|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 2:13 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 1:26 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26782_1252844635.jpg) |
Lost_Ronin |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Killa_B написа: И както Славчо казва: Бяло-зелено-червено да го духате яко! Това изказване ми пълни душата. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) По-патриотично няма. Killa_B написа: Не съм националист, но се чувствам горд - както от химна, който съм го пял милион пъти и никога не ми е омръзвал, така и от знамето, което символизира и описва България по възможно най-добрия начин.
Описва? Изобщо не знам какво описва значето ни, но знам, че си в грешка. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) А и също така повечето европейски страни имат абсолютно същите цветове, така че...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 1:30 am |
Killa_B |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 8:43 pm Мнения: 1343 Местоположение: world database
|
Lost_Ronin написа: Killa_B написа: И както Славчо казва: Бяло-зелено-червено да го духате яко! Това изказване ми пълни душата. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) По-патриотично няма. Lame try, boy. Lost_Ronin написа: Значето? Ако не знаеш бяло-зелено-червено какво изобразява, тогава защо да ми пука за твоето мнение? И защо да ми пука другите страни какви знамена имали? Както казах: Цитат: "банално" или не - зад него има история, традиции и идея.
Кое не успя да схванеш?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 1:39 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5608_1517275977.png) |
Manga Anime |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Вто Ное 28, 2006 12:43 am Мнения: 2005 Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
|
Белият цвят олицетворява свободата.
Зеленият – зелените гори и полета.
Червеното – кръвта на загиналите за свободата на България герои и жертви.
и пак смятам, че на Южна Корея е по-хубаво от нашето
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 2:14 am |
![Аватар](http://img215.imageshack.us/img215/5765/angellz5.jpg) |
Amazoneca |
|
Регистриран на: Съб Яну 26, 2008 11:36 pm Мнения: 358 Местоположение: Пловдив
|
Killa_B написа: Не съм националист, но се чувствам горд - както от химна, който съм го пял милион пъти и никога не ми е омръзвал, така и от знамето, което символизира и описва България по възможно най-добрия начин.
Само така!!! Same here
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 8:54 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26782_1252844635.jpg) |
Lost_Ronin |
|
|
Manga Anime написа: Белият цвят олицетворява свободата. Зеленият – зелените гори и полета. Червеното – кръвта на загиналите за свободата на България герои и жертви.
Всъщност ако не греша, в една стара песничка в училище пеехме, че червеното е за небето. Ама може понеже да е била в началното, да са ни спестили, че е за умрелите.
А иначе що знамена си имат зеленичко и беличко... и червеничко си имат... и изглеждат толкова по-добре като им се сложи някой герб или някакъв символ... Но не съм казал, че знаменото ни е кофти. Просто не е най-доброто, за което е дискусията.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 9:25 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Lost_Ronin написа: Нещо със змей щеше да е по-подходящо (няма да казвам дракон, че на балканите такова не се среща никъде ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
Всъщност змей, ламя и дракон са 3 наименования на една и съща група животни и легенди...
Но защо да живеем в миналото Турското робство ала-бала е МЕРСИ, че трябва да се сещам за него всеки път.... мисля, че е по-добре да градим отколкото да тънем в миналото си и то не в най-светлите му части... Аз като си погледна трибагреника не се сещам за 'кръвта на герои и жервти', а по-скоро за живот или борбеност, звучи пъти по-добре...
Обаче ко погледнете линковете и видите оригиналния вариант на Мила Родино, дето след 10ти ноември отпада ... > Паднаха борци безчет за народа наш любим, Майко, дай ни мъжка сила пътя им да продължим. Дружно братя българи, с нас Москва е в мир и бой, партия велика води, нашият победен строй.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 9:55 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
WrathOfGod написа: Имам чувството, че ако утре кажат по медиите, че има война между България и рандъм друга страна, половината форум ще скочи... ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
На страната на другия народ, нали ![=))](./images/smilies/=)).gif) Абее, то че има разлики в изобразняването има - много са видовете, но една е групата митични създание. И даже ся се сетих и за още едно - хала! Може да се каже, че са видове дракони или видове змейове - все тая... но за съжаление се използва вече от китай, като национален символ, макар и не на флага... Нашия герб... бе честно казано не съм фен на лъвовете Особено след като ги няма в дивата бг-природа. Друго щеше да е, да може да си ги издигаме в култ за туристическа атракция... а наще лъвчета по зоопарковете са примрели милите...
Иначе флага, макар и да не си личи мн мн, е доста по-добре изглеждащ с герба~~
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 09, 2008 10:10 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4977.jpg) |
RICKA |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Чет Сеп 14, 2006 4:24 pm Мнения: 510 Местоположение: In other Dimension
|
Не харесвам знамето ни и то поради доста причини, две за които сега се сещам:
1. В света има толкова много знамета със същите цветове, независимо какво символизират те. Аз харесвам уникалните знамена (Казахстан, Монголиа, Ямайка... ), просто нащо знаме с нищо не се отличава.
2. Бялото е цветът на социализма (ако не се бъркам ><), червеното-комунизма =/ , каквито и други да бяха цветовете щеше по-добре да е, иначе сега сме от многото бивши комунистически страни които имат червено в знамето си...бтв знам, знам при нас цветовете символизират друго...
Но въпреки това обожавам химна си (независимо, че и той е измислен по-комунистическо време), музиката е тържествена и надъхваща, в текста не се говори само за война и за убиване (за голяма разлика от химните на Франция и Русия), ако съм на война и знам, че ще умра, на ум бих си пяла химна ни и бих мислила, за каква прекрасна страна излагам живота си на смърт, а французите ще си пеят химна докато избиват всичко живо дето им пречи, но в пследната минута, дори секунда, от своят живот, никога няма да им мине през ума, за тяхният химн, защото в химна им се пее за всичко друго, но не и за раят в тяхната родина, нито пък, че си заслужава да умреш за нея.
П.С. SayanMk, спокойно няма да махнат тази част от химна ни, ще го променят малко, на мястото на Москва ще сложат Вашингтон.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|