светлина, може да се разбие със призма на всички други основни цветове. От гледище на изобразителното изкуство обаче, черното и бялото са си такива "ахроматични"(ние ги учехме неутролни) цветове и нито бялото е съвкупност от всички цветове, нито черното - липсата им. Защото като намацал всичките си боички, художникът който я е измислил тая теория, определено не получил бяло, което го накарало да се усъмни във физиката.(ако изобщо физичната теория е съществувала по това верме) Както и да е, моя любим цвят е сивото. И ми е чудно сега, от гледище на физиката, какво е сивото? Липса на цветове+Наличие на всичките=?!!?? Половината, може би? Е, най-вероятно според физиците цвят "сиво" не съществува, тъй като няма такава светлина... което може би го слага на един кантар със черното? А, на дали... и все пак ако е така ще се окаже че - всичко+нищо=нищо.
Публикувано на: Съб Сеп 12, 2009 8:32 pm
neferet
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 4:00 pm Мнения: 894 Местоположение: beyond the eyelids
[Въпрос за размисъл: Ами далтонистите какво да кажат? ]
Цветът ми е наситено бял, вариращ според настроенията. Нали знаете онзи стар детски "експеримент", дето оцветявате едно кръгче шарено и му прокарвате конец по средата. И като го завъртите бързо, става бяло. Е такова имам предвид. Аз съм като колелото на късмета - на който цвят спре, това ще е засега. После - нещо друго. Мисля, че това определение най-пасва на променливия ми и донякъде нагаждащ се характер. Ако съм със зелени хора, ще съм зелена. Ако съм с огнено червени, защо да не съм и аз огнено червена? Мога да се набивам на очи, мога и да съм невидима. Разнообразието е хубаво нещо...
Публикувано на: Съб Сеп 12, 2009 8:36 pm
snookie
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
Така доволен ли си или пак нещо ми куца в мнението.
Куца и то яко. Щото е плосък спам, както и предните ти мнения по темата.
Да казвам, че предпочитам черното и се олицетворявам като липса на цветове е плосък спам? Аз виждам черното като цвят. Съжалявам, че не се вписвам в представите ви за разумно човешко същество.
Публикувано на: Съб Сеп 12, 2009 9:20 pm
KISSSY
Spamoza Vulgaris
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
Аз се виждам като морско синьо, защото много често се оприличавам на море.....може да съм много бурна, гневлива и отмъстителна, може да съм и спокойна и непукист в много ситуации. Що годе търпелива съм, стоя си на позицията, от време на време ставам и непредсказуема И все пак си мисля, че един цвят не може да ме опише
ПРОВАЛ... са всички постове след първия... и без моя ест. :>
yee, u r д best and smartest
ако искаш мога да обясня защо е абсурдно да си "изберем цвят с който да опишем характера си"
и темата би била 10х по-смислена ако се пита кой ни е любимия цвят (което пак си е егати въпроса ) + без да се обяснява защо ни е любим, щото такива решения са правилни ако идват инстинктивно, което не може да се обясни + 7 млрд. характера на хората по света и само няколко цвята...
[Въпрос за размисъл: Ами далтонистите какво да кажат? ]
Цвета който те усещат, ест.. Темата е хипер-субективна и няма отношение към тълкуването на цветове над кристална топка и/или от психолози Важно е да вложиш инстинкт и чувство в думите си, описвайки характера си с този цвят и начина, по който го асоциираш със себе си...
snookie написа:
Да казвам, че предпочитам черното и се олицетворявам като липса на цветове е плосък спам? Аз виждам черното като цвят. Съжалявам, че не се вписвам в представите ви за разумно човешко същество.
Да. Я си погледни пак мненията, че нещо си ги позабравил? Тъй като темата не е да си казваш любимия цвят... нито какви дрехи обичаш да носиш... Идеята е да кажеш цвят, с който описаш характера си, не който "предпочиташ" и най-вече... ЗАЩО. Плосък спам. А това сега е опит да се измъкнеш от ситуация. Не ме кефи, щото знам, че можеш да даваш и свясни отговори... за тва и те обвинявам
Frostburn написа:
yee, u r д best and smartest ако искаш мога да обясня защо е абсурдно да си "изберем цвят с който да опишем характера си"
О, мерси, мерси. Давай, искам! Тогава действително би могъл да вкараш нещо повече от спам в темата. Щото темата е в раздел за МИСЛЕНЕ, а не за WISE-ASSING.... Цветовете са доста повече от RGB, като им вкараш тоналности, яркости, наситеност и блабла... а хората си приличат. И както казах, това не е тема за .. оф бе първото ми изречение в това мнение...
Edit: Дам, доволен съм вече
Последна промяна SayanMk на Пон Сеп 14, 2009 5:42 pm, променена общо 1 път
Еми хубаво - цветовете нямат никакво конкретно зададено значение в някаква общоприета книга или речник или закон или подобни, и едвали някой научно може да обясни кой цвят какво олицетворява. Пък и да вържеш цвят с идея/характер (визуално нещо с невизуално нещо) е като да вържеш цвят със звук А един и същ цвят може да се тълкува по много различни начини, зависи кой какво има предвид и какви знания има по дадена тема, дори да беше добра идея да им придаваме значение, не мисля че е нужно да давам пример, използвайте въображението си. Тъй че значението на цветовете по скоро не е субективно, ами направо неопределимо.
От друга страна съм доста сигурен че много хора не познават себе си много добре, защото не се гледат от страни и тва означава че пропускат важни детайли за себе си, които други хора биха видяли. + това че хората хем адски си приличат хем са много различни в първия случай ще се получи така че 300 човека са с един цвят за характер, а във втория няма да останат достатъчно цветове дори да се да се почне свестно писане по темата
От трета страна да обясним с думи какво чувстраме спрямо характера си и то определен чрез цвят е много неефикасен метод за комуникация, защото думите носят 1-2 смисъла всяка да речем, а за всяко едно чувство може да се разтегне доста голямо определение. Чувствата са често подсъзнателен феномен и не са много логични, камо ли разбираеми. За тва да кажеш "еди кой си цвят еди какво си означава спрямо моя характер, защото еди какво си..." просто не става, и е по скоро тема за раздел Забавления или На Лафче
от 4та - има ли значение стотиците нюанси на жълтото какви са, нали все е жълто - тва е основната идея на цвета, а вече дали го гледаш на тъмно или на светло все тая. За това остават доста малко цветове, даже е препоръчително да се ограничим само до "Hue" (тоест чистите цветови стойности) когато мислим за даден цвят и тъмния и светлия му вариянт + разни специални като кафяво, охра, военно зелено и тн. частни случаи, без да разглеждаме секвите нива на яркост и блаблабла.. щото те реално не носят друго значение, камо ли чувство
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ са дали е доволен Саянски, макар че тва беше безсмислено, и сега някой ще търси кво не му харесва в обяснението ми и ще пробва да го обори само за спорта
та с всичко това искам да кажа, че ако кажете кой цвят ви харесва, а не като кой цвят СТЕ, темата ще е по стабилна, защото тогава няма да има нужда да тълкувате цветовете и няма да има нужда да тълкувате характера си, след което да правите сравнение м/у двете а и простото назоваване на любим цвят, издава достатъчно много за характера, защото е инстинктивно, от колкото на сила да се пробвате да търсите какъв характер имате и после да търсите какъв характер имат всичките цветове и да гледате кое ще пасне много дебело става с мисли и се губи идеята че цетовете са свързани с чувства не думи + това съм сигурен, че хората които пишеха точно по темата, първите им цветове, които им идват на ум са тези които им харесват !
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 64 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения