|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Мъртва ли е вселената. Живот на Марс... Публикувано на: Нед Окт 25, 2009 8:25 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
ImmortalsFall написа: Съвсем вероятно е както казвате да съществуват създания по много по различен начин...дори е възможно и съществуването на различни измерения и така нататък.Аз вярвам ,че има живот извън земята ,но не смятам ,че е толкова близо... "толкова близо"... Все едно Млечния Път се вмества в задния ти двор..
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мъртва ли е вселената. Живот на Марс... Публикувано на: Нед Фев 21, 2010 1:01 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
Проста математика. Шансът да има друг живот във вселената учените бяха казали че е нещо от рода на 0,00005%, което звучи доста малко, докато не пресметнеш реално колко е. Ако имаме приблизително( а те са много, много повече) 100, 000, 000, 000 галактики с повече от... де да знам, 10 квинтилиона и дори повече звезди, този малък шанс изведнъж ще ни изкара стотици хиляди, ако не милиони и дори милиарди планети, които може да имат/имат живот на тях. Може да не са на по- малко от 10 светлинни години от нас, но има. Не може да няма. Абсурдно е да няма...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мъртва ли е вселената. Живот на Марс... Публикувано на: Нед Фев 21, 2010 4:48 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Може биии, не трябваше да слагам анкета =/ Някак цялото внимание се концентрира натам... Големият fluke, дупка, трап, за който говоря от началото на темата е именно това: Spektr написа: Ето: http://www.activemind.com/Mysterious/To ... ation.htmlЦитат: ne is the number of planets per star that are capable of sustaining life ГРЕШНО написано. Трябва да е capable of sustaining known-to-man life... или дайте да си го кажем най-Егоистично - HUMAN life... Това може би е и съобразено в тези ShApEsHiFt3r написа: 0,00005% С което последвалите сметки дават още по-огромен резултат.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Мъртва ли е вселената. Живот на Марс... Публикувано на: Нед Фев 21, 2010 6:18 pm |
|
Nilion |
|
|
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 3:38 pm Мнения: 4992 Местоположение: sofha-ha Състояние : присхически болна
|
Има много ясно - ние може и просто да не го виждаме. Все пак има същества на собствената ни планета, които доказват, че може да се живее в "невъзможните" условия. Аз мисля, че и на Луната има. Като прибавим цялата Вселена става още по-тежко, но всичко е 42, нали? Аз обаче мисля, че е още по-наивно да си мислим, че ако има извънземни то те ще приличат на нас, да не говорим че ако тръгнат да идват задължително ще е в кораб - аз си го представям повече на някакъв дракон например. То се получава много смешно даже - ходим да мислим дали има живот на други планети, да го търсим, но в същото време ние режем дърветата, използваме целия петрол на планетата, заживяваме все по-нависока и все по-бетонно и стъклено...и говорим за това дали другите планети имат живот, да, и то говорим за изледване на тема дали МОЖЕ да има живот като го гледаме през призмата на нашето съществуване, където най-сериозния ни допир до природа през ежедневието е дървото на улицата и фармвил. Егоистично е и не само...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|