Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Дъска към Книжка:
 100%/0%  13%  13%  [ 12 ]
 75%/25%  24%  24%  [ 22 ]
 50%/50%  30%  30%  [ 28 ]
 25%/75%  11%  11%  [ 10 ]
 0%/100%  0%  0%  [ 0 ]
 Списание Плейбой, а.к.а. баси глупостите.  23%  23%  [ 21 ]
Общо гласове : 93

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 9:20 pm 

100-0 ... границите си ги поставяш донякъде сам, като се отбелязва и влиянието на околните ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 10:01 pm 
Аватар

За мен е по-скоро 75%/25%

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 11:25 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Черна дъска,но не поради доводите изброени по-горе.
Мисля...надявам се датемпъ да е имал предвид развитието на цялостния потенциал на човешкия мозък (и тяло).И еволюцията ни до нещо,което никой в сегашното си състояние не може да опише конкретно с думи.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 11:39 pm 
Аватар

баси глупостите

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 11:42 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
-_-Vanessa-_- написа:
баси глупостите

Изображение

"баси глупостите" не е сериозно мнение ако не го подкрепиш със съмнителните си знания
не казвам че ги нямаш,но така показваш че си едно от тълпата :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 11:42 pm 
Аватар

Hyperion написа:
Черна дъска,но не поради доводите изброени по-горе.
Мисля...надявам се датемпъ да е имал предвид развитието на цялостния потенциал на човешкия мозък (и тяло).И еволюцията ни до нещо,което никой в сегашното си състояние не може да опише конкретно с думи.

Ти пък се вкара в ебати филма :lol:
Мисълта ми е по скоро за това че човек може да постигне абсолютно всичко въпреки заложените му гени. Аз лично познавам едно момче което въпреки ниския си ръст е много по голям човек от почти всеки друг мой познат. Според мен няма такова нещо като як, слаб, подвижен, скован, бърз и муден и подобните качества по рожение. Всяко от тия неща по лесно или по трудно могат да се променят. А човешкия мозък е в състояние да постигне абсолютно всичко. И няма такова нещо като хора които не мога да учат, не могат да помнят или не мога да разсъждават. Има хора които просто не са се научили как. Да, не можеш да си два метра висок или пък да имаш еди каква си структура по желание, обаче и най дребния човек може да надвие по големия от него ако бъде по усърден. И най едрия човек може да стане по ловък от дребосъците. И тн.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 11:44 pm 
Аватар
Мародераторче

Значи не ми е интересна темата вече :arrow: ...

Все пак се ограничавайте от едносрични постове!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 12:15 am 
Аватар

75/25

предимно е работа кръв и пот но и гена помага от гена зависи колко лесно ще се адаптираш към определен начин на мислене и доколко ще ти се отдава или пък физическите възможности на тялото
но все пак в по голяма степен е черна дъска :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 1:24 am 
Аватар

Няма да гласувам в анкетата, защото нещата са твърде неясни за изразяването им с цифри...
Иначе смятам, че човек има потенциала да надвие генните си заложености. Разбира се до определени нива, тъй като не може "бели" родители да имат биологично родено негърче освен ако жената не е згафила нещо. XD Та просължавайки главната си мисъл, ние не можем да сме сигурни какви са границите на гените ни(възможностите) тъй като не знаем реалният им потенциал от който е възможно родителите ни и близките ни да не са се възползвали... Тъй че, всеки се развива строго индивидуално. И ако се вземат мерки/действия на време(в много ранен период) дори височината като генетично заложена граница, може да бъде пречупена.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 8:49 am 

Belgarion написа:
Мерите нещо, което не може да бъде измерено... Що за глупост. Човешкият потенциал е неизмерим! Това, че някои хора се опитват да си скопят възгледа за живота дефинирайки дадени аспекти като валидни и предопределящи цялото си е техен проблем.
Това мисля аз :idea:

Демек 100/0% или 75/25% :) Аз се колебаех между двете, но избрах второто в крайна сметка. Клони повече към черна дъска, защото в крайна сметка като се родиш ти се едно малко празно нищо, което с времето се "пълни". Тоест какво ще се появи на черната дъска и дали ще е напълно безсмислено или страшно подредено зависи от теб(как възприемаш всичко друго), твоите родители и обркъжението ти най- вече в първите 8-10 години и после до 18 годишна възраст също. След 25-30 черната дъска е прекалено пълна за да слагаш нещо на нея, така че можеш да започнеш да "оцветяваш" това което вече си сложил :P Затова и 75/25% ми звучи като най- логичния отговор.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 11:20 am 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
много ясно, че 100/0%... тялото постоянно ти се изменя...
най-готиното е на 21 годишна мацка с пропорции:
Height : 5' 6½" (1.69 m)
Weight : 125 lbs
Stats : Bust: 34" Waist: 25" Hips: 34"
ака: ...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 12:28 pm 
Аватар

аз викам 85/15 макар че е някак си сложна работата за преценяване
на някои хора мозъка просто мисли по-лесно няма спор, но мисля че с подходящото напъване и тренировки това може да се нулира сравнително успешно

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 1:28 pm 
Аватар
Masaka?!

Не може да се отрече, че ако се родиш далтонист никога няма да можеш да различаваш червения и зеления цвят, например. Човек със сигурност не е "табула раса" и гените влияят на нашето развитие. Те играят според мен роля до толкова до колкото задават основния потенциал на човек. От там насетне дали ще го реализираш или не, дали ще го надминеш или не - зависи от самия човек. Това развитие е функция на това колко силна воля и характер имаш, а това са все неща, които според мен се изграждат у човек, а не идват 'отгоре'.

Да се върна на примера с далтонизма. Дали той би ти попречил да караш кола? Единствено обществото забранява това - ако създадем означителна система, която освен цветовете разчита и на други знаци, няма никакъв проблем такъв човек да кара кола. Ограничен е не индивида, а обществото.

Искам да дам и едно видео, за един пич, на който не са се развили краката заради генетична малформация. Е, тоя същия пич е луд скейтър и кара на ръце: http://www.youtube.com/watch?v=aQ9iHMOa9Mc

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 1:31 pm 
Аватар

много интересна тема (поне според мен)
Аз лично мисля че е някъде около 50/50. Прекалено много неща са заложени в гените (от физически параметри до наследствен интелект). Ако аз като малак бях искал да стана сумист например. (става въпрос за 12 13 годишна възраст) и започна тренировки и много папане много се съмнявам че бих успял (аз сега се бора да кача над 56 кила па за повече . ..). Изобщо не съм привърженик на идеята да се кача изведнъж на ГОЛЕМИЯ робот и всичко да ми дойде отръки, да избия купища нападатели над родната планета, при положение че съм малко негърче занимавало се досега с гонене на антилопи (сиреч вечерята).
Да с усилено учене мога да добия някакви умения и т.н. но наистина много ти е преопределено от гените.
затова гласуваме с 50/50

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 6:29 pm 
Аватар

Morridin написа:
Искам да дам и едно видео, за един пич, на който не са се развили краката заради генетична малформация. Е, тоя същия пич е луд скейтър и кара на ръце: http://www.youtube.com/watch?v=aQ9iHMOa9Mc

Чудесен пример, точно за това говоря :D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]